La Boya is niet meer...

met categorie:  

(Foto: Nelly)

Gisteravond nog een bezoek gebracht aan (eet)café La Boya.
Vandaag bestaat het (voor een stukje) niet meer... Afgebrand.

Rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk hangt nu, volgens getuigen, de geur van verbrand hout.
Hopelijk zijn er geen gewonden gevallen?
klopt, ben er vanmorgen gepasseerd en toen was de brandweer nog volop aan het nablussen. Het dak en de bovenverdieping waren compleet vernietigd, maar op afstand (vanuit de OLV-straat) leek het eigenlijke restaurant eerder gespaard.

Maar de schade leek me groot.
Meen je dat Floris?
Dat zou méér dan jammer zijn...
Ik kwam er graag.
Hopelijk is inderdaad het eetcafé gespaard - of... nog te herstellen...
(tussen haakjes: de nieuwe zaak 'Ronda' op de Vismarkt, zou net als 'Sofa' op de Grote Markt, van dezelfde eigenaar zijn als 'La Boya' - dit hoorde ik gisteren vertellen...)
.. ik hoorde het droeve nieuws, of alleszins het vermoeden dat dit gebeurd was, vanmorgen Rikkert toen die zich inschreef voor onze Blogfietseling...

Jammer... héél erg jammer! Goh.....

maar als ik het goed begrepen heb vielen er géén slachtoffers? Wie weet meer?
@Jans: je informatie klopt voor de helft. Afid en Jopie (weet niet of hun namen correct geschreven zijn) zijn beide vennoten van La Boya. Jopie opende nu ook de zaak op de Vismarkt.
Afid is medevennoot in de Sofa, samen met Guido.

En ja, wij werden vannacht wakker van knallen en brandgeur. Ben vandaag even gaan kijken en de benedenverdieping leek redelijk gespaard gebleven, terwijl het dak helemaal weg is. Heel bizar.
09/08/06 - brand in Mechels eetcafé La Boya aangestoken

In de Gebroeders Verhaegenstraat heeft het vannacht gebrand in eetcafé La Boya. De bovenverdieping en het dak zijn door de vlammen compleet vernield. Uit een eerste onderzoek blijkt dat het vuur is aangestoken en dat er ook een met een gasleiding geknoeid werd. Tot een ontploffing kwam het niet. Er was ook niemand meer in het pand aanwezig toen de brand uitbrak zodat niemand gewond raakte.

In de loop van de ochtend werd al een verdachte opgepakt.

Bron: http://www.rtv.be
zo spijtig!! wat een verlies voor culinair Mechelen! ik vond la boya echt super gezellig en lekker! hopelijk blijven ze niet bij de pakken zitten, en start het snel terug op!
veel sterkte alleszins!
kristl strubbe
Heel spijtig. Hopelijk kunnen ze zeer snel beginnen met de heropbouw zodat het café-restaurant ook open kan.
Ik las op vrtnieuws dat het restaurant wel heel wat rook- en waterschade heeft opgelopen. La Boya zal dus een hele tijd uit circulatie zijn.
En hebben we al meer info over de dader(s)? Beweegredenen?
Een zeer spijtige zaak. Een gezellig kafeeke minder, laat ons hopen niet voor lang. Ik woon vlakbij en riek op dit moment zelfs de verbrande houtgeur nog.
Ik meen mij te herinneren dat het café al eerder doelwit was van een ingeslagen ruit. Toen was het een vaste klant van Panique d'O die opgepakt werd voor het misdrijf. Laat ons hopen dat het nu niet nogmaals een rascistische aanslag is, want dit is net hetgeen Mechelen niet kan gebruiken.

PS: rikkert, ik vermoed dat het Hafid is, dat lijkt mij een iets meer geloofwaardige naam. Voor de rest klopt uw info volledig.
ben er nooit binnen geraakt. Ik heb vanavond de site gezien, het zag er echt triestig uit. die gebouwen zijn helemaal te herdoen ook beneden. spijtig toch.
Het zou volgens de laatste berichten een ontslagen werknemer zijn die gedreigd had met brandstichting. De persoon ontkent momenteel nog alle betrokkenheid.
Het is verbazingwekkend hoever die sirenes van de brandweer reiken. Ik dacht dat het bij mij in de buurt was.
Kunnen ze het adres niet omroepen terwijl ze rijden ! Dan moet ik niet meer voor niets mijn neus buiten steken.
Vanmorgen rook het er nog naar brand toen ik langs de Zoutwerf naar het station fietste ...
het zou..., het zal..., misschien.....
Vanwaar al die speculaties?

Is dit een roddelgazet gwdn?
Wat gebeurd is, is heel erg, vooral voor de eigenaar. Gelukkig is het "enkel" materiële schade! Maar toch. Laten we hopen dat de zaak snel uitgeklaard wordt en dat Hafid & de zijnen snel weer verder kunnen, de moed bijeen kunnen rapen om de zaak weer op te bouwen.

Ondertussen laten we best niet veel gaan gissen naar de daders, we zullen dat best aan het gerecht over laten, niet?
Zeker akkoord markec,

het is al erg genoeg dat dit moet gebeuren wat er ook achter zit. Ikzelf werk zoals je weet al enkele jaren in de mechelse horeca en ik kan over deze zaak veel invalswegen leveren.... maar ja... van horen zeggen is gelijk a 'niet'.
Zeker akkoord markec,

het is al erg genoeg dat dit moet gebeuren wat er ook achter zit. Ikzelf werk zoals je weet al enkele jaren in de mechelse horeca en ik kan over deze zaak veel invalswegen leveren.... maar ja... van horen zeggen is gelijk a 'niet'.
Dat van die vermoedelijke dader heb ik gisteren op het nieuws gehoord dus niet van horen zeggen van de een of andere.
Zij hebben hun bronnen bij het gerecht en die zullen toch niet zomaar dingen de wereld insturen?
spijtig,ik heb er even staan naar kijken toen ik van de bib kwam.
maak u geen illusies over snel terug opstarten, een gebouw dat op die schaal geteisterd is door brand, is quasi rijp voor afbraak.
De brand woensdagmorgen in restaurant 'La Boya' in Mechelen werd wel degelijk aangestoken. Al vrij snel na het ontstaan van de brand was het duidelijk dat er kwaad opzet in het spel was. Zo hadden getuigen iemand zien weglopen en had de branddeskundige bij zijn onderzoek een doorgesneden gasleiding gevonden. Donderdag werd een verdachte, een ex-werknemer van het restaurant, opgepakt door de Mechelse politie.
(Bron Radio Reflex)
Door een slechte ervaring als plongeur heb ik in principe sympathie voor de wrekers.
Hoe kan iemand nu sympathie hebben voor zo'n "misdaad"!!!??? Ik geloof hier mijn ogen niet!
rikkert, indien je filip f nog niet kent: die maakt er een sport van om extreme stellingen in te nemen, waarschijnlijk omdat hij reacties daarop wel grappig vindt. Om zelf ook eens zo'n stelling te poneren, zou ik haast zeggen: filip f is een klassiek voorbeeld van een 'internet troll' (http://nl.wikipedia.org/wik... )
Das een goeie Floris. Ik denk dat dat filip f inderdaad een goeie ouwe standaard 'internet troll' is. En zoals elke blog, verdient ook 'Mechelen blogt' zijn eigen troll.
Allez dan maar...
@florisla: dank voor de toelichting!
hallo

inderdaad la boya afgebrand en het is een ex werknemer. de kok van vroeger, omdat hij ontslagen werd.
langs de ene kant is het ook misschien beter zo. aangezien yobi en hafid niet meer met elkaar omkonden. ze spraken niet meer met elkaar.
nu kunnen ze elk hun eigen weg.
laat het gerecht gewoon zijn werk doen, dat lijkt me objectiever dan hier allerhande theoreiën te verkondigen.
komt er nu al schot in de zaak?
ik heb gehoord dat la boya terug zal openen voor het nieuwe jaar en dat stief er terug zal werken met een opslag van 0.50 euro en dat mr bean gerand word en illy is ocharme verslaafd geraakt maar we steunen haar. dit nieuws heb ik vernomen van een insider als jullie nog vragen hebben kan u mij steeds mailen
hey,

Als la boya haar deuren opent zal ik een v/d eerste klanten zijn, het eten was goed en de sfeer was positief

grtjes Stijn
hallo
ik denk dat het nog lang zal duren. zeker met die twee lamzakken als zaakvoerders.
gegroet allemaal
spijtig dat laboya afgebrand is, ging daar wel graag. het eten was niet slecht.herinner me in het begin. daar werkte een mooi marokkaanse dame. heel lief en vriendelijk. bovendien kon ze heel goed buikdansen. die tijden zal ik nooit vergeten. hopelijk zal ik haar snel weerzien.
Yobi jongen, ga ervoor! Je bent nog steeds mijn allerbeste maatje en hoop dat het met Ronda een even groot succes gaat worden als met La Boya het geval was...

Dikke knuf,
Ik heb horen vertellen dat La Boya terug open gaat.. Maar dat deze keer Hafid het met een andere vennoot probeert..
Het wordt alleszins hoog tijd dat die vuile boel daar opgekuist rakt... We zijn toch al vijf maanden verder...
Van lamzakken gesproken!En waarom doet de stad niets?
Ik ben het eens dat het moet worden opgekuist. De stad moet hier niet aan helpen, het is Prive-Eigendom.
Peterke, de straat voor en rond de mesthoop is wel degelijk stadseigendom!
Dus had men al lang kunnen opkuisen en de factuur aan de betrokken personen overmaken.
@Eddieke: Dat klopt. Heb jij ooit al gehoord dat zoiets gebeurd is ? Opruimen door de stad en een factuur opsturen ?

Bon, wat ik er van gehoord heb, is dat de eigenaar (die verhuurde aan La Boya) misschien het pand niet zou heropbouwen zoals het was. Deze lokatie biedt mogelijkheden voor een nieuwbouw met een andere invulling.
Het gaat hier wel over brandstichting dus misschien mogen ze nog niet beginnen aan de opkuis van het pand? Kan zijn dat het zo moet blijven van het gerecht of de verzekering zolang de zaak niet voorgekomen is en er geen uitspraak is?
Dat zit er wel in Filip, maar dan duurt het toch wel erg lang.
Tja peter, heb jij het gerecht al snel weten werken of de verzekeringsmaatschappijen??
Bij mijn huisbaas heeft het een paar jaar geleden gebrand in de garage met wat rookschade in de gang en in een studio. Ze moesten eerst een aantal offertes binnenbrengen bij de verzekering voor het opkuisen en die hebben dan beslist welke ze mochten nemen. Wat dus de goedkoopste was voor de verzekering, maar bleek uiteindelijk na afloop niet de beste geweest te zijn. Het heeft uiteindelijk een jaar geduurd voor de verzekering het geld terugbetaald heeft.
Peter, aan de panden hoek Grote Markt/de Merodestraat bijvoorbeeld heeft de stad instandhoudingswerken uitgevoerd(ongevraagd!) en de rekening aan de eigenaar gezonden...
Of die betaald heeft weet ik niet.
@Eddy: Heb ook gehoord dat ze bij het Hof Van Cortenbach ook zoiets zouden (gaan) doen. Helaas zonder resultaat tot nu toe ... :-(
Binnenkort opening van P'tit Tanger, vlak naast de Sotscop, met een marokkaans salon en MArokkaanse zithoek, uitgebreide menukaart en tapas..
Als dat nou geen goed nieuws is!! De pot op met LA boya
Als de repliek "de pot op met la Boya" als voorbeeld staat van de mentaliteit en de stijl van P'tit Tanger, dan vrees ik dat je me daar niet rap zult zien. Een beetje verdraagzaamheid graag.
Excuseer voor het taalgebruik, liet me in mijn euforie helemaal opgaan, nu dak(hopelijk) binnenkort ergens anders kan zitten dan alleen maar vismarkt of station.. maar ale, hierbij dus onze excuses.. Heb onlangs Riad geprobeerd, heeft iemand daar positieve ervaringen mee?
@Omas..... : Wat RIAD betreft, jaja, ben er al meermaalks gaan eten, onder andere ook samen met andere Bloggers met de "Bloggers Unplugged - meeting", en was daar telkens zeer tevreden!

Goede prijs/ kwaliteit en dito service. Wat mij betreft een aanrader!
dan moeten jullie ronda eens proberen das pas smullen en de lekkere wijn ni vergeten
Binnen drie maand zou de heropening van La Boya een feit zijn...
Zelfde eigenaar, zelfde concept.
(cfr.Gazet van Antwerpen)
La Boya is terug open en ik zou er graag vanavond naartoe gaan, maar vind geen website, of contactgegevens, zelfs niet op goudengids.be
Kan iemand mij aan contactgegevens helpen, of tenminste weten zeggen of ze vaanvond al open zijn om 18h?
Al in orde, heb het intussen gevonden, en ze zijn open!