Het einde van het anoniem bloggen.

met categorie:  
Beste allemaal,

Naar aanleiding van enkele spijtige incidenten op deze blog, laten we momenteel enkel ingelogde bloggers toe om een reactie te geven of om een nieuwe topic te beginnen. Dit is een tijdelijke maatregel tot we een meer permanente oplossing hebben.

Nog geen loginnaam ? Een mailtje naar mechelenblogt@gmail.com volstaat !

Hopelijk kunnen we op jullie begrip rekenen.
Een zware maatregel...
Hopelijk vinden we snel een technische oplossing om iedereen terug te laten 'spreken', dat is toch wel belangrijk voor de levendigheid van de site...
Ik hoop wel dat degenen die namen van anderen misbruikten, of andere wijze van dit medium misbruik maakten geband kunnen worden. Maar dan op een degelijke wijze, zodat ze niet binnen de korste keren hier terug zijn met een ander IP.

Daarom lijkt me de oplossing die nu geboden wordt al goed. Hopelijk wordt snel een definitieve oplossing gevonden.

En het hoeft niet het gezegd dat het natuurlijk doodjammer is dat zulks nodig is....
Allez, 't is ver gekomen.
Typisch Mechelen zou je bijna zeggen (lacht).
't Is nu te hopen dat de inlognaamprocedure de bloggers hun goesting niet ontneemt, luiheid is nu eenmaal des mensen..
Peter en medebloggers weten van aanpakken.
Jammer dat het noodzakelijk was maar er is snel & goed gereageerd.

Nu op zoek naar de meest optimale oplossing.
Het is inderdaad jammer dat het zo moet gaan, maar er moest absoluut worden ingegrepen, zo kon het echt niet langer. Hopelijk wordt er vlug een goede oplossing gevonden, hé.
Succes aTom, Peter en Florisla...
Laat ons hopen dat dit een oplossing is om "bloggers" te weren die zich voordoen als andere bloggers en zo die mensen hun reputatie besmeuren.
Er is ook verwarring over wie nu precies iets schrijft: zo onderteken ik altijd met 'koen', maar er is ook een 'Koen' (met hoofdletter) die geregeld reageert, zoals ook een 'filip' en een 'Filip'. Misschien kunnen hierrond ook afspraken gemaakt worden zodat die onduidelijkheid verdwijnt.
En laten we a.u.b. ook het taalgebruik op peil houden, liefst geen sms-afkortingen en dito puberjargon.
Ik vermoed dat de bloggers mensen zijn die niets te verbergen hebben en het eenvoudigste zou zijn dat idereen gewoon ondertekent met zijn naam en voornaam
Ik hoop dat we het kind niet met het badwater wegspoelen.

In Mechelen.Blogt kon elke Mechelaar zijn of haar ei kwijt, al dan niet anoniem. Dat het af en toe over de schreef gaat is nu eenmaal eigen aan een publieke plaats 'zonder blauw op straat' (lacht)

Persoonlijk vind ik dat er weinig 'ruis' was, maar ik kan begrijpen dat voor diegenen waarvan de naam is misbruikt elke verkeerde letter er een te veel is.

Heel veel bloggers zijn er niet, het is een kleine kring die trouw hun steentje bijdragen en toen bijvoorbeeld JanS een weekje op vakantie was is er duidelijk een gat gevallen.

Anderzijds liep het aanmelden zeer vlot - dank je wel Peter
Graag gedaan Omar. Neen, we zijn het er duidelijk over eens dat het stelen van iemand's identiteit niet duldbaar is in dit forum. Aan de andere kant was zoiets te voorzien, ...

We moeten komen tot een simpele login procedure, die het mogelijk maakt om redelijk anoniem te blijven. Dit komt ook tegemoet aan de vragen van Sint Netels.

We zouden bijvoorbeeld al de anonieme, niet ingelogde mensen de tag ANONIEM kunnen geven, dat lost al erg veel op.

Enfin, als dit probleem opgelost geraakt, dan denk ik dat we terug naar hartelust kunnen bloggen.
Blij dat je terug 'boven water' bent gekomen Omar!
Hoe gaat het met 'onze' Mechelaar in 'de Golf'?
Het is tof om weten dat je de nieuwsjes op deze blog nog steeds geboeid lijkt te volgen.
Laat ons hopen dat de problemen van de laatste dagen spoedig van de baan zijn, en dat Mechelen, terug, zonder veel rompslomp kan reageren op al wat hier geschreven staat...
(zonder de onduldbare situatie van de voorbije dagen... Het is spijtig dat enkelingen tot deze dringende maatregelen hebben doen besluiten. Want ik geloof wél dat de meerderheid correct met het medium kan omgaan...)
Ik lees de blog zo goed als dagelijks JanS. Zoals de meesten ben ik een 'lurker' die weinig bijdraagt.

De blog is de beste manier om de polsslag te voelen van onze stad vanuit een verre regio. En de flickr fotos zijn gewoon fantastisch.

Binnen een viertal weken zijn we terug in onze stad voor een welverdiende vakantie.

En wie weet tot dan.
Het is toch duidelijk dat diegenen die hier de voorbije weken, maanden de blog hebben proberen te saboteren met hun leugens en wilde verhalen nu amper te zien zijn.
Het is veel rustiger geworden.
een beetje té rustig zelfs...
We missen de 'polsslag' van Mechelen (zoals Omar dit zo mooi omschreef...)
Jammer.
De hetze van de voorbije week hoeft écht niet - maar deze 'stilte' is toch maar eentonig hoor...
Komaan bloggende medemens!!
Spijtig genoeg kunnen we zelf niet veel veranderen, aangezien de MEMORI mensen nog steeds alle rechten in handen hebben. Spijtig dat dit zo lang aansleept, maar ik kan wel begrijpen dat het voor de MEMORI mannen niet echt prioritair is.
Maar ondertussen maken we hier wel een zekere 'leegloop' mee...
Nog even, en 'de Mechelaar' is het verleerd 'de klik' naar deze site te maken...
Dus MEMORI-mensen....
aub...
Man, man, man. Het is niet moeilijk dat het een leegloop is op het blog.
Gelukkig dat de mensen van mechelen blogt (Floris) mij wegwijs maakten hoe ik terug op het blog kon.
Eindelijk!!!
Niet verwonderlijk dat er een leegloop is...je moet héél lang zoeken voor je weet hoe je een loginnaam moet aanvragen...
ik begrijp ook niet waarom de toegang zo moeilijk is tot deze site...
we zijn toch wijs genoeg om onderscheid te maken tussen serieuse reacties en minder serieuse reacties...
vanwaar dit paternalisme ?
@Natan: fijn je hier weer terug te zien.. Ja, ik betreur de gang van zaken ook, en ja men zou wijs genoeg moeten zijn om.. enzovoort, maar de laatste tijd, net voor de maatregelen genomen werden, liep het echt de spuigaten uit: mensen die zich als andere bloggers voordoen en dan de meest onzinnige/ stompzinnige tot beledigende en kwetsende postten.. er moest iets gedaan worden... nu komt dit misschien inderdaad paternalistisch over... Dus hopelijk wordt snel een betere oplossing gevonden....
@Markec Ik kan begrijpen volledig dat je niet meer kon reageren op de posts '"Bart Somers en co verliezen vertrouwen"', "Leo Stevens en Frank Nobels verlaten het schip" en "wordt mechelen noord in tweeën gessplitst" omdat het in deze drie discussies de spuitgaten uitloopt...doch begrijp totaal niet dat door de nieuwe maatregelen alle andere posts "gestraft" worden ...men heeft geschoten met een kanon op een mug

Een weblog moet leven van spontane reacties
Volledig akkoord Natan, we proberen dan ook om dit euvel op te lossen.
HELP HELP,onze Louis kan nog altijd niet op den blogt kijken of antwoorden,wie kan hem helpen. HIJ MIST MECHELEN-BLOGT
nog wa vergeete:Louiswijckmans10.yahoo.com