Vandaag telt de stad 78.883 inwoners, een nieuw record. Deze zijn verdeeld als volgt:
- Stad Mechelen 63.268
- Muizen 5.094
- Hombeek 3.790
- Leest 2.815
- Heffen 2.122
- Walem 1.794
De toename van 612 inwoners tegenover 2006 is de op één na hoogste sinds de tellingen. het staat vast dat Mechelen in zijn geschiedenis nooit zoveel inwoners registreerde als op 1 januari 2007: 78.883.
In de stad leven vandaag 34.682 gezinnen.
De dienst bevolking registreerde 1.105 geboorten en 739 overlijdens.
(bron GVA)
Is dat uitroepteken en teken van angst of van triomf? En het lachje....? Kwestie dat ik echt weet wat je wil zeggen, daarvoor diend toch een blog denk ik toch.
Ik persoonlijk heb het niet voor "een grootstad", omwille van het onpersoonlijke als je me begrijpt.
Vraag dat maar maar eens aan de inwoners van de "geanexeeerde randgemeenten".
Wat ik eens echt graag wou weten is : Een correct opgestelde telling per oorspronklijke nationaliteit en dat in percenten uitgedrukt erbij. Kan dat vanwege het bevolking register?
(voor er hierbij bedenkingen worden gemaakt... ;-)
Laat het maar uit
'Brussel' ? Neen, alle Antwerpenaars tegen.
'Antwerpen, dan maar' ? Alle Brusselaars tegen.
Compromis ? Noem het Mechelen ...
En dankzij Josvandenhoek weet ik nu eindelijk wat die tekentjes betekenen : het is dus een lachje.
Deze emoticons onstaan door gebruik te maken van de leestekens (, -, :, ), .. enz. En kan je als 'gezichtjes' zien ...
Het is ontstaan bij het Internetverkeer, of beter nog 'e-mailverkeer' als bij noodzaak: het oudere mailprotocol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)
liet enkel karkatergeoriënteerde boodschappen toe. Dit wil zeggen dat je enkel gebruik kan maken van de ASCII-tekens; de 26 letters van het alfabet, de cijfers 1 en 0, een punt en een komma, een dubbelpunt en een apostrophe, de haakjes en de asterisk, het kruisje, ? en andere leestekens. Gebruik van accenten of onderlijnen is dit bij dit protocol dus niet mogelijk.
Dat dit een ouder protocol is, en er later een alternatief zou komen, had je al door. Maar tot die tijd was het dus behelpen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van afkortingen en Emoticons kon je al wat leven in de brouwerij brengen. Dit is tijdsbesparend bij het schrijven en verzenden.
Emoticons geven weer hoe de zender?s gemoedstoestand is. (wanneer je je hoofd naar
links kantelt zie je niet langer leestekens maar een gezichtje)
Enkele voorbeelden van emoticons:
: - ) De zender is vrolijk
: - ( De zender is droevig
: - *) De zender heeft een glaasje op
:-I Ik blijf er onverschillig bij
:-> ik ben sarcastisch
:-Q ik ben roker
Tot zover 'Markec leest voor uit eigen werk (cursus)'
;-)
Iedere sigaret kan de laatste zijn.. ;-)
:-)
Maar als ge dan toch naar dien toog gaat, oppassen dat ge niet :-*)
Bedankt, Markec, voor de boeiende uitleg. Wanneer lees je nog eens voor uit eigen werk ?
:OD
zijn
@Jackie: uw rode neus toevoeging is fantastisch ;-)
OK het is een verkaveling , maar wij betalen ook belastingen he.
In plaats van te vertellen dat er overal om de 2 weken geveegd wordt (wat blijkbaar niet haalbaar is) had men beter die periode groter genomen. Misschien had men dan wel kunnen doen wat men beloofde.
Bij ons moet men zelfs niet om de 2 weken komen vegen, als men daar om de 4-6 weken komt is het ook proper want daar komen zowiezo weinig mensen, maar waarom altijd die slechte communicatie ? Daarmee brengt men zichzelf in de problemen! Vroeger werd er niet geveegd, dus als men om de 4-6 weken zou komen was het al een hele verbetering en had iedereen tevreden geweest. Nu wil natuurlijk iedereen om de 2 weken die veegmachine zien, want dat is hen zo beloofd.
Moest men ook de wooneenheden boven de winkels in de winkelstraten kunnen activeren dan heb je zo tientallen appartementen bij. Loop maar eens door Bruul, je zal merken dat slechts enkele appartementen bewoond zijn. Dit omdat de winkels anders een goede meter vitrine moeten opofferen voor de toegang.
Maar ik dacht ergens gelezen te hebben dat er een budget voorzien ging worden voor de deelgemeentes, voor zo'n wagentjes? Je kan tenslotte ook niet alles in ene keer aankopen he.