Vuurwerk en vuile Rock 'n roll: Adam Bomb!

met categorie:  
AdamBomb
Gisteren, donderdag 12 oktober 2006, speelde de Amerikaanse gitaarvirtuoos/ zanger Adam Bomb gratis en voor niets (!) in Panique d'O. Vuurwerk was het, en niet alleen muzikaal, want tijdens het eerste nummer spuwde zijn gitaar letterlijk vuurwerk!

We werden verwend met een dikke twee uur onvervalste vuile hard rock'n roll, bluesrock, glamrock en punkrock van de bovenste plank. Met veel eigen werk, maar ook covers van ondermeer AC/DC en The Kinks. En alhoewel spelende in een klein zaaltje, gratis en voor niks, Bomb en co genoten er zelf met volle teugen van en leken niet aan stoppen te denken, al gebeurde het uiteindelijk na bisnummer zoveel toch...
Adam Bomb werd enkel vergezeld van een bassist en drummer, maar dat hinderde het trio niet om een knappe 'wall of sound' neer te zetten. Al zou een tweede (slag-) gitarist misschien welkom geweest zijn. Bomb & co begonnen hun set eerst met een kleine tombola. De prijzen? Two beers and one CD, two beers and two CD's, ... Bij aanvang van de avond had Bomb de bonnetjes eigenhandig verkocht aan de toeschouwers.. Tof.

Adam Bomb 2
Maar we kwamen natuurlijk in de eerste plaats voor rock 'n roll.... en dààr zou het niet aan mankeren! Er werd een lekker potje gerockt met groot enthousiasme. En dat gold zowel voor publiek als band. Potige rock om U tegen te zeggen. Bomb's vocalen kwamen er niet altijd even goed door en klonken niet altijd even zuiver, maar 's mans heerlijke gitaarsoli maakten héél veel goed. Deze gitaarsoli deden soms wat aan Eddie Van Halen denken, niet zo heel gek: Van Halen was immers de leermeester van de toen 15-jarige Adam Bomb die van de meestergitarist een spoedcursus van drie uur kreeg...

Origineel was het misschien allemaal niet en de vuurwerkspuwende gitaar is misschien ook wel een huizenhoog rock 'n roll cliché, maar ach wat: dit was steengoede rock 'n roll en ambiance factor 10!. Of, om het met The Stones te zeggen: "It's Only Rock 'n Roll, but I like it" !!

Anders dan bandjes van tegenwoordig zoals The Darknes en Wolfmother, die schaamteloos de grote voorbeelden zoals AC/DC & Led Zeppelin - slecht - kopieren, hadden we hier te maken met een gitaarvirtuoos die in het rijtje van eerder genoemde grote namen thuishoort. Adam Bomb speelde ondermeer samen met Chuck Berry (jaja), Kiss, Lemmy, en AC/DC's Cliff Williams. En ooit werd hij nog gevraagd om bij Guns 'n Roses te gaan spelen, waarvoor hij bedankte...

fire
In de set zaten een aantal nummers van Bomb's recentste abums zoals "Get Animal II" (2000), "New York Times (2001), "Third World Roar" (2003) en "Rock Like Fuck" (2005) maar ook uit het debuut "Fatal Attraction" (1985), aangevuld met een memorabele steeds weer van tempo-wisselende versie van Frank Sinatra's "New York, New York"! En er waren, naast nog meer "Bombtracks" de sublieme covers van AC/DC (Whole Lotta Rosie) en The Kinks (You Really Got Me) waarmee hij uitpakte in de uitvoerige bisronde. In diezelfde bisronde was het ook nog tijd voor een showelement, of moet ik zeggen ritueel; het in brand steken van de gitaar (!).

Na het optreden liep Adam Bomb nog rustig rond in het cafe, maakte met iedereen een praatje. Tof. Maar, ook maakte ik me de bedenking: 'jammer toch dat deze gitaarheld haast onbekend is, ook al heeft hij al een repertoire en CV om U tegen te zeggen... hij zou verdorie in Vorst moeten staan... maar goed: ondertussen hebben wij toch de gitaarheld gratis in huis...''

Adam Bomb & Band gaan intensief touren, en doen zeker opnieuw Europa aan. De kans dat je hem opnieuw aan het werk ziet in onze contreien is groot....

I you like rock 'n roll.. check it out
Markec bewijst met dit verslag weer dat hij dé Grote Muziekkenner van Mechelenblogt is!
(misschien moeten we hem een forum op de radio geven... ;-)
Vandaag veel over horen vertellen, schijnbaar weer eens iets gemist.
Markec laat nog eens iets weten als er zoiets is.
@Jans - dank voor de meer dan lovend woorden... ik ga er haast van blozen! Enfin, ik ben blij dat mijn schrijfsel gesmaakt wordt ;-)

@MarcVC - volgende keer zal ik het je laten weten! Heb me laten vertellen dat Adam Bomb héél regelmatig naar België en zelfs Mechelen of regio komt, dus het zou nog wel moeten lukken om hem nog eens aan 't werk te zien....