Mechelse Burendag

met categorie:  
(zo geplukt van de Mechelse Webstek)
en reeds eerder aangehaald door Filip op een blogitem hier. Wegens het belang voor je buurt nogmaals herhaald.

Op dinsdag 29 mei met je stoel de straat op!
Dat is de leuze van de eerste Mechelse Burendag...

Zet een stoel voor je raam vannacht
Je kent je buren niet en dat is spijtig. Op dinsdag 29 mei 2007, de Europese burendag, krijg je dé kans om hier iets aan te doen. Zet tussen 18 en 20 uur je stoel op straat en maak kennis met je buren. Wie weet maak je wel afspraken voor een leuk straatfeest in de zomer of een sfeervolle kersthappening.
De eerste burendag vond plaats in Parijs. Een groepje actieve bewoners nam het initiatief om de oude gewoonte van vriendschappelijk en hulpvaardig met de buren omgaan, nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt, want jaarlijks brengt de burendag een paar miljoen Fransen de straat op.

Vorig jaar ging in Antwerpen de eerste Vlaamse editie door. Ondanks de frisse temperaturen die avond namen 450 straten deel en zaten vele Antwerpenaren buiten een praatje te maken..

En nu is het de beurt aan Mechelen! Enkele Mechelse buurtcomités willen alvast het goede voorbeeld geven door het initiatief op gang te trekken. Alle Mechelaars, straten, buurtcomités en (wijk)verenigingen worden bij deze uitgenodigd om zich aan te sluiten. Elke deelnemende straat ontvangt bovendien een waardebon van de OXFAM wereldwinkels om een hapje en een drankje in te slaan. Meer info bij diversiteit en op het nummer 0473/47 20 66.

Volgende buurtcomités tekenden alvast present:
Caputsteen, Pennepoel, Leuvensesteenweg, Heihoek, Nekkerpunt, KVMG, klein begijnhof, groot begijnhof, goudenelf,...

en wellicht volgen er nog vele anderen.

--------------------------------------------------------------------------------
Voor meer info over dit onderwerp kan u terecht bij: Diversiteit
Vandaag als buur de Nonnenstraat aangedaan ... En ik werd goed geïntegreerd :)
got, ik dacht dat dit item was weggebonjourd door mezelf omdat het een kopie was die reeds door filip werd aangebracht. Jans maakte me dit diets. Bon laat het dan maar staan.
Ja, en ik dacht nog, die loopt langs de Melaan om naar een burendag te gaan, maar dus nix he ... :-)
oei, dat was vandaag, snel me stoeltje buiten zetten.Gelukkig kennen we onze buren goed. Zullen we es langskomen op een zonnige dag? kwestie van het begrip buren wat uit te breiden?
Dinsdag 29 mei 18u.Regen ! In de twee straten,die ik kan zien vanop ons terrasje,wel geteld 1 (één)stoeltje gezien met twee personen. t'Zal wel aan de regen liggen zeker? Of aan de geburen?
bij ons in de Nobelstraat was er een 'spontane' burenbijeenkomst vanaf +/- 20 u. en we zijn gezellig tot 23 u. met zn tienen bljiven buiten zitten.