SoFa LIVE - Sjarel "Bizjoe" Van den Bergh!

met categorie:  
Sjarel
Donderdagavond (28.09)... Klokslag 21 uur. We komen het méér dan gezellige café "SoFa" binnen en Sjarel Van den Bergh zet net Steve Miller's "The Joker" in... Jaja... Mechelen's bard, bezieler van Bizjoe, - weet u nog wel? - , speelde een méér dan interessante akoestische set in café SoFa, vanavond! Een intiem, maar super intens concert, dat kon tellen...

Van den Bergh's idolen James Taylor en Bob Dylan maar ook Raymond van het Groenewoud en natuurlijk nummers van zijn eigen geeseskind "Bizjoe" stonden op het enorm boeiende programma....
En wat een programma!

Een overvol terras, al dan niet luisterend, en een meer intiem kleiner - analoog met de beschikbare ruimte - bevolkt interieur - ZEKER luisterend, genoot van de méér dan mooie noten van Sjarel Van den Bergh...

"oude helden, nieuwe snaren" ... Blues, Folk, Rock 'n' Roll, Kleinkunst pur sang... rhythm' n blues... het kwam allemaal aan bod!

Genieten van de prachtige BIZJOE nummers "Misschien", "Ik heb Alles" en het o zo mooie met kippenvel factor 10 (en nog eens maal tien!!!) "Rijden" - ook in de uitvoering van vanavond - en heel erg goed gebrachte covers van ondermeer Bob "bwaab" Dylan en -uiteraard! - James Taylor....

Eén man. Eén gitaar. Eén stem - al dan niet ondersteund door het publiek. Uitpakken met eigen en andermans juwelen: Sjarel Van den Bergh liet zien dat met één simpele akoestische gitaar en een mooie stem enorm véél bereikt kan worden. Zijn vertolkingen doen je spontaan mee neuriën - of zelfs zingen - of 'klappen', maar vooral genieten. Blues, Rock 'n Roll, Reggae, Kleinkunst, met prachtnummers van de "groten" of van zichzelf: "t is voor de Sjarel géén probleem! En dan mag hij nog zo bescheiden blijven.. hij kan er verdorie wat van!!!!

En als er al eens iets niet helemaal volgens plan verliep; Van den Bergh laat zich niet van de wijs brengen...

Een erg mooi moment was wanneer Sjarel JAMES TAYLOR's "Something in the way she moves" opdroeg aan zijn dochter, die net déze avond 18 werd... wat ook beloond werd met een spontaan ingezet "happy birthday to you"... uiteraard nà dat Van den Bergh het nummer van zijn favoriet artiest gebracht had voor ons allen, én in de éérste plaats voor zijn dochter....

Ik - en ik niet alleen - heb weerom énorm genoten van dit optreden van de gouden stem van Bizjoe!

Op de setlijst:
#1:
THE JOKER (Steve Miller Band) - O M'N LIEFJE (Bizjoe) - DE VERVELING (Bizjoe) - NO WOMAN, NO CRY (Bob Marley) - ROLSTOEL (jan de Wilde) - YOU'RE GONNA MAKE ME LONESOME WHEN YOU GO (Bob Dylan) -HE'LL HAVE TO GO (James Taylor) - HET HUIS VAN BEWARING (Jan de Wilde) - I HEAR YOU KNOCKIN' (Dave Edmunds) - SOMETHING IN THE WAY SHE MOVES (James Taylor)
#2
BLEKE LENA (Raymond van het Groenewoud) - DON'T THINK TWICE, IT'S ALLRIGHT (Bob Dylan) - MISSCHIEN (Bizjoe) - IK HEB ALLES (Bizjoe) - LOVE ME TENDER (Elvis Presley) - BAD IS BAD (Dave Edmunds) - HAVE A LITTLE FAITH IN ME (John Hiatt) - GORILLA / COME TOGETHER (James Taylor/ The Beatles) - IRENE GOODNIGHT - STEAMROLLER BLUES (James Taylor) - RIJDEN (Bizjoe) - KNOCKIN' ON HEAVEN'S DOOR (Bob Dylan) - DON'T LET ME BE LONELY TONIGHT - FRAMED ...


Ondergetekende was méér dan onder de indruk van alweer een KIPPENVEL-versie van "Rijden" (Bizjoe), maar kon ook van alle andere Bizjoe-nummers en James Taylor nummers méér dan genieten, al mag gezegd dat het héle optreden méér dan de moeite waard was!!!!!!

ALS u de kans hebt Sjarel Van den Bergh nog eens LIVE aan het werk te zien - ook al heeft ie "alleen maar" zijn ""akoestisch bakske" en zijn unieke STEM.....

NIET TWIJFELEN: gaan kijken !!

Ik was er gisterenavond ook bij in de Sofa, en het was voor mij een echte belevenis, goh, wat een stem heeft die Sjarel! Ik kende niet alle liedjes die hij zo meesterlijk vertolkte maar hij liet je absoluut meeslepen, volop genieten en zelfs ook meezingen. Inderdaad Markec, het was zeker een fantastisch optreden!
Sakkerdesakker, verdomme toch...
Dat ik dat gemist heb, de Sjarel, dat is puur jeugdsentiment voor mij!
Kan "mechelenblogt" misschien een agenda organiseren voor dergelijke evenementen?
Bedankt voor dit toffe verslag Markec! 't was net of ik er bij was...
Ik heb blijkbaar iets gemist.
Jongens toch, er is in Mechelen haast elke dag wat te doen...
Er waren tijden, en da's heus nog niet zo lang geleden, dat Mechelen verweten werd een stil en doods provinciaal slaapstadje te zijn...
Sofa is als horecazaak een verrijking op de Grote Markt!
@Garda: ja, het was wel héél erg goed he...

@Roberto: bedoeling was ook om het nog aan te kondigen op de blog vooraf, maar door met name tijdsgebrek is dit er niet van gekomen... maar ik hou het in de gaten voor een eventuele volgende keer...

@Jan: bedankt!!! En, ja.. eigenlijk heb je écht wel iets enorm goeds gemist hoor... enne, jaja: Mechelen doos of slaapstadje? Gelukkig niet (meer): forget about it ;-)

Mechelen Lééft ;-)
Roberto, we *hebben* een agenda hoor... Klik maar helemaal bovenaan op 'kalender'.

Het enige probleem: niet alles staat erop, want we draaien puur op vrijwilligerskracht om die kalender op te vullen. En, het mag gezegd, die kalendersite is ook niet zo eenvoudig van opzet als had gekund.
@Florisla: je slaagt de nagel op de kop.. en zo is het natuurlijk jammer dat velen niet eens wisten dat "de Sjarel" zou optreden...

Sjarel had me het zelf gezegd, anders had ik het wellicht ook niet geweten, al merkte ik wél een affiche op aan de deur van de SoFa, maar hoe lang op voorhand die daar hing .. weet ik niet he..

M'n bedoeling was wel om het op die kalender te zetten zoals ik zei.. maar het kwam er dus niet van...

Een eivolle SoFa en al evenvol SoFa-terras en toch niet méér reacties hier? vreemd....
ik was er ook...'t was er leuk !