Bloggers Unplugged II: fietstocht en braadfeest !

fietsblog!

Over enkele weken is het dan eindelijk zover: een tweede blogtreffen!

Op zondag 20 augustus vindt dit treffen plaats, onder het motto Fietsende Bloggers langs Mechelse dijken. Een heuse fietstocht dus. Jawel ! Maar dat is niet alles. Immers, we voorzien ook een gezellig Braadfeest, in de knusse tuin van Bed & Breakfast Luna Luna waar blogger Peter Meuris thuis is. De al dan niet vermoeide fietsers kunnen dan terug op krachten komen maar ook niet-fietsende bloggers zijn dan welkom natuurlijk!

Plannen voor dit tweede blogtreffen werden al gesmeed tijdens het eerste treffen in de Afspraak. Peter Meuris, Jan Smets en ikzelf staken onlangs de koppen bij mekaar en dokterden dit tweede "unplugged" moment voor jullie uit. Zoals Jan het al omschreef: ?mekaar op een ontspannen en sportieve manier ontmoeten, fietsend langs de vele dijken langs in de Mechelse rand?. En lekker eten hoort er natuurlijk ook bij.

Het programma:


> FIETSTOCHT

We verwachten alle fietsers om 14.00 uur aan het grote terras van de Lamotsite. Zodra de groep compleet is, geven we daar het startsein van de fietstocht.

Zennegat

We rijden langs de Haverwerf, Winketkaai en zo de Dijledijk op en 'volgen' de Dijle tot aan het Zennegat. Daar steken we de Vaart over en fietsen langs de Zenne tot in Leest. We steken de Leestsesteenweg over en fietsen langs de Oude Leestsebaan naar de Stuivenbergvaart. Aan de Plaisancebrug steken we de Vaart over, draaien rechtsaf naar de Vaartdijk en vervolgen onze tocht langs de Vaart. Van de Hanswijkvaart draaien we links de Lotelingenstraat in, steken de Leuvensesteenweg over en rijden via de Stationsberg in Muizen naar de Brugstraat.

2

We draaien hier meteen naar links en rijden zo langs de Dijle naar Mechelen tot aan de Raghenoplein (KHM). Door de Kruidtuin gaat het dan naar de Lange Schipstraat en via de Nauwstraat en Vismarkt belanden we op de Melaan om zo onze eindbestemming te bereiken: Luna Luna

Het spreekt voor zich dat onderweg gestopt kan worden wanneer we dat zelf nodig vinden. Het hoeft heus géén koers te worden!


> BRAADFEEST @ LUNA LUNA

bbq

Vanaf 17.00 uur ben je welkom bij Luna Luna, Jef Denynplein 6. Bedoeling is dat ook de fietsende bloggers er tegen die tijd zijn.

Vlees en/of vis breng je zelf mee, hoeveelheid bepaal je natuurlijk ook zelf. Braden is ook voor jezelf, terwijl kan je een praatje maken met collega-bloggers. Gezellig toch?

[ De fietsers die ook aan het Braadfeest meedoen nadien, willen misschien vooraleer aan de fietstocht te beginnen (om 14.00 uur, Lamotsite) hun vlees al naar Luna Luna (Jef Denynplein, 6) brengen waar het koel bewaard kan worden. Je komt dan misschien best al iets je voor 14.00 naar Luna Luna. ]

Groentjes, brood, aardappelen worden verzorgd door Luna Luna (Peter & Patricia). Ook drank wordt voorzien door Luna Luna. Er zal wel een spaarpotje staan waar elkeen een vrijwillige bijdrage kan achterlaten voor de onkosten.


bbq2


We (Jan, Peter, Markec) hopen natuurlijk menig blogger te mogen begroeten op zondag 20 augustus.

Om één en ander makkelijker te maken, vragen we je te melden of je komt, en ook of je komt voor fietstocht + bbq, alleen fietstocht, of alleen BBQ.


Grààg een mailtje voor vrijdag 18 augustus naar markec@telenet.be

Datzelfde e-post adres kan je ook gebruiken voor eventuele vragen (al kan dat natuurlijk ook hier op de blog).


Heel grààg tot 20 augustus aanstaande !!


Peter, Jan & Markec[ Foto's fietstocht: Jan Smets - Fotomontage: Markec ]

Dat klinkt toch overtuigend hé, bloggende medemens...
Markec trekt ons met deze enthousiaste oproep zéker over de streep...
Waarom talmen?
Mis dit evenement NIET!
Mail als de bliksem naar Markec!
We willen je graag ontmoeten.
Schitterende uitnodiging Markec.
Echt of wat?
Nah, jullie kennen elkaar al veel langer, ik ben hier de newbie...
Maareuh, have fun!
@Phaedra: allez, nu niet verlegen zijn he.. je bent uiteraard vanharte welkom.. ken je ons nog niet, wij jou niet? Awel: dé moment om elkaar te léren kennen ;-)

@Jan & Peter: Dank Oe Voor Bloemen ;-p
@Markec: Misschien kennen jullie mijn stem wel, ik heb een en ander gepresenteerd op Reflex. lolz
Maar alle vooruit, 't is goe, ik kom af. We kunnen wel niet mee gaan fietsen, ik heb al jaren geen fiets meer. Ik lees wel hoe laat de BBQ begint! Mijn vriend heeft dringend wat extra overtuiging nodig van de charmes van Mechelen. Hij wil mij namelijk ontvoeren naar het verre Wakkerzeel (Haacht)
...de snoodaard! ;-)
Wie kan nu weerstaan aan de charmes van Mechelen?
Na 20 augustus WIL hij gewoon niet meer naar Wakkerzeel...
..... mailtje naar markec@telenet.be om in te schrijven dan beste Phaedra ;-)
Wegens de kasseikoppen is Wakkerzeel niet de aangewezen plaats om een fiets te bezitten... :-)
Wel ja, beste mensen deze topic is toch zeker heel uitnodigend, hé. Daarom wacht niet te lang, en stuur vlug een mailtje naar Markec om in te schrijven voor dit top evenement!
Peter,Jan en Markec:zoals reeds gemeld doen we mee.Jackie Fiets+BBQ,Gusta BBQ alleen.Is er iemand om te masseren onderweg??
@Jackie: geen nood, zij die al inschreven, blijven natuurlijk ingeschreven.. dat geldt dus zeker ook voor jullie zenne Jackie ;-)

Masseren? Hm.. ik zal dat eens voor je navragen.. je brengt me op een idee....

Ik post dra nog wel een update: met zij die al inschreven.... voor zij die't nog niet deden: ge weetet e... mailke naar ondergetekende op markec@telenet.be

@Roger: ha, dan kan Phaedra maar beter IN Mechelen blijven he.... :-)
KLein detailke vergeten mannen???
DAN IST MAANROCK!!!!
@Kristiaan: tja, dat klopt. Het valt idd. samen met de tweede Maanrockdag. Als goeie Mechelaars wéten we idd. dat 't dan Maanrock, dag 2 is... t is nu eenmaal in dit super-actieve mechelen, moeilijk om een gemeenschappelijk kunnende datum te vinden... aldus..

Maar wellicht vormt het enkel voor de 'die hard' Maanrockers (die alles van de zaterdag en zondag mee willen maken) een heel groot probleem; de Kreuners, LaLaLovers en Praga Kahn fans kunnen bijvoorbeeld wel eerst gewoon meefietsen als ze willen, om daarna naar de Grote Markt af te zakken, je mist dan natuurlijk wel het gezellige Braadfeest, maar hoeft dan toch niet Maanrock volledig te missen...

Misschien komt een aantal fietsbloggers na de BBQ nog wel naar Praga Kahn ook...
@Kristaan,Markec:kunnen we geen WILD-CARD aanvragen voor een optreden met onze "Bloggers-groepy" ??
@Jackie: maar de vraag is.. .Wie van ons kan er hier zingen???
Ik had graag willen komen en de kans te hebben om de personen achter sommige bloggernamen IRL te leren kennen.

Maar -helaas pindakaas- ik verlaat Mechelen de vrijdag voor het fiets & braadfeest.

Enjoy the party!
@Markec:moet je daarvoor kunnen zingen???? als je maar kan springen...
@Omar: ... ach.. dat is nu écht wel jammer zeg! Hopelijk komt er in een nabije toekomst toch eens een kans om je erbij te hebben he !

@Jackie.. ah ja... hm... ;-)
Jackie, als ge genoeg Palmen ophebt kun je misschien zelf zingen??? :-)
Vraagje aan de inrichters: er wordt aan de deelnemers gevraagd om hun eigen vlees mee te brengen. No problem, maareee... kan dat dan ergens bewaard worden of moeten we er de helft van het Scheldebekken op onze fiets mee rondrijden???? (Meschin den bufstek onder a gat legge gelak as de koereurs????)
Goede vraag, maar er is aan gedacht: voor het fietsen even langs Luna Luna rijden om je bufstek af te leveren.
@Roger... dat staat toch in de post van Markec:

"[ De fietsers die ook aan het Braadfeest meedoen nadien, willen misschien vooraleer aan de fietstocht te beginnen (om 14.00 uur, Lamotsite) hun vlees al naar Luna Luna (Jef Denynplein, 6) brengen waar het koel bewaard kan worden. Je komt dan misschien best al iets je voor 14.00 naar Luna Luna. ]"

Misschien later toegevoegd?
Ah ja, da's waar ook! 't Is Maanrock... Wel beste dames en heren, 't zal dan misschien tot voor een volgende keer zijn, want ondergetekende haar stem is dan heel het weekend van dienst. Tenzij ik tegenbericht krijg.
Markec, ik stuur dat mailtje van zodra ik weet of ik moet werken op Maanrock. Maar allé, zet dan Radio Reflex op en ik ben er ook een beetje bij!
En wat mijn ontvoerder betreft: als 't ni zone lieve was had ik al lang voor mijnen toren gekozen en niet voor hem :)
@Roger: Ik heb na jouw maitlje en een kort overleg met Peter post hierboven nog aangevuld -zoals Garda al opgevallen was... heb idd. toegevoegd dat ge eerst uw vlees bij Luna Luna kwijt kunt, en ook uur van afspraak bij Luna Luna (17.00) toegevoegd :-)

@Phaedra: ... hopelijk kan je er toch - zij het deels - bij zijn he;.. ah.. Reflex opzetten op onze fiets.. hm.. Wie neemt er een radio'ke mee, dames en heren?
Ja Garda, wellicht later toegevoegd naar aanleiding van een mailtje ivm het vlees.
enne...
misschien kan Phaedra 'live' verslag brengen op reflex over deze zéker héél memorabele Blog-fietstocht...
;-)
@jans: awel, als ik van dienst ben moogt ge er op rekenen. Reflex is tenslotte toch nog altijd dé Mechelse stadsradio die de Mechelse initiatieven in de kijker zet.
DUS:
Mechelenblogt in de ether!!
;-)
@Phaedra: dat zou écht schitterend zijn zeg !!!!
@jans: De Bloggers Jeroen en Rudi zijn toch al bij ons in de studio geweest op 23 october 2005 om 10u59.Dus DAT was ne primeur.
Je hebt gelijk Jackie...
@Jackie: ik had al zo'n vermoeden dat gij in "Oep z'n Mechels" zat! Dat heb ik nooit gepresenteerd.
Wel de sport op zaterdag, Onderscheiding met de studenten van de KHM op de laatste woensdag van de maand, vroeger nog de Werkbank (waar "De Mechelse Almanak" inzat, door Luc Van de Leur, Onder den Toren en Maanrock vorig jaar en drie jaar geleden. Ah ja, Kamikaze heb ik ook nog een half jaar gedaan...
Lieve mensen, hier volgt een stand van zaken, mbt. "Fietsende Bloggers Langs Mechelse Dijken":
Zijn reeds ingeschreven:

FIETSEN + BRAADFEEST:
- Hanna
- Jan & Annemie
- Peter
- Jackie Maes
- Roger Kokken & Eega
- Johan & Pérégrine
- Markec

BRAADFEEST:
- Gusta Geybels
- Garda
- Patrica

Onthou dat als je mee wil doen, je aub een mailtje stuurt naar markec@telenet.be

Alle informatie die je niet vindt in bovenstaande post "Bloggers Unplugged II...enz." kan je ook vragen op dat adres ;-)
Ben weer terug in Belgenland, na een tijdje Engelandvaarder geweest te zijn.
Moet helaas afhaken voor de fietstocht, want ik vertrek binnenkort naar frankrijk en de thalys had enkel maar een terug-ticket op zondag 20e nog een plaatsje vrij in de namiddag. Wat betekent dat ik pas rond half 6 weer vanuit Parijs in Brussel beland, dus rond 18u pas in Mechelen ben....

MAAR ik zal erna echt wel even langskomen... met een vleesje of visje, als dat nog kan.

@ Mark, Peter, Jan, ik mail nog officieel door.

Indien iemand mijn fiets wil lenen, kan dat, hij is totaal opgeknapt..... graag een berichtje dan voor 14 augustus, want dan vertrek ik naar frankrijk. Mailen kan via mijn goede vrienden Markec, JanS en Peter....
@Hanna: welkom terug in Vlaanderen!
Hm... je kan dus niet meefietsen? Da's natuurlijk wel érg jammer..... maar als je nog naar het Braadfeest kan komen: grààg !

'officialiseer' het maar en ik pas het aan op 't lijstje ;-)
Aangepast lijstje met inschrijvingen:

FIETSEN + BRAADFEEST:
- Jan & Annemie
- Peter
- Jackie Maes
- Roger Kokken & Eega
- Johan & Pérégrine
- Markec

BRAADFEEST:
- Gusta Geybels
- Garda
- Hanna ( rond 19 uur)
- Patrica

Je aanmelden, inschrijven - via markec@telenet.be - kan nog tot 18.08 !
@Markec: ik ga in het daarvoor bestemde forum antwoorden op je vraag.
Als ik kom, zal het hoogstwaarschijnlijk enkel om te fietsen zijn. Ik beslis niet alleen over mijn agenda. ;-)
@Filip: als je meefietst is het ook goed hoor ;-)
Als het fietsen een definitieve "ja" is, dan stuur je een maar mailtje naar markec@telenet.be

... en dan voeg ik je toe aan de lijst ;-)
Nog eens een stand van zaken (inschrijvingen)

FIETSEN + BRAADFEEST:
- Jan & Annemie
- Peter
- Jackie Maes
- Roger Kokken & Eega
- Johan & Pérégrine
- Rikkert & Wim
- Markec

BRAADFEEST:
- Gusta Geybels
- Garda
- Hanna ( rond 19 uur)
- Patrica
Op 20/08 is het "Beker van België" basketbal met mijn club Pitzemburg.
Als bestuurslid en medewerker aan deze wedstrijd is het mij niet mogelijk deel te nemen aan het bloggers-initiatief. Spijtig, het zal dus voor een andere keer zijn.
@Jos: ja, het is zeker spijtig, maar ik - en ik denk ook de andere bloggers - begrijp wel dat je idd. moeilijk niet kan gaan naar die "Beker van België"... maar ik denk dat er ZEKER nog een volgende keer komt hoor! En dan hebben we een nieuwe kans !
Inschrijven kan nog steeds ;-)
Jammer Jos (Nys); ik had je ook wel eens graag in 'levende lijve' ontmoet - maar inderdaad: er komt nog wel eens een andere gelegenheid...
@ Jos Nijs: doe mijn groetjes aan onze klasgenoot Willy De Jonghe en op een andere keer zal ik alleszins eens afkomen om jullie te ontmoeten.
@ Roger Kokken
Had ondertussen Willy gezien en ik moest u de groeten doen. We zullen eens afspreken om elkaar te ontmoeten een van de volgende weken.

@ Jans.
Een andere gelegenheid zal er zeer zeker komen en als fietsliefhebber is het dubbel spijtig.Alleen heb ik de indruk dat de datum vele bloggers niet ligt. Maar ja, er zullen altijd mensen zijn die niet kunnen. Het probleem is een geschikte datum te vinden. Voor twee man gaat dat, voor drie ook nog, maar vanaf vier zijn er al problemen.
In alle geval, we zien wel.
Ben wat laat met mijn reactie, maar toch: ik fiets mee. Voor het braadfeest zal ik passen.
De inscrhijving is goed ontvangen, Walter, via markec@telenet.be ;-)

En dat brengt ons op volgend lijstje:

FIETSEN + BRAADFEEST:
- Jan & Annemie
- Peter
- Jackie Maes
- Roger Kokken & Eega
- Johan & Pérégrine
- Rikkert & Wim
- Walter
- Markec

BRAADFEEST:
- Gusta Geybels
- Garda
- Hanna ( rond 19 uur)
- Patrica
ah nee he Markec. Walter braadt niet mee ... das een nieuw 'categorie' :-)
@Peter: verdorie, ge hebt gelijk... Doh!
Sorry, Walter ;-)

Zo dan:

FIETSEN + BRAADFEEST:
- Jan & Annemie
- Peter
- Jackie Maes
- Roger Kokken & Eega
- Johan & Pérégrine
- Rikkert & Wim
- Markec

FIETSEN:
- Walter

BRAADFEEST:
- Gusta Geybels
- Garda
- Hanna ( rond 19 uur)
- Patrica

opgelost ;-)
mooi opgelost zo, markec
Dacht ik met alles rekening gehouden te hebben, er toch wel niet aan gedacht dat er ook mensen konden zijn die wel kwamen fietsen, maar niet noodzakelijkerwijze ook kwamen braden :-)

Ja, 't is opgelost nu idd.
Trek het je niet aan Walter. Ik fiets ook mee maar het BBQ-gebeuren laat ik aan mij voorbijgaan.
Stand van zaken, op 13.08.06:

FIETSEN + BRAADFEEST:
- Jan & Annemie
- Peter
- Jackie Maes
- Roger Kokken & Eega
- Johan & Pérégrine
- Rikkert & Wim
- Markec

FIETSEN:
- Walter
- Filip

BRAADFEEST:
- Gusta Geybels
- Garda
- Hanna ( rond 19 uur)
- Patrica
Zo...

De fiets is even 'binnen' ter volledig nazicht (we nemen géén risico's)... de goesting is er volop... het ongeduld ook.... het goede humeur is al helemaal aanwezig ...

Het is aftellen geblazen... zondag is het zover: onze tweede "Bloggers unplugged", maar dan op de fiets en bij het braadfeest ;-)

En als nu het weer nog een béétje mee wil...
Voor alle zekerheid toch maar je KaWeke meenemen zeker ?

Zeg ... en heu neemt er iemand foto's ?
@Peter: ... Mja.. een KW'ke zou kunnen van pas komen, vrees ik.....

Foto's... Wel er is iemand die dat goed kan en graag doet, ik zou zelfs meer zeggen.. er is...

;-)
jaja...
OK.
;-)
.... ah Jans, voel je je aansgesproken? Wil je dat doén?
't zou héél fijn zijn ....

;-D
ik ben al kléir ma t'is te hope datni regend,want ik hém geen ruitwissers oep meine neuts.
Gaat Rudi ni mee fietsen? Zou tof zijn een gegidste fietstocht :-)
@Jackie: morgen is t zover he jong!

@Filip: idd.... Rudi?? Fiets je mee?
waarom is geen plezante fietstocht door/rond Mechelen ipv een plezante wandeling? :-)
De testrit zou dan morgen kunnen gebeuren. ;-)
@markec:allemaal een proper onderbroek aandoen want da weurd gefilmd.Digitaal én in stereo!me klank én stank.(t'is ma da ge het wét!)
Hallo Bloggers, nee ik ga niet mee, ik reserveer deze zondag traditioneel voor Maanrock en trouwens ik moet ook rond 15 u een groep in de brouwerij rondleiden. Maar ik hou me aanbevolen voor verdere bloggermanifestaties.
Vanuit midden-Frankrijk hoop ik ook op goed weer. Begin vd week was het hier zeer warm, maar de laatste dagen is het hier om de haverklap (letterlijk om de 5 minuten) ofwel zon en zeer heet ofwel regen,storm en onweer en zeer koud.....
Als de Franse treinen me goed gezind zijn (geen vertragingen) ben ik normaal gezien rond 19u op de bbq (al zal ik nog een half uur nodig hebben om me door de Maanrock-massa te moeten wurmen.....
@Jackie: OEI !!! ;-)

@Rudi: Jammer, maar helemaal begrijpelijk.. een volgende keer ben je uiteraard van de partij

@Hanna: tot morgen op het braadfeest! Het zal je wel lukken.. Het koste mij daarstraks maar 5 minuten om vanop de grote Markt terg hoogte van de Sofa aan de bruul te geraken dus.. 't zal wel meevallen zeker ;-)
Beste Bloggers,

Hopelijk een fietstocht zonder regen en zonder ongelukken. Ik wens jullie veel plezier en hopelijk ben ik van de partij bij een volgende gelegenheid.
Dankjewel Jos!!! En inderdaad: een volgende keer ben je er toch gewoon bij, en dan halen we 'schade' in ;-)

Zo, fietsende bloggers: tot over iets meer dan een uur, bradende bloggers, tot straks....

Hopelijk heeft iedereen zijn goed humeur uit de kast gehaald? ;-)

En de regen... ach, ja, die lachen we gewon wég! Ja?