Smullen langs het water

met categorie:  
...
(Culinaire wandelingen combineren sport en lekker tafelen)

MECHELEN - Een flinke wandeling scherpt de honger aan, vinden de organisatoren van de culinaire wandelingen en ze stellen alweer een nieuwe tocht voor in hartje stad. Aperitief, hoofdgerecht en dessert krijgen de wandelaars telkens op een andere plek voorgeschoteld.
(bron Het Nieuwsblad)
'Water in de straten is het thema van onze nieuwste zomerwandeling'', zegt Jan Simons van culinaire wandelingen Mechelen. ,,Onze stad is van water doordrongen. We hebben niet alleen de Dijle, historisch gezien de basis van onze stad, maar onder onze straten lopen tal van vlietjes.''

De meeste vlieten liggen verborgen onder de straten, behalve dan de opnieuw opengemaakte vliet aan de Melaan. ,,Aan deze mooie, eigentijdse wandelpromenade kunnen we tijdens onze nieuwe wandeling uiteraard niet voorbij'', vervolgt Simons. ,,Maar beginnen doen we op de levensader van onze stad, de Dijle. Tijdens een boottochtje nemen we alvast een aperitief om ons voor te bereiden op de verdere wandeling. Meteen krijgen de deelnemers de stad ook op een heel andere manier te zien.''

Ook het voorgerecht wordt opgediend aan de oevers van het water. Nadien trekt de wandeling de stad in, langs aanlegkades en overwelfde vlieten. De Vismarkt ontbreekt uiteraard niet op de tocht. Ook de fonteinen krijgen ruim aandacht als onderdeel van water in de stad. Ergens in de binnenstad krijgen de wandelaars het hoofdgerecht voorgeschoteld, ook al is het water niet ver af. ,,Daarna leidt de gids de wandelaars via moerasgebied naar een totaal onbekend waterparadijs waar de koffie en het dessert worden opgediend'', zegt Jan Simons nog. De culinaire wandelingen bestaan in Mechelen al sinds 2001. Ook in het eerste seizoen stond water centraal. In de daaropvolgende jaren werden de wandelingen onder meer gekoppeld aan een brok cultuurhistorisch erfgoed en werden ook de sterrenrestaurants bezocht. Tijdens het belangrijke culturele jaar 'Stad in Vrouwenhanden' werden dan weer twee typische vrouwenlocaties bezocht.

De nieuwe wandelingen worden gehouden op 28 april, 5 en 12 mei, 2, 9 en 16 juni, 8, 15, 22 en 29 september. Start telkens om 18 uur aan de Lamotsite, het einde is telkens gepland omstreeks 23.15 uur in het centrum van de stad. Deelnemen kost 60 euro, alles inbegrepen.

Inlichtingen en inschrijvingen: info@culinairewandelingenmechen.be of 0495-32.28.00.

(Het Nieuwsblad)
Stond vandaag ook in Gazet van Antwerpen een leuk artikel over en ook in Het Laatste Nieuws eentje
Het toerisme zal vroeg op gang komen : Vandaag (Half April) is het al Hoogzomer (Geen Aprilse Grillen) en morgen is er Bras Rommelmarkt. Het wordt weer druk in Mechelen.

Op naar : "Mechelen, Culturele Hoofdstad van Europa" !
Ik las het vandaag ook nog in de GvA (nu pas, want ik ben pas thuis van een dagje Utrecht: ook zo'n mooie stad). Fijn initiatief !!
Ik heb enkele jaren geleden zo'n culinaire wandeling meegemaakt (die dan ook nog werd gegidst door Patrick De Greef - een meerwaarde), en ik heb er toen erg van genoten...

Ook ik ben pas terug van Nederland - waar ik, samen met Koinsky/Frank Thys, Mechelen heb vertegenwoordigd op een goed georganiseerde Flickr-Meet-up in Nijmegen...
Toffe dag gehad...
Een aantal fotografen kenden we reeds van de Meet-Up die we organiseerden in Mechelen in september.
We konden meteen de volgende Meet-Up in Mechelen aankondigen op 8 september...
(meer nieuws volgt later...)
Heb 2 jaar terug in privé-kring een wandeling gemaakt door Mechelen samen met Patrick De Greef. Mét culinaire tussenstops, maar dan op plaatsen waar je normaal niet komt. Verrassend!
Dat zal deze wandeling ook zeker zijn.
Dit soort wandelingen zijn erg belangrijk voor een stad. En Patrick is en rasverteller. Allen daarheen !
Water in de straten wordt hier dus water in de mond