Herfst in het Vrijbroekpark

met categorie:  
Herfst in Mechelen, of moet ik zeggen, herfst in het land. We hebben er dit jaar lang op moeten wachten maar de bladeren beginnen te vallen, een mooie gelegenheid dus om onze omgeving door een andere bril te zien.

We hebben, hier in Mechelen, het geluk niet ver te moeten gaan om de herfstsfeer op te snuiven, en ik nog meer want op 10 minuten wandelafstand ben ik in het Vrijbroekpark. Enkele weken terug ben ik er nog eens een kijkje gaan nemen, en omdat ik zelf kan bepalen wanneer ik ga, was ik in de voormiddag én tijdens een werkdag mijn bezoek aan het park gaan brengen. Voor diegenen die graag even willen onthaasten, een echte aanrader. Op zo'n moment heb je het park bijna alleen voor jou.

En er is de laatste jaren hard gewerkt om dit park nog aangenamer te maken dan het vroeger al was. Er zijn verschillende zit en rusthoekjes voorzien, een honden-uitlaat-weide aan de rand van het park, geeft de wandelaars die met hun hond komen, de gelegenheid om hun dier eens vrij te laten rondlopen, wat ook niet overal kan. Naast de rozentuin is een mooie bloementuin waar je echt in alle richtingen kan doorwandelen, wat ik dan ook gedaan heb. Nadien even verpozen in één van de chalets en we kunnen de dagelijkse stress weer aan.

Nu de bladeren aan het vallen zijn heeft de natuur iets gezelligs, de bruine tinten geven steeds een gevoel van rust. Dus binnenkort ga ik nog een uitstap wagen in het Vrijbroekpark, en ik kan het aan iedereen aanraden.
En neen, ik plaats hier geen www. enz achter, je moet gewoon naar buiten en genieten van het Vrijbroekpark in de herfst.

Een gezonde wandeling doet altijd deugd ...
Welkom als nieuwe blogger Michael! Tof dat je de Mechelenblogt-familie komt vervoegen.
Ik ben benieuwd naar jouw bijdragen...
En deze eerste topic doet verlangen naar meer...
... of in de winter, of in de lente, of in de zomer.

Dit prachtige park vind ik elk seizoen de moeite van het bezoeken waard.
Welkom als nieuwe blogger Michael!

Bedankt Michael en Marc VC voor de goede tip, ik ga dat zeker ook meer moeten doen, zo'n aangename gezonde wandeling in het mooie Vrijbroekpark.
Ik kan alleen maar beamen wat Michael schrijft. Het Vrijbroekpark is gewoon altijd een zalige plek om rust te vinden. Getuige hiervan zijn de tientallen foto's die ik er al gemaakt heb.
Bedankt om dit mooie stukje Mechelen in de kijker te plaatsen!
Ik kan dit beamen, Michael: een goede herfstwandeling in het Vrijbroekpark ik ga dat dra nog eens doen...

Welkom als 'blogger', Michael ;-)
Ik woonde vroeger vlakbij het Vrijbroekpark (Stuivenberg) dus ben er als het ware 'opgegroeid'.

Ondertussen heb ik het ouderlijke huis verlaten en ben ik in de binnenstad gaan wonen, maar 't'park' is het enige dat ik echt wel mis3
Bart Ve, zo ver is het park niet van de binnenstad he ;-)
Wij komen er heel graag. Bij droog weer is dat vaste prik geweest op zondagmiddag, lekker een toerke wandelen door het park en dan opwarmen/afkoelen in het rond chalet.
De laatste maanden is er wat sleet op onze "vaste prik" gekomen, maar we zullen dat rap weer invoeren se!
nee, klopt hoor Katrientje, maar vroeger was het bijna leterlijk 'm'n achtertuin'.

Ook het feit dat de hond er niet meer is heeft ervoor gezorgd dat ik er minder kom nu.

Maar in de koude wintermaanden treden we zeker nog wel eens in jullie voetsporen om eens een frisse neus te halen en daarna lekker op te warmen achter een warme choco of zo :o)