Genieten in Mechelen: horeca in kaart gebracht

met categorie:  
Toen ik gisteren nog eens in d'Afspraak vertoefde, dat was weeral té lang geleden, viel mijn oog op "Genieten in Mechelen 2006-2007". Een handig boekje dat de Mechelse horeca vrij volledig in kaart brengt.

Een interessante gids dus voor wie wil eten, drinken en verblijven in Mechelen! Al ligt de nadruk vooral op het horeca-gebeuren; ook Kunst & Cultuur komen aan bod in de gids.
In het voorwoord van "Genieten 2006-2007" schrijft schepen van Economische Zaken Ludwig Neefs: "Samen met de vernieuwing van onze stad heeft de Mechelse horeca een geweldige inspanning gedaan om de bezoekers op een hoogstaand niveau te ontvangen". Een waarheid als een koe als u het mij vraagt!

genieten
Adressen van Taxi's, de verschillende parkeermogelijkheden in Mechelen, een overzichtje van enkele kunstgallerijen, aandacht voor de 'cultuurtempel' die onze Stadsschouwburg geworden is, culinaire evenementen (zoals ondermeer de culinaire wandeling), maar dus vooral eten, drinken en.. slapen komen aan bod in de overzichtelijke gids.
Gaande van bruine kroegen, cafées (o.m. De Hanekeef, den Boesj) of eetcafées zoals d'Afspraak, Nostradam, de Cirque, Graspoort e.a. tot trendy zaken zoals de (hernieuwde) Sotscop. Eetgelegenheden voor klein en groot budget: je vindt dus zowel eerder vermeldde eetcafées, maar ook brasseries & restaurants zoals Martinique, Brasserie Het Anker, De Kraanbrug, La Loggia, De Kok en de Proever, en natuurlijk ook D'Hoogh terug in de gids.

En wat slapen betreft; ruime aandacht voor de verschillende hotels en al even verschillende budgetten.


Wat ik wel mis: Bed & Breakfasts! Sommigen worden welliswaar achteraan in de alfabetische lijst - zonder verdere info - vermeld, maar, mag het ietsje méér zijn? Misschien voor de volgende editie een rubriek "bed & breakfast'?

Super handig is dat overal openingsuren, betalingsmodaliteiten, aantal plaatsen, prijsklasse, ... wordt aangegeven.

Genieten in Mechelen? Aan de hand van deze gratis gids, te vinden in menig horeca-zaak, zal dat zeker nog makkelijker zijn, zeker voor wie Mechelen nog niet zo goed kent, en met name ook de toeristen die de laaste tijden massaal naar onze mooie stad komen!
Zeer interessant Markec, bedankt voor deze topic!
Ben erg benieuwd!
@Hanna: inderdaad, dat vond ik dus ook... zowel interessant voor de toeristen, de niet-Mechelaars, de 'halve' en de "échte' Mecheleiers ;-))

Soit: voor ALLEN interessant dus ;-)
En is het interessant voor mij ?
Kan ik al rookvrij gaan zuipen ?
Die gids is zeker heel interessant, eigenaardig dat ik dat boekje ook niet heb gezien gisteren, terwijl ik daar een vergadering had. Maar ja, wij hebben onze tafel vrijgemaakt om onze documenten te kunnen leggen zoals dat bij vergaderingen past, he. ;-)Maar ik zal het boekje zeker zo vlug mogelijk aanschaffen! Bedankt voor de tip, Markec.
Dan hebben we mekaar gemist Markec ik was er gisteren ook met mijn vrouwtje.
@garda: de gids ligt niet op de tafels hoor, maar staat/ligt samen met nog meer informatie op de "schouw"...

@MarcVC: ah.. zou kunnen.. maar ik was er in de namiddag..allez van 14 tot ongeveer 16.20 uur.... jij, misschien vroeger of later?
rond 10 uur s'avonds was ik er, mijne congee is immers al lang afgelopen ;-)
@Marc: wie zegt dat ik daar voor puur recreatieve doeleinden was? Ik was daar van 14.00 tem 16.00 aan t vergaderen nb.. jaja, in mijnen "vrijen tijd" ;-)
Natuurlijk heb ik het nuttige (vergaderen) wel aan het aangename gekoppeld (1 Margriet, 2 Margriet, ...). Ik had an ook niet voor niets de vergadering dààr laten plaatsvinden he ;-)

Maar soit: we hebben elkaar dus gemist, volgende keer beter he!
Zowel D'Hoogh als Folliez hebben hun Michelin-ster behouden voor 2008.
http://www.standaard.be/Art...