Mechelen smaakt...

met categorie:  
De Week van de Smaak in Vlaanderen is een nieuw (eet)cultuurevenement dat in 2006 in Vlaanderen en Brussel gelanceerd wordt.

Van 16 tot 25 november 2006 wil de Week van de Smaak zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke wijze kennis laten maken met 'smaak' en hen laten genieten van eten en drinken, gastronomie en alles wat daarbij komt kijken.

Het evenement vertrekt vanuit een cultureel perspectief en heeft niet alleen aandacht voor de voedingsproducten zelf, maar ook voor het erfgoed, de verhalen en de studies erover.

Ook onze eigen stad laat zich van z'n beste culinaire kant zien...
Mechelen ging aan de slag met het culinaire gegeven vanuit de invalshoeken diversiteit en erfgoed, om zo met een paar hele leuke culturele recepten te komen aanzetten.

De volledige agenda kan je raadplegen op www.weekvandesmaak.be
maar ik geef alvast een paar interessante tips mee :

04 september 2006 - 22 november 2006
Wedstrijd: koken met verschillende generaties
Heb jij een eigen familiegerecht? Wij zoeken mooie verhalen, recepten, anekdotes en foto's waarin eten en smaak centraal staan.

16 november 2006 12:00u - 22:00u
Gastronomische sprookjes rond Keizer Karel en zijn Mechelse koekoek

Over hoe Keizer Karel tot een gastronomisch feest kwam met zijn Mechels bier, zijn moestuin en zijn kippenhok.

17 november 2006 09:30u - 12:00u
Mechelse groenterally

Liefhebbers van zoektochten kunnen vanaf 17 november in de Mechelse bib een deelnamebrochure afhalen die je door de hele stad gidst.

18 november 2006
Wijktoeren

Is de peterselie wel degelijk groener aan de overkant? Wij bezoeken stadsgenoten met buitenlandse roots en ontdekken in hun keuken hoe zij kokkerellen met groenten. Wie weet mogen we zelf eens mee in de stoofpot roeren ...

Meer van dat lekkers vind je hier terug.
Even opletten : die voetrally start in "In en uit" ( de vroegere dienst van toerisme) en dus niet in de bib. Omdat ik wat meegewerkt heb aan het evenement viel me dit op omdat de eerste vraag daar gesteld zal worden.
De info die Bart Verdeyen plaatste is gebaseerd op een oudere versie die deels achterhaald is. Neemt niet weg dat hij hartelijk bedankt wordt om dit reeds op de blog te zetten. In het kader van de week van de smaak kan ik jullie nog vertellen dat "het oud conservatorium" (ex-Wolsack) Op Zaterdag 25/11/06 " Met Lodewijk van Beethoven aan tafel "
Mechels diner met Mechelse specialiteiten (Muzikaal welkomsthapje - Mechelse witloofsoep met garnaaltjes - Mechelse koekoek met boschampignons en truffel - Dessert met Mechelse asperges (specialiteit v/d Chef).

Dit diner wordt natuurlijk vergezeld van Beethovenwijn, en tussen 19.00 en 21.00 uur voorzien wij een pianiste die live muziek speelt uit het Beethovenrepertoire.

Een beetje reclame mag misschien op de blog?
Beste Rudi, Ik vermoed dat je het hebt over de groenterally ;-)

Ik heb het ook allemaal eens gelezen, en ik ben eigenlijk benieuwd wat die gastronomische sprookjes van Keizer Karel kunnen inhouden op 16 november, want op die webstek vind ik er maar heel weinig informatie over.

Bedankt voor de melding van dat speciale diner op 25 november!
Ja Garda, ik had hetover de groenterally. Dave Van Oosterwijck van de dienst diversieit van de stad meldde mij ondertussen dat er een definitief programma komt. Ik probeer jullie via de blog op de hoogte te houden als alles klaar en definitief is.
Misschien even melden dan aan de koepel Week van de Smaak, rudi, mijn info kwam immers van hun site.

Bedankt voor de correctie!
en ondertussen werd me vandaag een bijzonder fraai geïllustreerde brochure toegestuurd, met al wat er te beleven zal vallen in de 'week van de smaak'...
Best indrukwekkend wat er allemaal op het programma staat!