Lijn 4: Groene Halte Wandelingen!

met categorie:  
Met de lijnbus vertrekken, een fikse wandeling doen en na de wandeltocht, al dan niet uitgeput comfortabel met de lijnbus weer naar huis terugkeren. 'Ja, dat zou nu eens een goed idee zijn hoor ik u denken?' Maar... Voor de regio De Nekker - Muizen - Rijmenam kàn het nu al! De eerste "Groene Halte-wandelingen" zijn een feit.

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) en Natuurpunt én De Lijn hebben hier voor gezorgd met hun "Groene Halte-wandelingen" die ze afgelopen zondag voorstelden...
Je neemt de Lijnbus naar het vertrekpunt van je wandeling. De wandeling eindigt aan een een bushalte waar je dan terug huiswaarts keert met De Lijn. De Lijn zorgt voor minimum 1 bus per uur, ook in het weekend. Dit kan al voor de volgende wandelingen: Nekker-Rijmenam (13 km), Nekker-Muizen (5 km), en Muizen-Rijmenam (8 km).

Een en ander wordt uitgelegd in de "Groene Halte brochures" die je vanaf nu kan verkrijgen aan ¤ 1 bij In & Uit Mechelen.

Als u het mij vraagt; een lovenswaardig initiatief, dat wat mij betreft zeker uitbreiding mag kennen voor andere wandel/bustrajecten in het Mechelse! Geen parkeerproblemen, gewoon rustig de bus nemen, lekker wandelen, en daarna weer met de bus terug! Simpel? Ja, maar totnogtoe had toch blijkbaar niemand er aan gedacht? Enfin, het is er nu van gekomen... Ik ga alvast een van de komende weken al eens een Groene Halte wandeling ondernemen...

En u?[bronnen: De Gazet van Mechelen/ De Streekkrant]
Leuk initiatief, zal die brochure morgen is ophalen... Leuk idee !
Inderdaad, slim bedacht. Ik ga het zeker eens proberen!
Die brochure haal ik ook in huis...
Lijkt me eveneens een goed idee. 'k Had er nog niet van gehoord...
Goh, ik was vanmorgen in 't stad in het Stadhuis voor een familiale plechtigheid, ik had gedacht de brochure te gaan halen bij In&Uit, maar door het verschrikkelijk slecht weer ben ik het toch wel vergeten zeker ! Jammer, want ik vind het een heel interessant aanbod, bij volgende gelegenheid ga ik zeker de brochure halen.
Voor ons in Mechelen is dat inderdaad nieuw, maar de BTTB en Natuurpunt zjin hiermee niet aan hun proefstuk bezig. Enkele jaren geleden al lanceerden zij de eerste Groene Wandeling in de Uitkerkse Polder (Blankenberge). Een tip voor als je aan zee bent. Er zijn nog plannen voor tal van andere Groene Wandelingen verspreid over de mooiste stukjes natuur in Vlaanderen. Meer info vind je op de webstite van de BTTB (http://www.bttb.be).
En als je nog meer groen wil zien in en rond het Mechelse :
maandag 22 mei organeert Wandelclub De Kadodders zijn Muizentocht. Inschrijven tussen 8 en 18 uur in zaal Kerkenbos, Muizen. Er zijn verschillende prachtige trajecten doorheen de natuur en enkele natuurreservaten. Ook frietjes en stoverij verkrijgbaar!
@Peter, Florisla, JanS, Garda, Walter & allen... anders gaan we eens een blogwandelingske doen he, vertrek per bus, wandelen, terug met de bus en daarna ergens een pint gaan drinken ;-)

@Walter... ah... het is dus een scenario dat elders ook al toegepast werd? Goed van de BTTB !!!!
En, ja, ik ga zeker de site eens bezoeken....

@e3000: wel, onlangs nam ik deel aan de superinteressante "Kom uit je schelp" 'eetwandeling', en dat is me méér dan heelg goed bevallen, zoals ik vanmorgen nog tegen jullie voorzitter (en tevens mijn nonkel) zei: het is zeker voor herhaling vatbaar!!!!

Maar het zal niet voor maandag 22.05 zijn wat mij betreft, want dan wordt ik geacht voor de klas te staan...
Lap Markec is met mijn idee gaan lopen. :-)
Ik wou net hetzelfde voorstellen van er is met de bloggers een wandeling te gaan uittesten. Nadien een hapje eten. :-p
@Filip: laat ons zeggen dat we beiden datzelfde goede idee hadden ;-)