Expecting Beethoven

met categorie:  
Op vrijdag 2 juni opent de tweede happening rond Beethoven : Expecting Beethoven. Via de hieronder vermelde website komen jullie meer te weten over deze kleinschalige actie rond de kleinzoon van de Mechelse zanger Lodewijk van Beethoven.
Ik verwijs, als stadsgids, speciaal naar de wandeling die ons wat meer over de fameuze Mechelse grootvader van één van �s werelds grootste componisten zal vertellen. Je kunt ook genieten van een echte Beethovenwijn, een droge Riesling, die nog steeds wordt gemaakt op het wijngoed dat ooit aan Ludwig van Beethovens moeder toebehoorde.
Maar dat er verder nog heel wat anders te beleven valt kan je lezen op de �flyer�

"Prometheus" komt in elk geval op vrijdag 16 juni as. ook naar Mechelen in een origineel verhaal van Marcel Kocken, verteld door Francis Verdoodt. Zo jullie willen weten waarom "Prometheus" per sé in Mechelen wil zijn, kom dan zien en luisteren.

Zo jullie willen weten wie of wat er op Beethoven in juni in Mechelen wacht, klik dan op www.eroica.be/flyerbeethoven.pdf

Tot 16 juni, en studeer vooraf maar een beetje Griekse mythologie, alhoewel .....


Inderdaad, over de Beethovenwandeling vindt u momenteel nog meer informatie op de kalender hierboven of klik op http://www.vtb.be/mechelen
Klopt Garda, maar ik zou ook wat aandacht willen voor de verschillende muzikale happenings rond dit thema. Het eroica ensemble o.a., maar ook de jazz happening.
Ik ga graag mee op stap met Beethoven en Rudi...
En de rest van het programma ziet er ook veelbelovend uit. Toch maar eens zien wat ik kan meepikken.
Bedankt voor deze info Rudi!
Op 11 juni ben ik erbij voor de Beethovenwandeling, onder deskundige leiding van ons aller Rudi ;-)

En inderdaad, Rudi, Jan, die andere activiteiten zien er meer dan veelbelovend uit.. in Juni is het Beethoven wat de klok slaat in de Dijlestad ;-)
@Jans en Markec, fijn dat jullie ook meegaan voor de Beethovenwandeling op zondag 11 juni, ik heb het alvast genoteerd. Misschien zijn er nog wel andere Bloggers geïnteresseerd, want er kunnen nog wel enkele deelnemers mee op zondag 11 juni!
Ik heb gisteren een eerste "officieuze" Beethovenwandleing gedaan. We hadden als gidsen dat al voorbereid, maar de eerste ervaring met 50 westvlaamse "proefkonijnen" viel ontzettend mee. Je leert wat over Louiske Van Beethoven, maar we gaan ook even binnen in de Begijnhofkerk en in de Katelijnenkerk. Duur : 2 u - een alternatief want we gaan nu eens in andere wijken en dat is voor os gidsen ook eens iets anders.
Ik doe mijn best om op 11 juni mee te gaan. In ieder geval probeer ikde wandeling van ons Louiske niet te missen.
@Peter Meuris, dat zou fijn zijn, ik zal je in ieder geval al noteren voor deelname aan de wandeling op 11 juni!
Gisteren, toen ik naar school fietste, op de "groete met" kwam ik nog een overenthousiaste Rudi de Mets tegen - hallo Rudi. "Hey, Mark". Hij had net al een Beethovenwandeling achter de rug en was er zelf zeer over te spreken.. "nog interessanter als ik zelf had durven hopen", aldus Rudi... beste mensen: doe méé aan die Beethovenwandeling!!
(enfin: Rudi deed zijn relaas zélf ook al he, hierboven...)

Ondertussen vernam ik uit wél héél goede bron dat de wandeling met VTB-VAB Mechelen op 11 juni al volboekt is. Het slaat dus aan... Maar dat hadden we kunnen verwachten, niet?
... morgen zullen een aantal bloggers - waaronder ondergetekende - alvast met Rudi de Beethovenwandeling doen....

Ik kijk er al naar uit!
En...het werd een héél gezellige, ontspannende en leerrijke wandeling onder de deskundige leiding van Rudi Demets, die met een kwinkslag en leuke anecdotes, ons door het boeiende leven van de voorouders van Ludwig loodste.
Het weer was stralend - en we bezochten het Oud-Schepenhuis met nog authentieke documenten die verwijzen naar het verblijf van deze familie in Mechelen (én het verloren gewaande borstbeeld van de componist); we wandelden langs de Dijle, stapten de Begijnhofkerk, Katelijnekerk en Sint-Rombouts in; stonden stil bij de Koraalschool...
En dit alles werd besloten in de binnentuin van 't Oud Conservatorium met een verfrissend Moezelwijntje uit het Duitse dorpje waarvan Ludwigs moeder afkomstig was: een Beethovenwijn, de grote componist waardig!!
Bedankt Rudi! bedankt organisatoren van VTB-VAB-Mechelen, voor deze puike organisatie.
Langs deze weg wil ik alle deelnemers bedanken die gisteren samen met VTB-VAB Mechelen de Beethovenwandeling deden. Zoals Jan het hierboven zo mooi verwoordt het was inderdaad heel interessant en leerrijk, maar vooral dankzij de aangename vertelkunst van Rudi De Mets, werd het een succesvolle en boeiende activiteit!
En nu staat er een uitgebreid verslag met prachtige foto's van JanS op http://www.vtbvabmechelen.be

;-)
Ik was vorige vrijdag in de stadsschouwburg.
Ik heb genoten van de mooie muziek van Beethoven. Maar de prachtige tekst van Marcel Kocken gelezen door Francis Verdoodt was een pareltje!
Francis Verdoodt is dan ook een geweldig goeie woordkunstenaar.
Een Mechelaar waar we trots moeten op zijn!
Ik heb hem al meerdere keren beluisterd (enkele keren met muzikale ondersteuning van die andere talentrijke Mechelaar: Marcel Sterckx... in programma's als 'Grimmige Grimm', 'Parabels? parabels!'...).
En Marcel Kocken: zijn waarde weten we al langer in te schatten.