Q Greatest Hits On Tour

met categorie:  
Na het succes van vorig jaar pakt radiozender Q music opnieuw uit met "Greatest Hits" on tour. Ook dit jaar houdt het 'greatest hits circus' halt op de Grote Markt in Mechelen, en wel op vrijdag 4 augustus. Het gratis feest begint om 21 uur.

Q Greatest Hits On Tour

Grote namen die de eighties en seventies overleefden en er nog steeds stààn, telkens begeleid door een 12-koppige ambianceband, afgewisseld met Dj-sets van de Q-DJ's; dat is zowat het concept...

Op het programma:
De 'vette funkrock' van Mark King (Level 42), hij laat vast zijn klassiekers zoals "Love Games", "Lessons In love", "Hot Water" en misschien ook "Running in the Family op u los.

Ook de New Romantics-Blitzpop formatie ABC is van de partij. "When Smokie Sings".... het wordt wellicht ook "when Mechelen sings" op 4 augustus...

En, u kent toch ook nog die hit "The Look Of love" Neen? ABC's Martin Fry herinnert u er anders wel aan, en wat gebeurde er ook weeral in "The Night You Murdered Love"?... ...

ABC (Martin Fry)


De Diva's van Sister Sledge, nog steeds very alive & kicking, zijn ook van de partij. Zingen doen ze al van toen ze tussen 12 en 16 jaar jong waren (1971) en anno 2006 zijn ze nog steeds "Lost in Music" en goed bij stem.

"We Are Family".. u scandeert het vast mee, "He's A great Dancer", dat geldt misschien ook wel voor de hele Grote Markt.. met andere woorden; het wordt vast een feestje waarbij u niet alleen zal meezingen, maar zet misschien ook uw dansschoentjes klaar...

Let's Dance!


Het volledige programma:
UDO (Pop idool)
ABC
LEVEL 42 (Mark King)
SISTER SLEDGE


Vanaf 21 uur dus, kijken, luisteren, (mee-)zingen en dansen...
Lijkt me een gezellige boel Markec, ik denk dat ik op 4 augustus op de Grote Markt blijf plakken. ;)
@aTom... wel, we gaan mekaar dan wel tegen het lijf lopen... al moet je mij pas verwachten rond 21.30 of een weinig later.. Meneer UDO interesseert me nu niet zo bijzonder, maar de heren van ABC wil ik wel eens aan het werk zien, Mark King van Level 42, dat zal ook wel goed zijn, en met Sister Sledge wordt het vast een feestje voor jong en oud ;-)

Ik weet nog hoe we ons lekker "fout" hebben geamuseerd met J.T. Taylor van Kool & The Gang en hoe ik een brok in de keel kreeg toen die Tony Hadley (Spanday Ballet) daar "Through The Barricades" bracht.. amai...

Wie komt er nog?
Beste bloggers,

Wat velen niet weten is dat een deel van het productieteam rasechte Mechelaars zijn. Een aantal medewerkers van de mechelse vereniging Entertainment@Events (ja die mannen die de eerste acht jaar Maanrock productioneel uitwerkten en uitvoerden alvorens ze de laan werden uitgestuurd door de vzw Mechelse Feesten)werden voor de tweede maal op rij gevraagd om deze vijfdaagse tournee productioneel mee uit te werken! Vijf dagen lang zullen deze jonge mensen hun de ziel uit het lijf werken om van de Greatest Hits Tour van Q Music, net als vorig jaar, een echt succesnummer te maken. Proficiat aan deze enthousiaste Mechelse medewerkers!!! Wij komen alvast jullie werk appreciëren!!!
Beste Veerle, Marc, Gerd, Wim, ... als dat geen goed nieuws is zeg!!! Wel, de proficiat is méér dan terecht. Heb ook de vorige editie bijgewoond en dat was prima hoor, "nog van da" ;-)

Veel succes, hopelijk wordt het even tof als vorig jaar, ik zal er alvast zijn....
Komt er ook nen ijsblok met nen gouden ventilator in en moeten we dan ook sms om te zeggen wanneer het ijs gesmolten is.
Want t'is de laatste tijd nogal heet op de markt.
@Desosse: ha!!! Dat is nog een goed idee eigenlijk, met deze temperaturen van de laatste tijden... het is op dit moment dan wel aan het afkoelen, er is ons toch nog veel warm weer voorspeld he...
Wie komt er nog allemaal, vrijdag?
ik alvast niet, vertrek vrijdagmorgen met de tent naar Dranouter voor ander muzikaal vertier ;o)
@Bart Ve: alvast veel plezier daar in Dranouter, de affiche ziet er weer veelbelovend uit, je zal je dus vast niet vervelen ;-)

@Aan allen die het interesseren kan: in de Gazet van Antwerpen van vandaag staat een interview met Q Music Greatest Hits On Tour top act SISTER SLEDGE.
Sister Sledge, awel, daar wil ik nog wel eens voor uit mijn kot komen. Hopelijk blijft het een beetje droog. 't Wordt me het "weekendje" wel: vrijdag naar de Grote Markt, zondag muzikaal meeprotesteren in Doel (http://www.duimenvoordoel.be als iemand geïnteresseerd is), dinsdag naar de Lokerse...
Maar da's toch typische Belgische zomer, niet?
sorry mensen, 't is http://www.duimenvoordoel.org De Milleniums die daar optreden komen trouwens van niet ver: het merendeel is van regio Lier. Ze traden al eens op een aantal jaren geleden op de Vismarkt bij de Dijlefeesten. Als je daar bij was, weet je dat die "booty shakin' band" zoals ze zichzelf noemen, niet uit lucht gegrepen is.
@Phaedra: awel, misschien tot vrijdag dan he.... enne... bedankt voor de tip ivm. Duimen Voor Doel...
Amai. Het was dik in orde: Q music greatest hits!!! Met als absoluut hoogtepunt SISTER SLEDGE ! Jawadde...

Udo heb ik gemist (maar érgens vind ik dat niet erg), maar toen ik aan de overvolle Grote Markt aankwam was ABC's Martin Fry nét aan zijn set bezig. De man's stem is nog prima in orde, en we werden verwend met de hits 'The Night You Murdered Love', 'When Smokey Sings', 'Tears Are Not Enough', 'All Of My Heart' en natuurlijk 'The Look Of Love'. Een zeer overtuigende set was het, en er werd goed meegezongen.. Enfin, toch de dertigers & 30+'rs onder ons ;-)

LEVEL 42 gaat binnenkort weer een plaat maken én touren maar vandaag was het Mark King alleen die de klus zou klaren. Een funky party werd het. Hij kan nog altijd bassen als de beste. Al was voor mij die lange bassolo nu niet zo hard nodig.. maar goed, elke muzikant zijn kunstje, nietwaar? Enfin, zingen kan ie ook nog steeds goed. Het was fijn om 'Heaven In My Hands', 'Be With You Again' 'Living It Up' (een hoogtepunt!), 'Running in the Family', 'Lessons In Love' en afsluiter 'Something About You' nog eens te horen... De nog wel erg jonge jongeren rondom mij vroegen zich wellicht af wat ik daar stond mee te zingen en luchtbasgitaar spelen, maar wat maal ik erom... héhé. Mark King's bass-spel mag er nog altijd zijn (als ie maar niet te veel bass-solo's speelt) en zijn stem is ook nog dik in orde. Benieuwd naar de heropstanding van Level 42 straks...

Hét hoogtepunt van de avond was toch wel SISTER SLEDGE. Goh... de Disco, Soul en Funk waarmee deze dames uitpakken: dan kàn je toch niet stilzitten?! Dat deed Mechelen ook niet hoor. Het werd - net zoals met JT Taylor vorig jaar - een leuk dansfeest. Ondergetekende deed lustig mee, maar had ook met momenten kippenvel en bewondering, luisterend naar deze gouden stemmen van de dames Sledge! Jawadde!
Op het menu stond:
- Goodtimes
- Thinking of You
- Lost In Music (fenomenale nieuwe rockende versie!)
- He's The Greatest Dancer
- Hey Frankie (in reggae-kleedje)
- We're Family !!

Om 0.00 stipt was het feestje gedaan - ik denk zelfs enkele minuutjes vroeger! De weergoden zijn ons gelukkig gunstig gebleven: dank u, daarboven!

Enige minpuntje van de avond: die Qmusic Dj's die tussen de optredens door welliswaar goede '80's muziek draaien (tegenwordig heet dat "fout" te zijn) maar daar dan Trouwfeestgewijs de meest onozele flauwekul moeten bij verkopen... 'nou, en nu gaan we allemaal meezingen'.. ach.

Maar goed. Weerom véél volk op de been in Mechelen, weeerom en leuk initiatief, prima programma en veel ambiance. En dat allemaal graits en voor niks! Dank u Marc, Gerd, & Cie en Q!

Volgend jaar nog eens he?!
Ik vond SISTER SLEDGE helemaal te gek, maar ik bven bevooroordeeld want Amber hun achternichtje is ook mijn nicht!!! Vond het heerlijk om ze weer te zien!! En ze rocken nog steeds.
Quinn