Sporten onder den Toren

met categorie:  
Sporten onder den Toren
Er mag weer gezweet worden in Mechelen en daar zit niet alleen het warme weer voor iets tussen...ook deze zomer kan er weer naar hartelust gesport worden in Mechelen.
Naar jaarlijkse traditie wordt de Grote Markt dit jaar reeds voor de 9de keer omgetoverd tot het decor voor een heus beachvolleybaltornooi. Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2006 kampen meer dan 750 beachvolleyballers en 150 voetballers, seniors en jeugd, dames en heren, in het mulle zand, voor de fun. Recreanten, bedrijfsploegen, provinciale en landelijke ploegen, ... iedereen komt aan bod !

Er wordt eveneens heel wat randanimatie voorzien : fun sports, springkastelen, 'pillow bash', ... Met de 'Beweegmobiel' kan je op zondag meten hoe het met je conditie is gesteld.

Ook de lopers onder ons komen aan hun trekken:

hetzelfde weekend, op zaterdag 29 juli 2006, gaat opnieuw Mechelen Loopt! van start.

De drie loopformules (een kids-loop, een 4km-loop en een 10km-loop) nemen de sportievelingen mee langs een parcours doorheen het historische stadscentrum met vertrek op de Schoenmarkt en de aankomst op de Grote Markt.

Voor meer informatie en het nodige vooraf inschrijven, kan je hier terecht.
Heb ondertussen ook al affiches van de "Rombouts Cup" zien hangen...

Als het zo heet blijft als nu zullen de sporters sowieso al flink zweten ;-)

Dus dra weer een heus strand ook op de Grote Markt?
Vind dat altijd een zeer aparte ervaring, te midden van de historische gevels van onze o zo mooie Grote Markt een heus zandstrand met daarop ijverig sportende vollyebalspelers ...

Mechelen Loopt! lijkt me anders ook wel interessant..
Mechelen loopt !
Ik heb ergens gelezen dat op
17 september de eerste (!) "Dwars door Mechelen" zal plaatsvinden...
(5 km en 10 km)
en onze fietstocht van 20/8 is da geen sport??k'zou zegge éénte mé 5 steire.
Dit initiatief om volley te promoten is een zeer goed idee. Het bewijs ervan is dat het door de jaren heen ook gegroeid is.
Onze sport, namelijk Krachtbal, is een sport dat in het gewone seizoen op gras wordt gespeeld, maar tijdens de zomerperiode ook doogaat aan zee. Het heet dan voor de gelegenheid strandkrachtbal. Wij hebben ons in het verleden reeds afgevraagd of er tijdens de volleydagen in Mechelen, geen plaatje vrij zou zijn om onze krachtbalkunsten ook even aan het publiek te tonen. Krachtbal is niet zo gekend in onze streek en kan dus alle promotie best gebruiken. Als iemand ons daarbij kan helpen?
U kan meer informatie vinden aangaande onze krachtbalclub op onze website http://www.krachtbalmechele...
Of kom gewoon eens langs op dindsdag en donderdag op de hombekerkouter in Hombeek, wij trainen om 20 uur aan het groene chalet
Michael, ik denk dat je best een contact opneemt met de sportdienst van de stad, of met de organisatoren van het volley-tornooi... Dit jaar werd er ook aan Frisbee-sport gedaan, dus waarom volgend jaar geen krachtbal?