Is er nog leven na La Boya?

met categorie:  
La Boya is niet meer, was de titel van een andere rubriek een tijdje geleden?

Iedereen is het precies ondertussen al vergeten, of misschien uit het oog verloren.
Het pand staat er nog altijd in zijn 'sierlijke' staat bij, mits de verhuizing van een baksteen links en rechts..

Wordt hier nog iets aan gedaan ?
Gaan ze terug open ?
Waarom gaat er geen ander Marokkaans restaurantje open ?
ja Mo, ik heb het vernomen dat jullie een restaurantje gaan open doen in de OLV straat, klopt dat?
Nu ik wens jullie veel succes hiermee en ik kom zeker eens een hapje eten... Als het dezelfde keuken betreft als de La Boya zal je me er waarschijnlijk zelf regelmatig zien.

Wat gaat er eigenlijk met het pand gebeuren van de La Boya?
Ja, dat klopt, maar ik zou graag niet de enige willen zijn.. Uiteindelijk zijn we hier al zolang en ik vind het spijtig dat niet meer mensen van onze cultuur hun cultuur naar buiten willen brengen? Als het dan al niet op culinair gebied is, dan toch wel op een ander gebied..

Ik heb vernomen dat de vorige eigenaar het pand heeft opgekocht, maar wat er nu met het pand gaat gebeuren weet ik zelf niet.. het zijn uiteenlopende reacties:ofwel gaan ze terug open ofwel...?
hoi mo wanneer gaat dat restaurantje van jullie open want ik ben vol ongeduld aan het wachten.heb ook gehoord dat jullie 2koks in huis hebben gehaald.
@Mo: Welkom in onze blog-gemeenschap ... Ik ben blij dat we nu iemand hebben die hier ook de Marokkaanse gemeenschap kan vertegenwoordigen ...
daar ben ik het helemaal mee eens peter . niet alleen de Marokaanse gemeenschap,maar ook de Marokaanse keuken. Veel succes
bedankt voor de reacties!

Ik heb al verschillende data opgeplakt op de opening, maar er komt constant van alles tussen, van stomme prullementen tot tegels die moeten worden bijbesteld.. Maar nu is het eigenlijk alleen nog wachten op de brouwer, dus hopelijk rond 7-8 april is de grote opening...
Ik stuur nog wel een invitatie rond, en dan is natuurlijk iedereen welkom!
Groeten
Welkom op Mechelenblogt Mo!
Enne...succes met jouw zaak!
Ik ben blij dat iemand uit de Marokkaanse gemeenschap ons komt vervoegen.
Jouw aanwezigheid hier maakt dat we een betere doorsnede krijgen van de Mechelse bevolking op 'den blog'.
Nieuwe zaak in de O.L.Vrouwestraat? Dan zijn we geïnteresseerd in een artikel voor onze rubriek Gespot in Gazet van Antwerpen. Laat maar iets weten Mo!

Groeten,
Sven

Mailen kan naar svh@concentra.be
Onder sven kan ik vreemd genoeg geen berichten meer versturen. Daarom gazet
Mo,
Als je restaurant opent, sta ik als een der eersten op jouw stoep! Ik ben een fan van Noord-Afrikaanse keuken (ook om sentimentele redenen: mijn vrouw en ik hebben het 'aangemaakt' tijdens een reis aldaar!)
Heb je ook wijn op je kaart staan? Ik was verbaasd over de goede kwaliteit van enkele Tunesische wijnen.
bedankt, Mo om meet te bloggen.
Zal ook eens kome, eten in de olv straat.
Zeg de Ryad, is toch ook een Marokkaans restaurant, neen ?
@ sven: ik laat zo snel mogelijk iets van mij weten, van zodra de hectische momenten geminderd zijn en de stress wat over is.. lijkt me zeker interessant om in Gespot te komen te staan..

@koendv: natuurlijk heb ik wijnen staan op de kaart! wat is nu een goeie lamstajine zonder een wijntje?? indien enige suggesties voor goeie wijnen, sta ik hier zeker voor open..

@peter: ja inderdaad, riad is ook een marokkaans restaurantje, het zijn eigenlijk dezelfde uitbaters als het Marokkaans restaurantje in Antwerpen, nl. Fez..

groeten
Mo
Is de vroegere eigenaar van Boya niet de uitbater van Sofa op de grote markt ?
@natan p.: niet meer Natan.
Ik dacht dat het dezelfde waren als de uitbaters van de Ronda op de Vismarkt?
Tja, de twee uitbaters van La Boya zijn uitgezwermd. De ene naar Sofa, de andere naar Ronda. De ene is blijkaar uit Sofa gestapt ondertussen.

Tot zover mijn informatie...
En een van de twee heeft het het pand LA Boya ondertussen gekocht(ik zou niet weten wie), het ging volledig gerenoveerd worden en La Boya zou terug zijn deuren openen..
Met een tweede verdieping bij! Wanneer dit gepland is, is natuurlijk een raadsel..
Welkom op de Blog, Mo... en veel succes met je zaak...
Ja, en ook ik zal er binnenkort grààg bij zijn om te komen genieten van de gerechtjes ;-)
hoi Mo, ben vandaag langs de olv straat gepasseerd en zag daar u aan het werk.goed zo, doe zo verder
zeg mo heb een vraagje voor u
is het waar dat alcohol voor het eten de smaak verpest?
@ nakke: er is ergens een verhaaltje dat dat wel zo zou kunnen zijn, maar dit kan ik je niet met zekerheid zeggen.. In onze cultuur stimuleren wij de spijsvertering en de lust met wat extra slaatjes enz.. Maar of alcohol daadwerkelijk de smaak verpest?? Ieder ook zn smaak natuurlijk..
@nakke:
Alcohol op zich kan best als aperitief, maar vele mensen verpesten hun smaak door te zoete aperitieven te drinken. Porto of van die zoete cocktails zijn eigenlijk uit den boze voor het eten. De Engelsen drinken hun porto dan ook nà het eten.

Beter een droge sherry vooraf; dat scherpt de smaakpapillen aan. Té sterke digestifs zijn ook niet ideaal: dat 'verdooft' de smaakpapillen.

Een glas wijn als aperitief is eigenlijk nog het beste, vind ik persoonlijk. En dan de rest van de fles bij de maaltijd :-)
of na je aperitief eerst een stukje brood eten he, dat neutraliseert de smaak in de mond ;-)
1 glas alcohol voor het eten is goed om de eetlust op te wekken, omdat door de alcohol de suikerspiegel daalt. En als die daalt .. moet je dat weer aanvullen natuurlijk ;-) (vandaar ook vaak het "honger"gevoel rond een uur of 10 / 11 en 's middags 15 / 16 uur)
Bij een volgend glas is dat niet meer zo, omdat dan de suikers in het aperitief het effect van de alcohol teniet doen (het effect enkel op de suikerspiegel natuurlijk he)
@koendv: één biertje kan evengoed hoor, maar sommige restaurateurs durven u dan wel als gastronomische nul beschouwen!
Het ideale aperitief blijft, naast een glas wijn, volgens mij schuimwijn, (puur zonder toevoeging van alcohol ) en dat hoeft geen echte champagne te zijn. De Italianen hebben, net als de Spanjaarden trouwens uitstekende schuimwijn (meestal prosecco maar ook spumanto secco in Italië en cava in Spanje. Er zijn dus ook niet zoete (droge) spumanti!!!
Spanje's bekende huizen zijn Freixenet en Codorniu. De Italiaanse top is Francia Corta, die bijvoorbeeld naast een traditionele champagne bij Folliez als alternatief wordt aanbevolen. Het duurdere werk uiteraard, maar je vindt uitstekende schuimwijn aan schappelijke prijzen in de handel en grootwarenhuizen.
Ondertussen vind je in alle wijnstreken verrassende schuimers, In Frankrijk diverse "cremants" in Duitsland Sekt etc.... Ik heb thuis enkele flesjes uitstekende Riesling Sekt van het huis Geschwister Köwerich uit Kewerich (buurt van Trier) aan de Moesel. Eén van die dames Köwerich was de moeder van Ludwig Van Beethoven en dus schoondochter van onze Lodewijk VB. Het wijnhuis bestaat nog steeds en mag als enige in de streek de titel Cuvée van Beethoven voeren. De gewone Riesling ervan kan je drinken in het Oud Conservatorium.
Dit als tip en gezondheid
Champagne is inderdaad uiterst geschikt als voorafje, en wat mij betreft ook tijdens en na de maatijd.
De beroemde dokter Lecompte dronk het zelfs als ontbijt. Ik was ooit bij hem op bezoek rond 10 uur 's ochtends en de champagne stond klaar.
@koendv: kan lekker decadent zijn hé, zo een ganse maaltijd alleen met "Franse Limonade" :-)
ik heb gehoord dat je vanaf heden ook pozza's kunt consumeren in het cinemacomplex utopolis? ik ben in de voorbije weken daar nog wel langs geweest, maar heb er niks van gemerkt? Heeft iemand daar al een pizza gegeten?
geen pozza's dus e, maar pizza's ;)
Zeg mo ik vind het reuze dat je een nieuwe zaakje begint, maar ik vernam dat je de 'brandstichter' van laboya in dienst gaat nemen. Is dit wel verstandig?
Jah, dat zal een eeuwige discussie blijven..Hij heeft zijn redenen waarom hij het heeft gedaan, en ik geef hem natuurlijk geen gelijk, maar in mijn ogen verdient iedereen wel een tweede kans.
Als er goede Marokkaanse koks waren in overvloed, ja dan had het misschien anders uitgelopen, maar momenteel zullen we proberen er het beste van te maken..
Mo, châpeau dat je zo iemand een tweede kans geeft! Hij zal alleszins goed den barbecue kunnen aansteken :-)

En wat je opmerking betreft dat er te weinig goeie Marokkaanse koks zijn: misschien een ideetje voor de VDAB. Schakel werkloze Marokkaanse jongeren om tot koks. Jobs verzekerd en wijle content omdat we 'r lekker kunnen gaan eten.
@MO: Ik hoorde onlangs een ideetje circuleren rond een evenement: Marokkaanse Gastentafel. Bijvoorbeeld eerst een rondleiding door de stad vanuit Marokkaanse ogen en dan bij mensen thuis eten ...

Wat denk je, maakt zoiets een kans ?
Ik vind het alvast een leuk idee!
en doe alvast mee!
Zie dit begrijp ik nu eens niet, ik citeer Mo: 'hij heeft zijn reden waarom hij het heeft gedaan heeft'. Dat geraakt er bij mij helemaal niet in.

Noch naar zijn eigen kinderen en mensen die naast laboya wonen heeft hij omgekeken, jezus wa is da hier allemaal.

In tal van restaurants werken marokkaanse koks. Bezin eer je begint!!
@paashaas: dus daarom wou ik de discussie niet beginnen.. omdat ik mij niet wil verantwoorden voor de daden of gevolgen van een ander! Met zijn redenen bedoelde ik: hij werd uitgebuit(zoals je misschien wel in de krant hebt gelezen), hij kreeg 6€ per uur, en werd nog niet eens deftig en op tijd betaald, en door het feit dat hij ook nog dronk, is hij op de een of andere manier tot deze wanhoopsdaad overgegaan MAAR dat wil niet zeggen dat ik het goedpraat!!

@koendv: :) ik had me al voorgenomen om hem geen stekjes te geven...
En ik denk niet dat je zomaar iedereen kok kan laten worden. Het is pas als een kok er een passie van maakt om echt te koken dat zijn eten lekker smaakt..

@peter: ik denk inderdaad dat dat wel een heel goed idee is! Had er nog niet van gehoord.. MAar dan zou ik dat idee laten voor tijdens de Ramadan, dan is er eten in overvloed( ale, s'avonds toch:) )
ik heb het gevoel, dat Paashaas zat te wachten op een dergelijke reactie Mo, enkel en alleen om een discussie uit te lokken...

gebeurt trouwens regelmatig als mensen onder een onbekende naam komen posten.

Ik ben van mening dat iedereen een tweede kans verdient, het eten in Laboya was lekker, de kok zou naar het schijnt een harde werker geweest zijn, dus waarom niet...

Ik zou wel adviseren dat hij af en toe een bezoekje brengt aan de psychiater enkel en alleen om hem tegen zichzelf en jullie zaak te beschermen.
hmm... "hij werd uitgebuit, hij kreeg 6€ per uur, en werd nog niet eens deftig en op tijd betaald, en door het feit dat hij ook nog dronk..". En wat zal ie de volgende keer doen als het wat tegenzit? Faeces in het eten? Met een kalashnikov op de klanten schieten? Nee hoor mij niet gezien, als ik wordt uitgebuit en onregelmatig betaald wordt ben ik weg en kom in niet meer terug. Iemand die zo'n daden doet heeft het niet goed in zijn hoofd, daar hebben we het laatste nog niet van gezien.
Het is inderdaad een harde werker.. En deze keer staat hij niet alleen in de keuken, maar krijgt hij hulp van een 2e kok, zodat het voor hem ook makkelijk werken wordt..
En is wel erg dat men zo een vertekend beeld heeft van iemand dat iets verkeerd doet.. Is er niet zo een spreekwoord dat zegt: een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen?? Ik geef hem de kans, en als ik merk dat het niet gaat, ja, dan gaat het gewoon niet..
Ik hoop dat je een goede brandverzekering hebt.

Deze kerel kreeg van mij geen tweede kans. Hij hield geen rekening met bv. de buren zoals hier al gezegd was. Het is een egoïstisch ventje dat hij op die manier aan zijn frustraties uiting gaf. Er zijn kosten aan die kerel, het verwondert me tevens dat die niet in de gevangenis zit.
Zoals ik dus al eerder had vermeld en dit is het laatste wat ik er zelf over zeg: ik wil hier niet gaan discussieren! Ja, het is spijtig wat er gebeurd is en ja, hij had rekening moeten houden met de buren, en ja hij had het maar helemaal niet moeten doen. MAAR het is nu eenmaal gebeurd, en daar kan ik of niemand anders iets aan veranderen! En door het feit dat de rechtbank hem vervroegd heeft vrijgelaten, zal hij zeker en vast geen bedreiging zijn voor de maatschappij, en zal de rechtbank ook wel rekening gehouden hebben met de achterliggende feiten rond heel de kwestie... ma bon, ik ga me ni constant in de verdediging opstellen en zeg er dus ook niets meer over.. einde discussie
Mo en ik hebben deze kok aangenomen omdat deze goed is zijn werk.zijn daad valt niet goed te praten.Hij zelf heeft veel spijt hierover.het is ook de eerste maal dat die in aanraking is gekomen met het gerecht.iedereen weet wel dat wij mensen fouten kunnen begaan.Maar ik vind dat het niet aan ons is om een oordeel te vellen.Wat wij wel mogen is het goddelijke eigenschap die wij allen bezitten wat meer aan bod te laten komen. vergeving
dan zou ik toch beter zijn criminele record raadplegen nordin want die kok heeft ook twee jaar in frankrijk vastgezeten hij was schuldig bevonden aan intern. drugssmokkel
suggestie
zouden we nu best geen dikke streep onder dit 'verhaaltje' trekken...
Ieder zal er wel het zijne of hare van denken...
Maar Mechelenblogt is géén rechtbank, en derhalve dienen HIER ook geen processen gemaakt te worden.