Wat gebeurt er met het "klakkenhuisje"???

met categorie:  
Als er nu één symbool is van Mechelen naast den toren en Opsinjoor dan is het toch wel het aloude klakkenhuisje dat aanschurkt tegen het Schepenhuis.

Klak
(c) Jan Smets

Ik kreeg vanmorgen koude rillingen toen ik langs de Schoemarkt liep. OP één van de vitrines en op één van de deuren hangen van die gele affiches.

TE KOOP

Eén van de monumenten van de stad staat te koop. Wie weet meer? Staat het huis op verdwijnen? Wat een leegte in het stadsbeeld. Niet alleen verdwijnt zo één van de weinige nog echte hoedenzaken van kilometers in het ronde, maar tevens een baken in de stad.

Ik mis nu al de madammen van het winkeltje. In hun onnavolgbare stijl verkopen zij je een hoed en niet zomaar een hoed, maar één die zij vinden die jou het beste past. M.a.w. zij verkopen je "hun" hoed en geen andere.

What is wrong?
(foto: Jan Smets)
Dat is inderdaad een spijtige zaak.
Ik schrik eigelijk een beetje van dit bericht, want een tijdje geleden liep ik er nog voorbij.
Toen was ik me aan het afvragen wat er ooit met het klakkenhuisje zou gebeuren als de zaak de deuren zou sluiten.

Dan ga ik nog sneller een antwoord op mijn vraag hebben dan verwacht.
Dat het klakkenwinkeltje écht zou verdwijnen, vind ik heel erg. Ik herinner me de twee keren dat we er een 'klak' gingen kopen, eerst voor mijn grootoom en later voor mijn schoonvader.
De sfeer van die winkel is uniek en die madammen, inderdaad, Rudi, onnavolgbaar.

Een Mechels icoon dreigt te verdwijnen! Help, Monumentenstrijd, help!

Rudi, enig idee wat er in de plaats zou komen?
Apropos, weet iemand hoe die reacties met spam-reclame kunnen vermeden worden? Webmaster? IT'ers?
Ja, met een spamfilter ... (heeft hier al meermaals voor problemen gezorgd trouwens ...)
Zouden ze veel vragen?
Jammer, nu zal ik er zéker binnengaan om een hoed.Nu het nog kan!
Ben er pas nog binnengegaan voor een sjaal... Mooie zaak. Vriendelijke mensen.
Tja, of het kan vermeden worden dat het 'klakkenwinkelke' verdwijnt, is maar de vraag... Maar jammer is het wel.
Het is wél te hopen dat het unieke 'winkeluitzicht' niet zal veranderen...
Het 'kader' zou behouden moeten blijven.
De zaak die er in zou komen, zou best ook een gezelli, ouderwetse charme moeten uitstralen...
Maar, een 'Mechels Monument' is het wel - en het blijft spijtig...
Ik was onlangs in de zaak en vroeg toevallig naar de geschiedenis van de zaak. Vroeger waren er twee aparte zaken in het gebouwtje. De twee delen zijn dan samengevoegd voor een hoedenzaak in 1814, nu is blijkbaar onlangs de laatste telg van de familie van eigenaars overleden. De winkeljuffrouw vertelde me ook dat de stad de winkel heeft overgekocht, dus het feit dat er een bordje hangt met Te Koop verwonderd me sterk.
Misschien wil de stad dat nu wel verkopen, ofwel staat de zaak zelf te koop en niet het gebouw.
Wait and see, maar laat ons alert blijven
meer uitleg is gewoon te verkrijgen bij de aanbiedende notaris.
Een ideale lokatie voor een theehuisje met in de zomer prachtig terras?
Het gebouw staat te koop, niet de hoedenzaak. Het verhaal van uitbaatster Dominique Lemesre staat vandaag in Het Laatste Nieuws.
En wie is de eigenaar van het gebouw nu?
De eigenaars van de aanbouw zouden de drie kinderen zijn van de uitbaters van de vroegere hoedenwinkel.
Een drop cr^che voor de kindjes van de stads- en marktbezoekers.
Hoe oud is deze zaak?Het was daar reeds een lange tijd toen ik in Mechelen woonde,en dat is reeds 50 jaren geleden,Louis
Volgens de huidige uitbaters - die ongeveer dertig jaar in de zaak staan - is er al een hoedenwinkel sinds kort na WOI.
Goh, is me dat schrikken zeg! Eén der iconen van Mechelen zou dus verdwijnen.. dit gaat hopelijk niet gebeuren.... hopelijk wordt er een overnemer gevonden... krijgt de zaak een nieuwe (goede!) bestemming, of nog beter: kan het als "Klakkenhuisje" voortgaan....

En zeggen dat ik er elke (werk)dag voorbij fiets of wandel, was me dus niet opgevallen dat het te koop staat... ja, het is even schrikken, Rudi !
Waar is de tijd dat er in de omgeving 3 (drie) klakken/hoedenwinkels te vinden waren!!!
1. Het klakkenhuisje
2. Op de Steenweg (Pateet)
3. Op de hoek van de Ijzerenleen en de
Nauwstraat.

Misschien vergeet ik er, maar deze 3 zijn me bijgebleven.
Ik denk, Jos, dat die tijd gebleven is waar de mensen stopten met klakken en hoeden dragen. De klassieke modellen zijn vervangen door mutsen,pruiken, tou- en andere petjes. Je kan nu mega-, giga- coole alternatieven vinden in sportwinkels.
Of gewoon niks op uw hoofd zetten.
Alhoewel, de laatste tijd worden er terug meer hoeden gedragen; Ik heb er zelf een gekocht een 5tal jaren geleden in het klakkenwinkeltje. Eénmaal je aanvoel hoe warm zo'n hoed is dan ben je verloren. Alleen, je haar geraakt daar van in de war en dat vind ik, ijdeltuit die ik ben, soms een reden om er geen op te zetten. Maar bij grote kou! Jawel hoor.
Ja Rudi, ik had al enkele gelijkenissen met Clint Eastwood willen zien...
nie lachen hé Roger, ik heb nen echte Stetson ( goeie hoed trouwens)
@rudi:
MODE binnenpretje ON
als ge weet aan welke kapstok hij is blijven hangen!
MODE binnenpretje OFF
@ Rudi: volgende keer da'k u zie krijgt ge een zakkammetje en een spiegeltje se! :-))
Gisteren nog gauw wat foto's gemaakt van het klakkenhuisje. Ik woon nog "maar" zo'n 15 jaar in Mechelen, maar verschoot er van dat het te koop staat ... spijtig ...
Jokke, maar ik wist toch waar hij aan de kapstok was blijven hangen hé. Enfin het heeft wel een week geduurd
voor ik doorhad dat ik hem ergens had laten hangen en hélaba, na enig denkwerk (!) wist ik nog waar ook!!.
Katrientje, als je me de volgende keer ziet, maak je dan eens bekend.
ik heb een tijd geleden ook 2 hoeden daar gekocht, en doe ze er regelmatig binnen om ze te laten reinigen; waar moeten we dat dan laten doen in de toekomst? Hopelijk zijn er ergens jonge mensen met een hart voor hoeden die de zaak verder zetten....
@Rudi: zondags 's middags zitten we (meestal)bij Jaak in Het Ankertje. M'n ventje ken je zéker. En "Katrientje" is een nickname, maar het trekt er wel op zenne ..
Nu ben ik wel helemaal benieuwd hé katrientje.
Zondag 11/3 kom ik rond 16 u binnen in het Ankertje met een plezante wandeling. Dus heb ik kans je daar te zien.
Tot zondag?
( hiermee is de eerste blind(?) date van de blog gemaakt :-)
het is natuurlijk zondag 11/2 (februari ) hé Katrien
Succes met 'blind date', Rudi & Katrientje, maar de éérste is het niet hoor...

;-)
Is genoteerd Rudi. Zal met kam en spiegel in de aanslag klaar staan :-)
Vandaag in GVA (Sven VH):

t Klakkenhuizeke, een van Mechelens kleinste en bekendste winkelpanden, heeft sinds dinsdag een nieuwe eigenaar. De aanbouw aan museum Schepenhuis, slechts 42 vierkante meter groot, stond bij notaris Paul Schotte te koop voor 220.000 euro.
(...)
"Wie het gebouw heeft gekocht en wat de plannen zijn, kunnen wij niet zeggen. Dat laten wij over aan de nieuwe eigenaar", luidt het bij notaris Schotte.
@rudi @katrientje: graag een verslag van jullie date!
Awel ... het was gezellig :-))
Verkoop klakenwinkelke: omgerekend zowat 211.300 F/m². Wablieft !!??
@ Roger

T'is verkocht op enkele weken tijd

dus blijkbaar niet te veel he !!!
Jokke, het was heel plezant omdat ik haar al ettelijke jaren ken van vroeger de kwissen en samen maar haar ventje een fervente drinker van Mechels bier. Geen idee dat zij achter Katrientje zat, maar mijnen euro veil direct.
Katrientje is een blonde jongedame uit Nederland ( van waar exact weer weet ik niet meer, maar dat zal zij hier rwel willen verklappen). Maar wat ik zo charmant vind is de manier waarop zij het "Vlaams" en het Mechels spreekt; prachtig, daar zit een licht holland accent in en ik ben telkens vertederd als ik hoor hoe oed zij onze taal heeft overgenomen. Zo goed zelfs dat haar mama haar soms niet meer verstaat, maar dat moet zij jullie maar eens uitleggen, ja hé Katrientje.
't was een gedenkwaardige zondag.
Awel ja, zal ik dat eens uitleggen se.
Ik kom oorspronkelijk van onder de rook van de botlek, een - toen nog - klein boerendorpje zo'n 25 km van Rotterdam, op het laatste zuid-hollandse eiland Voorne-Putten. Toen da'k 11 was zijn we verhuisd naar de kaasstad Alkmaar (een bezoekje waard!), waar ik nog es zo'n 10 jaar gewoond heb. En tja, wat je ver haalt is lekkerder, en het gras is altijd groener ... dus ben ik in Mechelen gaan wonen - op m'n allenig zoals ze in Z-H. zeggen - en verliefd geworden op de stad. En later ook op een echte Mechelaar, dus ... mij krijgen ze hier voor geen miljoen meer vandaan!
Omdat ik hier alleen ben komen wonen hoor ik eigenlijk nog heel weinig echt Nederlands, vandaar dat ik het vlaams en Mechels overgenomen heb. Wat ik tussen haakjes veel mooier vind klinken dan dat "harde" nederlands ... ;-)
En inderdaad, na 2 zinnen over thuis/Mechelen/Belgie¨moet ons mama me altijd vragen opnieuw te beginnen, dan verstaat ze me niet meer. (Heb onder mijn voeten gekregen dat ik geen AN meer spreek ... tja, als je enthousiast bent ...)
voila, tot zover Katrientje ;-)

enne Rudi ... ge doet me blozen ...
...Katrientje: als liefdesverklaring voor Mechelen kan dat tellen!!
19/02 Roland Peeters vormt Klakkenhuizeke om tot vastgoedkantoor

Landmeter Roland Peeters is de nieuwe eigenaar van 't Klakkenhuizeke in Mechelen. De hoedenwinkel verdwijnt. Peeters gaat in de aanbouw van museum Schepenhuis zijn tweede Era-vastgoedkantoor openen. "Het wordt onze vitrine", zegt hij.

't Klakkenhuizeke, bijna tweehonderd jaar oud, stond amper veertien dagen te koop. Roland Peeters betaalde er aan de familie Dewael 220.000 euro voor.
"Ik moest op een avond toevallig in de buurt zijn voor de verhuur van een winkelpand. Die klant vertelde me dat het winkeltje te koop stond. Dat moeten wij hebben, dacht ik. De volgende dag heb ik meteen de notaris gebeld om een optie te nemen op het pand", vertelt Peeters.

Bron en volledig artikel: GvA
aj aj aj ... Opnieuw een vastgoedkantoor. Zonde ...
Laten we hopen dat de authenticiteit van het pand niet verdwijnt en dat ze er geen 'moderne immobiliën-vitrine' van maken met videoschermen en fotopanelen.

Ik citeer Roland Peeters uit het artikel: "Met designverlichting gaan wij het nog meer in de kijker zetten. Het zal schoon worden, hoor."

Ik vrees het ergste als 'commerçanten' hun esthetische principes gaan toepassen in een beschermde omgeving, zoals die van het Schepenhuis.
Ik probeer me voor ts stellen hoe een immobilienkantoor een etalage kan maken, die het karakter van het pand eer aan doet.

Een hele uitdaging.
@ Koendv Quote'Ik vrees het ergste als 'commerçanten' hun esthetische principes gaan toepassen in een beschermde omgeving, zoals die van het Schepenhuis.'

dat is nu een HET voorbeeld waar 'monumentenzorg' met een vergrootglas zou moeten moeten opzitten ! Een historisch gebouw dat nog in goede staat is en voor zowat alle Mechelaars een van de herkenpunten is van dat pleintje! Dat gebouwtje hoort gewoon bij het Schepenhuis, ook al is dat er later bijgebouwd! Van zo'n gebouwen moeten ze met hun poten afblijven !

Maar nee die hebben te veel werk om 'gewone' mensen te ambeteren die in een gewoon rijhuis een venster willen aanpassen of een krot willen afbreken omdat de architect 60 jaar geleden gevogeld heeft met iemand die 'Mechelen' zonder fouten kon schrijven en dus van ONGELOFELIJK belang is voor de stad :-((((
Bekijk even het ERA-kantoor van Roland Peeters op de hoek van de Merodestraat (zie http://www.era.be/peeters/) en je weet wat ik bedoel.
Als ze in die stijl gaan werken?!?!
Mag je op de Grote Markt zomaar borden ophangen naar believen ?
het ERA kantoor is inderdaad prachtig, vooral het interieur
Roland Peeters is een man met visie en niveau en staat borg voor iets moois!
Zijn kantoren aan de Merodestraat zijn daar een voorbeeld van, zijn vroegere woning in Putte eveneens.
Daarenboven heeft hij een voornaam en aristocratisch klienteel en derhalve zal zijn nieuwe kantoor wél klasse uitstralen. Gegarandeerd.
marc luyten, bitje minder blaza is oek goo...
jenny ik ben niet zo goed thuis in riooltaal en vind dat uw reactie dus van "laagheid" getuigt!
mais sans rancune!
@Marc Luyten: Als de heer Roland Peeters werkelijk visie, niveau, voornaam, aristocratisch en klasse is/heeft, dan hoop ik maar dat hij ook het gezond verstand heeft om zijn eigendom verder te verhuren. Zijn 'shop' op de hoek F. de Merodestraat is echt geen voorbeeld van goede smaak. Maar dat is iets waar wel meerdere aristocraten mee te kampen hebben.
't zal in elk geval beter zijn dan het huis van de mechelaar, de zeeridder, de varkensstraat, het oefenplein, ghandistraat, otterbeek etc. en daarenboven doet hij het met zijn eigen geld en niet met mijn belastingen.
@marc luyten: als uw intelligentie even hoge toppen scheert als uw pretentie, heb ik oprecht respect voor u. ik vrees echter dat het zover niet hoeft te komen. het kantoor aan het einde van de merodestraat is namelijk niet minder banaal dan het uitstalraam van de doorsnee krantenwinkel. nu is dat ab-so-luut zijn recht, en nog meer zijn geld. daar geef ik je dus gelijk in. maar ALS - en ik zeg dus wel degelijk ALS - hij een soortgelijk ding wil neerpoten op een plek die geprangd zit tussen historisch erfgoed zoals IJzerleen, schepenhuis, Margriet, St-Romboutstoren, Grote Markt en stadhuis, dan vraag je om problemen. En vergelijk die unieke, historische site niét met (oude) woonbuurten of -wijken zoals diegene die u opsomt. die uitschuiver 'van niveau' alleen al stelt mij gerust dat mijn tweede zin in deze post allicht de waarheid benadert. Tot slot: 'klienteel' wordt met een c geschreven en niet met k, als u zonodig de aristocratische intellectueel wil uithangen. mais aussi sans rancune, monsieur. ik neem immers graag een voorbeeld aan uw clementie en ridderlijkheid. noblesse oblige, n'est pas?
we zullen allemaal toch moeten wachten tot Peeters zijn ding zal gedaan hebben en dan pas kunnen we echt oordelen. Van de Veemarkt, Lamotsite, Grote Markt zien we nu al het resultaat en dat is volgens mijn mening allesbehalve.....of ne metteko dat nu goed vindt of niet....'t zal me een zorg wezen.
Trouwens had men in de vijftiger jaren en zelfs nog later wat visie gehad dan had Mechelen nog een groene gordel gehad en was de binnenstad niet verkrot. Maar het was goedkoper het groen om zeep te helpen en daar dan die "nieuwe buurten" neer te poten.
De Heer Marc Luyten heeft het duidelijk niet met moderne architectuur, wat zijn goede recht is natuurlijk. Maar daarmee bewijst hij dat hij liever in een peperkoeken huisje woont, een namaak van de stijl van vroeger. Alles wat hedendaags is wordt door Marc automatisch afgekeurd. Ik noem dat hopeloos conservatisme en nostalgie Niet dat je mij alle hedendaagse projecten automatisch hoort goedkeuren, maar ik heb daar mijn gemengde gevoelens over.. Tenslotte wonen we in 2007. Als je Marcs mening volgt of als onze voorouders dezelfde mentaliteit hadden zoals hij dan woonden wij nog steeds in grotten of paalwoningen!! Als je daarom vindt dat het klakkenhuis moet blijven (en dat vind ik ook en stedenbouw ook!), maar daarom klakkeloos aanvaardt dat het compromisloos mag veranderd worden in een schreeuwlelijk uithangbord van een makelaar, dan gaat me dat iets te ver. Maar ik geef toe dat we dat beter afwachten, maar tegelijkertijd mogen we wel alert zijn. Als je de Lamotsite op diezelfde afkeurhoop gooit, dan wordt het tijd dat Marc Luyten naar Bokrijk verhuist. Ik zou hier namelijk graag eens een foto zien van de situatie van Lamot in pakweg 1997 en die van 2007. Geef mij dan maar 2007.
Liever een geslaagde hedendaagse invulling dan de koterij die daar vroeger stond.
Ik neem aan dat Marc Luyten het ironisch bedoelt als hij schrijft: "Roland Peeters staat borg voor iets moois! Zijn kantoren aan de Merodestraat zijn daar een voorbeeld van."
Of meent hij écht dat die pseudo-fermette-vitrine mooi is???

Voor mij is het een vloek in het straatbeeld, anti-architectuur, misplaatste kitsch, zelfs in Disneyland hebben ze betere smaak.
Het gebouw Merodestraat werd destijds gebouwd door Jackie Cloetens van de overbekende meubelfirma. Bouwvergunning werd afgeleverd door de stad Mechelen.
Roland Peeters heeft het kantoor gekocht zoals het er stond en er zijn zaak in onder gebracht.
Hij is dus niet verantwoordelijk voor dat donker misbaksel!
Aan de overzijde verrijst nu eerstdaags een glazen bak ook met toelating van stedebouw......dus.....
en Rudi ik heb niks tegen moderne architectuur maar wel tegen misbaksels.
Bewoon namelijk zelf een modern gebouw....of hoe men vlug op dit blogske een etiket krijgt opgeplakt....
maar zoals eerder al gezegd "sans rancune!"
@marc: Bedankt voor info. Je moet jezelf geen etiket laten opplakken.
Huis van de Mechelaar en Zeeridder vind ik persoonlijk wel geslaagd.

Vraagje: Meen je het nu als je zegt dat je dit kantoor: http://www.era.be/peeters/
estethisch mooi vind ?
Peter,
primo: die lichtbakken zijn ronduit afschuwelijk, maar zo zijn er dan weer dozijnen te zien doorheen de ganse stad,
secundo: het gebouw staat er en dat is dus een voldongen feit (die stijl is een periode mode geweest "fermettestijl) en veel architecten die dat nu afkeuren hebben daar vroeger goed aan verdiend,
tertio: zo'n firma als Peeters kan die wel anders doen dan haar koopwaar uitstallen? bij zijn collega's loopt het véél meer de spuigaten uit (vind ik).
Zoals gezegd zullen we moeten afwachten wat het wordt en ook wat stedebouw er weeral zal van willen bakken.....
Marc Luyten, degustibus et coloribus non disputandum natuurlijk. Alleen de "moderne" gebouwen die je opnoemde zijn zo verschillend van aard dat ik de indruk krijg dat alles wat modern is sowieso niet door je beugel schijnt te kunnen. Voor jou allemaal misbaksels!Op de koop toe veroordeel je nu al de nieuwbouw op de hoek van de Merodestraat tot een "glazen bak" Ook dit is nu weer niet direct een teken dat je erg open staat voor hedendaagse architectuur. En dan mag je wel een modern pand bewonen.
Je moet er dus niet verbaasd over zijn dat sommige mensen van dit "blogske" je een etiket opplakken.
Van de panden die je opsomde kan ik je volgen wat betreft de blokken aan de Ghandistraat, Otterbeek, en Oud oefenplein. Maar die dateren uit die vervloekte periode 60/70-er jaren. De varkensstraat ben ik ook niet echt gelukkig mee. Maar alle andere gebouwen hebben wel hun charmes, daarvan vind ik het huis van de Mechelaar het meest discutabele, maar voor zijn functie wel een goede oplossing in de vroeger troosteloze reuzenstraat. Wat ik echter zeer geslaagd vind zijn de Lamotsite, met enkele reserves voor de rode flatgebouwen, de witte panden aan de Dijle ter hoogte van de winketbrug ( de hele invulling aan de Dijle tot de Winketbrug is trouwens vrij geslaagd), de zeeridder en de jeugdherberg annex Hogeschool ( die laatste vind ik iets minder dan de jeugdherberg). Maar dat zijn nu net recentere gebouwen. Het nieuwe pand in de Schoutetstraat (eigendom van de kerkfabriek) is in elk geval beter dan de stomme blinde muur die er vroeger stond en kreeg onlangs nog een tweede prijs. Alleen de meeste mensen zijn zo nostalgisch aangelegd dat zij op voorhand en compromisloos een hedendaagse invulling afkeuren. De toekomst zal trouwens over deze creaties oordelen, maak je daarover geen zorgen, cfr. het “shoppingcentrum”
rudi, ik maak me geen zorgen hoor en wat ik misbaksels vind is mijn persoonlijke mening.....bijvoorbeeld zo'n zwart gebouw in de schoutetstraat, of dat rode ding op de lamotsite, kaderen naar mijn mening niet, maar ieder denkt er het zijne van.
Ik heb bijvoorbeeld eens de ultra moderne woning van Joost van Royen, architectin sint niklaas, gezien en dat is bijvoorbeeld een hoogstandje, de woning van Joost's oom aan de ijzerenleen 26 is ook een hoogstandje (van een andere soort dan en in pefecte staat). Maar ik zou deze twee panden niet naast mekaar willen zien.
Wat uw opmerking over bokrijk aangaat:
dit initiatief van Jozef Weijns (vriend van mijn overgrootvader)had tot opdracht "beschermen van monumenten die door afbraak bedreigd werden" en dat was héél lovenswaardig.
Nu echter behouden we onze monumenten liefst op hun oorspronkelijk plaats en in goede staat.
Maar iedereen zal toch wel instemmen met het feit dat bokrijk een prachtig openluchtmuseum is geworden (al vind ik dan weer de heropbouw van de antwerpse panden een brug te ver want die had men in antwerpen moeten laten).
Enkele weken geleden is mijn paraplu gesneuveld tijdens die legendarische storm.
Snel, snel een nieuwe paraplu gekocht in de Match (8 euro).
Na enkele dagen is die al stuk.
Uit puur miserie een hoed gaan kopen in het Klakkenhuizeke.
Waar anders ?
De dame van het Klakkenhuizeke (Een Brusselse met een prachtig accent) vertelde me dat ook AlKader verdwijnt.
En inderdaad, het bord staat al geplaatst.

Ik heb er nog vlug een fotootje van genomen...
Toch ne keer snel informeren of 't Klakkenhuiseke nog verkoopt, dan kank van de week nog nen hoed gaan kopen voor dat 't laat is. Hoe zit da daar mee?
Huis was nog open dit weekend. Ik denk dat het nog wel even open zal zijn.
@gimycko, als het is om de paraplu te veervangen moet het wel een Zuidwester zijn, verkoopt het klakkenhuizeke die ook?
@flickers: wie maakt er eens een toerreuke door Mechelen en zet al die "schreeuwlelijke" vitrines en uithangborden van die immobilieboeren op Flickr dan kunnen we punten geven!
Maart 2008 verdwijnt het klakkenhuizeke en meteen een deel van mijn leven,heb er namelijk 22 jaar gewerkt tot 1995,er zijn flink wat tranen gevloeid toen ik wegens ziekte moest stoppen,want mijn werk dat deed ik graag,verbleef er trouwens meer dan thuis.die brusselse met haar"prachtig accent"is de dochter van de baas en de huidige zaakvoerster en niet alleen haar accent,zijzelf is ook prachtig,de familie Lemesre heeft mij nooit als personeel behandeld,meer als familie,heb trouwens nog altijd een goed contact met hen,waar vind je dat nog!! het contact met de klanten mis ik ook erg,er was altijd wel tijd voor een babbel en na zoveel jaren leer je er vele persoonlijker kennen.B.v's kregen we ook over de vloer,zoals bv Connie Neefs,een lieve dame ; Jos Vandeloo,een beetje verrast omdat ik hem,de schrijver herkende ; Thys Van Leer de aangenaamste,een grote meneer,die een gewone verkoopster als ik met respect behandelde.Er zijn zoveel jaren en mensen gepasseerd,zoveel anecdotes,zoveel herinneringen.'K wil eigenlijk maar zeggen dat niet alleen Mechelen en de mechelaars iets unieks verliezen,ik ook!!!!
@ Jeanne :
Moest je de behoefte voelen of de goesting hebben om jouw belevenissen ivm het Klakkenhuize voor de eeuwigheid te willen vastleggen, gelieve dit artikel verder uit te breiden met weetjes, kennis en/of anecdotes van jouw hand.

http://mapt.stadmechelen.be...

We zijn razend nieuwsgierig...
je laat de mensen écht niet gerust hé Gimy...
;-)
Is die reactie van Gim nu eigenlijk spam, Jan ?
Ja, hoe moeten we die 'overval' op Jeanne noemen?
(gelukkig voor haar is ze niet het enige 'slachtoffer' van de mechelenmapt-ijver van onze Gimy...)
;-)
@ Jans en Peter :
Alles wil ik weten om deze Mechelpedia verder uit te breiden. Getuigenissen van Mechelaars en Mensen die Mechelen beleefd hebben : Toeristen, Werknemers, Toevallige passanten, enz.
Elk feit en elke anecdote, vastgelegd voor de Eeuwigheid.
Zodat we bv morgen nog kunnen lezen hoe bv ooit het Stationsplein er heeft bijgelegen jaren geleden (onlangs een vraag van Jan Goovaerts).
tja...
Zucht. "het doel heiligt alle middellen" ?

I think not !
Ieder zijn stijl natuurlijk.
Met alle respect - Iedere blogger hanteert de stijl die hij/zij prefereert - géén probleem - maar ik denk dat deze methode eerder afschrikt dan tot schrijven aanzet. (zéker een herhaaldelijke 'vriendelijke aanmaning'...).
Maar nogmaals: da's MIJN mening. Ieder doet er mee wat hij/zij wil natuurlijk.
Jans en Peter "slachtoffer" van een "overval"dat is nu het enige wat ik in mechelen nooit heb meegemaakt
:-)
Volgens mij, eerder dan in Mechelpedia, zouden de ervaringen van 'Jeanne' een plaats moeten vinden in het tijdschrift van de Mechelse erfgoedcel 'Pro Memorie'. Laat ze daar haar verhaal doen over al die heerlijke Mechelse jaren in 'ons' klakkenhuis. Ik ben er zeker van dat die ervaringen puur erfgoed is. Als Jeanne dit leest dan wil ik haar graag in contact brengen met de dames van de erfgoedcel. Gimycko zal zijn weg ook wel vinden, ben ik zeker van.
Goed idee Luc !
@ Luc : Prima !

Elk "forum" is goed.
Alleen maar hopen dat die tijdschriften over afzienbare tijd niet bij het oud papier belanden of in een vochtige kelder onder een hoop stof...
Alweer OffTopic: (by the way, neemt er iemand backups van Mechelen Blogt en Mechelen Mapt ?) :-)
@ Peter : Yep...
:-)
wat is er nu zo belachelijk aan mijn verhaal ben nu invalide anders stond ik nog in t klakkenhuizeke is een goede baas hebben en heel graag gaan werken uit de mode misschien
Integendeel Jeanne.
Ik denk niet dat iemand jouw verhaal belachelijk kan vinden.
Het is een mooi, ontroerend en levensecht verhaal, van een stukje niet te vergeten (bijna) Mechelse geschiedenis.
Ja, "Pro Memorie" van de Erfgoedcel is een excellent medium om dergelijke verhalen te publiceren. Sommige bloggers hebben hieraan reeds hun medewerking verleend: Jef Van Ransbeeck (W.O II), ikzelf (Cinema's).... Zo worden de verhalen bewaard voor het nageslacht. Scripta manent...
slaapwel mannen k geef het op kan jullie verfijnde woordenschat niet evenaren
t'is zover,t'klakkenhuizeke is weg;29 maart (de laatste dag)was ik een paar uurtjes in de winkel,mocht efkens mee verkopen zoals vroeger,er was zelfs een klant die mij herkende;het deed me goed,zo kon ik afscheid nemen op mijn manier.om 18u was dan alles voorbij,terug naar huis.onderweg dacht 'k aan de woorden van dominique lemesre "de winkel verdwijnt maar de familie lemesre is er nog" en eigenlijk is dat waar,'k heb hun vriendschap en mijn herinneringen,dat neemt niemand mij nog af;al moet ik eerlijk bekennen dat mechelen voor mij nooit meer hetzelfde zal zijn.