Lord Nelson... Toen en nu...

met categorie:  
Als aanvulling op de post van Peter:
twee foto's: de Lord Nelson in betere tijden...,
en na de brand van vannacht...


(foto: Jan Smets)


(foto: Jan Smets)


dat cafe bracht veel memories terug,wij hebben daar veel plezierige uurtjes doorgebracht Ik en mijn eerste vrouw.Dat is een droevige photo
Louis,

Ik denk dat ge u vergist. Ik veronderstel dat ge vele plezierige uurtjes hebt doorgebracht in de "Arms of York" bij Josée, de Jan en de Jules.
Naast de York was er de elektriciteitswinkel van Van der Heyden en is later de Lord Nelson geworden, maar ik denk dat gij toen al in Amerika zat!!!
Jos, naast de York was er idd een elektriciteitswinkel, maar die werd later (dacht ik) de Joegoslaaf. De Nelson was nog 1 huis verder(zoals je op de foto kunt zien)
"Nys Jos" dat is wel goed mogelijk,het is reeds zoo lang geleden.Het is juist dat het gebouw er zoo familiar voorkomt.
Jos,ik denk dat ge gelijk hebt,de naam "Arms of York" is mij wel bekent,(denk ik).Louis
@louis
Zijn er bij jou in de States ook cafés zoals hier in Mechelen? Ik bedoel van die kroegen waar je bij een pint urenlang kan filosoferen hoe je de wereld gaat verbeteren etc. Wat zeg ik? Bij één pint? Bij een pleiade aan biersoorten en merknamen! En filosoferen tot in de vroeger uurtjes...
Kan dat ginder over de plas ook?
Ik vernam van de eigenaar van de Passione ( vroeger Wollenhoek ook een begrip in de 70-jaren in Mechelen) en de 10 Geboden (vroeger de York - ook geen commentaar nodig) at hij gistere donderdag uit solidariteit zijn zaken gesloten hield. Wat hem tot eer strekt overigens en dat mag wel eens vermeld worden.
He Koen,neen wij hebben hier zulke gezellige cafes niet,tenminste niet dat ik van weet,daar zijn wel Bars.waar ge alle drinken kunt krijgen,maar die plaatsen zijn zoo donker dat het u 10 min.duurt alvorens ge iemand kunt herkennen.
Da klopt ni helemaal zenne Louis,ik zau au in den donker mé men oogge toe én ne zak over meine kop tog nog erkenne zenne
bedankt Jackie.dadis ni moeilek te doon,dar is ma eine gelak ik.
ik wil langs deze weg toch een steun betuigen na zo"n brand aan tony wan thet is zijn hart en ziel geweest en nu heeft hij zeker de kracht om dit terug te laten keren in mechelen het is inderdaad al jaar en dag een begrip de nelson en ik zou het voor geen geld ter wereld kwijt willen, spijtig van het gebouw maar de nostalgie blijft in ons hart
hallo allemaal!

alvast bedankt voor jullie fijne reacties die een hart onder de riem steken voor mij en mijn personeel!
ik hoop inderdaad de lord nelson te kunnen heropbouwen. dit zal niet alleen van mij afhangen maar ook van de eigenaar (die de heropbouw ziet zitten) en van de stad (hoe sneller wij de vergunningen krijgen, hoe sneller iedereen terug kan beginnen),....
ik heb het emotioneel zelf nog heel moeilijk.. maar ik hoop zo snel mogelijk te draad weer op te pakken en te beginnen aan de herbouw! het doet mij zeer goed dat zoveel Mechelaars en omstreken begaan zijn met het lot van de Lord Nelson. dit was niet zomaar een taverne maar een taverne met een lange historiek!

tot gauw!
groetjes
Tony Cabana en het Lord Nelson-team