Maanrocken & Dijlefeesten

met categorie:  
Of je het nu al bloggend op de fiets deed, of al springend op een markt naar keuze, het weekend zit er al weer een paar dagen op.

De foto's van het blogtreffen op de fiets zagen we de revue al even passeren, dus is het nu hoog tijd om even terug te blikken op drie dagen festival in onze binnenstad.


Bedankt, Bart!

Knap zo'n overizchtje onder vorm van een heus filmpje ;-)

Omdat ik enkel op zaterdag naar Maanrock ging, en pas tegen de avond, kan ik natuurlijk geen volledig verslagje maken...

Ik onthou een jammer genoeg nogal slap optreden van de herenigde METAL MOLLY - waar ik nochthans veel van verwacht had, té veel misschien, een rustig en ontspannen optreden van ABSYNTH MINDED die misschien méér tot hun recht komen in een klein zaaltje...

maar vooral toch, wat mij betreft: de mambo-salsa-latino muziek van EL TATOO DEL TIGRE ...

én de vrolijke criminielen uit de states: FUN LUVIN CRIMINALS! De zalige tunes zoals "Corean Bodega", "Smoke 'Em", "Scooby Scaggs", "The King Of New York" en natuurlijk "Funl Lovin' Criminal" klonken fantastisch, crimineel goed, zou ik zeggen ;-)

Confuse The Cat jammer genoeg gemist.. CAMDEN Was naar verluidt héél goed, maar ik heb een beetje de buik vol van Axl Peleman en besloot op de Markt te blijven..... Ook Boney M moet heel goed geweest zijn....

Namen zoals FUN LOVIN CRIMINALS.. aub, méér van dat... enne élk jaar Camden en De Kreuners hoeft echt niet... ;-)
Maanrock was fantastisch!
2 dagen vooral op grote markt gezeten,
gezien en goed bevonden:
Fence, Confuse The Cat, Absynthe Minded, El Tatoo Del Tigre, Fun Lovin' Criminals, Les Truttes, Magical Flying Thunderbirds (ook al blijft de show hetzelfde sfeer is er toch altijd), Praga Khan
Kreuners & Metal Molly cava nog
Second Base & Savalas zijn slecht bevonden
Jammer genoeg niet gezien Dicobar Galaxie, alleen gehoord wegens opkuiswerken botermarkt/ijzerleen :)
Maar hetgene ik mij het meest zal herrineren blijft het VIP-feestje en de gevolgende ervan (smaandags direct na feestje gaan werken) te hard lachen

Enfin, het was zeker geslaagt!
Volgend jaar weer een evengoede affiche graag! Al mag er wel is een heavy metal groepke, post-rock bandje of folk sensatie komen in plek van die saaie punktoestanden :p
Het was weer feest in Mechelen!
Vooral genoten van The Internationals,El Tatoo Del Tigre en Fun Lovin' Criminals en de bonkende beats van Discobar Galaxy.Boney M was niks, commercieel opgeblazen soundmix.
Vraag aan de organisatie: Waar waren de vuilnisbakken? Daar moet in de toekomst toch een oplossing voor gevonden worden?Hoe doen ze dat in andere steden?
Spijtig wel dat de Vismarkt er bij momenten verlaten bijlag.
Op naar volgend jaar.
Mijn Maanrock was vooral gericht op het niet missen van enkele groepen. De zaterdag was dat El Tattoo del Tigre en dat was OK. Probleem dat ik bljf hebben met zuidamerikaanse ritmes
( zoals zeker Salsa) is dat je na enkele nummers het wel gehoord hebt en dat is eigenlijk ook het geval met één van de voorlopers van Salsa : de mambo. Maar zo'n dertig man ( en vrouwen) op het podium is toch ook wel wat. Boney M: daarvan heb ik het einde gezien en eigenlijk was dat zingen met een tape als begeleiding, maar het was leuk en veel ambiance op de Ijzerenleen. Alleen jammer dat de zanger absoluut de predikantentoer op moest. Maar verder: leuk dat hij er nog bij is met 3 vrouwen om hem heen.
( hopelijk krijg ik nu niet alle feministes over me heen - grapje) Tijdens hun gloriejaren noemde ik hem steevast het "oppeke" (aapje) omdat hij me steeds aan zo'n aapje deed denken van de orgeldraaiers, want hij beperkte zich toen op de clips tot wat danspasjes en die wat schokkerige manier van dansen was wel bizar. Hij kan dat trouwens nog steeds heel goed.

Op zondag keek ik vooral uit naar het wat queen-achtige optreden van Les Truttes, gewoon een toffe, wat barokke show, zeer afwisselende, show. Bij Zowel de Magical Flying Thunderbirds als de Kreuners zat ik in een restaurant te eten, maar kon ik alles horen. Het programma van de Thunderbirds was duidelijk veranderd, ook de kleren van de Charel ( roze ipv blauw)en Walter Grootaers was nu eens niet van oordeel dat Lier mooier was dan Mechelen (oef, eindelijk heeft hij door dat dit toch wat te eentonig werd)
De apotheose met Praga Kahn bracht wat ik er van verwachtte. Vreemde, wat electronische muziek voor een 58-jarige, maar een ongelooflijke show en veel enthoudiame, zoals ik me herinnerde van 3 jaar geleden.
En: de weergoden waren Maanrock nogmaals erg genadig.
Houden zo!
Boney M heb ik gezien, het was wel lachen. Ze brachten een leuke sfeer op de Ijzeren Leen. Zeker geen hoogstaande muziek maar wel leuk om na al die jaren eens bezig te zien. Bobby Farrel is echt wel blijven steken in de jaren '70. Hylarisch.
Het moet niet altijd kunst zijn met een grote K. Ambiance was er.
Leuk trouwens dat daar een publiek was van 7 tot 77 jaar. Mechelaars van alle pluimage samen.
De reacties hier zijn blijkbaar over het algemeen positief, de reacties op de straat daarentegen zijn positief wat festival op zich betreft de affiche daarentegen wordt door velen niet als bijster origineel beschouwd!!
Ieder jaar dezelfde groepen en in dezelfde trend.

Waarom eens niet wat meer uiteen lopende muziek brengen en de podia verdelen naar muziekgenre, zoals bv Feest in het park in Oudenaarde, zo kan je verschillende doelgroepen tegelijk aanspreken en blijven diezelfde mensen ook wat langer plakken bij hun podium waardoor de sfeer niet na elke groep opnieuw in gang moet worden gezet.

Ik vond enkel Discobar Galaxie de moeite om echt naar de Grote Markt te trekken, de rest van het weekend heb ik op de Dijlefeesten doorgebracht, waar de samenstelling van de groepen veel doordachter was...
Zaterdag bv met Kraak en smaak en Jerboa was gewoonweg schitterend, ook Mo & Grazz die hebben afgelast is een groep waarvoor ik speciaal naar daar ben afgezakt, dat zijn groepen die het niet enkel van hun naam moeten hebben, maar muzikaal zeker wat te bieden hebben.

Veel groepen die op Maanrock stonden waren daarenboven als eens eerder te aanschouwen op zowat alle concerten die Maanrock vooraf gingen, dat is het nadeel als je een concert aan het einde van de concertzomer organiseert...

Daarom vraag ik aub: WEES ORIGENELER EN TRACHT PODIA IN TE DELEN VOLGENS MUZIEKGENRES!!

Maanrock wordt door de media als concert bezien, zowat alle concerten komen op verschillende TV programma's aan bod, over Maanrock wordt amper gerept, (JIM --> sponsor en RTV buiten beschouwing gelaten) als je daar iets aan wil doen moet het concept anders worden aangepakt.
Maanrock 2006, weeral beestig goed als andere jaren! Alleen hoop ik dat ze volgend jaar de mannen van de klank alcoholvrij bier te drinken geven, want de klank liet helaas hoe later op de avond hoe meer te wensen over. Zeer jammer
Goede suggestie van "den erre", maar we mogen toch niet uit het oog verliezen dat we hier met een gratis festival te doen hebben. Ik zou er ook wel eens andere en actuelere groepen zien en de kritiek dat ze er allemaal al eens waren klopt, maar het bljft in de eerste plaats een gezellige en vooral gratis bedoening. Verder is de familiale en zelfs de kindersfeer van zondag ook een pluspunt en ik denk dat Maanrock o.m. daardoor zo veel publiek heeft. Trouwens, zoals we weten is dit publiek zo groot dat men een beetje aan de limiet van de capaciteit is. Maar ik moet wel toegeven dat ik de affiche dit jaar niet zo denderend vond, ik ben dus bewust naar enkele groepen gaan kijken die ik ofwel nog niet gehoord of gezien had in Mechelen (El tattoo del tigre, Boney M)of waaraan ik een goede herinnering heb (Les truttes).
Tja, Rudi... het was - naar mijn smaak dan - misschien wel de meest zwakke affiche ooit, of toch alleszins de minst originele......

Of het KAN om grote namen binnen te halen op een gratis festival? Ik denk het wél..

Enkele jaren geleden zagen we toch FISHER Z, THE STRANGLERS & TOM ROBINSON... en ook TONY HADLEY.... op de Groete Mét.... Schitterend was dat!!

Al was ik anderzijds dit jaar blij dat er een groep zoals FUN LOVIN' CRIMINALS geprogrammeerd stond, zij hebben voor mij de zaterdagavond gered, samen met EL TATOO DEL TIGRE...

Discobars op festivals, of het nue de F*** Dewaele Bros zijn of Discobar Galaxie, is nu niet echt mijn ding: ik kom om "live bands" te zien ;-)
Degene die naar Camden gaan zien zijn, toch even een tip geven, luister eens een keer niet naar het gezever van den axl, maar naar het sublieme gitaarspel van die andere speler,Mario Pesic, werkelijk te mooi voor woorden, of het fantastische drumwerk van Michael Schack, waarschijnlijk de beste die in ons Belgenlandje rondloopt.
ik vind dat rudi gelijk heeft, teveel dezelfde namen die terug komen!
Dat word je wel beu na een tijd!
Volgend jaar een andere affishe alstublieft!!!!
Discobar galaxie, fun lovin criminals waren het beste , voor de rest was het maar zever!
Ik vind dat we niet mogen klagen over de programmatie vooral omdat we niet mogen vergeten dat het nog steeds GRATIS is is, daar is Stevie Wonderboy niets tegen.
Alles was wel veel LUIDER dan vorig jaar
Heeft niets ten maken met muziek!
Waarom krijg ik op mijn scherm " not found" als ik een een oude blog wil openen?
En waarom hangt de rechtse info ergens onderaan te zwieren?

Jongens toch, ik vind dat niet plezant!
Gelijk heb je Jos, Ik heb een mail gestuurd naar MEMORI de uitvinders van deze blog, en ze zullen volgende week reageren ... Wordt vervolgd ... De rechtse kolom heb ik zelf kunnen oplossen, denk ik.
Merci Peter,
Dat "rechts geval" is inderdaad opgelost.
Slimme gast ZEKER!