Pannekoeken

met categorie:  
Kerkhof Mechelen

Beste vrienden,

met Allerheiligen op komst denk ik ieder jaar terug naar die goede oude tijd.Eerst gingen wij naar het kerkhof,en ondertussen maakte mijn vader den deeg gereed.Als wij half bevrozen thuis kwamen was den deeg reeds goed aan het rijzen,en wij kregen dan onze eerste waarschuwing van ons moeder."zijt stil en loopt niet tegen de stoel waarop de ketel met den deeg staat".Ik zie nog altijd mijn moeder aan de stoof staan met twee pannen koeke bakken,den ganse namiddag.Wij hadden altijd genoeg pannekoeken voor ons en voor mijn tante.Wij aten verwarmde pannekoeken voor een ganse week.Dat zijn memories dat ik nooit zal vergeten.Zoo,als julie pannekoeken eet,denk maar eens aan mij,Smakelijk,Louis.

(foto) Jan Smets
Prachtig verwoorde jeugdherinnering Louis!
Het lijkt wel of jij na al die jaren Amerika, steeda meer heimwee krijgt naar jouw-Mechelen-van-lang-geleden...
Ik denk dat je nogal zou opkijken naar deze stad, die je zo lang geleden verlaten hebt...
Louis, mooi verhaald ! Als ik pannenkoeken eet zal ik aan je denken daar ginder achter in de US.
Bij ons waren het altijd wafels met allerheiligen. En het was vader die het wafelijzer hanteerde, volgens de regels van de kunst.
Heel gezellig, met zeven aan de tafel... De grote tafel bij ons thuis.
Vooral die geur van versgebakken wafels in het hele huis : mmmmmm.
komaan,"else" ge maakt het water in mijn mond komen.En,Jan als het er uit ziet dat ik wat heimwee heb,dat is wel waar,maar daar beschuldig ik de bloggers voor,al de mooie fotos van mijn geboorte stad in een licht dat ik nooit gezien heb.Maar houd that maar vol.I love every one of it.Het ziet er naar uit,dat, al de tijd dat ik aan mijn PC zit,is het meeste om te zien wat er in Mechelen voorvalt.You guys are my only link with my home town.Louis.
Misschien moeten we eens een speciale blogmeeting in Mechelen houden met als special guest Louis from the USA. Dat zou nog eens een gebeurtenis zijn.
Beste Louis,

In jouw vehaal herken ik mijn jeugd-herinneringen. Mijn moeder maakte voor de familie, en dat was toch voor 11 man, 'koekebakken' en 'appelbeignets'
met Allerheiligen. Als ik zag hoe zij er op los bakte, dacht ik dat het voor een gans leger was, want dagen nadien aten we nog 'koekebakken' en 'appel-
beignets'. Nu nog gaat deze traditie verder, jammer genoeg zonder ouders en oudste zus, die zijn ondertussen overleden.
Ik zal binnen enkele dagen, bij het verorberen van al dat lekkers, aan u denken Louis, dat is beloofd.
Ik hou van poezie...zie hier een pannekoekengedichtje, die perfect weergeeft wat loius bedoelt: nergens smaakt een pannekoekje beter dan bij je thuis. Wie kent er nog pannekoekengedichtjes ?

"Hij loopt de Pannekoekenstraat
En vindt het er goed toeven
Van elke smaak die er bestaat
Wil hij een hapje proeven

Met appel, kaas of spek
Dan wel gekruide kloeven
Niets wat hem onverschillig laat
’t Is al naar zijn behoeven

Maar bij de eerste pannekoek
Is hij al afgehaakt
En hoeft niet langer meer op zoek

Wat hem het beste smaakt
Blijkt toch de pannekoek van thuis
Van ’t eigenste fornuis"

koos haydn | 12 juli 2006
Heel goed,Koos,dat heeft alles gezegd.Dat is juist gelijk Thanksgiving hier in de States,alles smaakt beter en is meest gezellig met je eigen familie.
Bloggers,Bedankt voor julie aangenaam replys.Deze Allerheiligen gaat voor mij wel een speciale dag zijn,deze maal zal ik het graf van mijn vrouw bezoeken(als het weder het toelaat,want het is een uur met de auto rijden)So,please keep me in your prayers,
Dat doen we Louis! We zullen de volgende dagen eens extra aan je denken!
@Marc VC: waarom is niet een benefiet inrichten om de(onze) Louis naar hier te halen??
Geen slecht idee, maar hoe beginnen we er aan?
Nog wat novembernostalgie voor Louis. Op 11 november gaan de kinderen nog steeds Sinte Mette zingen. Ik mag veronderstellen dat je dat ook deed Louis. Bepaalde herinneringen of anekdotes? Check eens http://www.sintemette.be
"is iets anders"bedankt voor het idee voor het inrichten van een benefiet on mij behalf,Ik kan dat absoluut niet aanvaarden,Als ik in de gelegenheid was om naar Belgie te komen zou ik dat zeker kunnen betalen,dat is niet het probleem,daar zijn andere obligaties dat het moeilijk maakt om deze reis aan te vangen.Rudi,please do not start that.This is overwelming,just thinking that you guys would do that for me,en Rudi ik heb Sinte Mette niet vergeten.
Met Allerheiligen denk ik onvermijdelijk aan mijn papa, die met de wezen moest gaan "bussen". Ocharme, in de kou en natuurlijk met hun korte broekskes om op het gemoed te spelen.