Blood and Honour-feestje in Mechelen

met categorie:  
(bron GVA)

De geruchten deden de jongste dagen reeds de ronde dat er dit weekend opnieuw een bijeenkomst van extreem-rechtse groeperingen in Vlaanderen zou plaatsvinden. Zaterdagavond zakten bijna 500 man met neo-nazistische sympathiën af naar de Dijlestad. Zaal Libertus, waar men de ramen van de zaal had afgeplakt, aan de Nekkerspoelstraat in Mechelen was de plaats van bijeenkomst.
De 'fuif' was georganiseerd door de racistische groep Blood & Honour. Er kwamen ook neonazi’s op af uit Duitsland, Nederland en Polen. De fuif zelf verliep zonder incidenten maar na afloop zijn twee vrouwen gewond geraakt bij schermutselingen. Bij aanvang van de avond spraken wij de Mechelse korpschef : “Wij waren op de hoogte sinds zaterdagvoormiddag en alles is onder controle". "Er is permanent overleg met de burgemeester en er staan agenten in stand-by" nog aldus Vandaele die de opdracht persoonlijk opvolgt.

Een aantal leden gingen na de fuif op zoek naar eten en onderweg, in de Keizerstraat zijn ze gebotst op een groepje allochtone jongeren. Het kwam tot trek- en duwwerk, maar de politie die in de buurt was kon de groepen heel vlug scheiden. Uiteindelijk zijn er twee Nederlandse meisjes voor verzorging naar het Dodoensziekenhuis gegaan. Op dat ogenblik waren al een groot aantal leden Blood and Honour vertrokken.. De politie heeft dan - veiligheidshalve een zevental voertuigen, met Duitse nummerplaten, begeleid naar de E19.
De uitbaters van parochiezalen in Mechelen verhuren blijkbaar aan om het even wie/

Nu extreemrechts crapuul in parochiezaal Sint Libertus. Parochiezaal Muizen biedt ook elk jaar onderdak voor extreem rechtse Vlaams Belang

Als 't maar geld opbrengt.
@Dirk: Ik denk niet dat de uitbaters enig idee hadden ...
Waarom denkt u dat?
@Dirk: Omdat dit blijkbaar meestal het geval is. Iemand huurt de zaal, zegt niet waaarom en dan gebeurt er iets anders.
" We wisten het niet " ( althans de duitse vertaling ervan ) dat argument klinkt mij bekend in de oren.

Bij aanvang van de avond spraken wij de Mechelse korpschef : “Wij waren op de hoogte sinds zaterdagvoormiddag en alles is onder controle".

"Er is permanent overleg met de burgemeester en er staan agenten in stand-by" nog aldus Vandaele die de opdracht persoonlijk opvolgt.

en de mensen van Sint libertus zouden van niets weten !?

Zo naief zijn we nu ook weer niet hé Peter
Kan best Dirk, maar geef toe, als een organisator weet heeft van een dergelijk initiatief, dan neemt hij wel een serieus risico: meer mensen zullen misschien zijn zaal niet meer willen gebruiken uit ideologische redenen, risico op vechtpartijen, etc

Als het evenement eenmaal bezig is, zijn er blijkbaar momenteel geen wettelijke manieren om dit te stoppen. En dat is ook voor een zaal-eigenaar niet meer mogelijk.
De politiek is hier veel te laks in,
binnenvallen, boeltje sluiten en de mensen in een gesticht steken zodat ze eens bij hun zinnen komen.
Ik heb voor veel zaken respect, maar voor hun gedachtengoed geen greintje.
binnen vallen en boeltje sluiten is volgens mij gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik heb gisteren enkele van die individuen gezien in Mechelen, wetende dat er daar 500 van zouden aanwezig op een fuif... Dat is een overmacht voor de politie van Mechelen hoor.
Civiele bescherming en het leger inschakelen dan.
Beste Bloggers,

De eerlijkheid verplicht ons te melden dat de bron van radio Reflex de collega's van Gazet van Antwerpen waren
Goed ik pas het aan !
Ik was eerlijk gezegd geschokt toen ik hoorde dat dit in Mechelen doorging.
Is er in onze stad wel plaats voor die dingen? Ik denk dat Mechelen de laatste jaren z'n best aan 't doen is om op een positieve manier het racisme te bestrijden. En dat we er bijlange nog niet zijn, is ook een feit.
Maar dat dit toegelaten wordt, snap ik toch ook niet. 500 man is toch niet niks, moet men dat niet melden bij de politie? Als die het al van in de voormiddag wist, dan moeten er toch manieren zijn om dat tegen te houden? Dat je, eens daar 500 man binnenzit, niet meer geneigd bent om binnen te vallen, kan ik goed verstaan.
Enfin, maar weer lessen leren zeker, zowel voor het stadsbestuur als voor de politie.
Er zijn in het verleden al meermaals individuen veroordeeld voor het brengen van een hitlergroet, wegens aanzetten tot racisme of negiationisme. En als dan plotst 500 individuen dit samen doen op een Duits kerkhof in Lommel of op een feestje in Mechelen dan blijken er geen wettelijke middelen te zijn om hier tegen op te treden. Vreemd.
Het feit dat de politie dit feestje niet kan of niet durft te verbieden, doet vermoeden dat het om een gevaarlijke privé-militie gaat en daar zijn wel wetten tegen. Dat politici en politiemensen ervoor kiezen om zo'n bijeenkomsten gewoon te laten doorgaan om grotere problemen (rellen) te vermijden, verontrust mij. Dit geeft deze organisaties de mogelijkheid om verder te groeien en hun haat te verspreiden. Maar er is blijkbaar beterschap op komst, in het parlement zijn twee volksvertegenwoordigers bezig met het aanpassen van de wet op de privé-milities om dit soort organisaties te kunnen verbieden, alleen vreemd dat dit initatief niet van de minister van binnenlandse zaken zelf komt.
We mogen vooral niet denken dat dit een ver-van-mijn-bed-show is. Laten we niet vergeten dat er ook in Mechelen neo-nazistische organisaties actief zijn (bijvoorbeeld Vlaamse jongeren Mechelen die nazi's verheerlijken en banden hebben met het Vlaams Blok). Ook een jongerencafé'tje op de Korenmarkt wordt regelmatig bezocht door leden van Blood en Honour. Deze organisaties proberen Mechelse jongeren te indoctrineren met hun neo-nazistische haatcampagnes, volgens sommige bronnen zijn ze zeer actief onder voetbalsuppporters.
HLN UPDATE 15:24 In Mechelen is het na een bijeenkomst van zowat 250 skinheads van de neonazistische groep Blood & Honour tot kleine incidenten gekomen. Twee Nederlandse meisjes van de groep raakten daarbij lichtgewond. Dat meldt de lokale politie van Mechelen.
Groep allochtonen gevlucht
De schermutseling was het gevolg van een treffen tussen de twee gewonde 'Blood & Honour'-vrouwen en een groepje allochtonen in de Nekkerspoelstraat. Na de fuif was het duo, samen met een twintigtal andere vrouwen, iets gaan zoeken om te eten toen het tot een woordenwisseling kwam. "Toen de politie ter plaatse was, was de groep allochtonen al gevlucht. De twee meisjes hadden lichte verwondingen en werden even naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gevoerd voor nazicht", zei commissaris Jean Schouben. "De fuif zelf verliep zonder enige overlast, noch incidenten", aldus de commissaris.

Zo pas uit HLN. Lees en vergelijk en denk na. 500....250....?
****************
Ik keur in geen geval dat nazi gedoe goed. Heb onder hun nieuwe orde genoeg meegemaakt!!! Maar blaas het huidig gedoe toch niet op tot een heel grote ballon. Wat rest er nog van het VMO? En wat met de klik die infiltreerde in de Oostenrijkse vrienden club SERVUS? Ze sterven allemaal een zachte dood. Blijven controleren en bijeen drijven als runderen in een kraal, zal zal meer effect hebben dan steeds maar overdreven belang hechten aan hun gedoe. Wat geschiedde onder WO II met onze weerstand? Hoe meer de Duitsers toesloegen, hoe sneller de weerstanders groep groeide. Dat schijnt iets wetmatigs te zijn...verbied het en het groeit lijk onkruid.
Ben is benieuwd wat ik weer over men hoofd ga krijgen....
Het is zonder twijfel een bende idioten en daar is niemand gelukkig mee. Eén onnozele zielenpoot die de gaskamers ontkent is voor de arm der wet wellicht een gemakkelijkere prooi dan een bende van 500. Maar ik vermoed dat de gemeenschap minder last ondervindt van 500 halve garen die ergens vergaderen en 's anderdaags terug naar huis zijn dan van importcriminelen die dagelijks de kranten halen door straatroof en winkeldiefstallen. En Dirk Jacobs, alhoewel ik het haat dat dit blog voor het spuien van politiek gedachtengoed wordt gebruikt, wil ik toch even op je bericht antwoorden: liever een extreem rechts VB zoals je het zo mooi schrijft, dan linkse PS sjoemelaars en belangenvermengers (gangsters is in feite een juistere omschrijving), die elke dag voorpaginanieuws zijn.
waarvan akte Mijnheer KOKKEN
"Een onnozele zielenpoot die de gaskamers ontkent is voor de arm der wet een gemakkelijkere prooi dan een bende van 500." Interessante redenering, Roger!
Hoe sta je tegenover de volgende situatie:
Een "onnozele zielenpoot" die (her)ontdekt heeft dat die wijzerplaat op de Grote MarkT een deel was van een geniale zonnewijzer wordt op Mechelen/blogt geridiculiseerd door ne Kocken, ne Peter, ne koendv, ne Rudi, ... kortom een bende van 500.

Hun Argumentatie:
Ne Kocken slaagde er niet in om in zijn ACHTERSTE tuin een correcte zonnewijzer te fabriceren.
Ne peter oordeelt dat hij eerst moet overtuigd worden aangezien ik alle SCHIJN tegen heb.
Ne koendv poneert dat gezien de wijzerplaat volledig ROND is de zon in Mechelen de zon vanuit het noorden zou moeten SCHIJNEN.
Ne rudi concludeert dat de "zogezegde" zonnewijzer absoluut onbestaande was "zoals hierboven" duidelijk werd beschreven door ne rudi...

Betreffende de geniale zonnewijzer van de Grote MarkT:
Ik heb daar heel toevallig nogal prachtige plannen van. Alhoewel.. dit is misschien niet zo "toevallig"! Dat mijn ACHTERnaam oa een verbastering uit het frans voor Torenuurwerk zou kunnen zijn, dat is wel volledig toevallig.

Na alle beledigingen van een bende idioten op deze blog steek ik deze plannen dus nog liever in mijn ACHTERSTE dan ze via ne rudi op deze blog te plaatsen. Dit is om velerlei redenen een heel interessante lokatie: -Het is een plaats waar de zon niet SCHIJNT.
-Deze plaat(s) is quasi volledig ROND.
-Het is ook een plaats waar er bij mijn weten geen al dan niet afgebogen schaduwen kunnen vallen.

Geef toe dat het een origineel besluit zou zijn, om de plannen van de geniale zonnewijzer van de Grote MarkT nu juist op die plaats te bewaren waar er naar mijn mening geen correcte zonnewijzer kan gebouwd worden: In mijn gat!
Wat denken de bloggers hiervan? Goed idee? Of is er een beter voorstel?
iets "meer direct" on topic betreffende het opgeblazen ballon feestje:
In de gedachtengang van Jos v/d hoek kan ik me wel vinden. Ik heb trouwens een bloedhekel aan ballonnen.
@SuperMarkT: Enfin, je hebt nu in ieder geval zelf aangetoond dat jouw zonnewijzer alle SCHIJN tegen heeft. :-)
@SuperMarkT: Ik kan mij niet herinneren dat ik schreef dat ik die zonnewijzer in mijn ACHTERtuin maakte. (hij stond trouwens in mijn voortuin waar ik zowat de ganse dag zon heb). Evenmin kan ik mij herinneren dat ik u ergens zou tegengesproken hebben ivm uw opvatting dat Margriet een zonnewijzer was. En de correcte schrijfwijze van mijn naam vindt u onder dit bericht. Ik wijt deze kleine verwarringen dan ook aan het aantal 33 centiliters die u 's middags bij Marjolijn in café De Sofa worden aangeboden.
zeer merkwaardig standpunt van dhr Kokken: liever extreem rechtse neo-nazi's dan sjoemelende politici. Uiteraard is het verwerkpelijk dat politici corrupt zijn en moet hier streng tegen opgetreden worden door het gerecht, al denk ik dat het eerder de uitzondering dan de regel is en veel politici hun job zeer ernstig nemen, maar daar kom je natuurlijk niet mee in de krant.
Maar dat de gemeenschap maar weinig last ondervindt van een hoopje fascisten die de holocaust verheerlijken en het zelfs zouden herhalen moest het mogelijk zijn, durf ik te betwijfelen. Of wat te denken van de militairen die vorig jaar zijn opgepakt, en die over zware oorlogswapens beschikten en lid bleken te zijn van BBET (een zusterafdeling van de figuren die gisteren verzamelden in Mechelen). BBET bleek van plan te zijn om die wapens effectief te gebruiken om onschuldige mensen te doden en zo onze samenleving te ontwrichten.

Verder vraag ik mij af waarom Dirk Jacobs zijn politiek mening niet zou mogen verkondigen op deze blog. Deze blogt dient volgens mij voor een gezonde discussie over zeer diverse thema's, waarom dan ook geen politieke.
Aan de karnavalsdrukte ontsnapt zijn we vandaag het Joods Museum gaan bezoeken.

Een aanrader voor de vergeetachtigen.
En gratis.

ps
Rogez er is een topic politiek op deze blog waar je je mening kwijt mag over politiek.
Joods Museum is en blijft schitterend ... Ik probeer er een keer per jaar naar toe te gaan.
Je mag Kocken absoluut niet verwarren met Kokken. Héééél verschillend gedachtengoed !
neonazi-extremistische gekken een fuif laten organiseren, precies in een straat met een groot aantal allochtone bewoners, dat vind ik zéééér risky business!!! Men mag van geluk spreken dat er niks erger is gebeurd!
Voor extreem rechts kan ik ook géén respect opbrengen! Ik geloof in alle kleuren, alle mensen.
Eigenlijk is het toch wel wat een non-event dat de moeite niet is om je er druk over te maken, allez, wat is er nu gebeurd: 250 tot 500 neonazi's hebben een feestje gegeven, allez vooruit, niks van gemerkt, en had ik het hier 30 minuten geleden niet gelezen had ik het waarschijnlijk nooit geweten. 2 personen zijn betrokken geraakt in een handgemeen met een paar allochtonen zegt men daarnet op het nieuws, allez, 't is toch niet waar zeker? (lacht).
Dus eigenlijk is er niks speciaals gebeurd en er heeft niemand echt daadwerkelijk last van gehad, een verwaasloosbare gebeurtenis die vreselijk stormt in een glas water... allez ja, als er voor de rest niks gebeurd is moet je ergens over kunnen klappen he.
Als carnavaleske organisaties feestjes organiseren is dit een non-event.
Als organisaties feestjes organiseren en tevens de grootste misdaden uit de geschiedenis romantiseren en oorlogswapens verzamelen is dit geen non-event en verwacht ik van politici en politie dat er wordt ingegrepen. Die verkleedpartij van gisteren is een bedreiging voor de meest fundamentele waarden van onze samenleving.
Ik kan me vinden in de mening van Sint Netels. Maar ja, het was vandaag nieuws op radio en tv, en dus eigenlijk blogable (blogeerbaar).

Bon ... niet te veel over zeveren zeker ... ?
Echt? Allez, dan zijn we op het nippertje aan een catastrofe ontsnapt..
En voor de rest: 't is 60 jaar geleden, veel kan je er niet meer aan veranderen, en je kan er ook niet veel meer uit leren waar je vandaag wat mee bent, we leven ondertussen in een heeeel andere wereld.

Ik zou zeggen: beste mensen, de toekomst ligt vooral voor ons, niet achter ons, en dat er mensen willen hun tijd verkwisten met het verheerlijken/veroordelen van iets dat ooit eens gebeurd is toen de dieren nog spraken... enfin, bon, ieder zijn hobby zeker? En zoals ik reeds zei: op het moment van de feiten gisterenavond heb ik er redelijk niks van gemerkt en nog minder last van gehad, nog iemand?
Aan 't Zennegat was 't plezanter hé Peter! (lacht) Zo hebben we gemerkt dat u ook een koppel vormt waarbij het vrouwtje met een 'grote' velo rijdt en het mannetje het met een plooifietske moet stellen.
er worden zeer regelmatig mensen vermoord door neonazi's, verleden week is er in Koppen een onthutsende bijdrage geweest over het opkomende neonazisme in Rusland, en die gekken knuppelen en steken wèl Afrikanen, Tadzjieken en andere mensen van "niet-blonde" bevolkingsgroepen neer. Jammer dat enkele bloggers dit niet op TV gezien hebben, ze zouden er niet zo luchtig overgaan...
[OFFTOPIC]
@Sint Netels: LOL ... Leuke opmerking, maar niet helemaal juist. Eigenlijk rijden we allebei op een BROMPTON vouwfietske.

http://www.flickr.com/photo...

Alleen is Patricia eind vorig jaar aangereden met de fiets, en was het vandaag haar eerste trip met de fiets (Jieppie) ... sinds de operatie van haar elleboog.

Enfin, ze voelt zich iets beter op 'ne grote velo', vandaar ...

Neemt niet weg dat het vandaag, zoals je kan getuigen, schitterend was in het Zennegat !!
@Kokken: mijn excuses betreffende de verwarring die ik gezaaid heb. voor/achter-tuin en uw naam. Mogelijk is dit bewust gedaan om te testen of u zich wel voor de essentiële inhoud van mijn bericht interesseert of nogal rap afgeleid wordt door details uit uw leefwereld.
Weet echter dat ook u toch een beetje zwaarder in de fout gaat!
Nergens heb ik beweerd dat dat dik wit wijf die u "magriet" placht te noemen een zonnewijzer is. Ik weet alleen dat die wijzerplaat daar al sinds begin 1800 ligt en deel uitmaakte van een geniale zonnewijzer. Een zonnewijzer die dan vervolgens werd vernield doordat men het eind 1830 nodig achtte om daar een dik vette politieke hoer neer te poten. Eind 1840 waren de toen beslissingnemende politiekers het er uiteindelijk over eens hoe dat vette wijf door Kunstenaar Tuerlinckx moest afgebeeld worden en werd ze er ook daadwerkelijk neergepoot.

@peter: "schijn" is toch datgene dat niet is hoe het werkelijk is of vergis ik me andermaal? ;-)

@iedereen: Marjolijn werkt niet meer in de Sofa! De eigenaar staat nu zelf achter de toog wat betekent dat ik daar geen 33cl's meer nuttig.

Dankzij deze blog bestaan er nu ook gelukkig enkele geschreven bronnen waaruit blijkt dat ik er toch ooit pinten gedronken heb en dit bij Marjolijn. Mocht Marjolijn immers net zoals haar kledij suggereert ook steeds volledig in het zwart betaald zijn dan zou er over 100 jaar, wanneer men de geschiedenis van mijn boeiende levenswandel bestudeert over kunnen discussiëren of ik daar ooit daadwerkelijk meig 33cl heb genuttigd.

Ter vervollediging van de geschiedenis wil ik er graag aan toevoegen dat mijn laatste consumaties in de Sofa in het gezelschap van 2 moordgrieten gebeurde!
Ilse en Dominiek keken apetrots en in een sfeer van totale eendracht toe wanneer ik gezien mijn gelijkwaardige sympathieën voor elk de 2 door hen aangeboden 33cl's parrallel nuttigde. Vooruitziend als ik ben wist ik dat door dit parrallelle consumeren ik een bek zou moeten trekken die een associatie zou oproepen met de plotse verschijning van de breedsmoelvors, een animal met een minder sexy voorkomen dan ikzelf...
Hoe werd dit probleem door mij opgelost? Door de weloverwogen keuze van de 33 cl's ! Door parrallel 2 dranken genaamd "Kwak" te consumeren, naamgeving door onomatope. Door 2 "Kwak's" parrallel te nuttigen resulteerde dit in "Kwaaak", het perfecte geluid bij het beeld van de geimiteerde breedsmoelvors die ik imiteerde: de LOKROEP !!!

Mocht u zich afvragen waarom het resulterende geluid "Kwaaak" was en niet een luider "Kwak!" dan wil ik nogmaals benadrukken dat ik niet perfect symmetrisch ben, er is werkelijk iets een beetje scheef aan mij waardoor de parrallelle nuttiging niet perfect parrallel verliep doch wie maalt daarom?

De Mechelse Zonnewijzer op de Grote MarkT liep toch ook niet tot op de nano-seconde juist? Ach ja, dat u weet u niet, hé!

Ilse en Dominiek, de 2 moordgrieten, weten dit wel en nadat zij dit van mij vernamen zeiden ze haast perfect gelijktijdig: Woooooow, Superrrr...Marrrek...T! Dat ik een half uurtje te laat op onze afspraak verschenen was, werd me dus op eindproclamatie van de "T" door Ise En Dominiek perfect synchroon vergeven!

Vanaf heden: alle nuttigingen van 33cl's terug in Café De Prof!
@ St Netels: Allez, misschien waren die mannen van B&H gewoon nen dag te vroeg voor de karnavalstoet in Mechelen, of wa denkte? (sic)
Wie zijn verleden niet kent, is gedoemd het te herhalen.
By the way:

De "klok" van den Blog loopt 24 minuten voor, ofte 2 letters op de Lamot Kleuren Klok indien u liever daar het uur afleest, tov de klok van mijn computer. Hoeveel verschil zit er op bij de andere bloggers?

 Dat die uitbaters het niet wisten is pure bluf.
als kind kreeg ik daar vaak turnen wegens werken in onze eigen turnzaal.

Soms moesten we zelfs de sleutel halen aan de overkant van Liberpas

de eigenaar woont er letterlijk over!!!! dit was wel om het geld