Jong Mechelen Blokt!

met categorie:  
... of zou dat moeten doen ;-)

Studeren... Blokken... pfff!

Zo gaat dat nou altijd. Veel te lang moeten wachten op mooi en warm weer, en dan is het weer zover en komen die vervelende examens er toch weer aan... althans: voor menig scholier én student. En ja hoor. Dàn is de zon er, dan is het snikheet...
"Het is zomer, en iedereen komt naar buiten...", zo klinkt het in "Zomer" van rapper Pita, zijn kakelverse single. En ook "En iedereen is aan't fluiten". Maak daar bij sommigen misschien "zuchten", "puffen" van...

Sommige leerlingen/studenten hebben er al een examenweek opzitten, anderen beginnen pas morgen... met allen voel ik mee, want het zal met deze warmte beslist niet altijd even prettig zijn om die leerstof te blokken, zovele andere leuke dingen lonken immers....
Hard is dat.

Maar...
Het zomeroffensief begint gelukkig voor de leerlingen (en leerkrachten) over enkele weken wél volop ;-)

Tot die tijd:

Een sterke schouderklop voor alle hard studerende kindjes (en streng - maar rechtvaardig - verbeterende leerkrachten?).

Volhouden!
Als vader van twee blokkende dochters, voeg ik m'n schouderklopjes toe bij die van Markec: voor alle Mechelse studenten veel geduld, doorzettingsvermogen, en ook dat tikkeltje geluk...
Het zijn voor iedereen in het onderwijs zware tijden.... Dus een laatste schouderklopje voor de leerlingen, studenten, maar ook voor de leerkrachten (onderwijzend personeel) en (zoals ik) administratief personeel in het onderwijs! Nog even doorzetten!
Wel Hanna, omdat je er zo vriendelijk om vraagt, wil ik hierbij ook een schouderklopje toevoegen aan alle blokkende leerlingen en studenten, en vooral ook aan al het onderwijzend en administratief personeel met een extraatje dan voor jou en Markec !
.. en ondertussen zit lesgevend Mechelen op klassenraden te beslissen over het lot van lesvolgend Mechelen... en lesvolgend Mechelen zit in spanning te wachten op de dag des oordeels.... en voor hopelijk velen is er binnenkort ook proclamerend en afstuderend Mechelen ;-))
En sommigen zitten in de gietende regen te blokken voor hun herexamens:=) maar ik heb bijna gedaan, en dan begint de congé nog ma just!!
Dus, Pieter: nog even doorbijten, en dan mooie vooruitzichten! Goed toch?
En.. de gietende regen 'stimuleert' dat niet tot studeren?