d'Afspraak pakt uit met STEPPENGRAS

met categorie:  
Tim & Svintha serveren vanaf nu in D'Afspraak ook de Limburgse specialiteit Steppengras. Het eetcafé is daarmee, naar eigen zeggen, de enige zaak in de Mechelse regio die dit gerecht serveert.
Wie Steppengras bestelt, krijgt een goedgevuld bord met +/- 220gr. Steak, met een redelijk pikant sausje en maar liefst 400gr. fijne frietjes daarbij.

"De eerste 7 porties werden gisteren besteld. De klanten waren verrast dat het zo lekker was", vertelt de enthousiaste d'Afspraak-uitbater Tim Ryssens.Trèk gekregen?
ik ook! 'k Ga het vast en zeker eens uitproberen, dra...
Geïnteresseerd in alles wat met eten te maken heeft en dan groenten in het bijzonder, wist ik eigenlijk niet wat steppengras was.
Even “ge-googeld” en voilà, ik heb gevonden… Nu nog uitproberen! Of misschien toch eerst even gaan proeven in D'Afspraak. Kan je het daar ook krijgen zonder vlees?

Dank voor de tip!
Nog vergeten: blijkbaar is er wel een patent op Steppengras, maar wordt het veel gekopieerd (http://www.steppegras.org/)
@rikkert: of je het zonder vlees kan krijgen wéét ikniet, maar misschien stuur je best eens een e-mailtje naar dafspraak@telenet.be ?

Wat Steppengras is, stond ook min of meer beschreven in de post hoor (bron: d'Afspraak, tiens...)

Goh, wéér een reden om op stap te gaan in Mechelen ;-)
@Rikkert: ah... en daar is't Steppegras, zonder "N" .... enfin, ik ga't dus zeker eens uitproberen... ben dra dus weer op de afspraak in d'afspraak ;-)
Wel, dat moet ik zeker eens gaan proberen. Jammer dat ik dat gisteren nog niet wist want ik heb er nog vergaderd en blijven eten achteraf. Geen probleem er komt zeker vlug een volgende gelegenheid!
Ik ben wel echt benieuwd. ;-)
(even offtopic) De site http://www.steppegras.org meldt dat ze een 'patent' hebben op steppegras? Niet dus... Een patent kan enkel gelden voor een technische (uit)vinding.

Het gaat in dit geval om een handelsmerk. Iedereen mag dus steppegras maken en verkopen, zolang het maar geen steppegras genoemd wordt :-)
Tenzij je dus ¤200 per jaar licentiegeld betaalt en aan enkele voorwaarden voldoet, dan mag je ook de naam gebruiken.
@florisla:zéér juist,en bij overtreding zéér zware boetes.(van iemand die het kan weten)
PS:noem het misschien "Mechelsgras" ,,
Goed idee :-) Ik herinner me ook een zaak in de kempen, waar ze het 'bosgras' noemen.
Een paar uurtjes gelden Steppengras gaan uitproberen in d'Afspraak en daar ongeloofelijk van genoten! Overheerlijk!

Tip: Een voorgerecht of dessert bestel je wel best niet wil je de ruime portie opkrijgen ;-)

En wat de patntkwesite betreft: d' Afspraak heeft met de mensen van Leopoldsburg de nodige afspraken getroffen: alleen zij kunnen in Mechelen dus uitpakken met dit lekkere gerecht...

ps. voor wie d'Afspraak telefonisch wil bereiken: opgelet, in het boekje "Genieten in Mechelen" staat een fout telefoonnr. (Dat van Brughuis in Leest), het telefoonr. van d'Afspraak is 015 33 17 34
Is die steak dan saignant of doorbakken, of kan je kiezen?
ik ben namelijk in verwachting en mag geen rauw vlees eten...
Ha ik wist niet dat je tegenwoordig zwanger zijnde geen rauw vlees mag eten? Of is er een andere reden, allez ik ben gewoon nieuwsgierig hé. Maar wat je steak betreft; zoals in elk goed restaurant mag je dat zelf kiezen zeker hé. En zeker in België. Ik denk nu aan onze noorderburen, als de kelner je aan tafel vraagt hoe je steak moet zijn dan heb je geluk, heel dikwijls hebben de Nederlandrs me dat nog niet gevraagd. Alhoewel, de laatste jaren toch al wat meer, we gaan er dus op vooruit.
@Sofie: geen zorgen, je kan als vanouds kiezen of je de steak saignant, bien cuit of bleu wil...

Het is alleszinds géén rauw vlees hoor !

Super!!!

Ik moet trouwens nog eens dringend én naar d'Afspraak én Steppengras gaan eten!
Ha ja !

 Bij de Bierhoeve in Arendonk is het heerlijk steppegras eten. Zeker ook een keer proberen.