Groot Bezoek

met categorie:  

Mevrouw Gennez heeft beslist om alle scholen van Mechelen eens te bezoeken om een status op te kunnen maken van het niveau van onderwijs in de stad.
Om aan de scholen toch de gelegenheid te geven haar niet onvoorbereid te ontvangen laat zij telkens een week op voorhand weten welke klas ze komt bezoeken.

http://lambiek.net/artists/r/richard.htm
Foto uit Comiclopedia

Nu zou het de beurt zijn aan de klas van Wiske. Juffrouw Wiske vraagt aan haar leerlingen om iets liefs te bedenken voor mevrouw Gennez.
Dromerig Marinake zegt : “Juf, ik heb thuis een mooie pluche panda gekregen voor mijn verjaardag en ik heb hem Carolientje gedoopt.”
De juf : “Maar dat is fantastisch Marinake, breng die volgende week maar mee.”
Nu steekt Bartje zijn vingertje op : “Juf,” zegt hij opgewekt “Ik heb een ganse doos blauwe smurfjes, al die met de rooie mutsjes op mag mevrouw Gennez hebben.”
De Juf : “Geweldig Bartje, je bent vandaag zeer genereus.”
Vervolgens is Frankske aan de beurt : “Juffrouw Wiske, onze poes is pas bevallen van zes rosse poesjes en ze zijn alle socialist.”
De juf verwonderd van deze evolutie: “Ha zo? Breng ze volgende week dan maar mee, mevrouw Gennez zal in de hemel zijn.”

Eindelijk is de grote dag aangekomen, Mevrouw Gennez stapt in Wiskes klas binnen en zoals gerepeteerd zeggen alle kindjes op de vingerknip in koor:

 

“Goede morgen mevrouw de eerste schepen!!”


Op het eind van het bezoek mogen Wiskes leerlingen de cadeautjes geven.
Marinatje zegt : “Kijk Mevrouw, mijn mooie beertje heb ik naar jou gedoopt, Carolientje.”
Daarna is Bartje aan de beurt; met een beetje spijt voor zijn belofte zegt hij uiteindelijk toch dat hij 25 smurfen met rode muts in zijn snoepdoos gevonden heeft, “die zijn allemaal voor jou” zegt hij.
Tenslotte is het Frankske zijn beurt : “ Mevrouw Gennez, kijk eens hier, ons Minoe is bevallen en vier poesjes zijn socialist.”
Zoals te voorzien was Mevrouw Gennez compleet in de wolken met deze grootse gebaren van kinderlijke affectie.

Wanneer Eerste schepen Caroline de klas verlaten heeft roept juf Wiske kleine kapoen Frankske bij zich en vraagt nieuwsgierig : “Frankske, je zei toch dat er zes poesjes waren, wat is er gebeurd?”

“Oh dat?” zei Frankske betweterig, “Ja natuurlijk hadden we zes poesjes die socialist waren, maar intussen zijn er al twee die hun oogjes open gedaan hebben.”
 

Er werd van alle meiskes een foto gemaakt en ze mochten er op de computer een collage van maken met Caroline in het groot en de meiskes in het klein errond.
Of verwar ik met de verkiezingen ?
Mag een schepen nog zijn taak uitvoeren zonder schampere commentaren alla filip f???
In Mechelen zegt men over deze mop : "'t Is een van de mummie".
@Jps Nys: (mode lol ON) beter één van de mummie dan één over een mummie (mode lol OFF)
@rudi: mag er geen schampere commentaar meer gegeven worden over een schepen of zullen we de categorie nonsens en leugens dan maar schrappen?
hoe bedoeld ge'van de mummie'?
haja, een webquery geeft me een resultaat,ingewikkeld, de mop is te ingewikkeld?
zo erg is't nu ook weer niet he, ze is aangespekt met lekkere details ok.

Oh by the way; "Iedere gelijkenis van de figuranten met bestaande personen is bijna volkomen uit de lucht gegrepen."

Zo deze disclaimer om eventuele represailles te vermijden.
als men spreekt over "'t Is een van de mummie", dan wil men zeggen "'t is een met nen baard".
allez, Peter was er ook niet naast, ik had ze nog nooit gehoord maar vond ze wel een goei, en wat er tof is ge kunt er ferm mee knutselen
laat me toe te stellen dat men het brood eet van wiens woord men spreekt??
Populistisch, niet-Mechels, socialistisch kalf, die Gennez. Pure propaganda.. Man, man, man. Woont nog maar net in Mechelen en wil nu al de plak zwaaien.
@vincent: quickie?
Gennez moet niet in de klassen zijn, maar met leerkrachten en directie praten. Eventueel met leerlingenraden.

Wat is de meerwaarde van haar bezoek in een klas? Gratis promotie voor de federale verkiezingen? Omdat de kindjes allemaal thuis gaan zeggen dat madam de socialiste is geweest?
Zou de reactie van "een bezorgde leraar" dezelfde zijn geweest als pakweg Inge Vervotte de scholen moest bezocht hebben. Inge van de "brave" CD&V?
Caroline Gennez is nu éénmaal schepen van onderwijs in Mechelen!
En dat zij daarmee een electoraal graantje probeert mee te pikken is misschien te betreuren, maar ook bij andere partijen in pre-verkiezingstijden normaal.
En nee, ik ben geen socialist, heb niet voor Caroline gestemd, maar je moet mensen het voordeel van de twijfel geven. Zoals reeds gezegd: dat eeuwige schieten op politici vind ik er over.
@Rudi: kan je helemaal bijtreden, zoals je wellcht wéét heb ook ik niet voor Gennez gestemd, maar ik vind uiteraard ook dat men fair play moet spelen, en idd. het vel van de beer niet moet verkopen voor hij geschoten is ...

Groeten van een (soms ook bezorgde) leraar, maarr niet die van hierboven ;-)
@rudi:
Ben ook geen fan van Gennez, maar ik geef je in deze gelijk. Als ze de scholen NIET zou bezoeken, zouden er wellicht kritikasters opstaan die roepen dat het Mechelse onderwijs haar koud laat.
't Is ook nooit goed, hé. Typisch Mechels, zeker?
ja, nooit goed.
Verdomme metteko's. Waarom moeten julie altijd afgeven op mensen die gewoon hun gedacht neertikken? Leven wij in een, door mijn generatie afgedwongen democratie, of gaan we terug naar de" Eenheidspartij ?"
Als het niet in iemands kraam past is het 'Kankeren' past het wel dan wordt het de hemel ingeprezen. Dat spelleke begingt me stilaan de de strot uit te komen. Wees gewoon verdraagzaam, wat inhoud respect voor ieders mening.
Voor of tegen, als dat niet meer mag...'t ja dan ga ik den Dolf terug roepen....met alle nare gevolgen van dien???? En daar weet ik van mee te spreken hoor!!!!
Jos Maes zonder anonimiteit!

Ben is benieuwd hoe deze inbreng genegeerd wordt.
Awel, Jos, van mij krijgt u gelijk, met momenten zou je bijna gaan denken dat er in Mechelen een politiereglement van kracht is dat iedereen verplicht van hoera en bravo te roepen elke keer het stadsbestuur of eender welke bende feestneuzen een scheet laat knallen.
Dàt heeft de Somers toch goed voor mekaar gekregen: iedereen die iet of wat kritiek heeft consequent afschilderen als 'Ouwe Mechelse Kankeraar'.
Zo heb ik ook eens te verstaan gekregen dat mijn grieven gegrond waren, mijn voorstellen zeer interessant, maar dat er helaas te weinig 'Geachte Heer', 'Weledel Geborene' of 'Als Het U Moge Believen' in mijn manier van formuleren stond (lacht)
Waarom al die hijsa? Het is toch een vast gegeven dat met de adem van de nakende verkiezingen in de nek elke politieker de onweerstaanbare drang voelt om zich èrgens te moeten gaan prostitueren...??? Ik zag ooit het duo Van Rompaey in café het Zandtapijt in Hofstade binnengaan, alhoewel ik nu niet veronderstelde dat deze vrolijke Fransen daar vaste klant waren en vóór de verkiezingen van 1980 was Luc Van de Velde niet uit de cafés van de Wollemarkt weg te slaan...
Net zoals netels en jos vinden dat alle kritiek op het stadsbestuur een vorm van vrije meningsuiting is, ben ik van mening dat ongefundeerde (!) kritiek een vorm van 'kankeren' is.
Iedereen content dus :-)
@koendv: groot gelijk! zolang geen woordgebruik als "socialistisch kalf" en meer van dat fraais gehanteerd wordt!
En mag ik verdomme niet even goed mijn gedacht zeggen Jos van den Hoek? Mag ik met andere woorden me niet afvragen waarom onze leraar alle objectiviteit verliest omdat hij duidelijk antisocialist is ( en dat is zijn goed recht, begrijp me niet verkeerd) en dus de kern van de zaak vergeet. Want: van welke partij zij ook lid is, Gennez is schepen van onderwijs. Zij doet gewoon haar job. Punt uit.De schampere commentaar is dus naast de kwestie. Als de schepen toevallig lid moest zijn van de partij waarvoor onze leraar sympathie heeft, dan had hij gewoon niet gereageerd. En wie kaatst moet de bal verwachten.
Ik weet even goed als jullie dat politiek een ongezond kluwen is, maar ik ken te veel politici om niet in te zien dat er tussen koren kaf zit. Er zijn er ook die dat goed menen. Al diegenen die blind op de politiek vitten vergeten dat of kunnen of willen dat niet inzien, zijn dus vooringenomen en vergeten nog enkele zaken:
We hebben politici nodig om dit land te besturen of je dit nu goed vindt of niet en diegenen die dat goed proberen te doen, van welke partij ook, verdienen daarvoor een ietsje pietsje meer respect dan dat eeuwige schampere gedoe.

Als ze het beter kunnen, doe het dan zelf, maar ik geef je op een briefje dat ze riskeren van een kale reis terug te komen. . In politiek gelden zoals overal (ook op je werk) enkele regels en die moet je respecteren. Zoniet word je een Jean-Marie De Decker.

En de politiek laten vallen, niet of blanco stemmen, leidt alleen tot anti-politiek en dat leidt tot waar Jos zo’n schrik van heeft – Den Dolf!

En over het inderdaad nogal bedenkelijke niveau van onze politiek gesproken . Heeft niet elk volk de politici die het zelf verdiend? Met andere woorden het niveau van dit volk is, vrees ik, op zijn minst twijfelachtig. Maar dat is een andere discussie.
IK ga geen polemiek aan Rudi.
Jij je gedacht ik het mijne, zal dat voortaan voor mezelf houden ja? Zat jaren tussen dat "geval" en ben het afgetrapt. Heb geen olifanten vel en strekke ellebogen, gelukkig wel een gevoelig hartje!
Zeg manne,zit nais ni te zevere,das tog echt oep zn Mechels!! Of hedde da nogni déu?