Bonheidenaar Guido Boeken over Oekraïne

met categorie:  

Sinds vorig weekend ligt het boek "Oekraïne" van Bonheidenaar Guido Boeken in de winkel. Guido Boeken reisde om den brode vaak naar Oekraïne. Hij zag dan ook als geen ander hoe het land, dat hem altijd al fascineerde, evolueerde. Boeken besloot dan ook zijn impressies en de rijke geschiedenis van het land in een mooi geïllustreerd boek te gieten, alsook in een bijgaande reisreportage die de titel "Vecht en je zal overwinnen" meekreeg.

De reisreportage gaat op 27 februari in primeur in ons eigen Mechelen, georganiseerd door VTB-VAB Mechelen, in de gezellige bovenzaal van Brasserie Dumon, om 20 uur.

Fontein

Guido Boeken verhaalt in deze boeiende documentaire in woord en beeld de fascinerende geschiedenis en cultuur van een land dat in 1991 moeizaam onafhankelijk werd.

De beeldmontage getuigt ook van een reiziger die geconfronteerd wordt met de nieuwe armoede van elke dag, de rijkdom van de cultuur en de alom aanwezige getuigenissen van een weelderig en bloedig verleden.

Maar het boek en de voordracht zijn ook een gids voor wie meer over Oekraïne wenst te weten komen. Het is een land dat voor toeristen heel wat te bieden heeft!

Op de persvoorstelling van het boek (11.10) in de Lamotsite, ingeleid door Professor Jo Swinnen, en bijgewoond door de ambasadeur van Oekraïne, die in haast vlekkeloos Nederlands het publiek te woord stond, werd al een tip van de sluier gelicht. Een impressie uit de reportage werd vertoond: en dat zag er alvast meer dan veelbelovend uit.

Tijdens de receptie nà de voorstelling zag ik niemand die géén boek gekocht had van Boeken. En terecht. Het is dan ook een prachtige publicatie geworden; boeiend geschreven en boordevol knappe foto's...


-> Meer informatie is te vinden op de webstek van Boeken:
"www.oekraine-boeken.be".

-> Over de voordracht in Mechelen leest u meer op de webstek van VTB Mechelen.

Ik noteer 27 februari beslist in m'n agenda...
...boeit me wel!
Ik zal er ook proberen te zijn.
Ik ook ;-)
Uiteraard zal ik ook aanwezig zijn!

Hierbij kan ik Markec absoluut gelijk geven want het voorstuk dat werd aangeboden tijdens de persvoorstelling was inderdaad veelbelovend!
Het wordt een heel interessante avond!
Beste mensen,
Ik ben fotograaf en zal voor 3 maanden gaan fotograferen in Oekraine. Nu ben ik op zoek naar het email adres van guido boeken. Heeft iemand dat voor mij. Ik zou hem om wat tips willen vragen

Groet, Thomas
Kan het dit zijn?
guido@oekraine-boeken.be
Zo wordt het vermeld op zijn webstek.
Beste Thomas manneke,

Dat is wel eigenaardig, want ik heb u daarstraks op uw rechtstreekse vraag toch geantwoord op uw e-mailadres, hopelijk heb je het adres ondertussen toch ontvangen.
Ook al heb ik een deel gezien op de persvoorstelling, en zit ik in 't organiserend comité... ik ben héél erg benieuwd hiernaar...

Allez, dinsdag is't zover!
Allemaal welkom he.. maar wel best een seintje op mechelen@vtb.be
Beste Garda,
Ik kreeg uw bericht vlak nadat ik deze oproep had geplaatst. Ik heb inmiddels contact met meneer Boeken.
Hartelijk dank.

Thomas Manneke.