Thé Lau en Pavadita in de Tempel der Liefde

 De Tempel der LiefdeZaterdagavond 17.03 heetten Thé Lau (zang/gitaar), Jan-Peter Bast en het strijkkwartet Pavadita cultuurminnend Mechelen welkom in "de Tempel der Liefde", het nieuwe theaterprogramma en album van Thé Lau. Behalve werk uit dit recente album (2006) kregen we ook liedjes voorgeschoteld uit het vorige album (De God van Nederland), afgeswisseld met enkele oudere The Scene-krakers...
Wanneer de zaallichten doofden, zette het strijkkwartet Pavadita (1 cello, drie violen) Lou Reed's "STREET HASSLE in. Indrukwekkend. Thé Lau komt op, en het prachtige nummer van Lou Reed wordt hervat en krijgt een Nederlandstalige vertaling van Thé Lau mee. "Een nummer van Lou Reed was dat", zegt de zanger; "maar, wees gerust; ik zing ook eigen nummers hoor!".

Zo zou blijken. Veel werk uit "De Tempel der Liefde" en "De God van Nederland" en enkele pareltjes van The Scene, afgewisseld met tango-intermezzi van Pavadita. "Als je hen nog eens aan het werk wil zien, moet je naar Argentinië reizen", vertelt Thé Lau, "want daar gaan ze touren".

Het optreden van Thé Lau & co trekt zich aanvankelijk wat moeizaam op gang - althans dat was mijn indruk - en Thé Lau lijkt wel niet écht helemaal in vorm, noch goed bij stem. Dat zou gelukkig beteren na een aantal nummers. De arrangementen voor piano en strijkers lijken niet voor alle nummers even goed te werken, en soms verlangde ik echt naar wat percussie of wat 'minder ingehouden' en 'meer elektrisch gitaarwerk'. Al wil ik niet gezegd hebben dat het géén goed optreden was, en voor een aantal songs werken die strijkers net perfect, maar het mocht gerust wat 'minder kabbelen'...
 

Thé Lau & band

 


Een eerste hoogtepunt komt er met The Scene-nummer "Wees Welkom" dat haast naadloos overgaat in "De Tempel der Liefde", het erg knappe titelnummer van het nieuwe album. Bloedmooi is ook "De Rivier" en hét hoogtepunt van de avond volgt een weinig later met een magistrale uitvoering van "Open" (uit het gelijknamige album van The Scene). Daar trekt Thé Lau alle (stem-)registers open, en dat had ie eigenlijk wat méér mogen doen.

Leuk is het nummer over het omgaan met een kater "Het Spiegelmonster" en "Feest" (The Scene) zal altijd wel een indrukwekkend liedje blijven. "Waar Mensen Wonen" is ook een uitschieter en in de apotheose krijgen we een fenomenaal "Blauw" waarbij de strijkers een onverwachtt meerwaarde bieden. Thé Lau laat ook even de gitaar gieren, maar dat had ie dus ook vaker mogen doen. Maar, voor de liefhebbers is er natuurlijk nog de mini-reunietour die The Scene binnenkort o.m. naar Brussel brengt (15 juni, AB).

• De setlijst:
Intro: STREET HASSLE
STREET HASSLE (Lou Reed)
DE HAVEN
VREEMD
WEES WELKOM (The Scene)
DE TEMPEL DER LIEFDE
* band voorstelling
tango - Pavadita
WE WETEN NIETS VAN DE SOLDAAT
DE LANTAARN
DE RIVIER
DE VRIENDSCHAP
OPEN (The Scene)
HET SPIEGELMONSTER
esquiado - Pavadita
IDIOOT
FEEST (The Scene)
BRUID (The Scene)
DE VALLEI
WAAR MENSEN WONEN

# BIS
ONDERAAN DE DIJK
BLAUW (The Scene)

Al bij al een goed optreden, met hier en daar wat pijnpunten en ook enkele supermomenten. Misschien niet de beste Thé Lau -doortocht die ik al mee mocht maken, maar wel gewoon 'goed' natuurlijk...

En op 15 juni ga ik toch ook naar Brussel, noem het jeugdsentiment: nog eens The Scene aan het werk kunnen zien...

 

 

 

 

Misschien ook wel leuk om even de andacht p te evstigen op deze blog:

Malines Rouge op vrijdag 23. maart 2007 in Perron M:

met: Patrick Riguelle en friends
DJ PITA
KOEN BUYSSE ( STUBRU - Music4life )
DJ Christophe LAMBRECHT

Meer info en affiche:
http://www.malinesrouge.be/
Waarom moet er hier op de blog aandacht gegeven worden aan iets dat door een politieke partij georganiseerd wordt?
laat maar...
Filip, waarom niet ?
Kan je dat met steekhoudende argumenten onderbouwen ?
Het is tenslotte gewoon een fuif.
Nog iemand iets te melden over het OPTREDEN van THE LAU misschien? ( zucht )
@ markec : Ik heb es effe rondgekeken op YouTube maar ik vind geen filmpje van The Lau. Maar voor andere leuke muziek : Effe naar de rubriek WorldParty surfen op Mechelen Mapt...

Have fun !
Gisteren naar Thé Lau geweest, geslaagd concert. Vooral het tango strijkkwartet kwam aardig uit de hoek.
Vrijdag ben ik zeker te vinden in Perron M voor Malines Rouge met Patrick Riguelle en Koen Buysse (Zornik).
Ik vond het een geslaagd optreden!
't Kwam inderdaad wat traag op gang, maar nadien zat de sfeer er wel goed in, en ik heb er tenvolle van genoten.
En vooral 'feest' en 'blauw' (dé klassieker) blijven toch ijzersterke stukken.
En: bravo voor het strijkkwartet; beslist een meerwaarde!
Ik vond het strijkkwartet ook een mooi
contrast vormen met de ruigheid van de zanger! Heb ook genoten.
@Dirk: zet het dan op de kalender van de blog en niet als reactie op een stuk dat Markec schrijft over het optreden van een groep. Zet er dan ook ineens bij het dat het een politiek gekleurde fuif is.
@gimycko: misschien zal je makkelijker iets van The Scene vinden dan van Thé Lau

@Jn: ja, de strijkers waren best de moeite !

@jans: "Blauw" en "Feest" waren prachrtig, maar mijn favoriet van de avond blijft toch wel de bloedmooie versie van "Open" .... An sich wel jammer dat - wat mij betreft - de hoogtepunten nét géén Thé Lau solo-nummers zijn.. alhoewel die Scene-nummers schreef de man natuurlijk ook he...

@driewielerke: van contrast kon zeker gesproken worden...

@Filip: idd. en Dirk ....
Of het politiek gekleurd is, weet ik niet zeker, maar de 'naam' doet dit - en meerbepaalde de kleur an sich - alleszins min or meer vermoeden...
ik vond The Lau zeer sterk, en de bevallige begeleidingsgroep had daar zeker iets mee te maken. Maar de stem van Thé Lau maakt van zijn optredens toch altijd iets zeer sterk.

Vanmorgen hoorde ik voor de allereerste keer "De Vriendschap" van Thé Lau. Jammer genoeg blijkt de cd onvindbaar, zowel fysiek als online. Toevallig een idee hoe ik dit nummer alsnog kan bemachtigen? Bedankt!

Vanmorgen hoorde ik voor de allereerste keer "De Vriendschap" van Thé Lau. Jammer genoeg blijkt de cd onvindbaar, zowel fysiek als online. Toevallig een idee hoe ik dit nummer alsnog kan bemachtigen? Bedankt!

@ Joris,  stuur een e-mailtje aan erkaa(apenstaart)telenet.be en "De vriendschap" komt jouw kant op.