4/10 Optreden van The Nits in de Stadsschouwburg

Vanavond in de Mechelse Stadsschouwburg stond de Nederlandse popgroep The Nits op het podium voor een geïnteresseerd publiek in een volle schouwburg.
Het was weerom een fantastisch optreden, ze begonnen heel rustig, zoals Henk Hofstede het zelf aangaf, ooit jaren geleden begonnen ze zo in een Amsterdamse huiskamer.

Een zanger met een gitaar, een drum en wat toetsen, en vooral veel mooie muziek.
Ook vandaag stonden The Nits met drie op het podium, Henk Hofstede zang, gitaar en mondharmonica, Robert-Jan Stips toetsen en Rob Kloet drum.

Na het eerste deel werd de muziek wat steviger ook het publiek kwam goed los.
Ik heb niet alle juiste titels van de liedjes want de setlijst heb ik jammer genoeg niet kunnen bemachtigen. Ze brachten zowat 20 nummers met ondermeer, Cars - Cars, I have seen, A Touch of Henri Moore, Giant Normal Dwarf, Sabaristraat, The milkman, The Pizzeria, The Long Song, Space in een vertaling van Freek De Jonge, The Tankstelle, The Wind- up Bird, The Eiffel Tower, Adieu Sweet Bahnhof, Les Nuits, The Keyshop (war en peace), The dream, The Hole, Great en anderen.

Na een daverend applaus brachten ze als bisnummer Little en natuurlijk hun wereldhit In The Dutch Mountains. Maar het enthousiaste publiek klapte zo hard, dat The Nits opnieuw op het podium kwamen om nog twee extra bisnummers te vertolken.
To Travel, maar van het laatste weet ik spijtig genoeg de titel niet.
Het was een optreden van de bovenste plank, met een decor van afwisselende mooie geprojecteerde beelden toepasselijk op ieder nummer.

Het was een heel fijne ontspannende avond, met een aangenaam publiek, hopelijk hebben de aanwezigen er ook zo van genoten net als ik.

Bedankt voor dit verslag Garda!
Jongens, wat is er in Mechelen toch véél te doen de laatste tijd!
Er waren ooit andere tijden...
Gaaf man! Ik ben in Nijmegen geweest tijdens hun jublieumtoer 30 jaar The Nits!
Irma, ja, daarbij was ik ook aanwezig hoor. Eerst een stemmig solo optreden van Henk Hofstede in de Sint Stevenskerk, en later op de avond een spetterende voorstelling met vierkoppige bemanning op de Waalkade. Dat was ook een belevenis!
Het was inderdaad een erg goed optreden, je zag duidelijk dat ze er zelf van genoten.

Ik zag ze al eens eerder, in de AB, ik denk een tweetal jaren geleden, maar toen zat de sfeer er niet zo goed in als gisteren.
Ik was er ook en inderdaad: 't was de moeite. Schitterende achtergrond-projecties.

Persoonlijk vind ik wel dat hun nieuw materiaal een stuk lichter weegt dan hun ouder werk. Of noemen we dat jeugdsentiment ?

Een kleine verbetering, Garda. Ze speelden niet 'Space' maar 'J.O.S. Days'. Of in de woorden van Freek De Jonge: 'J.O.S. Vrees'.
Bedankt voor het toffe verslagje, Garda!!!

Had ze al gezien op de "Les Nuits" tour, eerder dit jaar in de AB, helaas kon ik er dit keer niet bij zijn, en als ik dit verslagje lees en de setlijst bekijk heb ik daar best wel spijt van!

Ook ik zag ze toen in Nijmegen! Eerst in die Kerk dan op de Kade,... en ook bij hun vorige doortochten in Vlaanderen, Nederland en Zwitserland (toen samen met Simon Ho en Värttina) was ik er al enkele malen bij.. samen met Spinvis, Bram Vermeulen (Rip) en Boudewijn de Groot toch wel Nederlands beste "export product" !!!

Fantastische band met prachtige muziek!!! Hopelijk ben ik er volgende keer weer terug bij ;-)
@Deedee, bedankt voor de correctie.
Zoals ik hierboven al schreef, kende ik niet van alles de juiste titels daarom had ik zo graag de setlijst gehad, maar iemand was vlugger dan ik.
Maar het was echt wel de moeite, hé.
@Markec, inderdaad je hebt zeker iets gemist, al was het programma in grote trekken wel heel gelijkend met het optreden in AB eind vorig jaar.

Vandaag heb ik uit goede bron vernomen dat The Nits in december weer optreden in Basel Zwitserland!
Vanavond ga ik naar The Nits kijken in Lier (CC De Mol), wellicht dezelfde show als in de AB op 08.12.05 en 05.10.06 in Mechelen...

Ben alsnog benieuwd ;-)
Het ZOU speciaal kunnen worden: het is hun laatste optreden van de "Les Nuits" tour hier in Vlaanderenland..

daarna gaan ze nog wel enkele optredens in Nederland verzorgen.. en daarna is t wellicht opnieuw tijd om zich op nieuw werk te concentreren
@Markec: het optreden in Mechelen was eigenlijk op 4 oktober...maar ik heb het verslag geschreven 's nachts...

Ja, als dit hun laatste optreden is van 'Les Nuits' in Vlaanderen zou het vanavond wel speciaal kunnen zijn!
Alvast veel amusement gewenst ;-)

Daarna doen ze nog een Duitse Accoustische tournee met Uriah Heep waarmee ze ook optreden in Pratteln Basel-Land in Zwitserland.
Nits & Uriah Heep! Wat een combinatie!!! Goh.. ik wil naar Basel!
Jaja, vanavond het uit de mond van Rob Kloet, Robert-Jan Stips en Henk Hofstede zélf gehoord: ze gaan wel degelijk tourenin Zwitserland en Duitsland met Uriah Heep... ze vinden dat zelf best wel grappig :-)
En Henk Hofstede gaat met "Avalanche Project" een Leonard Cohen-tour doen.. ook in Zwitserland..

Enfin.. t concert was zoals te verwachren lichtjes fenomenaal....
Setlist:
CARS & CARS/ SCETCHES OF SPAIN/ A TOUCH OF HENRY MOORE/ GIANT NORMAL DWARF/ NESCIO/ THE LONG SONG/ ACRES OF TINTORENTO/ THE KEY SHOP/ THE MILKMAN/ HOME BEFORE DARK/ J.O.S.' VREES (vertaling/hertaling van Freek De Jonghe van "Jos Days")/ WIND-UP BIRD/ THE TRAIN/ THE EIFFEL TOWER/ ADIEU SWEET BAHNHOF/ WALTER & CONNY/ LES NUITS/ THE DREAM/ BIKE IN HEAD/ THE HOLE/ CRIME AND PUNISHMENT/ RED DOG///
BIS: TWIST & SHOUT / HOUSE/ OAP BUBBLE BOX/ EATING HOUSE/ DUTCH MOUNTAINS

Maar goed een verslag is dan meer iets voor lier.blogt ;-) (als dat al besààt)