'Bij mij zijt ge veilig...'

met categorie:  
Wim Helsen (be)speelt (voor) volle stadschouwburg

Vanavond (17.01) waren wij, de toeschouwers/ deelnemers/ slachtoffers veilig... bij Henk Rijckaert en Wim Helsen. Wij en alleen wij. Want wat er verder buiten gebeurde... U moest eens weten! - nee, verklappen doe ik het (nog) niet, want er komt nog een voorstelling op 24.01 ook. Maar weest gerust bij Wim en Henk zijt ge veilig!
Na een korte sketch van Henk Rijckaert, confronterend, gedurfd en soms ook wel grof, en meteen de lachers op handen krijgende, ons achterlatende met de wetenschap: 'wacht maar ik ben lang zo erg niet dan Wim..', was de zaal klaar - of misschien net niet (!) - voor Wim Helsen.

 Koen Broos)
Wat zou volgen was een aaneenschakeling van pseudo-flauwe grappen en halve waarheden, versprekingen, aparte theoriëen... én natuurlijk de grote rode draad die doorheen de hele voorstelling liep, alsook de diverse zijsprongetjes die uiteindelijk toch weer zouden leiden naar waarmee het allemaal begon... En de puzzel zou in mekaar passen....

Helsen slaagde erin de zaal een dikke anderhalfuur mee te nemen op de aparte trip die we met hem maakten. We bevonden ons ook als in een 'milde gijzeling'.

Zaalparticipatie? Ja, meneer, ja mevrouw... En hoe!
Ondergetekende kan er van meespreken. Waarom ging ik toch ook op de eerste rij zitten ;-)
Voor zij die erbij waren: nee, écht waar: ik wist ook van niets, en er was écht niets afgesproken....

Over de inhoud van de voorstelling ga ik - voorlopig - me niet uispreken, want ik wil de pret van hen die nog gaan kijken volgende week niet bederven, maar dat er gelachen zàl worden, dat Helsen goed op dreef is, dat Helsen 'goed bezig is', dàt kan ik u alvast garanderen... of ge echt zo veilig zijt? Dat laat ik aan u over...

Maar, om kort te gaan, het was weerom een meer dan geslaagde avond in de Mechelse Stadschouwburg, die ik deze keer tot mijn eigen grote verbazing, samen met Wim vanop het podium kon bewonderen....

Zij die al tickets hebben: ge gaat het u niet beklagen!!! Ook voorstelling II is al uitverkocht helaas, maar misschien kunnen de onfortuinlijken Helsen nog elders op zijn tour gaan bewonderen... Want: een grote meneer, die Wim Helsen, en .. ge zijt veilig... of.. toch niet?
Boem chaka laka laka boem boem boem voor alle lezers vna Mechelen blogt
Dat ken ik precies van ergens ;-)
Uitverkocht? Duizend bommen en granaten!
Allez, de mens is gelukkig nog te zien op Youtube
fijn dat Mechelen nu een goed cultuuraanbod heeft. De mecheleirs kunnen
er maar best van genieten!
Shows met zaalparticipatie, daar hou je inderdaad de beste herinneringen aan. Doet me denken aan een show van Els de Schepper van enkele jaren geleden. Waar ze vriendelijk mijn GSM gebruikte om naar God te bellen en ons moeder ook op podium mocht komen om mee een liedje te zingen en door haar vettige handpop onder handen te worden genomen..
... benieuwd wie zich woensdag "niet zo veilig" zal voelen op een gegeven moment ;-)
Zij die bij den Humo de DVD van WIM HELSEN bestelden én bekeken: de 'preview' van zijn huidige show "bij mij zijt ge veilig" bevat ook die scene die kan illustreren wat u KAN overkomen als u op de EERSTE RIJ gaat zitten... het is tevens wat mij te beurt viel vorige week....

Voor zij die gaan kijken vanavond: héél veel plezier, de show is echt de moeite, mocht het niet uitverkocht zijn, ik ging vanavond terug kijken! (maar dan wel niet op de eerste rij).
Zijn er geen bloggers op 24.01 naar WIM HELSEN geweest dan?

Hebben dit keer de Salamanders, Luxemburgers, Duitsers, .. gewonnen? Was iemand van u de pineut die Wim mocht knuffelen en als minister van .... een speecht mocht houden?
Heeft u er ook zo van genoten?

Alleszins - ik hoop dat deze show op DVD uitkomt, ik zal hem zeker aanschaffen, en nog beter: hopelijk komt Helsen volgend jaar op de proppen met een nieuwe show, even straf als dit, maar straffer mag natuurlijk ook ;-)
Ga je dan terug op de eerste rij zitten markec? :-)
Bwah... als ik dan weer voor minister van Cultuur mag spelen .. wie weet ;-)

Ik heb genen bang van u zene, Wim Helsen! ;-D

Mensen, serieus: als ge de kans hebt om den Helsen bezig te zien: DOEN!!!!!
...maar dan wel op de tweede rij... ;-)
Hie een getuige van de tweede voorstelling van Wim Helsen...
Het was zwaar de moeite!

De Luxemburgers waren zwaar in de meerderheid, de minister van cultuur gaf een wervende speech en de vlag dekte succesrijk de lading.
Boem chaka laka laka boem boem boem was ook van de partij natuurlijk.

De pineut van dienst heette geloof ik Dirk, maar was mij verder onbekend. Zijn vrouw zat naast hem, voor haar zal het ook wel een speciale avond geweest zijn :-)

Blijkbaar hadden we maar net op tijd kaarten besteld, want we zaten zowaar op de voorlaatste rij op het balkon!
Ha! Floris!
Het was dus weer de moeite ;-)
Mocht de minister zijne portefeuille zélf kiezen? ikke wel, ook al werd ik enigszins tot spoed aangemaand door Helsen "Mark, liefst binnen het uur"...

Fijn te weten dat ik niet de enige ben, dat ook DIRK het toegeeft, dat ook Dirk legt en bedriegt en.... ;-D

Op de voorlaatste rij? Ja, dan "waart ge veilig" indeed...

BOEM BOEM CHAKA CHAKA LAKA LAKA BOEM BOEM
Vanmorgen iets plezant mee gemaakt(echt gebeurd). Ik sta op de autobus te wachten aan de Veemarkt,kant Wibra)erkomt een Marrokaanse dame afgewandeld en die vraagd aan een man,die naast mij stond)"Kan ikke hier de bus nemen naar het station?" Neeje (zegd die man)" Ma hieover stopt wel de bus na Marokko,kzou die ma pakke" einde citaat.
Was dit wel plezant bedoeld Mecheleir?
Neeje Jan,maar ik moest erwel(inwendig) meelachen omdat die man dat zo direct en spontan er uit flapte,alsof dat niet zijnen eerste keer was.Het was niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen hoor.(daveu kende mei tog al een bekke he)
ik vind dat eigenlijk wel grappig hihihii.. ik zou die toch gepakt hebbent.. :-)