Als de muziek stopt, begint de stoelendans ?

met categorie:  
Zonet gelezen op de site van De Standaard:

VLD-voorzitter Bart Somers zal dan toch de Antwerpse kamerlijst voor Open Vld trekken bij de federale verkiezingen van juni. Europees parlementslid Dirk Sterckx zal de lijst duwen.

Vorige week vrijdag werd bekendgemaakt dat Dirk Sterckx de Antwerpse lijst zou trekken. Bart Somers zou bedankt hebben voor de eer, omdat hij burgemeester wou blijven van Mechelen.

De Mechelse burgemeester komt nu op zijn eerdere beslissing terug, naar verluidt op uitdrukkelijke vraag van het partijbestuur. Het is de bedoeling dat Bart Somers effectief gaat zetelen in de Kamer. Hij zal ook burgemeester van Mechelen blijven.

Met de beslissing wil Open Vld aanknopen met de "zuivere lijn" die de partij wil hanteren bij de lijstvorming. (bron: De Standaard)


Herhaalt de geschiedenis zich ?
Post 06/02 weet je nog? 37,2:Neen zeggen en in Mechelen blijven(die nee valt al weg).43,7 Ja zeggen en Mechelen verlaten(afwachten). 19,1 Minister worden én burgemeester blijven.(gaan die het halen?-volgens Bartje wel).AFWACHTEN MAAR.!!
Blijkbaar herhaalt de geschiedenis zich... We zitten helaas in een land met een constant pre-electoraal klimaat.
(kan niet goed zijn)
Dat een burgemeester ook zetelt in het parlement, vind ik op zich geen slechte zaak. De link tussen lokaal en federaal niveau kan altijd gunstig zijn voor Mechelen, maar ik denk dat Somers als partijvoorzitter sowieso al een voetje voor had in Brussel.

Of dat natuurlijk nà de verkiezingen nog zo zal zijn, is een andere zaak!
voor diegenen die het niet mochten weten: Bartje IS vlaams volksvertegenwoordiger, burgemeester én partijvoorzitter....waarom hij nu zijn handen wil verbranden aan federale verkiezingen kan alléén uitgelegd worden door zijn ambities om federaal minister te worden en dus om Mechelen wéér te verlaten!
Omwille van de smeer likt......
Ik voorspel dat Bart zowel burgemeester blijft en volksvertegenwoordiger. Wie van jullie gelooft nog dat open VLD in de volgende regering zal zitten? Ikke niet.
Bart weet dat hij federaal nooit minister zal worden. Hij wou Sterckx naar voor schuiven om hem Europees weg te krijgen om dan zelf binnen twee jaar een europees zitje te bemachtigen. Maar de top van de partij heeft hem weeral liggen.
Die slangen toch!
Rudi, ik denk dat de "Open" in Open VLD voor de open deur staat waardoor ze bij de volgende verkiezingen naar buiten zullen worden geshot.
Ja Roger, 'ander en beter' zeggen ze maar in de politiek is da 'Ander en t Zelfde'
Helaas Lieven....
Zoals ik bij de monumentenstrijd het liefst voor een Mechels monument stem, stem ik bij de komende federale verkiezingen het liefst op een Mechels kandidaat die op een verkiesbare plaats staat. Ik heb absoluut géén probleem dat onze burgemeester lijsttrekker wordt bij de komende verkiezingen.

En ik hoop dat bij de andere partijen ook Mechelaars op een verkiesbare plaats staan zodat ik toch enige keuze kan hebben.

Of hij nu het burgemeesterschap combineert met Vlaams Parlement of met de Kamer is au fond hetzelfde.

Het is de evidentie zelf dat bij cruciale verkiezingen de partijvoorzitter de lijst trekt !!!

Ik roep de Mechelaars op tot méér fierheid over de Mechelaars...en minder 'anti-politiek'
Vergeet niet dat er in de schaduw van Somers nog een nationaal figuur rondloopt! Wat gaat zij doen en kan ze het zich permiteren om de geloofwaardigheid van die partij (weer) op het spel te zetten?
Heb je het nu over Caroline Gennez of over Inge Vervotte ?
Grappig, vóór de verkiezingen worden personen ofwel afgebroken, ofwel de hemel ingeprezen. Ná de verkiezingen worden de rollen omgedraaid .... zolang als ik hier woon zie ik stévast hetzelfde patroon ...

en de boer .. hij ploegde voort.
Of het nu Peeters, Kael of Wevers is, ik durf nog altijd niet fietsen op de gewestelijke Colomastraat.
Och zolang Mechelen maar goed bestuurd wordt, met wat meer of minder Somers maakt mij niet uit. Ik ben tevreden van de gang van zaken wat natuurlijk niet wil zeggen dat er geen werk meer aan de winkel is.
Dat Somers ambities heeft, is een goede zaak. Maar hij moet eerlijk zijn. Ik ben van mening dat eenzelfde persoon niet én burgemeester van een middelgrote stad, én partijvoorzitter én parlementslid tegelijk kan zijn. Hoe kan je die 3 zware functies tegelijk allemaal goed uitvoeren? Los van de persoon Somers dus, vind ik dat het cumullen wel eens aan banden gelegd kan worden.