Even opwarmen voor de strijd!

met categorie:  
De reden om voor onze toren te stemmen wordt nog eens mooi geïllustreerd door deze foto's.
Met dank aan Luc Hilderson


Mooie foto's van Luc Hilderson!
Zo dadelijk ga ik naar Lamot om de Canvasuitzending op groot scherm mee te maken...
Zien we mekaar daar Mechelse Bloggers?
2 keer gesmsd (2 gsm's)
3 keer gebeld
1 x via internet
en 1 x via digitale tv

Voila dat zijn dan toch al 7 stemmen die we zeker hebben :-)
gans mijn familie (zes personen) heeft zowel ge-sms't als via internet; dus een totaal van 12 stemmen...flink hé
Heb ik dat nu verkeerd gehoord of werd er meermaals in de uitzending gezegd dat de toren 197m hoog moest worden ?
Ik dacht dat het origineel plan ongeveer 167m was, of ben ik hierin fout ?
Ik denk dat je gelijk hebt ... Ze hebben op de VRT hun huiswerk niet goed gedaan ! Ik heb het ook gehoord. Enfin, ik heb wel den Echte Mecheleir gezien op TV.
Inderdaad heren, 167 meter.
De opmerking ivm de hoogte van onze St Romboutstoten klopt. Meermaals maakte men gewag van 197 m daar waar het dus 167 m moest zijn. Hilariteit in de Lamot-site, maar nog opmerkelijker was onze beiaardier welke het had over het uur, half uur, kwartier en ZEVEN (7)minuten hetgeen dus 7 1/2 minuut moest zijn.('t halfke zoals ze bij ons zeggen).
@ Marc VC
Ik weet nu niet of dat men 7 stemmen gaat aannemen.
Men kan maar 1 x (één) per kanaal stemmen.
2 keer gesmsd = 1 stem.
3 keer gebeld = 1 stem.
1 x internet = 1 stem.
1 keer digitale TV = 1 stem.

Dus 4 stemmen i.pl.v. 7.
De drie overbodige stemmen zullen ze wel financieel aanvaarden.
neen
ik sms 1 keer per gsm (2gsms dus)
en bel 3 keer van een ander telefoonnummer (3 telefoons)
Via internet stemmen lukte gisterenavond niet...of moet ik eerst een aacoount hebben om te kunnen stemmen?
Kan ik vanuit Nederland sms-en anders?
Eerst een account aanmaken. Maar dan nog gaat dat misschien niet werken vanuit het buitenland ... ? Wie weet meer.
Ik heb de fout van 197 meter al gemeld aan de collega's. Ik vrees dat het een tikfout was in het redactiedossier: een 9 i.p.v. 6. En vermits er geen rasechte Mechelaars in die redactie zitten, hebben ze dat foute gegeven gewoon overgenomen. Dom, dom, dom...
268 leerlingen van de middenschool van de Technische Scholen Mechelen (TSM) hebben maandagmorgen op historisch correcte wijze het torenuurwerk van Sint-Rombouts gevormd. Rond 10.30u gingen de leerlingen op hun speelplaats, in de schaduw van Mechelens trots, de uitdaging aan. (bron GVA)
Ziezo, ik heb 3x gestemd!
via sms, internet en telefoon.
En nu maar duimen dat de toren wint, hé.
als alle 268 leerlingen nu ook nog even de gsm bovenhalen... ;o)
hier in 't gebouw staan er enkele duizenden telefoons ...
ik ga overuren doen vandaag ...
goe gezien Peter,twas ma efkes ma toch genoeg veu reklam te make om ni tevergeete den donderdag te koome zien naar de Mechelse filmpkes.
Tiens Mechelaar, die oude zwart-wit film die ze toonden op de VRT met de toren in de stellingen en de lift ... was dat van uw hand ?
Beste bloggers, ondergetekende heeft meegewerkt aan het historische scenario over de toren en heb een heleboel info gestuurd aan de VRT. Daarin stond uiteraard dat de oorspronkelijke hoogte van de toren op 167 meter berekend was. Tot ik dan hoor dat ze in de uitzending 197 meter en bijna 200 meter zeggen. Ik vermoed dat ze dus verwarren met de huidige hoogte : 97 meter
Wat ik echter ook weet is dat de opnames in de toren gebeurden nog voor de definitieve historische tekst klaar was.
En zeggen dat ik wel drie vier vragen nadien kreeg van de VRT met soms belachelijke vragen over iet ter zake doende details. En dan dit! Maar ja in de euforie van het programma, dat echt wel goed en soms zelfs hilarisch was is dat vlug vergeten. Ik heb trouwens vanmorgen hierover een mailtje naar de VRT gestuurd.
Verder viel ik vanmorgen bijna van mijn stoel te zien dat Carry Gossens aanwezig was in cinema Plaza. En dat voor een Mechelaar, een schande.
@rudi: Het nog altijd vrije meningsuiting he... Naar het schijnt waren er in de Plaza heel wat bekenden komen opdagen ...
Ben uit alle voorzorg en met een bang hat gaan neuzen in het historiche dossier dat ik aan de VRT stuurde en tot mijn grote opluchting schreef ik we degelijk : "bedoeling was een toren van 167 meter hoog te maken". OEF
ik vreesde al dat ik die tikfout gemaakt had Koendv, maar ik ben onschuldig.
En nu zie ik veel te veel tikfouten in mijn repliek. Excuses
't Was gisteren een toffe bedoening in Lamot, met veel bekende en minder bekende Mechelaars, én...veel enthousiasme!
Ik wou deze morgen een nieuwe topic maken, met foto's gisterenavond gemaakt...
Maar om één of andere reden lukt het me niet om mijn foto's bij de post te plaatsen? (tièns - en ik doe het net op dezelfde wijze als anders...)
@Peter,vervolg op het scherm a.s Donderdag 20u.O.L.Vrouwstraat 52
heb ook gestemd . Maar niet gekeken naar canvas omwille andere verplichtingen.
mooie verse foto's met een "sociaal bewogen thema" BRAVO! Doet enorm deugd!
Natuurlijk vrije meningsuiting Peter, maar opnieuw weer een bewijs van het gebrek aan chauvinisme van de Mechelaar. Trouwens ook Gilda De Bal, die daar ook was, heeft Mechelse roots. En toch staan ze daar te pronken in Duffel.Ik zie het bijvoorbeeld een Antwerpenaar niet doen.
een paar weken geleden had "de carry" ne geboren mechelaar (Gen. de Ceuninckstraat - Wasserij St Gommarus) zich al laten ontvallen dat hij voor de plaza zou stemmen. Den overloper. En Gilda De Bal, het dansereske van den Hulabaloo, het soldatencafeke in de Merodestraat. Allemaal vergeten van waar ze gekomen zijn. foei, foei, foei.
Gilda De Bal voelde zich wellicht ook Mechelser toen ze als go-go girl met haar gat stond te draaien in de vroegere Club N° 1 op de Veemarkt.
Noem mij ook maar een overloopster.
Ik vind het project van Duffel veel sympatieker dan dat van ons.
Het is verspilt geld om horloges te hangen, waar niemand behoefte aan heeft.
En...
ik ben mechelse, altijd geweest.
@Germaine: We zijn verdraagzaam hoor ...
Mij gaat het eigenlijk niet om de horloge...van mij had het zelfs een pluche versie van Opsinjoorke mogen zijn.

Het project is een beetje een symbool, een project waaraan Mechelaars samen kunnen trekken en werken, waarbij ze zich nog eens allemaal extra Mechelaar kunnen voelen.

Vergelijk het een beetje met het feit dat we enkel Belgen zijn als de Rode Duivels (goed) spelen. En als ik de reacties lees en de media een beetje volg, denk ik dat dat wel gelukt is...

En uiteraard staat het iedereen vrij te stemmen op welk project ze maar willen.
Net daarom heb ik op het Mechelse gestemd.
@Bart: Dat klopt ook voor mij helemaal. Het is een soort ploegvorming, die zich blijkbaar op alle geledingen van de maatschappij afspeelt.

En uiteraard staat het iedereen vrij te stemmen op welk project ze maar willen. Net daarom heb ik ook op het Mechelse gestemd.
Als je met je GSM een SMS stuurt, kan je dan ook nog eens telefonisch stemmen met je GSM ?

Ik heb dat geprobeerd en kreeg geen melding dat ik al gestemd had, ik weet natuurlijk niet dat men niet gewoon mijn 2e stem heeft genegeerd.

Anders kan idereen die al een SMSje stuurde ook nog een bellen he, dat zijn dan extra stemmen.
Louis,onzen Mechelse Amerikan,lot wéte dahem oek gstemd hij. Ma hij geroekt wei ni op den blog.Storm onderweg zéker?
Ma stemme van out den USA ga dus wel!
@Peter, als ik jouw items lees dan weet ik dat je een verdraagzaam mens bent.

Maar die vuilbekkerij over Gilda De Bal vind ik degoutant.
En heel typisch.

De geschiedenis staat vol met voorbeelden: als een vrouw zich niet gedraagt zoals de(meeste)"Heren" het willen dan wordt ze zwart gemaakt.
Liefst nog een hoer genoemd.

Gedraagt ze zich wel zoals ze willen dan is het een goede vrouw, van zulke vrouwen houden ze hoor.

Kijk maar hoger.
Daar wordt de burgemeester van Bonheide en een man uit de G. de Ceuninckstraat aangepakt. Maar hun integriteit wordt wel intact gelaten.
Hoe? Kroop die viespeuk van een burgemeester van Bonheiden niet alle vijf botten achter de rug van zijn wijf op Gilda De Bal? (lacht)

Neen, serjeus, als mensen in eer en geweten nu menen dat een project uit een andere gemeente interessanter is dan dat uit hun eigen gemeente is het toch normaal dat ze stemmen voor die andere zeker?
Trouwens, als Mechelen de monumentenstrijd wil winnen tegen -ik zeg maar wat- het project uit Gent (stuk groter dan Mechelen), dan zullen we veel stemmekes van 'verraders' en 'overlopers' nodig hebben zenne mannekes, vergeet dat niet...
@ Germaine.

U kan natuurlijk het belang van een horloge op St Rombouts betwisten, want iedereen heeft wel een horloge.
Maar evenzeer kan men zeggen, is de renovatie van die cinema wel nodig want u kan véééél goedkopen een DVD gaan huren.
Het gaat er hier over dat de twee projecten iets sentimenteels inhouden.
En om die reden wordt de strijd ook sentimenteel of emotioneel gestreden ...
Ik maak me ook wel zorgen over wat er nog van de originele PLAZA sfeer zal overblijven nadat de zaal is vernieuwd. Zeker als men de zaak gaat aanpassen aan de 'moderne' noden van een polyvalente zaal.
Ondertussen kan ik me niet aan de indruk ontdoen( en ik ben niet de enige) dat Plaza zal winnen en alle instanties, te beginnen met de VRT, doen er alles aan omdat die zouden winnen. Vandaag was naar het schijnt wel 6 keer het liedje van de snaar over de, plaza te horen, er werd zelfs gezegd dat er slechts één liedje in de provincie Antwerpen over die kandidaten bestond, schijnt het. Daarop heeft Bruistablet al gereageerd met de cd van Geenen drank geenen klank - trots op sint Rombots. Vanavond op de Rode Loper was er een uitgebreide reportage over, jawel... de avond gisteren in cinema Plaza met interviews met allerlei BV's waaronder Carry en Gilda.Ik zie enorm veel BV's die aanwezig waren en stemmen voor plaza. Voor mij is het duidelijk, PLaza moet en zal winnen. Of zij dat daarna nationaal in de finale nog eens kunnen is echter de vraag maar op niveau van de provincie vrees ik dat de strijd gestreden is. Mechelen kan m.i. op weinig sympathie rekenen en dat terwijl zijn een project hebben van internationaal niveau.
Wat nu de afvallige Mechelès Germaine betreft: we hebben inderdaad geen horloge nodig op de keper beschouwd, maar een verouderde cinema als de Plaza eigenlijk ook niet, waar gaan we dus naar toe. Ik blijf het erg vinden en typisch Mechels dat dergelijke mensen hun stad de rug toe keren en dat onder het mom van "ieder zijn mening". Ten slotte is het Mechelse project nu niet direct een flutproject. Ik durf er echter wat voor verwedden dat er in Duffel niemand is die er nog maar over denkt op iets anders dan de Plaza te stemmen. Mechelen op zijn smalst.
Och Rudi, zo belanrijk is het nu ook weer niet he... En in oorlog zijn alle middelen geoorloofd ... dus ook de VRT inschakelen.

Enfin we zullen wel zien ... Ik heb gestemd op een project van werldformaat !
En Mechelen zat wel in het journaal, en daar kijken denk ik meer mensen naar dan naar een roddelmagazine als De Rode Loper.
Onze enige houding moet zijn: doe wel en kijk niet om...tot spijt van wie het eventueel benijd.
Ik denk het ook Eddy !
Het torenuurwerk is er voor iedereen, ... die op tijd wil zijn. Iedereen kan hirvan genieten. - Cinema Plaza voor de happy few die een ticketje moeten kopen om alles te kunnen gaan bewonderen ... in 't donker van de cinema ???
In de cinema Plaza kunde vrijen op de achterste dubbele bank, dit terwijl een torenuurwerk op Sint-Rombouts er alleen maar aan doet denken dat ik van ons ma op tijd thuis moet zijn LOL
we moeten absoluut voor het mechels project durven kiezen want de "grootste wijzerplaten ter wereld" zouden wel eens een fameuze trekpleister kunnen worden op toeristisch gebied... en daar worden alle middenstanders toch wel beter van!
dus zelfs de tewerkstelling zal er wel bij varen als massa's Japanners etc. komen en een pintje willen genieten op de markt (de garçons zullen héél content zijn).
Denk je dat de garçons echt content gaan zijn met eventueel veel meer bezoekers? Dan moeten ze harder werken. Rare mentaliteit hoor in de horeca! Dat zijn van die mesnen die groepen van 50 man afschepen wegens niet mogelijk die aan te pakken. Wat opgaat voor een aantal cafés uiterard maa niet voor allemaal en dergelijke voorbeelden kan ik genoeg aanhalen.
Zag ik daar in de plaza ook de Vic De Wachter niet? Nog ne geboren Mechelaar. Altijd gespeeld bij "Voor taal en Kunst", en "Kaat" van "Kaat en Co", wel elk sezoen komen centjes verdienen in 't Arsenaal. Maar ja als we met ons gezicht maar op TV komen.
d'er is in ieder geval geld in gestoken voor deze extra "gratis" promotie. Zitten er in Mechelen dan geen mensen die dit kunnen bewerkstelligen?
En als we niet winnen zal Bartje nog wel ergens geld vinden zeker voor de sponsering van dit uurwerk, 't zal alleszins goedkoper zijn dan het organiseren van de Olympische Spelen. Ook wel een idee tegen dat Mechelen "Culturele hoofdstad van Europa" wordt. (woehaha).
Vorige zondag heeft men alleszins goede promotie gemaakt op KV. Hadden de organisatoren daar aan gedacht om dat daar te promoten. Zaterdag nog een kans, weer meer dan 6.000 potentiele kiezers. (flyers uitdelen) ook bij de bezoekers. (Leuven=prov. Brabant)
Ik vind de toren veel mooier zonder die bombastische wijzerplaten. Hoe komt men erbij om met het oog op een vermeerdering van het toerisme en het hoera-wat-zijn-we-een-leuke-stad-gevoel geld uit te geven aan dergelijk opsmukwerk met het hoofd in de wolken. Op de begane grond is er veel dringender werk te doen en kunnen al die energie en middelen beter besteed worden.
@ Vadderik: Da's zo geen groot wonder hoor. Ik dacht dat Vic De Wachter de echtgenoot is van Gilda De Bal...
Maar feit is dat Duffel met inbreng van wat BV's op de VRT toch meer aandacht kreeg. BV's werden in de spot over Mechelen blijkbaar geweerd. Wordt Duffel misschien bestuurd door socialisten?? dat zou misschien al iets kunnen verklaren :-)
Ik doe hier op mijn werk (1300 collega's) volop mijn best om al mijn rechtstreekse collega's warm te maken voor dit projekt en dat lukt mij ook. Waar zitten de mensen die bv. thuis zijn, ook op hun werk,... er kan door die thuisblijvers ook bv cafe's,evenementen,winkelstraten, Vismarkt,winkels,sportverenigingen, scholen, kameraden van hun zonen/dochters, ook bv dezeavond aan de stadsschouwburg ,... Werk eraan. Zelf heb ik persoonlijk al 8 x gestemd.(3gsm=3xsms+3xtel+1xinternet op werk+1xinternet thuis)Loop de benen van onder je lijf en vraag aan mensen.Het kan toch niet dat een stad met 80.000 inwoners verliest van Duffel.Zonder inzet lukt het niet.Een kruiwagen moet geduwd worden anders gaat hij niet vooruit.Waar zit Uyterhoeven?Vermeiren?Kontakteer iedereen.Je zal verschieten met wat inzet hoeveel stemmen 1 persoon bijeen krijgt. Ik zit met mijn familie,kennissen,collega's al over de veertig.Ik ben ver uitgeput. Aan mij zal het niet liggen.
Laat ons inderdaad positief de zaak promoten !
@allemaal: Ik geloof dat Jan en Kris De Smet en het sympathieke klein cinemake gewoon veel volk op de been krijgen !

Het is aan Mechelaars (zoals die van hierboven) om wat meer reklame te maken voor ONS project !

Enfin we zullen wel zien ... Ik heb in ieder geval gestemd op een project van werldformaat !
Toch even mijn 'huis' verdedigen, hoewel ik momenteel niet meer met het programma 'Monumentenstrijd' verbonden ben (ik heb alleen aan de eerste selectie uit de 400 inzendingen meegedaan).

Als volgens sommige bloggers Duffel méér aan bod kwam in de media (als dat al zo is), dan heeft dat alles te maken met het feit dat die mensen blijkbaar hun public-relations beter verzorgd hebben dan de Mechelaars.
De Canvas-redactie werkt alleszins objectief en weegt de minuten zendtijd af op een apothekerschaaltje.

Maar als de Plaza zichzelf in de belangstelling zet, ja, dan pikken de andere media dat natuurlijk graag op. Het is hoedanook een sympathiek initiatief, dat persoonlijker kan getekend worden dan ons torenuurwerk. Een leuke anecdote over de Plaza vindt je in Duffel bij zowat iedereen. Ons Mechels project heeft wat dat betreft een achterstand.
Uiteindelijk moet ik de persoon die hier de opmerking maakte dat de toren misschien ook mooi is zonder uurwerk min of meer bijtreden. 't Klinkt natuurlijk ongelooflijk vals temidden van het hoera-geroep, maar ja, ik ben eveneens van mening dat op de begane grond misschien dingen zijn die belangrijker zijn dan een klokkentoren.

Maar goed, de wedstrijd is een monumentenstrijd en dat is dan dat.

Laat mij wel duidelijk stellen dat ikzelf via internet mijn stem heb uitgebracht VOOR de St-Romboutstoren, MAAR mocht hij in de finale geraken en tegenover de Gentse boekentoren komen te staan, dan zal ik voor de laatste kiezen, en wel omdat dat in mijn ogen het interessantste project is, En dat staat volledig LOS van chauvinisme en het mechelen-gevoel en heel de santenboetiek. En ondertussen blijf ik mezelf ook 100% Mechelaar vinden, en daar gaat geen enkel dom tv-spelletje wat aan veranderen.
Peter, Enfin we zullen wel zien ... Jou woorden. FOUT !!!!!! Ik weet niet wie je bent maar zo lukt het niet. Je hebt toch ooms,tantes,kozijnen,nichten,kameraden,kenissen,Collega's of oud collega's .buren waar je goed mee overeen komt,.....Sorry hoor maar die tekst 'Enfin we zullen wel zien ... 'Neen. Doe moeite. Je kan altijd wel iemand overtuigen. Tot op de laatste minuut telt elke stem.Ik ben geboren mechelaar en woon amper 200 meter van de grote markt af. Ik draag Mechelen een warm hart toe. Eender welke politieke kleur maar ik heb mij nog niet zo ingezet als nu.
AAN IEDEREEN !!!! GA ERVOOR !!!!
kontakteer Somers. Die zijn adressenbestand moet toch enorm zijn.
Het stadspersoneel.
Sorry. Hier stop ik. Genoeg tips
Bedankt Mechelaar voor de tips ... Ik heb ook al heel wat mensen aangezet om voor ons te stemmen hoor !
Inderdaad, zelfs zonder uurwerk(en) blijft onze toren "formidastisch". Hopelijk is gans de strijd die dezer weken woedt een aanleiding voor de doorsnee-Mechelaar, wars van welke partijpolitieke of ideologische of levensbeschouwelijke opvatting dan ook, om wat chauvinistischer te gaan denken en handelen. Want daar is echt niks mis mee !
Allee . Weer iets dat geholpen heeft.Zie je nu wat ik daarstraks bedoel met een kruiwagen moet je duwen anders staat hij stil.Het gaat om een wedstrijd, het geld is er. Voor de ene misschien beter besteed aan iets anders. Dat kan ,waarschijnlijk wel, maar het is er. Punt. Laat ons dan ook de moeite doen om het dan zelf ten gelde te maken ipv later te zeggen 'Alee dat is nu spijtig, moeten ze daar nu dat geld aan geven?
Het geld ligt er voor ons mechelaars ook. PAK HET
BTW Als je ziet dat het totale budget om dat torenuurwerk re realiseren +/- 450.000 euro bedraagt ... als de Mechelaars dat ECHT willen, als dat ECHT zo noodzakelijk is voor de stad ... moet dat kunnen gerealiseerd worden zelfs zonder VRT steun.

Er wordt in Mechelen aan veel andere 'projecten' veel meer geld uitgegeven !

Dat men het dan bv. kadert in het project 'Mechelen culturele hoofdstad van Europa 2015' he. Wanneer gaat men die projecten doen? Toch niet allemaal tussen 2014 en 2015 ? Dat gaat veel te veel zijn !
Awel dat men al begint met het torenuurwerk. En als een project van 450.000 euro niet mogelijk is ... dat men dan 'Mechelen Culturele Hoofdstad van Europa 2015' al meteen vergeet !!
Ik ben het volledig met je eens, Marc, van wat chauvinisme mogen we zeker niet vies zijn!

Waar ik wel vies van ben, dat is alles en iedereen die ooit eens in Mechelen geweest is en die campagne voert voor een ander project gaan bestempelen als 'overloper' en meer van dat moois... komaan hé, als je die lijn doortrekt, ben ik dan ook een overloper omdat ik in Vilvoorde werk en aldus niets doe ter meerdere eer en glorie van de Mechelse economie?

En het is tevens perfect mogelijk een ongelooflijk Mechels chauvinist te zijn en tegelijkertijd een ander project te steunen, gelukkig is iedereen nog zo vrij om gehoor te geven aan zijn eigen goede smaak.

@KKK: daar heb je groot gelijk in: als we nu al moeten krabben om 450K bijeen te krijgen kunnen we die culturele hoofdstad best op onze buik schrijven.
Bij bakkerij Vanderbeek aan de Steenweg zijn vanaf vandaag torenuurwerkcakejes te koop. Wie via sms voor het Mechelse project van de Monumentenstrijd stemt, betaalt maar 75 cent voor het gebakje. Normaal is dat 1,25 euro.
peter, hoe kan je dat bewijzen? Want ik heb uiteráárd voor het uurwerk gestemd, maar heb geen ontvangstbericht ofzo teruggekregen...

Heb trouwens de flyer - bij gebrek aan een streekkrant, nondemiljaarde! - op de achterruit van m'n autoke geplakt :-)
Qua media...soms moet je inderdaad zelf eens wat 'lekken'. Even een 'wild gerucht' lanceren en dan lees je:

Dag Bart,

Dankjewel voor je reactie. We zullen de informatie doorgeven aan de
muzieksamenstellers.

Meer aanvullingen, suggesties en geruchten blijven steeds welkom bij
ons!

De redactie van Wilde geruchten

En nu maar hopen op media-coverage ;)
Klopt Katrien, ik heb ook geen bevestiging van mijn SMS stemmen gekregen, wat vorige keer wel gebeurde. Ik heb dat aangekaart bij de VRT, maar nog geen reactie. Wel over die fout over de hoogte van de toren, gewoon stomme vergissing blijkt. Tja, kan gebeuren hé.
Verder volg ik volledig Marc Hendrickx en 48 jaar Mechelaar.
Suggestie: als nu enkele bloggers zaterdag eens afspraken en mensen gingen ambeteren. Dat lukt met wat positieve overredingskracht wel hoor. Bij elke gidsbeurt klap ik over het torenuurwerk en ik zaag tot hun GSM bovenkomt. Gisteren zo nog 4 stemmers gepakt. Enne, stuur reclameboodschappen naar al je kennissen.
schitterend initiatioef van bakkerij Verbeeck - spijtig dat ik dat niet wist toe ik straks in de stad was - er was wel wat jeugdige ambiance op de Markt rond het uurwerk. Maar misschien een van de volgende dagen eens wat koekjes gaan kopen.
En verder: dat voorstel van de bakker om ouderen te helpen SMS-en vind ik knap.
En ja 48 jarige Mechelaar, waar zit Uytterhoeven? Naar het schijnt terug in Frankrijk. Voor mij is dit de grootste afknapper in deze campagne, dat onze peter het zo laat afweten, of volgt er nog een verrassingsuitval?
@rudi: Peter had het meer dan waarschijnlijk over Vertongen,
dus VANDerbeek
@rudi: het is toch normaal dat een peter na de doop op de lappen gaat ;-)
@webmaster: kleine milleniumbug ????
de kolom Reacties verdwijnt bij mij naar gans onderaan de pagina op deze post, dus na
Vorig item - Archives - Volgend item
@jokke, is het nu beter?
@florisla: neen; het is alleen op deze post.
welke browser gebruik je?
@lorisla: ie V 6.0.2800.11061C
Just ontdekt:Amerikanen kennen Belgie of Brussel niet maar Mechelen wel.Want ze beseffen wel dat:als wij de Maan niet hadden geblust dat zij nooit daar hadden kunnen landen.En nu nog het GROOTSTE Torenuurwerk !!
Goeien Bal, Jackie ;-)
Ja maar "echte mecheleir", er zijn ook fantasten die de maanlanding als een complottheorie zien en zeggen dat dit ergens op en in een filmstudio-locatie is opgenomen. Zouden die Mechelen kennen? Neen, alle gekheid op een stokje, Mechelen is dikwijls veel meer bekend in het buitenland dan dat wij zouden denken. En als we ergens zijn waar ze Mechelen niet kennen, dan is het onze verdomde plicht aldaar de oude hoofdstad der Nederlanden te promoten !
Ik lees ergens dat het stadspersoneel ook ingeschakeld zou moeten worden. Ik werk voor de stad, en ik kan jullie wel zeggen dat de Monumentenstrijd wel leeft onder het stadspersoneel! We hebben zelfs de opdracht gekregen om met al onze diensttoestellen te stemmen (op een speciaal daarvoor voorzien nummer)en in al onze uitgaande mails staat standaard een handtekening met een oproep tot stemmen. Ik vind het fantastisch wat de Monumentenstrijd allemaal teweeg brengt onder de Mechelaars. Het evenement dat de scholen woensdag hebben georganiseerd vond ik een schitterend initiatief. Ik ben zelf niet van Mechelen maar heb al op alle mogelijke manieren gestemd!
Dat is fantastisch goed nieuws, Maaike!
Dat stemmen voor je 'eigen stad' is allemaal leuk natuurlijk. En Duffel maar verwijten dat de cinema reeds eigendom is van Duffel en dat ze daar dus geld genoeg hebben.
Wanneer is de klok van de toren gehaald? In '62?? Dat is dit jaar dan 45 jaar geleden. Dus er moet 45 jaar over gaan en een subsidie via een VRT programma alvorens de klok kan worden teruggehangen?
Belachelijk gewoon...
Waarom zou dat belachelijk zijn ? Ik volg niet ...
@allen: juicht, Mechelen, juicht!!!
Op de officiele website van Bonheiden maakt men nu ook reclame voor ons horleuge.
De kracht van gerichte e-mails is nogmaals bewezen!
@Wim Uw uitleg raakt kant noch wal ... wat heeft het ene met het andere te maken ?

@Jokke ...

De mensen die in het begin van de week reeds stemde toen er enkel 'Plaza' opstond kunnen nu natuurlijk niet meer stemmen he !

Gisteren 'Indoorcross' in de Nekkerhal, 3.000 mensen aanwezig waaronder heel wat van buiten Mechelen ... met geen woord gerept over 'Torenuurwerk', geen affiche, geen flyer ... gewoon niks ...
zo'n kansen zou men toch niet mogen laten liggen !
@ Rudi - Ik heb (dinsdag) ook een mailtje gestuurd naar de VRT met de vraag waarom ik geen bevestiging krijg van mijn stem 02 via SMS en kreeg tot nu toe geen antwoord. Ik heb driemaal gestemd via SMS - zijn die nu alle drie geldig ??? Want dus ook geen antwoordje "u hebt al uw stem uitgebracht..."
Moeten we daar met wat gezond wantrouwen niets achter zoeken ??? Ik vind overigens ook dat de VRT nogal veel aandacht schenkt aan Duffel: Radio 1 - Radio 2 - één (de Rode Loper) !!!
Net zoals sommigen onder ons proberen hun collega's op het werk te overtuigen om mee de kar van het torenuurwerk te trekken doen ook de BV peter en/of meters dat. En net zoals op uw werk is de ene collega al was populairder dan de andere.
En zo kan je rustig stellen dat de peters van de Plaza ( de mannen van de nieuwe snaar ), waarschijnlijk dankzij het feit dat ze al wat jaren meedraaien, heel wat vrienden en sympatiserende collega's hebben lopen in de mediawereld die hun bij momenten wel eens een dienst willen bewijzen.
Onze peter zit in het verre Frankrijk ( 't is hem van harte gegund ) en onze meter heeft nog niet de graad van populariteit van de nieuwe snaren bereikt.
Zo simpel mag je het volgens mij gerust stellen.
Ontzetting, mijn mama meldt me zopas dat de wijzerplaat aan de Schoenmarkt door de storm naar beneden is gedonderd en in mootjes is.
Erh.. ik denk het niet...

Vanmiddag toen ik naar school fietste/ waaide was de brandweer het grote uurwerk naar beneden aan het halen. Ze hebben dat dan op de Grote Markt gelegd....

(in zijn geheel...)

Maar misschien is er alsnog een stuk van het uurwerk, nochthans op de grond liggende, los gekomen???
Wem Markec, misschien heb je wel gelijk, want mijn ma is 84 jaar oud en misschien denkt die alleen maar dat het uurwerk kapot is. Trouwens ik had vanmiddag Paul Storme aan de lijn voor iets en ik meen me nu te herinneren dat hij sprak van hat naar beneden halen; dus mogelijk vals alarm. Trouwens dat heb je met oude madammen die niks anders te doen hebben dat de hele dag met elkaar te babbelen. Die geloven op den duur hun eigen fantasie. Ik hoop nu wel dat die storm stilletjesaan ophoudt want er is al een windkap van één van mijn schouwen naar beneden gedonderd, mairaculeus zonder grote schade, maar ik hou mijn hart vast voor de windkap van de tweede schouw.
Gisteren, kort na de middag hoorde ik op Radio 2 het volgende
de presentator : "Ik moet me verontschuldigen voor wat ik daarnet zei. Natuurlijk staat de St Romboutstoren niet in Lier, iedereen weet dat hij in Deinze staat"!!!!!!!
Ik kreeg een paar dagen geleden de vraag van een vriendin van mij uit Duffel of ik de contactgegevens van Reflex even kon doorgeven, omdat zij graag een reclamecampagne in Mechelen was opgestart voor Cinema Plaza... Ik kon mijn oren niet geloven. Ik heb haar vriendelijk gevraagd even naar ons logo te kijken en haar conclusies te trekken.

Ik heb ook sympathieën voor de Plaza, ik heb daar ook mijn lief gekust op de achterste rij en genoten van de Congo-filmkes van den Tuur. Maar ik maak me inderdaad ook serieus zorgen over wat ze gaan doen als ze gaan "moderniseren". 't Is ne cinema he mensen, geen cultureel centrum. En als ge niemand meer kunt vinden die gelijk den Tuur z'n filmkes verknipt op het formaat van zijn oud machien, en die daar uren aan een stuk wil zitten, dan is dat jammer. Maar dan moet ge de stap kunnen zetten om verder te gaan en zelf uw nieuw ding te financieren.

De torenklok in Mechelen is inderdaad authentiek, en men wil ook niks nieuws doen daar. Ik vind het een initiatief dat meer dan de moeite is, en ik ga dan ook nu op de site stemmen.
Wanneer weten we eigenlijk welk project naar de finale mag?
Ah, tot den 21e, ik heb het zelf al gevonden, maar ge kunt toch maar één keer stemmen zie ik, en dat heb ik al gedaan ( voor de toren uiteraard ), dus opdracht volbracht, en nu maar curieus zijn naar de uitslag...
gisteren hebben de bruisboys en bruisgirls wat zot gedaan in 't stad met daarna een optreden van get ready in café melaan (zat daar afgeladen vol) en vanavond vertrekken ze met gdgk vanuit café melaan op kroegentocht om ons leuge te promoten !!!
be there !!!
Chapeau voor de bruisgirls en bruisboys ... alleen al voor hun tomeloos enthousiasme is het te hopen dat het uurwerk van de Romboutstoren wint !!!!
Ondertussen - gisternmiddag - werd de torenklok terug rechtgezet. Omwille van de oprukkende storm was ze donderdagmiddag neergehaald..

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zal de klok dus weer prominent aanwezig zijn. Stemmen kan nog tot zondagavond 20 uur. En maandag wéten we of we bij de winnaars zijn of niet...
Laat me vooraf, in alle duidelijkheid, stellen, dat voor mij, buiten het feit dat er een belangrijke geldprijs mee gemoeid is, én het een waardevolle sensibiliseringsactie is voor het instandhouden van ons erfgoed, Monumentenstrijd vooral ook 'entertainment' is ("'t is maar een spel...")
Als fiere Mechelaar, én ovetuigd van het unieke van ons 'horleuge'-^project, stemde ik uiteraard voor het torenuurwerk.
(Mét alle sympathie die ik voel voor Duffel en zijn Plaza, én de Nieuwe Snaar, als peter...)
Canvas mag dan al zijn zendtijd rigoreus afgewogen hebben voor de drie provinciale projecten - maar als het 'Eigen Huis van Vertrouwen' - Radio 2, dan in volle prime-time, in het populaire zaterdagochtendprogramma 'Niets is zeker', van vanmorgen - dat naar eigen zeggen méér dan 1 miljoen luisteraars bereikt, schaamteloos reclame maakt voor de Plaza, dan hoeft het voor mij niet meer.
Sluit dan de boeken, en geef Duffel dan rechtstreeks de geldbeugel. Het bespaart ons veel moeite.
De presentatrice van voornoemd programma was uitermate tendentieus.
Vooreerst werd het best leuke liedje van de Nieuwe Snaar over de Plaza gedraaid.
Géén probleem - maar nadien volgde een vraaggesprekje met de gebroeders De Smedt, en toen...
(deel 2 van m'n reactie)
... en toen ging het van kwaad naar erger.
De presentatrice riep openlijk op om allemaal te stemmen voor Duffel (Schaamteloos werd dan ook nog verkondigd dat het best zou zijn dat Merksplas en Duffel front zouden vormen tegen Mechelen, waar ze het zo nodig vond om nog wat quasi humoristich en denigrerend te stellen dat Sint-Rombouts door erosie toch binnenkort niet meer bestaat, door afbrokkeling in sneltempo... Dus...)
Een spel mag een spel zijn, en acties mogen gevoerd worden op alle terreinen, ludiek, verbeten en hoe dan ook.
Maar de regels dienen wel gerespecteerd te worden!
Het is hoogst...
(deel 3 van m'n reactie)
...bedenkelijk dat de organiserende TV/radio-zender zich mee in de strijd gooit (laat er dan nog onderscheid zijn tussen Canvas en Radio 2...
Ofwel geeft men evenveel zendtijd aan alle kandidaten in datzelfde programma - of zwijgt men in alle talen.
Anders geloof ik niet in de objectiviteit van de VRT.
Als er vele BV's zich achter de PLaza scharen, is dit hun goed recht.
Dat een zender dit doet, is deontologisch niet juist te noemen.
Noem me een muggezifter - Goed dan.
Maatschappelijk gezien zijn er best belangrijker thema's - Ik wéét het.
Maar eerlijk is eerlijk.
Ik weet niet of anderen hier ook zo over denken - Maar ik was alleszins verontwaardigd!
Eerlijke wedstrijden.....in Utopia misschien!
Het is inderdaad ongehoord. Ik deel JanS' verontwaardiging/ ontgoocheling! En inderdaad: dan hoeft het allemaal niet meer...

Helaas, maar heel juist, Josvandenhoek: ge hebt vrees ik overschot van gelijk...
Ik deel in ieder geval ook helemaal de verontwaardiging en ontgoocheling van Jans, Markec en Josvandenhoek.
Dit is toch werkelijk ontoelaatbaar!
Ik heb het niet gehoord want ik luister meestal naar radio 1, maar ja, nu is het overduidelijk dat het spel niet eerlijk wordt gespeeld.
Jans heeft het juist verwoord, ofwel geeft men evenveel zendtijd aan iedere kandidaat of men zwijgt in alle talen !

Helaas, het kwaad is geschied, dat vind ik verschrikkelijk jammer.
Ik hoorde het vanmorgen ook ... spijtig ...
Men moet al tegen het naïeve aanleunen om van onze Stasizender enige neutraliteit of objectiviteit te verwachten...
Een reden temeer om na die radiouitzending allemaal op Sint Rombouts te stemmen
Goed gesproken, Foga!
Ik las vandaag in 'de zondag' een heel artikel over de Plaza. Er stond ook nog wel een artikel in waar ze over het torenuurwerk en Plaza spraken maar wel straf dat ze voor de Plaza een volledig artikel overhebben.
Het is duidelijk welk project er moet winnen als je de media wat volgt.
Filip ... laat ons positief blijven ... Stemmen allemaal ... op onze toren !!
Ik heb gisteren voor de micro op de Grote Markt verkondigd dat het een strijd van één tegen alle BV geworden is. Ik vrees inderdaad dat de Plaza MOET winnen en dat heel BV Vlaanderen daar achter staat. Maar enkele bedenkingen. Plaza heeft schitterende Peter en die wendt al zijn invloed aan. Dat kan je Jan De Smedt, die al mijn sympathie heeft, niet kwalijk nemen.
Ik heb eerder mijn bedenkingen over onze peters en meters. Roos Van Acker heeft haar best gedaan, daar niet van, maar zij is vrijdag geïnterviewd op 4FM en zij repte met geen woord over ons project. Ik heb het zelf niet gehoord, ik heb het van mijn kompaan, de Ferre en die was danig verbolgen.
Over Marc Uytterhoeven wil ik niet uitweiden. Die heeft wel de moeite gedaan te komen supporteren voor zijn geliefd KV,wat ik maar al te goed begrijp en daarna was hij van de aardbol verdwenen. Die had zeker wat druk kunnen uitoefenen, kijk maar naar zijn inzet voor KV en toch heeft hij voor de toren niets gedaan. Wat zit daar achter? Ik vind het in elk geval beschamend van Mark.
Voor de rest, ik vrees dat de PLaza de provincieronde zal winnen en eerlijk gezegd, ik vind het ronduit een zwak project. In Mechelen kan je eens gaan kijken naar zaal Nona, ook zo'n een oud nostalgisch zaaltje maar wel stukken meer waard dan het oude kot dat de Plaza is. Opnieuw: zonder al die bevlogen BV's was Plaza nog niet eens in de halve finale geraakt. Het project van Merksplas is veel meer waard en ook de aangekondigde projecten van Limburg voor vanavond zijn veel waardevoller. Maar ja, als de inrichter van het programma zelf vermoedelijk niet objectief is, wat doe je daar dan aan.
Dus Mechelaars, we starten een sponsoractie die minstens 125.000¤ moet opbrengen voor minstens al één leuze op onze toren.
Ter vervollediging ; da één tegen alle BV's gevoel heb ik al weken hoor, je kon dat met je ellebogen aanvoelen.
@rudi: Ik volg je ... Maar ik geloof niet dat het een ge-orkestreerde aktie (ook wel bekend als complot) betreft. Er spelen veel dingen mee:

+ sympathie voor de underdog
+ strijd stad versus dorp
+ zeurgehalte van Mechelaars
+ Jan en Chris tegen Roos en Marc
+ geraamd bedrag (Mechelen komt niet eens aan 1.000.000)

Enfin, we zullen vanavond wel zien ... :-)
Peter, klopt, ik kan me niet voorstellen dat er echt een complot is (was) maar wel gingen de deuren toch wel gemakkelijk open voor Duffel. Maar misschien hebben onze peters niet genoeg gepusht. Enfin over Mark Uytterhoeven gesproken: ofwel wilde die niet ofwel wilde men hem een kloot aftrekken, maar ik denk eerder het eerste.
Ik heb op radio2 gehoord dat de Romboutstoren een project was van Lier wat nadien over de ether weer gecorrigeerd werd dat de toren nauurlijk in Deinze stond......
Oeps Jos Nys heeft het al gepost.

Eerst lezen dan reageren is beter Sorry mensen
@peter.

Dat een project minder zal kosten dan de voorziene prijs, speelt geen rol. In zo'n geval zou het resterende bedrag gedeeld worden onder de volgende laureaten. Als een winnaar dus niet de volledige som opsoupeert, krijgen de tweede en derde geklasseerden ook een deel.
@koen: Technisch heb je gelijk. Maar ik hoorde vaak de reactie: ze hebben het bedrag niet nodig ...
@ peter

Dan kunnen wij argumenteren dat winst in de wedstrijd voor die andere projecten nog altijd geen 'garantie' betekent dat ze zullen worden gerealiseerd !

Die zitten dan nog altijd met een gat van vaak verschillende 100.000en Euro's
Gelezen op de nieuwsbladzijde van MONUMENTENSTRIJD


Spannende momenten in Cinema Plaza

22/01/07, Cinema Plaza, Duffel
Vanavond is het zover: de resultaten van de stemweek van de provincie Antwerpen worden bekendgemaakt… In Duffel kan de uitzending niet snel genoeg beginnen.
Alle vrijwilligers die meegeholpen hebben aan de promotie van Cinema Plaza (en dat zijn er meer dan 300) zijn vanavond uitgenodigd voor een spannende avond in de Plaza.

De uitslag wordt daar uitgezonden op het grote scherm: het wordt dus één groot feest of samen het verdriet verdrinken…