Restauratie Molenhuis in Mechelen van start

met categorie:  

(foto:Jan Smets)

Volgende maand gaat men eindelijk van start met de restauratie van het Molenhuis aan de ingang van de Kruidtuin.

Bijna twee decennia lang al spreekt men in de Dijlestad over de restauratie van het gebouw, maar steeds weer duiken er 'hindernissen' op.

Het is de bedoeling om het gebouw, dat dateert uit 1666 en al jaren leeg staat, weer wind- en waterdicht te maken. De duur van de werkzaamheden wordt geraamd op 240 werkdagen aldus schepen Timmermans.

De kostprijs van de restauratie bedraagt 634.000 euro waarvan de stad 144.000 dient te betalen, het overige deel wordt door de Vlaamse regering bijgepast. Het oorspronkelijke plan van enkele jaren geleden om in het Molenhuis een horecazaak te huisvesten blijft behouden.

(Bron Radio Reflex)
Dat is echt wel goed nieuws! Ik was al beginnen denken dat het er nooit van zou komen, want inderdaad: men zegt al lang dat dit gerestaureerd gaat worden!

Als dit project afgewerkt is heeft Mechelen er wéér een troef bij !
Dit kan ik alleen maar toejuichen!
Het Molenhuis is onderdeel van één van de mooiste hoekjes van onze stad:
samen met de hiernaast gelegen Volmolen aan de Dijle, daarachter het groen van de Kruidtuin, en het silhouet van de Hanswijkkerk is het een bijzonder schilderachtig geheel!
Als de restauratie zal voltooid zijn, en het gebouw een passende herbestemming krijgt, is Mechelen er in één klap zovéél aantrekkelijker mee geworden.
Misschien is het een eerste aanzet om de plannen die gedroomd werden voor deze buurt (plein, verkeer ondergronds, openleggen van een stuk Dijle...) hiermee terug boven te halen...
Kruidtuin opgekuist, Molenhuis opgekuist. Dat wordt weer een mooi hoekje in Mechelen!
Ja, prachtig, het aantal mooie hoekjes in Mechelen valt haast niet meer te tellen, hoera!... alleen spijtig dat mijn buurt blijkbaar niet goed genoeg is voor een 'mooi hoekje', een beetje vreemd ook want mijn belastingsgeld is dat blijkbaar wel. Ach ja, 't zal moeilijk wezen deze redenering uit mijn hoofd te zetten als ik in het kieshokje sta.
het molenhuis zal een mooi pand worden geloof mij ,alleen de stad mechelen weet het niet goed wat ze er mee gaan doen!!resultaat het word volledig gerenoveerd en dan terug leegstand met verkrotting als gevolg!!
Bij mijn weten wordt het casco afgewerkt met alle voorzieningen van een horeca-gebouw, en is men op zoek naar een koper/uitbater. Zou een hele leuke plek zijn voor het verhuur van waterfietsen!