Oude postkaarten

met categorie:  
Ik heb toevallig in mijn kast nog een map gevonden met zo'n 30 oude postkaarten met afbeeldingen van " Pensionnat des Dames de Marie" Coloma Malines ... toen was alles nog in de Franse taal ...


Facade exterieure , staat er op het kaartje


Facade interieure, staat er op dit kaartje

In deze map zitten nog zo'n 30 kaartjes. Misschien weet iemand van welke periode dat ze zijn.Volgens mij zijn beide foto's van rond de vorige eeuwwisseling, want op de bovenste foto zie ik nog niet de toren van de Sint-Jozef-Colomakerk, die pas gebouwd werd rond 1917... (toen was er nog enkel het 'Oud-Kerkske' - nu Kranske).
Het oude Colomabruggetje lag ook nog verder dan de huidige brug, bij het begin van de Tervuursesteenweg.
Het schoolgebouw overleefde de tweede wereldoorlog niet. Nu staat er een modern gebouw.
Herken je ook de monumentale poort - overblijfsel van het domein van de graaf van Coloma (zie ook de posten die ik maakte rond dit onderwerp...).
Even thuis op "rustverlof", na al die onderzoeken..
Na 20/11 wordt een lobectomie uitgevoerd.

1ste kaart 1902
2de kaart 1919
Bezit eveneens een 30tal kaarten uit die periode. + een winterreeks uit 1926, 6stuks

Neem terug contact op medio december ben dan vermoedeljk definitief terug thuis.
Gaan we eens samen komen om te vergelijken bij mij thuis.
Scannen en zo ruilen kan.

Noteer alvast mijn mailadres: j.ph.maes@skynet.be
Na wat gezoek blijk jij een commercieel oogmerk te hebben. Maak u nader bekend Nederlander!
Jos, blij van je te horen!
Dank u hanna1, het doet goed dezer dagen dat men me niet vergeet!!!DE STRIJD IS HARD HOOR. En dan lees je in de kliniek: KANKER, je staat er niet alleen voor.

Nog niets van gemerkt...het is en bljft een eenzame strijd.
Maar ik bljf vechten en zal zegevieren, 'k heb WO II wel overleefd...
Probeer te blijven vechten Jos!
Inderdaad het is een eenzame strijd - maar met mensen die aan je denken, moet het misschien iets lichter om dragen zijn...
Ik hoop voor jou dat je dit mag ervaren...
Moed!
Enne, om het over bovenstaande foto's te hebben: zo ongeveer moet jij het toch nog gekend hebben als inwoner van de oude Hanswijkenhoek, niet?
De steun van onze bloggers moeten u er bovenop helpen, Jos. Dat het niet vanzelf zal gaan weten we allemaal. Het zal een harde strijd worden, en zoals ik eerder zei : "Keep on fighting Jos". Samen staan we sterk en kunnen we de hele wereld aan.
@Jos: ik hoop dat ik nog op tijd ben om je ook nog even een hart onder de riem te steken.
Veel sterkte de komende weken en ik hoop je hier snel weer te lezen.
Zo, bedankt allemaal.
Morgen ga ik terug binnen voor nog enkele onderzoeken betreffende weerstandsvermogen. Volgende week zal vermoedelijk de lobectomie van de rechter bovenkwab uitgevoerd worden...
Tot ...later zeker!

Wie wil kan altijd mijn PR-vrouw, dochter Micky contacteren: micky.maes@telenet.be

Na 19 uur.

Sluukes hé!
Ja Jos tot later en STERKTE hé !!
Overigens, voor degene die geïnteresseerd is in oude foto's van Mechelen, ik heb het boek "Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen - Mechelen Binnenstad" te koop staan op eBay. Deze titel is hier al regelmatig gevallen als referentiewerk, dus leek me dit stukje reclame wel relevant ;-)
> http://cgi.benl.ebay.be/ws/...
Mooi standaardwerk ...
Zoals Peter stelt: 'Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen - Mechelen binnenstad' is een mooi standaardwerk. Ik heb het ook in m'n bezit.
Zowat alle huizen en andere gebouwen die ook maar iets waarde hebben (en dat zijn er héél wat in Mechelen) staan er in met een méér dan degelijke beschrijving.
Het is trouwens opvallend om de toestand van de huizen te vergelijken met de huidige situatie... Er is de laatste jaren een boel gerenoveerd en gerestaureerd...
Een aanrader dus! Reclame van Kazamel is op z'n plaats!
(het enige dat bijzonder jammer is, is dat een boek met zo'n waarde, niet gebonden is, maar slordig geplakt. Vele bladen van mijn boek zijn al totaal losgekomen - en dit niet door onzorgvuldig gebruik hoor... Hier had de uitgever toch méér aandacht moeten aan besteden)
Nog een mooi boekje over onze geliefde stad:"Historische en anekdotische toer rond de Mechelse vesten" door Pol Van Der Poel. Niet vermeld maar ik denk uit 1973.
(staat wel onderaan de tekenningen)
Meermaals werd er verwezen naar het boek 'Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen - Mechelen binnenstad' als een standaardwerk voor architectuurgeschiedenis. Ik heb vernomen dat de uitgever speciale kortingsprijzen aanbiedt. Informatie kan je opvragen via e-mail: info@brepols.net