CAMBIO start in Mechelen

met categorie:  
Binnenkort start cambio met autodelen in Mechelen. Samen met de invoering van het nieuwe parkeerplan voor het centrum op 6 november worden er 2 standplaatsen in gebruik genomen. Vanaf dan kan je ook in Mechelen gebruik maken van de auto’s van cambio voor een uur, een paar uur of langer.
Cambio
Cambio organiseert sinds 2002 autodelen in België. De auto's staan verspreid over verschillende standplaatsen in Wallonië, Brussel en Vlaanderen en als klant heb je permanent toegang tot al deze auto’s. Je reserveert een auto wanneer je hem nodig hebt, voor een uur, een paar uur, een dag of langer. Cambio doet de rest. Cambio autodelen is dus de ideale formule voor wie slechts af en toe een (tweede) auto nodig heeft en verder geen kopzorgen wil.

Info-avonden

Op dinsdag 24 oktober en op donderdag 16 november
telkens om 20.00u in Jeugdherberg De Zandpoort (Zandpoortvest 70 in Mechelen) organiseert cambio in samenwerking met de stad Mechelen een info-avond over autodelen. Je komt er alles te weten over autodelen, de standplaatsen, de auto’s, de verschillende formules enz. Inschrijven voor deze avond is noodzakelijk. Dit kan bij cambio op het nummer 070/222 292 of via vlaanderen@cambio.be.

Meer informatie

Wil je meer weten over prijzen, het wagenpark, ben je nieuwsgierig naar wat andere klanten van cambio denken of wil je meteen klant worden? Surf dan naar www.cambio.be voor meer informatie.
Hoogst interessant!
Iemand al enig idee waar die twee staanplaatsen zich bevinden?
Peter, je vermeldt 24 oktober als datum... Maar op de Cambio site spreken ze over 24 september (dat natuurlijk al achter de rug is). Wie zit fout?
Heu ... ik dacht Keizerstraat en Station, maar helemaal zeker ben ik niet ...
Ik heb mijn info van de stadsdiensten ...
De standplaatsen komen in de Keizerstraat en het Kardinaal Mercierplein. En als je geen Cambio lust: je kan ook nog autodelen met ondersteuning van Autopia (http://www.autodelen.net), er zijn zo al een 20-tal Mechelaars actief aan het delen.
EN ... Bartje heeft voor ons een cadeau in petto: jaarlijks 250¤ belastingkorting voor gezinnen zonder auto of die autodlen (zo staat toch in het programma van de kartellijst, benieuwd wat dat gaat worden).
BERICHT VAN CAMBIO

Bedankt voor uw bericht. We hebben de tekst op onze website ondertussen gecorrigeerd. De info-avond vindt wel degelijk plaats op dinsdag 24 oktober.
Belastingkorting? Laat maar komen :-)
Trouwens er is al zeker een andere korting voor de cambio-liefhebbers !

Instapkorting voor snelle beslissers

Wie klant wordt vóór 30 november 2006 en voor het Bonus-tarief kiest, krijgt 41 Euro korting op de activatiekosten. In plaats van 66 Euro betaalt u slechts 25 Euro!
Betreft het nieuwe parkeerplan vanaf 6 november 2006.
Wie, zoals ik, de nieuwe brochure nog niet in de brievenbus kreeg, op de site http://www.Mechelen.be vind je onder mobiliteit de mooie brochure met alle informatie.

http://www.mechelen.be/mobi...
Deze blogpagina's lijken meer op gratis publiciteit dan waar ze echt voor moeten dienen. Overal waar ik hier lees wordt er geschreven over een organistaie dat zich bezighoudt met autodelen. Zijn we dan met z'n allen de tijd vergeten dat er in Mechelen een partij bestond, de roze handjes, die toen reeds, meer dan 40 jaar geleden het voorstel opperden om overal in Mechelen gratis fietsen te plaatsen. In plaats van een fiets te stelen kon je gewoon zo'n "roze" fiets nemen, waar je die ook zag staan en mee wegrijden, en achterlaten waar je de fiets niet meer nodig had. Een zeer goed initiatief, toen reeds, maar er is uiteindelijk niks van gekomen. Autodelen is ook zo een fenomeen en zeker niet nieuw dus doe nu niet alsof er hier sprake is van een nieuw fenomeen en tracht zeker langs deze weg niet de mensen te beinvloeden. Maak uw publiciteit zoals iedere andere organisatie via pers en media. Jaren geleden begon ook taxistop met zo'n verkwikkend idee, en waar staan ze vandaag? Naast de klassieke taxistopborden heeft nog weinig volk daar een boodschap aan ... en zo zal het op termijn ook met dat autodelen gaan.
@Michael: Overdrijf je nu niet een beetje ? Overal waar je leest CAMBIO ? Tiens tiens, dan heb je al veel van MechelenBlogt niet gelezen. :-)

Verder is autodelen meer dan alleen CAMBIO. Autodelen kan ook particulier zodat het niet CAMBIO is die met de eer gaat lopen. Op die manier is het een fenomeen dat in Mechelen bestaat en dus zijn plaats heeft hier op de site.

En trouwens, wordt het niet eens tijd dat we over onze verslaving aan koning auto en onze mobiliteit gaan nadenken ?
Peter, ik begrijp wel dat jij dt initiatief steunt, je hebt er blijkbaar ook zelf belang bij want je blijft die naam veelvuldig én in grote letters plaatsen. Het initiatief op zich is wel goed, voor diegenen die daar een boodschap aan hebben, maar ik vind dit gewoon de plaats niet om het steeds te herhalen. Wat deze blogpagina's betreft, ik vind dat ze niet echt handig werken. Je moet als je een bericht post steeds gaan kijken waar iemand een antoord plaatst, er zijn systemen die je daar automatisch van verwittigen. Je moet hier ook altijd op zoek gaan naar teksten die mensen geplaatst hebben en als je de rechtse lijst niet regelmatig komt lezen geraak je de draad kwijt. De mensen laten registreren zou misschien een goede oplossing kunnen zijn. Als je niks te verbergen hebt en je wil graag meepraten kan dat geen obstakel zijn. Ik heb trouwens geprobeerd om mij aan te loggen als blogger maar dat e.mailadres werk niet. Dus dan maar niet hé. Ik sta wel op de pagina van mechelen webt, maar daar komt zo te zien niemand lezen. Allemaal zeer verwarrend dus. Als iemand suggesties heeft steeds welkom. Ik ben trouwens geen tegenstaander van Mechelse initiatieven, ik ben hier geboren en leef hier reeds 50 jaar, maar laat ons a.u.b. toe om kritisch te zijn als er dingen gebeuren die niet echt ideaal zijn.
@Michael: Voor alle duidelijkheid: ik heb geen enkel belang bij cambio. Ik vind het gewoon een interessant initiatief, dat heel wat moeilijkheden kan oplossen.

:-) En hoe kan ik hier nu een post over opvolgen zonder de naam te vermelden.

Ik ben het eens met de kritiek op de interface van de deze Mechelen Blogt. Hogeschool Mechelen is hiermee begonnen, maar is al een jaar bijna geen onderhoud aan gebeurd, maar er is beterschap op komst.

Verder één enkel adres om blogger te worden: mechelenblogt@gmail.Com (werkt wel!)
Peter, bedankt voor de reactie. Het is inderdaad niet eenvoudig ... als je op een bericht wil antwoorden moet je steeds op de pagina op zoek gaan waar het desbetreffende bericht staat en dan moet je beginnen scrollen tot je het vindt . Als er aan gewerkt wordt, hoop ik dat ze dat aan deze website kunnen veranderen. Ik geraak overigens ook nooit rechtstreeks op deze pagina's. Als ik het webadres ingeef, wil mijn pc deze niet openen, ik heb geen toegang tot deze site staat er, dus moet ik via de site van Mechelen, en dan een onderafdeling kiezen, want Mechelen-blogt staat niet vermeld op de homepage.
Ik zal mij trouwens in de loop van de dag even aanmelden op het door jou gegeven mailadres.
Ik vind het nieuwe parkeerplan in ieder geval absurd! Hoe kan je nu in hemelsnaam gaan winkelen in 1 uur tijd!
Ja, laat staan op maximum 2 uur, maar dan moet je nog tijdig terug aan de parkeerplaats geraken ook, hé.
Zelfs gewoon een vergadering bijwonen of een tentoonstelling bezoeken ligt moeilijk, dat wordt echt spurten hoor.