Krachtbal in Mechelen ... wasda?

met categorie:  

Sinds enkele jaren heeft Mechelen ook zijn eigen krachtbalclub, namelijk Krachtbal Mechelen ... de naam zegt het zelf hé. Deze vereniging heeft zijn onderkomen gevonden op het domein Schrale Hamme te Hombeek. De club deelt het groene chalet van de Mechelse Rugby en Cricketclub.
Krachtbal speel je met 4 spelers per ploeg op een grasterrein van 14x 50 meter. De bedoeling van het spel is om in drie worpen de zware bal, door middel van een nekworp in het doelgebied van de andere, nogal vanzelfsprekend, ploeg te krijgen. De hele uitleg over de spelregels kan je nalezen op hun website.

De sport kan zowel door jongens als door meisjes beoefend worden. Krachtbal Mechelen speelt momenteel met 2 ploegen in 3de nationale competitie. De trainingen gaan door elke dinsdag en donderdag vanaf 20 uur. En dit weekeinde, namelijk op zaterdag 11 november spelen ze thuis tegen de ploeg van Moerdamme, afworp 18 uur. Als je dus zin hebt in iets anders dan voetbal, kom gerust eens kijken en geniet nadien van een drankje in het cafetaria.
De club is eveneens nog op zoek naar nieuwe spelers ... bezoek hun website www.krachtbalmechelen.be. Indien jij ook graag een artikel over jouw club of evenement ziet verschijnen mag je mij gerust contacteren ...
Bedankt voor deze info! Niet dat IK dadelijk morgen ga beginnen krachtballen - maar het kan nuttige informatie zijn...
Ik leerde krachtbal reeds kennen in de jaren zeventig in college Hagelstein (St.-Kat.-Waver), waar ik school liep.
Toen was het zéker nog een héél onbekende sport.
Hagelstein richtte toen een succesvolle ploeg op.
Jans ...Het is die ploeg, die destijds in Hagelstein ontstaan is, dat nu in Mechelen speelt. De club heette voorheel HagelCar, een combinatie van spelers uit Hagelstein en Cardijn. Toen de ploeg in Mechelen kwam spelen, volgde ook de naamsverandering. Dus je zit op het goede spoor.
Haha...ik dacht het wel...
De toen nog jonge leerkracht wetenschappen, Ignace Nerinckx, was de ontbetwistbare en erg enthousiaste oprichter en promotor - en dit vele jaren lang.
Hij staat dus blijkbaar aan de wieg van de krachtbalsport in Mechelen!
hoi jans ook in Hagelstein gezeten? Dat is voor mij altijd effe over de straat wandelen geweest, nu nog! ik heb daar ook van mijn leraar Ignace Nerinckx krachtbal leren kennen en één van mijn klaskameraden, Jef Vonckx heeft dit toen hij zelf leraar was naar Cardijn overgebracht. zelf deed ik het minder graag. Wat ik wel graag deed is een ander spel met deze grote bal: in de turnzaal op alle mogelijke manieren een bal achter de lijn van een minivoetbalgoal krijgen. Het ging er soms heel potig aan toe!
Zo is het e3000...
de wereld is klein - ik heb Ignace Nerinckx ook als beginnend leraar gekend (midden de jaren '70), en ook Jef Vonckx, die een drietal jaren jonger is dan ik, heb ik gekend in Hagelstein...
Van Katelijne is de krachtbal blijkbaar naar Mechelen gerold...
Jef Vonckx heeft, via Cardijninstituut, de krachtbalsport blijven promoten. Toen het speelveld in St.Kat.Waver onbespeelbaar was geworden verhuisde de club naar Mechelen, meer bepaald naar het Sportpark de Nekker. Ondertussen had Partick Mailliard het roer van de club overgenomen van Jef Vonckx. Toen één jaar later de werken aan de voetbalvelden in het sportpark begonnen, moest de club noodgedwongen op zoek naar een andere lokatie. Het werd Schrale Hamme in Hombeek. Patrick heeft intussen de club verlaten en werd opgevolgd door Johanna Herdewijn ...
Krachtbal is een hele leuke sport, dat bewijst het zovele jaren voortbestaan op zich al. Wie ook eens wil proberen, moet maar eens gaan kijken in hombeek en mss ook maar eens meeproberen. Ik kijk nog altijd met vreugde terug op mijn krachtbaltijd van vroeger.

Groetjes.
Hier vind je allemaal namen van zeer oude bekenden terug: Ignace, de bezieler van krachtbal Hagelstein en Jef, de bezieler om het werk van Ignace verder te zetten.
Zelf heb ik een vijftal jaren bij Krachtbal Hagelstein gespeeld, toen waren wij in ere divisie aan het werk met een succesvolle ploeg! Heb het altijd een fantastische sport gevonden.

Als uitgeweken Mechelaar die ook op Hagelstein heeft gezeten (eind jaren '80, tot half de jaren 90) én die ook krachtbal heeft gespeeld is het fijn om al die namen terug te zien: Ignace, waar ik ook nog fysica en biologie van gekregen heb, de Jef en de reis met de krachtbalbende naar de Jura, wandelend van camping naar camping om 's avonds heerlijk in de rivieren en meren te duiken, en de soms zwaarbevochten wedstrijden tegen Buggenhout, Temse en andere ploegen.

Nu weet ik hoe het krachtbal zich na mijn vertrek verder heeft ontwikkeld. Fijn dat ze nog bestaan en dat ik nu op de hoogte ben door al die commentaren. Dank!

Voor wie nog eens graag met ons in contact komt:

Krachtbal Mechelen - Spaghetti avond 2010
Zaterdag 27 februari, zaal De Brug (Libertus),  17-22 u.

Onder het motto:

"een mens moet toch eten..."
dus kan die mens vandaag net zo goed bij ons terecht.

Gezelligheid, sympathieke entourage en overheerlijke spaghetti...
dàt en nog veel meer bieden wij u gaarne aan 

Uw portie reserveren kan heel makkelijk via dit formulier, via info@krachtbalmechelen.be of rechstreeks via iemand van de club.

Met de opbrengst betalen we onze jaarlijkse onkosten (huur accomodatie, materiaal, e.d.)
Stuur deze uitnodiging gerust verder...  iedereen is van harte welkom!