Parkpop '06

met categorie:  
Donderdag 6 juli, de eerste donderdag van juli, de eerste donderdag van de zomervakantie. Dat kan maar één ding betekenen: hoog tijd voor Parkpop!
Vanaf vandaag (06.07) tot en met de letterlijk allerlaatste (donder)dag van augustus (31.08) is de Kruidtuin plaats om uw zomerse donderdagavond door te brengen, al dan niet in gezelschap van vrienden (en anders mààkt u toch gewoon vrienden die avond), al dan niet met gerste- of ander nat in de aanslag, maar vooral genietend van een rijk scala aan vele muzikale stijlen. Van pop over funk, disco en soul naar salsa, country en reggae tot stevige power rock....

Voor elk wat wils dus, telkens vanaf 20.30 uur, elke donderdagavond in "den botaniek"...

Frituur Paula!

De knotsgekke, hilarische olijke en vooral niet te missen heren van FRITUUR PAULA mogen vanavond de spits afbijten van Parkpop 2006. Het wordt - Frituur Paula kennende - ongetwijfeld weer een bruisend, boeiend en prima spektakel!

Het volledige Parkpop-menu:

06.07: Frtiuur Paula - Pop & Rock
13.07: REBORN - Pop
20.07: Sweet Coffee Light - Funk, Pop, Soul
27.07: Caren Meynen & The Hits - Pop
03.08: Tracy Lane - Pop, Rock, Disco
10.08: Son Sin Tres - Salsa
17.08: Brown Sugar Drummers - Country, Latin, Pop
24.08: The Spinelli Connection - 40 jaar Pop & Rock
31.08: Coco Jr's "Bob Marley Salute" - Reggae

En om 14.30 gaat KinderparkPop van start, met Zohra en Sandra.


Naar analogie van "Ik Mechel, jij Mechelt..." geldt vanaf vanvond: Ik parkpop, jij parkpopt, hij parkpopt, wij parkpoppen, zij parkpoppen, ....

;-)


Tot straks?


'k zal er in elk geval zijn. Frituur Paula wil ik in geen geval missen!
Dan zien we mekaar misschien wel deze avond: mooi weer, toffe groep...
't zal een ideale opening worden voor een nieuw ParkPop-seizoen...
@Roger en jans: tot vanavond.
@Roger/ JanS/ NenEchte....

Ik wil FP ook niet missen zenne...... 99% zeker dat ik er ben... Wie weet zien we elkaar straksjes wel he!
Ik heb wellicht mijn navy-blauw David Bowie (Reality Tour) T-shirt aan...

@Echte: ge hebt straks uw pet oep?

@JanS: inderdaad een uitstekende start voor het PP-seizoen!
... het ziet er niet zo goed uit.. de weergoden dreigen het begrip "donderdag" plots heel letterlijk te nemen... en vochtig is t ook al.... jammer !!
@Roger,jans,markec,sorry jongens,maar ik heb nogni genoeg gespaard veu ruitewissers oep meine velo en men pet mag oek ni nat weure. Volgende donderdag(ma dan zonder donder)
Gelukkig is het grootste gedeelte van de avond droog verlopen! Enkel op het einde werden we gedoopt met een gulle bui.
Maar Jeroen en kornuiten waren prima sfeerbrengers!
Mooie opener!
En er was heus wel wat volk op de been.
'Mecheleir': je hebt wat gemist! Volgende week dus op post. (maar dan ben ik er niet bij wegens...verlof...
Oh my god. Weer al dat lawaai.

Ik weet dat mijn mening hier niet wordt geapprecieerd maar het is mijn mening: weg met ParkPop. Ik slaap graag 's nachts.

Bovendien kies ik 's avonds voor het slapengaan graag zelf welke muziek ik beluister. En "heb je even voor mij" hoort écht niet in dat rijtje.
Ja Jackie, pech!!! Om 20u begon het hier te gieten dat het niet schoon meer was. Niet direct de motivatie om naar Mechelen te gaan. Volgende week misschien??
@DjiM: ik begrijp het wel hoor, maar als iedereen dit zou zeggen, werd er niets meer georganiseerd in de stad. Er is altijd wel iemands slaapkamer in de buurt. Ik kan meezingen in m'n bed met alles wat op de Vismarkt gebeurd, maar ik vind het niet zo erg. Ik probeer er gewoon zelf bij te zijn...en zo laat duren al die dingen nu ook weerniet.
Voor wie het nog niet zou kennen : op donderdagavond is er ook een cursus morse.
@zij die niet konden komen/ of regen niet trotseerden:jammerj... want om nog maar eens een torenhoog cliché te gebruiken ge hebt wa gemist: Frituur Paula weeral goed in form.
Maar herkansing op "Make A Fish" op woensdag 26.07 he...

@allen: Frituur Paula was dus goed in form...en zo ook de gasten die ze meegebracht hadden...Pearl Jam, The Black Crowes, U2, Tröckener Kecks, ... het passeerde allemaal de revue overgoten met onvervalste Frituur Paula mayonaise ;-)

@Djim: Parkpop is telkens gedaan om 23.00 de 'plakkers' zijn tegen 0.00 normaliter ook weg. Dus 's nachts zou het héél erg rustig moeten zijn... en zo hoort het ook, (ook ik slaap graag s'nachts, wie niet?) goh... en is het nu zo erg.. 1x op het jaar, elke week 1x vanaf 20.30 tot 23.00 optredens... Je kan natuurlijk ook meekomen genieten he, en dàn gaan slapen. ;-)
Ach ja super-erg is dat uiteraard niet. Alleen lukt het op het moment zelf niet steeds om dat allemaal te relativeren :-)

Maar als ik eerlijk ben, kijk ik niet bepaald naar de komende donderdagen uit. Gisteren was het groot lawaai (het optreden) gedaan om ongeveer 23u45; het zal waarschijnlijk 0u30 geweest zijn alvorens het min of meer rustig werd. En ja, da's wel degelijk vervelend...
Ik denk dat we dit niet zomaar moeten wegwuiven, DjiM is niet de enige Mechelaar die er zo over denkt.
De Maanrock Rally in de verschillende delen van de stad houden is al een begin van een oplossing. Zo spreiden we de vliegtuighinder ... euh de lawaaihinder.

Verder denk ik dat er een politiereglement iets zegt van 22.00 uur of vergis ik me ? In ieder geval ik heb er weinig of geen last van, maar we moeten nu niet doen alsof iedere buurtbewoner maar verplicht is om elk optreden in de binnenstad te gaan bijwonen.
Lieve Mensen, dan IS er eens iets te doen in de stad en dan is het wéér niet goed? Met alle respect voor ieders nachtrust... maar

Hoe dikwijls is het maanrockrally?
1x per jaar!
Hoe dikwijls is het parkpop?
1x per jaar!

Peter: politiereglement... 22.00 schaf dan ook meteen alle terrassen af en alles wat na 22.00 lawaai zou kunnen maken, schaf dan ook maanrock af, schaf dan ook de kermis .... maar komt dan straks niet zeggen dat er in Mechelen niks te doen is he...

alle gekheid op een stokje: natuurlijk moeten we met de inwoners rekening houden mbt de geluidshinder, en daarom inderdaad spreiden goed... en er zijn wellicht ook andere mogelijke oplossingen...
Ho ho ho ... Markec, niet te heftig. Ik vind het fijn dat er van alles te doen is in de stad.

Hoe meer aktiviteiten hoe beter, laat maar komen.

Maar om nu deze overlast (want dat is het wel degelijk) zomaar weg te wuiven, dat is een brug te ver. Zoals je zelf zegt kunnen we er beter rekening mee
houden.

ps. je telling klopt niet :-D

Parkpop = 9 dagen per jaar
Maanrock = 3 dagen per jaar
Maanrockrally = 3 dagen per jaar
Mijn telling klopt wel: ik had het niet over het aantal dagen maar het aantal keren op een jaar...
Parkpop 1x op een jaar 9 dagen, Maanrock 1x op een jaar 3dagen, Maanrockrally 1x op een jar 3 dagen.... als je dan toch de puntjes op de i wil ;-)

Mee rekening houden: helemaal akkoord, naar oplossingen zoeken ook akkoord. En ik wuif helemaal niks weg. Maar laat ons vooral ook niet de zaken erger maken dan dat ze (voor sommigen of velen - dat laat ik in het midden) zijn.
Allez, dan gaan we nog overeenkomen. Markec. :-)
En toen vielen ze snikkend in elkaars armen...
@Roger: :-D
@Markec: Welke oplossingen zijn er nog, Markec ?

Eentje hebben we al: verdeel de concerten over de pleinen in de stad. Maar dat wordt moeilijk haalbaar voor dingen als Maanrock of Dijlefeesten of Parkpop.

Wat nog ... ? Oordopjes uitdelen ? Vroeger stoppen ? Weinig oplossingen op het eerste zicht. Wie is er creatiever ?
af en toe eens een concertje luchtgitaar programmeren....veel minder overlast ;o)

mime is ook alternatief ;o)
@Roger... mm... snikkend... ;-)

@Peter: jaja, en zelfs al zijn we 't niet eens: moet ook kunnen he...

heb ik oplossingen??? Goh... da's een goeie vraag.. ik vrees dat ook ik niet die grote oplossingen in huis heb...

@BartVE: haha.. Luchtgitaarspelen ;-)
en graag ook nog 1 maal per jaar 0110 bij in Mechelen ?
@ Bart Ve: vergeet niet dat de echte Mechelse nerds nog altijd luchtbeiaard spelen ;-)
@Wannes: Luchtbeiaard!! ha! Ik zie ons al bezig ;-)
Luchtbeiaard of luchtgitaar... zometeen gaan we weer parkpoppen ;-)

Tot zo!
2 markec,k'zal der weer ni bei zein,ben just teru oet de kliniek,ma volgende week zen ikke er zéker.
Het is nu twintig na vier, 'S NACHTS wel te verstaan, en ik word nog steeds wakker gehouden door de luide muziek die van de Korenmarkt komt, en die met zijn bonk-bonk-bonk al heel mijn avond verpest heeft... en mijn nacht... en wegens slaapgebrek en hoofdpijn, waarschijnlijk ook de volgende dag.

Zelfs met de vensters dicht en oordopjes in valt het niet te negeren. In zomer waarin een mens maar al te graag 's nachts een raam open zou kunnen zetten...

Mechelen rockstad? Als dat DIT betekent, dan wil ik deze ro/t/stad graag zo snel mogelijk verlaten.
@Mutatis BOL HET DAN AF !!!

Parkpop was opnieuw geslaagd, begon traag maar op het einde stonden enkele 100en mensen te dansen

Behalve dat er nadien in de Bruul ei zo na een massale vechtpartij ontstond met enkele tientallen jongeren.

Ben eens curieus dat dit nu ook in de krant gaat staan, even groot als dat bericht van die dame die lastig gevallen werd op 11 juli ??

Of moet dit incident in de doofpot gestoken worden ??? Ik heb nl geen Vlaamse Leeuw gezien ...
@Mutatis: parkpop gaat door in den botanique dus denk ik dat je berichtje over luide muziek op de Korenmarkt hier niet direct past maar soit.

Dan had je de politie moeten bellen voor het nachtlawaai ipv hier je gal te spuwen. Doe er iets aan aub.
Ik vind het vermoeiend dat je hier reacties leest van mensen die enkel klagen maar er zelf niets aan doen.
Als je om vier vijf uur luide muziek hoort op de Korenmarkt, heeft dat uiteraard niks te doen met Parkpop maar allicht wel met één of andere buur/café/johnny-met-zijn-buitenmaatse-discobar-in-auto die daar in de buurt te vinden is. Inderdaad: politie bellen en daarmee gedaan, ipv te zitten zagen en kankeren op 'de stad Mechelen'.
@maneblusser... Dat artikel in de krant waarnaar jij verwijst van die dame op 11 juli was een uitgebalanceerd artikel waarin zowel onverdraagzaamheid van extreem recht als van extreem links werd vermeld. Zoals het hoort.
Allereerst: Ik heb (eerder al) wel degelijk een klacht ingediend bij de stadsdiensten.

Maar verder is het gewoon onjuist om te denken dat dit zuiver een politioneel probleem is. Het is in de eerste plaats een samenlevingsprobleem, veroorzaakt door het vaak grove egoisme van de zich amuserende of commercieel actieve medemens, die zich geen barst aantrekt van de schade die (gewoonlijk collectief) toegebracht wordt aan anderen. In de tweede plaats is het een beleidsprobleem.

De politie sturen is dweilen met de kraan open. Als het de ene dag cafe A is, dan is het de volgende dag wel boom-car B, quad-racer C, concert D of bouwbedrijf W. En in het centrum van Mechelen loopt het zo langzamerhand wel degelijk de spuigaten uit.

Ik heb echt niets tegen het principe van opluchtenconcerten in een stad. Maar wie een dergelijk concert wil organiseren in een stad moet de consequenties van die locatie aanvaarden --- en dat betekent er om middernacht mee ophouden. Wie per se tot drie of vier uur wil doorgaan, moet maar aanvaarden dat een stadskern daar geen geschikte locatie voor is.
@mutatis: ik ben blij dat je antwoord al wat genuanceerder is. Deels geef ik je gelijk: er zijn spijtig genoeg een hele hoop asociale kl***zakken die zich niks aantrekken van een ander en met hun boomcar, quad, enz. de macho uithangen. En spijtig genoeg is dat gedrag natuurlijk geconcentreerd in een stad, elke stad. Ik denk dat het probleem eerder daar zit ipv openluchtoptredens in een stad, want die stoppen vrijwel steeds rond middernacht (met uitzondering van maanrock waar ze dit jaar voor de eerste keer - terecht - nog een dj-set inbouwen op zaterdagavond, tot 2u). Maar da's dus de uitzondering. Geloof mij vrij: voor de rest zijn het altijd 'particulieren'. Als ze herhaaldelijk over de schreef gaan, treedt de politie wel degelijk op, maar het probleem is dat het elke paar nachten (of mogelijk elke nacht in jouw geval) iemand anders is. Da's jammer genoeg eigen aan het stadsleven, en zal je in ELKE stad aantreffen :-(
test
Tja als iedere Mechelaar zo gaat reageren die last heeft van nachtlawaai door de politie niet te bellen, hoe kan de politie dan optreden tegen de nachtrustverstoorders??
Als zij regelmatig over dezelfde personen/café's klachten krijgen, kunnen zij die persoon/dat café een boete geven en denk zelfs dat de politie een café kan sluiten als er daar regelmatig klachten over binnenkomne. Ben er wel niet zeker van, maar ik geloof dat er in het verleden wel al café's tijdelijk gesloten geweest zijn omwille van regelmatige overlast.
Sorry maar ik kon enkel mijn bericht posten als ik het blijkbaar in 2 delen plaatste.
@ Maneblusser: onze pers is blijkbaar heel selectief qua berichtgeving en problemen met "jongeren" worden liefst zo veel mogelijk geminimaliseerd of zoals je zegt in de doofpot gestoken.
Deze procedure is geenszins recent. Zowat 25 jaar geleden zei wijlen commissaris Denies (De Nys?) tegen mijn vader dat, wanneer er problemen waren met "jongeren", er van hogerhand werd opgelegd dat hierover zo weinig mogelijk in de kranten mocht komen. Een toenmalig substituut bevestigde dit en zei bovendien dat, wanneer het gerecht die "jongeren" te streng strafte, het vanuit Brussel op de vingers werd getikt.
Voor zo ver ik kan zien is het probleem de nieuwe bar "l'Avenue" op de Korenmarkt. De genieen die deze gelegenheid uitbaten zijn kennelijk zo overtuigd van hun goede muzikale smaak dat ze gaarne de hele buurt mee laten genieten, door middel van zware boxen in hun wijd open venster, en opdat we toch vooral niets zouden missen zijn ze bereid om daar tot de vroege uurtjes mee door te gaan...

Aangezien het vooral gaat over monotone basritmes van het bijzonder enerverende en nerveuze soort, niet eens altijd zo luid maar door de lage bastoon wel alles en overal doordringend, geeft dit de buurt vooral een goede indruk van wat het moet zijn om een gevangene te zijn in Guantanamo Bay en door kampbewakers met muziek getreiterd en uit de slaap gehouden te worden.

Tijdelijke sluiting klinkt als een goede oplossing --- van mij mag het zelfs meteen al definitief zijn.
@ Mutatis: sluit toch meteen alle uitgaansgelegenheden in Mechelen en terwijl je toch bezig bent,: "Waarom geen avondklok instellen op 22u?".

Verder wil ik ff reageren op één van uw vorige posts.
"Maar wie een dergelijk concert wil organiseren in een stad moet de consequenties van die locatie aanvaarden "
Wie in een stad komt wonen moet evenees de consequenties aanvaarden, dat betekent het lawaai erbij nemen.
Dus als ik het goed begrijp: in de stad wonen staat gelijk aan het onbegrensd moeten dulden van nachtlawaai. Ik ben het ermee eens dat een bepaalde tolerantie, ook op gebied van geluidshinder, het samenleven in de stad een stuk vergemakkelijkt. Maar blijkens de eerder aggressieve reacties op iemand die probeert om 4u20 's nachts een normale en ongestoorde nachtrust veilig te stellen, moet deze tolerantie enkel van de kant van de gedupeerde inwoners komen. Wederzijds respect? Nee bedankt...
Ja, Wannes, helaas worden discussies hier niet altijd opbouwend gevoerd.

Ik heb net een heerlijk beiaardconcert gehoord, maar ik vrees dat ook daar niet iedereen van houdt. Ik in ieder geval wel. Nog van dat !
Heb het ook gehoord, Peter, vanop m'n terras...dat is nu zomeren oep ze mechels zie ! :)
Daarnet nog es uit mijn raam moeten hangen om te zien of er misschien per ongeluk iemand zijn spelende radio met het volume op 10 vergeten was op straat.
Vervolgens bleek dat ik - wanneer ik Chris F. moet geloven - een hoogst intolerant persoon ben. Ik kon immers geen begrip opbrengen voor de drie goedgemutste gasten die hun auto aan de kant hadden gezet om met de ramen omlaag de hele buurt op te vrolijken met uiterst gezellige boenkie-boenkie muziek. Ze waren zelfs zo dynamisch om half op straat mee te waggelen op het lekkere ritme. En af en toe losten ze een oerwoudkreet om ons te laten delen in de blijdschap die dergelijke muziekbelevenis blijkbaar kan meebrengen. Wel, wat mij betreft hadden die asociale randdebielen gerust met hun kl*ten omver gereden mogen worden, maar dat geluk is je natuurlijk niet gegund. Is de stad Mechelen nu de schuldige? Neen, natuurlijk niet. Maar niemand moet mij komen vertellen dat ik dergelijk egoïstisch gedrag moet tolereren. Dat heeft NIKS meer te maken met georganiseerde evenementen, die volop mijn steun krijgen, maar des te meer met agressief machogedoe.
@ peter
Helemaal geen probleem met het beiaard concert, wel met de uren en uren repeteren op zaterdag en zondag :)
I agree, moeilijk om te oefenen met een koptelefoon. Tiens, zouden ze naast de acoustische beiaard ook een electronische beiaard hebben, zoals bij gitaren ?
Levendig debat hierboven, maar inderdaad, nachtlawaai heeft meestal meer te maken met het egoïsme van sommige individuen, dan met onbegrip vanwege de stad zelf. Wie in een stad (die de laatste tijd steeds meer bewonderenswaardige initiatieven neemt om een beter imago te creëren en daardoor veel nieuwe inwoners, waaronder ook ik, kan aantrekken) woont, moet er de zomerse openluchtactiviteiten bijnemen, of moet kiezen voor de rust van het platteland.

En ter verdediging van "de jeugd", het zijn niet enkel jongeren die voor nachtlawaai zorgen. Zo worden wij al weken 's ochtends (élke ochtend, ook op zondag rustdag) gewekt door het 'heerlijke' maar vooral loeiharde geluid van Klara, jawel, de radio van de meerwaardezoekers. Des avond kunnen we gezellig meegenieten van een dubbele klankband op de televisie, dankzij diezelfde buur die ook zijn televisie liefst lekker luid laat staan (wel gemakkelijk om tegelijkertijd naar een film te kijken en toch ook het nieuws te kunnen volgen ;-))

Doorgedreven speurwerk deed ons belanden bij een bejaarde buurtbewoner, die, zo vernam ik toen ik dit weekend bij hem ging aanbellen, hardhorig is, maar zijn oorapparaat liever niet opzette "omdat dat zo vervelend is". Hij zag ook niet onmiddellijk het probleem van zijn luide radio 's morgens vroeg, want "in de zomer slaapt ge toch ni veel hè madammeke".

Soit, hij heeft er uiteindelijk toch mee ingestemd zijn lawaai voortaan iets te matigen, wat ook enigzins het geval is, maar helaas is hij duidelijk nog steeds niet overtuigd van het nut van zijn hoorapparaat of van de rechten van zijn buren.

Om maar te zeggen dat geen rekening houden met uw medemens, een kwaal van alle leeftijden is ;-)
@saskaya: en vooral ... praten kan wonderen doen !
Jep. Lijkt mij altijd wel de eerste stap. Ik zie niet in waarom iemand direct de flikken zou bellen, als je ook eerst kan proberen zelf een compromis te bereiken. Al begrijp ik natuurlijk ook wel dat dat niet in alle gevallen even logisch is.
@peter (&axl): de beiaardiers beschikken wel degelijk over instrumenten waarop ze thuis (of in de beiaardschool) kunnen repeteren: dit zijn beiaardklavieren waar een soort metallofoon aan gekoppeld is die een klokjes-achtig geluid maakt. Maakt niet meer lawaai dan een gewone piano. Een elektronische beiaard (waarbij je dus een koptelefoon kan gebruiken) bestaat ook, maar die dingen klinken zo afschuwelijk dat de eerste oplossing toch nog altijd de voorkeur krijgt (hoewel er met de nieuwe technologie wel verbetering op komst is, je kan bvb. op het web al gratis een sampleset van de beiaard van Gent verkrijgen). Een specifiek Mechels probleem is dan weer dat de Sint-Romboutsbeiaard niet gemakkelijk te bespelen is door het grote gewicht (de zwaarste klok weegt ca. 8 ton); kandidaat-beiaardiers hebben dus wat tijd nodig om gewend de raken aan de "taaie" aanslag van het beiaardklavier (en aan de honderden treden die je moet beklimmen om er te geraken;-)
.. met mijn Parkpop 06 post wou ik - echt waar! - eigenlijk alleen maar de toch altijd gezellige Parkpop-avonden in de verf zetten én aankondigen welke bands er zoa zouden spelen.... maar ik creeerde blijkbaar een monster? Nu is dit verworden tot een grote discussie pro en contra vanalles en nog wat in casu nachtlawaai.. maar: voor alle duidelijkheid: uiteraard is nachtlawaai tot lang na middernacht géén pretje: en alle begrip voor zij die er last van ondervinden! Maar.. erh.. het ging 'em eigenlijk om PARKPOP... en dat duurt gelukkig niet tot 4 uur snachts ;-)

Verder treed ik zowel de argumenten bij dat er in een stad die bruist natuurlijk altijd wel wat lawaai kan zijn, maar anderzijds ga ik ook akkoord dat een en ander BINNEN DE PERKEN moet blijven.. en boenk-boenk-muziek om 4 uur smorgens noem ik dus ook niet "binnen de perken"....

Goed. Wie gaat er donderdag naar Parpop? Ikke wél ;-)
Wel markec, grote kans dat ik ook eens tot ginder sukkel donderdag. De groep (Caren Meynen & The Hits) is mij niet bekend dus ik ben benieuwd.
@Florisla: ja, heb van Caren Meynen al wel eens gehoord;.. maar zit me al geruime tijd af te vragen vanwaar ik ze dan wel kàn kennen... dus ben ook wel benieuwd eigenlijk...

Hopelijk geraak ik deze keer verder dan de toog.... (!!!!!)... Met Frituur Paula was met dat gelukkig wél gelukt ;-)
... nog enkele uurtjes en een 't is weer ParkPop-tijd, al dan niet gepaard gaande met een "verfrissende" douche uit de hemelsluizen...
Het was weer af dat concert.
Leve de muziek en de sfeer die hij teweeg brengt.
Laat ons allemaal wat verdraagzamer zijn zou veel beter gaan .
Minder jaloezie en haat en we komen al een stuk meer bij elkaar.
De Groeten
Het was inderdaad weer goed!
Caren Meynen & The Hits brachten een toffe set met liedjes van toen en nu!

Met op de setlist ondermeer volgende covers:

Vertigo (U2) / Rain On Me (Kane) / Girl (Anouk)/ Kids in America (Kim Wilde) op vreemde wijze, als ware het heiligschennis gekopeld aan Killing In the Name (Rage Against The Machine) .. maar het weze hen vergeven/ Bitch / Crazy (Barbara Dex)/ Not So Though/ Rising (Nathalia)/ En Dans (Clouseau)/ Like The Way I do (Melissa Etheridge)/ God Is a DJ (Pink)/ Heaven (Bryan Adams)/ Voulez Vous Coucher Avec Moi (Marmelade)/ So Exited (Pointer Sisters)/ I Got The Music In Me (Kiki Dee)/ Raining Men (The Weather Girls)/ Sisters Are Doing It For Themselves (Eurythmics & Aretha Franklin) / ...

Caren Meynen heeft een wel zeer aangename stem en deed dat goed en The Hits kweten zich van een goede taak!

Veel goei muziek, toffe sfeer, en goe vollek ;-)
Het optreden van de coverband Tracylane was echt geweldig en dit ondanks het gure soms hevige regenweer, die manne brengen echt ambiance......de set swingt echt de pan uit. ik heb me weer eens volledig kunnen laten gaan in den Botanique hopelijk zien we nog meer van deze prachtige band
... The Spinelli Connection hebben dat gisteren goed gedaan.. The Beach Boys kwamen voorbij en ook Blondie, James Brown.... Aan ambiance was er geen gebrek, ook al was er dan wel héél weinig volk....
31.08: en? Hoe was de laatste Parkpop? Wie is er geweest? Was COCO in form?
Onlangs werd hier het edele spel van de LUCHTBEIAARD voorgesteld. En kijk ...

<QUOTE>
Naar aanleiding van het project van de vzw De Bruistablet om de horloge terug op de Sint-Romboutstoren te krijgen werd er aan het programma van "Mechelen zingt ... around the clock" een item toegevoegd. Dit muziekevenement vindt op zondag 10 september plaats op de Wollemarkt in Mechelen. Naast een beiaardconcert van Jo Haazen, Mechelen Zingt! van De Bruistablet, Bits & Pieces, Zest en Genen Drank Gene Klank zal men ook een wereldkampioenschap 'luchtbeiaard' organiseren.
</QUOTE bron="Radio Reflex">

Wie heeft dat ding nu uitgevonden ?
Peter, volgens mij is het uitgevonden door een cartoonist. Ik heb het ooit ergens op een cartoon gezien, waar een nerd op de Mechelse Grote Markt luchtbeiaard staat te spelen. Maar dat is al zo lang geleden dat ik intussen niet meer weet van wie die tekening was...