11/04 Mechelen podcast ?

met categorie:  
Anderhalf jaar geleden verscheen op mechelen.be plotseling de Mechelen.be podcast. Als podcast-enthousiast van het eerste uur was ik daar zeer opgewonden over, ik heb toen de eerste aflevering beluisterd en ben het dan uit het oog verloren. Toen het me vandaag plotseling weer te binnen schoot was ik vrij ontgoocheld toen ik zag dat de podcast van Mechelen in het voorbije jaar en een half geen enkele aflevering meer heeft uitgebracht, er is nog steeds maar 1 aflevering. Een podcast is geen fluitje van een cent, net zoals een blog. In den beginne is het allemaal heel spannend en heb je wel wat te vertellen, maar na een tijd zit je willen of niet zonder stof.Mechelenblogt is op dat gebied een stap voor aan gezien een groep mensen artikels schrijft en er dus zo verscheidene visies worden gedeeld en er nooit gebrek is aan stof om over te schrijven. Als de ene het even niet meer zitten, dan zal een ander met veel plezier overnemen.

Ik ben zelf tot 2 maal toe aan een podcast in men eentje begonnen en ik heb ze elke keer niet langer dan 5 maand of 10 afleveringen kunnen volhouden. De voornaamste redenen hiervoor waren het gebrek aan feedback en onderwerpen. In onze groep van mechelaars (zij het nu op de blog of op flickr) is er enorm veel feedback van andere leden, maar ook mensen daarbuiten.

Ik zal dus maar tot de pointe van mijn uiteenzetting komen: zijn er mechelaars die zin hebben om mechelenblogt/flickr groep een nieuwe audio(visuele?) dimensie te geven ? Het concept zou zijn van een feed te maken waar Mechelaars hun meningen en verhalen in audio- en mss ook videoformaat kwijt zouden kunnen. Het zou wel in een vaste verpakking qua lengte en frequentie moeten zitten maar voor de rest: the sky is the limit. Zo denk ik aan een 2wekelijkse uitzending van een half uurtje met verscheidene hoofdstukjes die door verschillende mechelaars zijn opgenomen en in de week ertussen kunnen de video-liefhebbers onder ons ook een aflevering uitbrengen. Ik wou dit idee gewoon maar even met jullie delen om de reacties te horen en om te zien of er mensen zijn die hier hun roeping in vinden.
Een podcast heeft 2 dingen nodig: een server (om op te starten zijn er genoeg gratis providers voor podcasts) en een blog (u kijkt er naar). Ik heb een beetje ervaring met het ineensteken van een podcast maar als er mensen zijn die zich hiervoor geroepen zouden voelen of er gewoon mee willen beginnen ... be my guest. Hopelijk is dit voor sommigen de manier om zich te laten horen waar ze op zaten te wachten of waar sommigen aan wouden beginnen, maar niet wisten hoe.

Nog enkele concrete voorbeelden:

- bespreken artikels mechelenblogt in compacte vorm (niet alleen handig om up to date te geraken, maar ook voor de slechtziende medemens)
- vaste columnachtige segmentjes van mensen die zich hiervoor geroepen voelen
- tussenin nummers van lokale, ongetekende groepen die van zich willen laten horen
- bespreken van cultuurevenementen + promotie
- etc


dit spreekt mij wel ergens aan.
Podcast is niet my cup of tea ... Maar ik steun graag het initiatief !
Te begrijpen Peter, maar bedankt voor de steun :-). Alle voorstellen zijn welkom Sint-Netels.
Ik ondersteun erg graag dit toffe initiatief! Maar, net zoals Peter, is het een medium dat me minder ligt...
Maar ik hoop dat er wel mensen zijn die met jou in zee willen gaan!
Het lijkt me immers een geweldig initiatief.
Maar, als ik op een andere manier af en toe kan helpen: laat maar een seintje...
Bedankt Jan :-)
As den deize kan heulpe,oek alteid geriet.
Das wreed geapprecieert Jackie ... daar neem ik nota van.
Jackie, ik heb er eens verder over nagedacht. Als we hier mee verder gaan kan jij dan misschien af en toe een verhaal opnemen ? Zoals toen je de brand filmde enzo. Lijkt me zeer interessant om dat allemaal eens te beluisteren, maar voel je vooral niet verplicht.
@Gil:zoals gezegd,ben ik steeds bereid om te helpen waar ik kan.Ik voel mij heelemaal niet verplicht hoor.
@Gil: topidee ! Podcast is nog te weinig mijn ding op dit moment in die zien dat ik er nog te weinig met ge-experimenteerd heb, maar geïnteresseerd ben ik zéker ...

Ik zie het derhalve wel zitten om een 'auditief' - eerder dan visueel - steentje te pogen bijdragen..

En ja, er was al eens een eerste schuchtere poging, door Tom Andries denk ik... Misschien best dat we ook hem erbij betrekken?
Great Marc ! Ik ken die man niet, heb vandaag nog eens die ene uitzending beluisterd. Als hij een vaste bijdrage wil leveren of meer dan dat, dan is dat allemaal goed voor mij. Ken jij hem persoonlijk ?

http://www.mechelen.be/podcast
Indien gewenst, wil ik eventueel ook wel mijn steentje bijdragen.
Stemwerk is me zeker niet vreemd :-)
@Gil: Tom Andries is ook blogger hier, maar heb hem al een hele tijd al niet meer gezien hier moet ik zeggen, en hij werkt ook aan de stad en http://www.mechelen.be (tenzij dat alles ondertussen veranderd is) ...

Jaja, 'k ken hem persoonlijk.. (k heb er ooit nog les aan gegeven zelfs)

Quid: hoe gaan we (wie die 'we' dan ook allemaal zullen zijn) nu concreet te werk/ van start gaan?
Anders: eens een moment afspreken met alle geïnteresseerden ergens om de koppekens bij elkaar te steken?
Zeer goed idee ...

Enkele data ?
14/04 avond
21/04 avond
Enkele concrete dingen die bij een bijeenkomst moeten besproken worden.

- hosting: waar ? kosten ? gratis services ?
- concept: lengte ? frequentie ?
- materiaal: wie heeft wat ?
- intro tot podcasten voor zij die het niet 100 procent kennen.

Tot nu toe heb ik:
- Sint-Netels
- Markec
- Nen echte mechelier
- Jan Goovaerts
- Tom Andries (dienst ICT)
Oei.. het wordt niet makkelijk precies;..

14/04: kan ik enkel in de late avond (overdag in Utrecht, NL)
21/04: zit ik op Pestpop naar de grote meneer Jon Oliva, Chris Caffery, Circle II Circkle - Savatage dus - kijken en My Dying Bride ....

andere data:
zo 15/04 avond
wo 18/04 avond
do 26/04 avond
za 28/04 namiddag
vr 11/05 avond

...
Ik kan op:

15/04
mss 18/04
28/04
het zal nog wel lukken dus ;-)
Allez, als de rest ook kan he.......
Het lijkt er op :-)
Ik heb gemerkt dat gij ook met veel plezier een pint Guinness drinkt dus ik stel voor om af te spreken in een kroeg waar Guinness verkrijgbaar is.
aha, dan stel ik volgende mogelijkheden voor:
- Hanekeef (Veemarkt/ Keizerstraat)
- d'Afspraak (Keizerstraat)

En dat dus op 15 (late avond)// mss. 18 of 28(namiddag) april...
Mss kan ik nog een handje toesteken?
Tuurlijk Lieven ! T'is trouwens niet zo ver gaan dus :-).

Tot nu toe heb ik:
- Sint-Netels
- Markec
- Nen echte mechelier
- Jan Goovaerts
- Lieven
- Tom Andries (dienst ICT)
Als ik het goed voorheb is er op 20/4 een bijeenkomst in de Wolsack (20u) v/Flickr's
niet samen te voegen? Voor mij gaan al die dagen behalve 11/5,ben dan het buitenland onveilig aan het maken.
Flickr is op 26/04 Jackie.
Ik denk dat we het apart moeten houden.
De Flickrbijeenkomst had ik even over het hoofdgezien, blijven dus over:

zo 15.04 avond (vanaf 19 u à 20 u?)
za 28.04 namiddag (13u 14u?)

zaterdag 14.04 zou ook kunnen voor mij, maar dan zal het wellicht na 21 uur zijn
Voor mij gaat deze zaterdag ook na 21 uur.
@Gil,just ik heb op 20/4 staan Hof van Egmont en heb dat verwisseld met 26/4 sorry.Op 28/4 heb ik wel wat 13u30 maar dat kan ik desnoods wel schrappen.
Aldus:

- of 14.04 nu zaterdag, rond/na 21.00
- of 28.04, rond erh... 14.00 ?

Locatievoorstel:
- d'afpsraak
- d'Hanekeef
_ ?
Als ik kan op de datum/moment die gekozen wordt, kom ik ook even meeluisteren.
28/04 lijkt het beste
d'Hanekeef lijkt mij prima.Onze eerste bijeenkomst(weet je wel)
d'Hanekeef lijkt mij prima.Onze eerste bijeenkomst(weet je wel);28/4 14u? voormij OK
28/4 14:00 u Hanekeef ... staat genoteerd !
28.04 - Hanekeef - 14.00 ok. Prima... I'll be there :-)
28 april 14 uur Hanekeef.
Voor mij ok, maar het wordt een blind date :-)
@ Jan: Ik zal een rode roos op mn vest spelden ... :-). Zoek gewoon naar een bende fotograferende mensen ... je zit dan zeker goed. :-)
Van mij zie je al zeker een fotooke bij mijn profiel....
Maar: we gaan mekaar zeker herkennen hoor ;-)
Anders kleven we allen een klever met "ik ben hier voor de podcast vergadering" ;-)
Als je een videocamera ziet binnen komen met daarachter ne grijzebaard:dan ben ikke.
PS:en mene klever "ik ben hier voor ...."
is oek al kléir.
zodde beter ni allemal halle potteuke blaa verf mee brenge, want ge za toch in de gebeure van de Zeeridder?
auf het stil jokke,k'hem een spootbus gekreege van stadoos.
Azoe ... dus goa zijt diegène da overal van diene grafietie zit te spoite :p
Alleen blààd he,alleen blààd !!(Gil)
We gaan 't natuurlijk in de eerste plaats over die Podcast hebben, maar waarom niet: we kunnen wa blàà verf mee brenge e... dan combineren we dat wel ;-)
Merci Marc,da pakt menàze...:-D
Moet er nog verf zijn? :-)
Niet vergeten: zaterdag 28.04 om 14 uur, afspraak in d'Hanekeef...
Oeps, nu gaan ze zeker weer hun hart vasthouen voor mogelijke schilderaars
;-)
Dus....

Morgen..... Straks... zaterdag 280407, 14 uur Hanekeef:
Worden daar verwacht voor een PodCast vergaderingkje:

- AppleFan aka GIl
- Sint-Netels
- Markec
- Nen echte mechelier
- Jan Goovaerts
- Lieven
- Tom Andries (dienst ICT)
Sint Netels zal niet aanwezig zijn, maar ik heb hem beloofd dat ik een kort verslag zou maken vade vergadering. Heb jij een bevestiging gekregen van Tom Andries, Mark ?
@Applefan - thanks for the update, we houden de Sint op de hoogte he...

Tja.. ik heb geen response meer van Tom gehad, maar misschien is mijn mail wel niet tot bij hem geraakt, er blijken nogal wat Telenet-mails in cyberspace te verdwijnen helaas (en ik ben niet de enige telenet-gebruiker die dit voor heeft ...) sommige mails blijk ik niet te ontvangen, sommige mails die ik stuur blijken nooit aan te komen. Vreemd.

Enfin, tot straks!
@Marc,naar het schijnd zijn er werken bezig bij telenet,ik krijg sommige mails binnen in een soort Chinees-Dialect.Het lijkt op "oep z'n Mechels" ma ik vin dani terug in den MWB.
Even ter herinnering. Morgen (zaterdag 12/05) om 16:00 tweede vergadering in de afspraak in de keizerstraat.
Zo is dat! Alle gëinteresseerden op post ...
... misschien komen de Playmobilmannekes ook wel ;-)
Ik hou mijn camera alvast ter hand.

Is dit idee nog altijd gaande, of is er al iets mee gedaan?
GABRIEL SCAR is namelijk een lokale, ongetekende band.
En, ik zou het wel tof vinden om onze muziek bij jullie te laten horen.

Groetjes,

Gabriel Scar
www.gabriel-scar.com