Mechelen drinkt koffie voor Broederlijk Delen

met categorie:  
Op 2 maart drink je koffie en steun je Broederlijk Delen. Tenminste als je je koffie gaat drinken aan het station (stelplaats van de bussen) of in het Huis van de Mechelaar. Of.. elders. Want: iedereen kan een koffiestop organiseren, in de huiskamer, op school, in het jeugdhuis, ... Je biedt dan koffie (of andere drank) aan in ruil voor een gift. Die gift gaat dan naar Broederlijk Delen.

"De Koffiestop" moet een jaarlijks evenement worden van Broederlijk Delen, dat op ludieke wijze geld inzamelt voor de strijd tegen armoede en onrecht van groepen mensen in het Zuiden.
KoffieStop - foto (c) Markec


Studenten van de Katholieke Hogeschool Mechelen doen een koffiestop op school alsook op het bedrijvenpark van Mechelen. Ze koppelen er ook "Music Stop" aan vast. Optredens ten voordele van Broederlijk delen dus. Op het podium stan Second base, Looey Tribe en Hestia. En dat vanaf 19 uur in de Oude Stadsfeestzaal in de F. de Merodestraat. Kaarten voor MusicStop kosten € 2 en € 3 aan de kassa. Koop dus maar gerust aan de kassa, want dan geef je 3 ipv 2 eurocentjes aan een nobel doel. ;-)

Voor de koffiestop op 2 maart kan je terecht:
- Stelplaats van de bussen aan het station: van 7 tot 10 en van 15.30 tot 18 uur
- Huis van de Mechelaar: van 10.30 tot 12.30 uur

Uw mok koffie smaakt vast eens zo goed, nu u weet dat het geld goed besteed is. Niet?

Smakelijk!
ik kom naar het Huis van de Mechelaar
Ik weet nog niet waar, maar ik ga zeker proberen op een van de door mij genoemde plaatsen een koffieke te nuttigen.. en ze hebben als koffieverslaafde een goeie klant aan mij denk ik ;-)
Mooi Markec om dit te posten!
Morgen om 15 uur is er eveneens een koffiestop in de Basisschool Sint-Jozef-Coloma (speelplaats Colomabos).
Dit wordt georganiseerd door de dynamische werkgroep Broederlijk Delen van Coloma.
Tevens is er na de viering van zondag 11 maart (om 11 uur) een soldidaire maaltijd in 't Kranske, Tervuursesteenweg, ten voordele van Burkina Faso. (thema: 'aan de oever van de woestijn').
Wie hier meer info over wenst, moet me maar mailen...
Dit is zeker een goed en mooi initiatief, mogelijk ga ik vrijdag ook eens langs bij het Huis van de Mechelaar of eventueel aan het station.
zal ook op weg naar huis van kantoor wel eventjes stoppen in het station voor een kopje :o)
Ik ga het proberen te combineren, als ik van school kom, nog een lekkere mok koffie nuttigen, dat zie ik zeker zitten ;-)

Gezien het tijdstip (school is op vrijdag uit bij ons om 15.40) wordt het de stelplaats van de bussen aan het station...
Heb gisteren een fijne Koffiestop gedaan in St Jozef Coloma met een dampend kopje (h)eerlijke koffie. Een pluim voor de werkgroep Broederlijk Delen van de parochie!
School en werkgroep St.-Jozef-Coloma waren best tevreden! De interesse was groot - men heeft het project mooi kunnen duiden voor een geboeid publiek, en het bracht nog een aardige Euro op voor Burkina Faso...
Nog wat koffiestopnieuws:
Vier studenten van de Katholieke Hogeschool organiseren vrijdag Music Stop in de Mechelse Stadsfeestzaal in de Merodestraat.
Met dit vrij podium willen de studenten muziekgroepjes de kans geven om hun kunnen te tonen.
Ze koppelen hun activiteit aan de Koffiestop...

De parochiefederatie Mechelen organiseert een Koffiestop op 3 maart van 10 uur tot 12.30u tijdens de markt op de Grote Markt, naast Opsinjoorke.
@Jan: MusicStop stond/staat al in mjjn post hoor ;-)
Sorry Markec... Te laat gezien...
Nog koffiestops:

-op 2 maart:
in het St.-Romboutscollege tsn. 16 en 17 uur.
in De Ark, basisschool in Battel; van 7.45 tot 8.45 u.
in De Parel, basisschool St.Jan Berchmans; tussen 15 u en 17 uur.
in De Open School, van 10 tot 11 uur.

-op 3 maart:
Muziekzolder; van 9.30 tot 12.30 uur.
Grote Markt van 10 u tot 11 uur.
Hombeek: na de viering (ook op 4 maart)

-op 4 maart:
Sint-Jacob: na de viering
Battel: na de viering van 10.30 uur.

- op 11 maart:
Hanswijk, na de viering van 11 uur.

samen met de Lagere school van Coloma die een koffiestop hield op 26 februari, zijn dit toch wel héél wat gelegenheden om de (h)eerlijke koffie te proeven...
Geen probleem, Jan ;-)

Aha.. en er zijn dus NOG koffiestops.. TOP!!!