Een waterstraatje !

met categorie:  
MECHELEN - De Mechelse brandweer heeft donderdagnamiddag een 33-jarige gauwdief uit de Binnendijle in Mechelen moeten halen. De man was betrapt toen hij een portefeuille wilde stelen in het Bruul-shoppingcenter. (...) In de Hanswijkstraat liep de gauwdief een steegje in en sprong, zonder te kijken, over een muurtje. Hij belandde een viertal meter lager in het water van de Dijle. Een poging om naar de kant te zwemmen, bleek tevergeefs. De man zat vast in het slijk en moest uiteindelijk door de brandweer gered worden. Met lichte onderkoelingsverschijnselen werd hij naar het ziekenhuis overgebracht om even later in de boeien te worden geslagen.

(Bron GVA Standaard, maar ook vermeld in De Standaard, ik weet niet wie eerst was)
Met 'voorsprong' op de brandweer werd de gauwdief eerste. Wie derde en vierde werd moeten de kranten maar onderling uitmaken. :-)
@peter: moraal van het verhaal = houdt uw rivieren proper, wat ook geldt voor de zijrivieren en toestromende vlieten!!!
Ik was getuige van dat voorval en ik heb gezien dat GVA er weer vliegensvlug bij was, mét een fotograaf. De Standaard heeft het van Belga geplukt, merk ik. Het bericht is toch hetzelfde.
Tja, bij ontstentenis van de burgevader moesten de pompiers nu maar achter de gauwdief.

Dus gauwdieven houdt in 't vervolg steeds uw zwembroek en uw botten aan.
Weet iemand over welk waterstraatje het gaat? Want ik dacht dat al die steegjes of ontoegankelijk waren geworden of opgeslokt in tuintjes en ondergrondse parkings. En pieuw, als ik me die kant van de Dijle voor de geest haal, is onze handige harry toch echt wel diep gevallen.
@kazamel:dit Waterstraatje is gelegen in de Hanswijkstraat tussen de nummer 33 en 35,ikzelf heb jaren in nummer 37 gewoond en men wagen stond in een garage in het Waterstraatje.Toen was er nog geen muurtje dat de Dyle afsloot maar gewoon een yzeren leuning.
Haha, Mechelen als "waterstad" doet zichzelf hiermee alle eer aan.
@ nen echte Mecheleir: Bedankt voor de info. Heeft dit straatje ook nog een eigen naam?
Heb het gisteren zelf even opgezocht; dit waterstraatje heet Waterstraatje.
:-)