Javier Guzman is de man

met categorie:  
Een avondje stand up in Mechelen. Als liefhebber kan ik daarop niet ontbreken.

On stage: de heer Javier Guzman, enfant terrible van de Nederlandse comedy scene.

De act: zijn huidige theatershow Delirium.
Onze vrienden van de pers (NRc) zeiden daarover dit in een recensie: ‘Met veel beeldend vermogen, alerte reacties op de zaal, een groot talent voor onverwachte wendingen en een abrupt slot – omdat aan het tl-licht niet te ontkomen valt – laat Javier Guzman opnieuw zien dat hij niet voor niets zo snel carrière maakte.’

Nu dan kom je met een zekere verwachting naar de zaal. En ik moet zeggen, die werden ook ingelost.

Zelden een stand upper zo confronterend zien uitpakken met zijn eigen verleden van drankzucht en verslavingen. De grappen zijn soms grof (als het over kinderen gaat bv.) maar altijd alert.

Zelden ook een stand upper gezien die zijn verplichte decorstuk on stage ook daadwerkelijk gebruikt. In het geval van Javier is dat een groot rood ding waarop/waarin/waartegen je op allerlei manieren kan zitten.

Zelden ook zo'n abrupt einde aan een voorstelling meegemaakt. Al kwam er nadien nog wel een toegift. Maar dat was een verplicht, snel nummertje van 2 grapjes.

Zelden ook iemand zo mooi zien interactie plegen met het publiek, met name Flor en Liliane van de eerste rij. Eén van de betere stukken in de show. En de hamvraag was ben je gelukkig? Waarop Flor en Liliane niet verder kwamen dan "we maken er het beste van". Niet echt de mening van Javier, denk ik zo. Die meer houdt van living on the edge.

Maar vooral, zelden zo gelachen als plots een trio de voorstelling verstoort en het meisje van het drietal doodleuk aan Javier zegt dat ze komen oefenen om te dansen. Blijkbaar is er zaterdag een dansact in de stadsschouwburg en dachten zij dat het repititie was. Wat daarop volgde, kan ik niet navertellen. U had er maar bij moeten zijn. Maar ik kan u wel zeggen: zelden een stand upper gezien die daar zo goed mee omging en zo goed inspeelde op de totaal onverwachte situatie.

Als je dat kan, ben je een grote. Ik kijk nu al uit naar zijn volgende voorstelling.
ik kan dit alleen maar beamen. Had ook op zondag spraakmakers gezien,interview dat Ben Crabbé van hem afneemt. Echt aangrijpend, hopelijk moet voor Javier het beste nog komen...
inderdaad, je zal maar de pech hebben van als onverwachte danser er op dat moment binnen te vallen...en nog bijna gen***t worden ook ;)
@Bart Ve

You've a dirty mind :-)
@Stefaantje

Zei hij het of zei hij het niet ? :op
da's waar