Condoom of stadsplannetje ?

met categorie:  
Automaat

Weg kwijt in Mechelen? Ga naar de condoomautomaat

Wie in Mechelen de weg zoekt, kan een stadsplannetje halen uit een (omgebouwde) condoomautomaat. De toestellen staan opgesteld in de parkings aan de Grote Markt en de Veemarkt.
De toeristische dienst van Mechelen ontving vorig jaar 102.000 toeristen. Ook het e-loket op het internet helpt duizenden bezoekers aan info over de stad. 'Maar we zochten nog naar een oplossing om bezoekers buiten de openingsuren verder te helpen', zegt schepen van Toerisme Frank Nobels. 'Die hebben we nu gevonden met de mapjesautomaat.'

De stad ging de mosterd halen in Londen, waar dergelijke automaten op tal van plaatsen te vinden zijn. Het mapje in zakformaat bevat behalve een klein plan van het centrum nog een ruimer plan van de hele stad. Het bevat voorts informatie over hotels, caf├ęs, musea en culturele evenementen, telkens met een quotering voor de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De automaten zelf hangen overigens op rolstoelhoogte. Op termijn moeten er tien automaten op een aantal strategische punten hangen. (rbm)

Artikel in de Standaard

schitterend idee! maar geef toch voorkeur aan condoom
Ben daarnet een planneke gaan draaien. Eindelijk een Mechels plan op mensenmaat ! Sptijtig dat ze het niet net iets kleiner konden maken zoals in Dordrecht ...
En als ze daar nou nog een beeldschermpje aan zouden toevoegen, dan kunnen ze ineens de artikelen van MechelenMapt lezen.

Een ideetje ?
Dit artikel heeft een week geleden al in Gazet van Antwerpen gestaan. Dat is dus de bron...
@Wout: Dat ie een beetje het probleem. Soms is het moeilijk om de originele bron te vermelden, omdat de mensen die posten gewoon niet kunnen weten, wie eerst was ... Maar we proberen iedereen eerlijk te vermelden, nietwaar Gimycko ?
Ik til er niet aan hoor Wout. Maar het klopt, je hebt gelijk. Ik was het toevallig aan de weet gekomen toen ik informeerde naar de nieuwe stadsgidsen, die trouwens ook heel leuk zijn.

Prettig verlengd Pinksterweekend allemaal!
@Wout: en van wie weet GvA het? :-) Dan zou je eigenlijk moeten vermelden, bron: toeristische dienst als je het juist wil.
Daarbij wie zegt dat Gimycko GvA leest? Hij heeft het gelezen in de Standaard. Ik lees ook niet GvA en als ik een interessant artikel lees in mijn dagblad, zal ik daar ook naar verwijzen.
Je kan toch moeilijk van de mensen die hier berichten plaatsen, verwachten dat ze alle kranten lezen.
Mijn lief is zwanger geraakt, en ik heb een condoom (in't Mechels 'ne kapout') gebruikt.
Is de Toeristische dienst nu verantwoordelijk ? :-)
@ Jan: ben je wel zeker dat je ne kapout gebruikt hebt en dat het geen stadsplannetje was? ;-)
@Filip: awel, het is daarover dat ik nu zit te twijfelen :-)
Ben wel een beetje ontgoocheld dat er op dat "Automaat-Stadsplan" geen locatie is aangeduid waar ge -in tweede instantie dan- een pakje condooms kunt kopen.

Mijn vers lief (95C) zal vanavond weeral raar opkijken indien ik opnieuw het Stadsplan van Mechelen rond mijn apparaat moet wikkelen teneinde haar lokroep op een veilige manier te kunnen beantwoorden.
Bestaan er ook stadsplannen met aardbeiensmaak?