La Boya komt terug

met categorie:  
Vandaag een zeer heuglijk bericht gelezen op de site van Gazet van Antwerpen over La Boya.
Ik heb het hieronder gepost voor de geïnteresseerden.
02/05 La Boya komt terug
Na de verwoestende brand van begin augustus vorig jaar is sinds kort de wederopbouw van eetcafé La Boya gestart. Eigenaar Hafid Chaoui wil de zaak tegenover de Mechelse Onze-Lieve-Vrouw over de Dijlekerk binnen de drie maanden weer open hebben.

Een ex-werknemer van eetcafé La Boya aan de Gebroeders Verhaegenstraat in Mechelen stichtte in de nacht van 9 augustus in een dronken bui brand in de bekende horecazaak, omdat hij er kort voordien ontslagen was. De vlammen verwoestten de eerste verdieping van het pand en de zolder. De gelijkvloerse verdieping, waar het eigenlijke eetcafé was gevestigd, liep grote rook- en waterschade op.

De politie kon diezelfde ochtend al achterhalen wie achter de brand zat en hem bij de lurven vatten. Na een halfjaar voorhechtenis veroordeelde de correctionele rechtbank in Mechelen de dader begin maart tot een celstraf van vier jaar, weliswaar volledig met uitstel als de man zich aan een resem voorwaarden houdt.

Acht maanden na de verwoestende brand wenkt ondertussen ook voor La Boya een nieuwe toekomst. Eigenaar Hafid Chaoui heeft onlangs de wederopbouw van zijn zaak laten opstarten. "La Boya zal weer opengaan onder dezelfde naam en in hetzelfde concept", bevestigt hij. "Ik kan nog geen datum plakken op de feitelijke opening. We gaan alleszins hard doorwerken om ervoor te zorgen dat het eetcafé binnen de drie maanden weer geopend is."
Fantastisch! Hier kijk ik echt naar uit.
Dat worden dan drie Marrokaanse restaurants in Mechelen, binnenkort...:
'La Boya' in de Verhaegenstraat, 'Le petit Tanger' in de OLV-straat, en 'Riad' op de Zandpoortvest...
('Ronda' op de Vismarkt maakt ook 'connecties' naar de Noord-Afrikaanse keuken - maar niet uitsluitend...).
Voor de liefhebbers van deze keuken wordt het een moeilijke keuze... ;-)
En dan Den Hete Patat, voor de betere Turkse keuken ...
...Ik ben een onvoorwaardelijke fan van 'Den Hete Patat'! Dit is een (h)eerlijke keuken - complexloos lekker, en méér dan voldoende!
Bovendien is de eigenaar een heel sympathieke, gedienstige man.
Echt voor de liefhebbers van de Turkse (en/of Griekse keuken...)
@Jan: Ben er enkele dagen geleden nog geweest, erg aan te raden ...
waar ligt den hete patat??
Scheerstraat, achter de post, aan de kathedraal ...
...en inderdaad, vanochtend stond er een container voor la Boya en werd er puin geruimd.
Het wordt stilaan tijd dat die rommel op de stoep aan de Boya wordt geruimd. Ik heb nooit begrepen waarom het puin daar zo lang moest blijven liggen.

Alvast veel succes (nogmaals) voor La Boya.
ben ik ook zeer tevreden om, zelfs als homo was je daar goed gekomen, wat vanzelfsprekend lijkt, je weet maar nooit. alvast veel suc6 met de wederopbouw mij zie je er terug! Aan alle geile getinte jongens een leuk weerzien in LA BOYA
Ik ben er deze middag voorbijgefietst en er ligt toch al een dakconstructie op. Nu zal het afwachten zijn tot de pannen of leien er opliggen en dan zal het wel rap vooruitgaan.
Heugelijk nieuws over La Boya. Ik las op de website van GvA dat ze nu vrijdag (vandaag dus) een receptie geven voor de heropening.
Citaat: "Tijdens weekdagen is La Boya open van 17 tot 22u, vrijdag tot 23u, zaterdag van 12 tot 23u en zondag van 15 tot 22u. “Nu vrijdag vanaf 19.30u is iedereen welkom op onze feestelijke openingsreceptie met hapjes. Omstreeks 21.30u is er een gratis optreden van Brrraka”, besluit Hafid."
Is er iemand van de bloggers naar de heropening van La Boya geweest?
Ik ben niet binnen geweest, maar ik ben er dit weekend wel gepasseerd en ik was blij te zien dat het er weer goed vol zat!