Annick Van Uytsel

met categorie:  
Sinds de verdwijning van Annick Van Uytsel vorige zaterdag volg ik het nieuws voor updates. Hoewel het te verwachten was, was ik aangedaan toen ik deze morgen las dat ze ingepakt gevonden was in het kanaal, ik kan er niet aan uit dat mensen die zo een daden verrichten vrij rondlopen. Ik start dit artikel niet alleen om dat Annick in Mechelen schoolging, maar ook om een plaats te creeëren waar we onze meningen en steun in verband met deze zeer trieste zaak kunnen uiten.

Mijn gedachten gaan dan ook uit naar de familie en vrienden.


RIP Annick


Dit nieuws heeft me ook héél sterk aangegrepen, daar ikzelf twee dochters heb van ongeveer diezelfde leeftijd (18 en 19 jaar). Het heeft de hele dag al door m'n hoofd gespookt...
Wat moeten die ouders nu doormaken...
Bovendien liep Annick school bij de Ursulinen in Mechelen - waar ook m'n dochter Goedele studeert...
Daar is het nieuws ook heel hard aangekomen. Gelukkig wordt er voldoende ruimte gegeven om dit verdriet gepast te kunnen uiten...
Zoveel toekomstdromen - zoveel jong enthousiasme aan diggelen gegooid...
Ik hoop dat men er snel achterkomt wie deze ombegrijpelijke en walgelijke misdaad beging. Alleen al voor het verwerkingsproces zal dit enorm belangrijk zijn.
M'n gedachten gaan hierbij ook uit naar de ouders en broer die dit onmogelijke verlies nu moeten proberen te dragen, en naar Annicks vrienden die nu met een hele grote leegte, vragen, opgekropte woede en verdriet achterblijven.
Ik hoop vooral dat ze warme en oprechte aandacht en vriendschap mogen vinden in hun naaste omgeving... 't zal héél erg nodig zijn.
Kracht en steun hebben deze mensen nodig!
En hoe moet het verder met deze wereld?
Ook mij kleindochter loopt school in de Urselinnen en ik mag er niet aan denken dat haar zoiets zou overkomen.
Iemand die haar leven net kon beginnen openbloeien, wordt plotseling alle kansen ontnomen, terwijl het leven van haar nabestaanden nooit meer hetzelfde zal worden.
Ik wens de familie en de vrienden en schoolgenoten van Annick dan ook heel veel sterkte toe.
mooie maar aangrijpende In Memoriam, op de site van Ursulinen-Mechelen:
http://www.ursulinenmechele...
Mijn oprechte deelneming aan de diep beproefde familie. Ik heb 4 kinderen, 7 kleinkinderen en 1 achterkleinkind en ik kan alleen maar hopen dat wij van dergelijk leed zullen gespaard blijven. Hopelijk wordt het beest dat dit op zijn geweten heeft gevonden en passend gestraft.
Ook in de school waar ik lesgeef hield het leerlingen (sommigen waren erg emotioneel omdat ze ook Annick persoonlijk kenden ...) en leekrachten bezig, heeft het ons allen erg aangegrepen... onbegrijpelijk dat iemand dergelijke walgelijke daad kan plegen, hopelijk wordt het monster de gruweldaad op zijn "geweten" (heeft zo iemand nog wel een geweten?) heeft snel gevonden...
Iemand die zoiets doet: daar is wat mij betreft géén enkel begrip of excuus voor mogelijk. PUNT.

Ook wat mij betreft: al mijn medeleven aan de ouders, familie en vrienden van Annick. Heel veel sterkte toegewenst. En mogen we nog hopen dat onze wereld ooit van dergelijke walgelijkeheden - en de uitvoerders ervan - verlost mag worden? ..........

Gil: goed dat je dit in de kijker bracht.

Sting zong ooit "History will teach us nothing": En ik - naieveling die ik toch uiteindelijk ben - die, telkens weer, zo hoop dat hij zoveel ONGELIJK heeft, maar helaas.....
In wat voor een wereld leven wij? Een mens zou schrik krijgen om een gezin te beginnen.
Begin deze week in de Morgen las ik dat er nog een 4-tal gelijkaardige dossiers zijn van jonge twintigers die recentelijk vermist zijn en nog niet teruggevonden. Dossiers die de pers niet zo uitgebreid halen, dat maakt dit hele verhaal alleen maar ernstiger, dat er veel meer is dan het verhaal Annick. Ik denk dat we vooral moeten voorkomen dat we op den duur gelaten gaan reageren tegen dit soort van geweld.
Opdat we nooit zouden vergeten ...
mijn dochter zit in het eerste jaar mode urselinen, zij kende annick...
de verslagenheid is groot, maar ook de onderlinge solidariteit tussen de jongeren. Chapeau voor de directie en leerkrachten, én CLB-medewerkers die zorgden voor een gepaste opvang, vanaf het eerste uur...
laten we zorgen dat er voor jongeren altijd een plek is, waar veiligheid geboden wordt, én solidariteit !
Ik hoop alleen dat mijn collega's-journalisten een beetje discretie aan de dag leggen. Vorige vrijdagochtend stonder er al journalisten aan de schoolpoort van de Ursulinen te polsen naar reacties van schoolgenoten, terwijl sommige meisjes nog niet eens op de hoogte waren van de ontdekking van Annicks lichaam.
Iemand verliezen komt altijd zwaar aan. Als dat op zo'n tragische en zinloze mannier gebeurde raakt dat alle fatsoenlijke mensen. Geschiedenis heeft de mensheid blijkbaar nog nooit iets bijgeleerd en wreedheid is helaas van alle tijden.
De media zijn met het oog op stijgende verkoopcijfers met de jaren steeds meer gaan inspelen in de ongezonde nieuwsgierigheid van een groot deel van hun lezers of kijkers, en ik vrees dat die trend niet vlug zal veranderen.
Er zullen altijd zieke geesten bestaan en we moetena altijd alert blijven.
Ik wens de families van dergelijke drama's veel sterkte toe.

ik mis haar enorm :(

wat is er toch gebeurd met jou?