Voor een ei-volle Paasvakantie

met categorie:  
Het is weer Paasvakantie...2 weken geen schoolbanken voor de kinderen en leerkrachten, vaak ook voor de ouders.

Als het weer nu even wil meezitten, kan er alvast geravot worden.

Maar twee weken zon lijkt me sterk...en zelfs met zonnig weer slaat de verveling soms toe.

Daarom even een paar Mechelse vakantie-doe-tips voor een eivolle Paasvakantie.

Technopolis voert ei-xperimenten uit


Het permanente doel van Technopolis is wetenschap en technologie dichter bij de mens brengen en in de paasvakantie steken de wetenschappers zelfs een tandje bij. Gedurende heel de paasperiode kunnen kinderen en ouders in het doe-centrum terecht voor extra demonstraties rond uiteenlopende thema's. Een van de opvallendste draait rond experimenten met eieren.

Wetenschappelijk doe-centrum pakt uit met aangepast vakantieprogramma

De bezoekers van Technopolis krijgen tijdens de paasvakantie waar voor hun geld. Zij betalen de normale toegansprijs en worden door de edutainers de hele dag op sleeptouw genomen doorheen de wondere wereld van de wetenschap.

"Tijdens de vakantie willen we net een tikkeltje meer aanbieden aan onze gasten", vertelt medewerkster Karine Sellekaerts. "We hebben een bomvol programma op poten gezet, met elk uur een andere gevarieerde show vol wetenschappelijke prikkels. De mensen die Technopolis liever op eigen houtje verkennen, krijgen met Lang zal je leven en Kleiner dan klein twee tentoonstellingen als extraatje."

Walter Ginkels is de gastheer van dienst tijdens de demo van Ei-Neig, een klassieker op het paasprogramma van Technopolis. "Door het experimenteren met eieren toon ik de wetenschap die schuilgaat in een ei. Ik ontrafel enkele mysteries door te tonen hoe het komt dat een vers ei zinkt en een oud ei begint te drijven", vertelt hij. "Ook verbaas ik de mensen door hen te tonen hoe sterk een ei is en dat ze gedoemd zijn een duimengevecht tegen een rauw ei sowieso te verliezen."

Walter Ginkels trekt alle registers open en knutselt met twee ballonnen een ei in elkaar, om te tonen hoe je kan zien of een ei al dan niet rauw is. "Toch kunnen kinderen ook thuis heel fijne experimentjes uitvoeren", verklapt hij. "Zo kunnen ze zelf een windei maken door een rauw ei 24 uur in azijn te leggen. Nadien kunnen ze de schaal van het ei halen zonder dat die breekt. De andere experimenten zal ik hen wel in Technopolis laten zien", knipoogt de ei-deskundige.

Ei-neig, elke dag tijdens de paasvakantie om 13.15u

Bron: GVA

Wel-gevormde kinderen

Kinderen kunnen op 5 april om 14.30u terecht in het Lamotgebouw in Mechelen om er de tentoonstelling Welgevormd te bezoeken en nadien hun indrukken te verwerken tijdens een kinderatelier.

Info op 015-29.40.30

Bron: GVA

Posse Leest

16 en 17 april is er natuurlijk weer Posse Leest, met tal van randactiviteiten die ook de jongere generatie zullen aanspreken (fuiven alom). Uiteraard zullen de vaste activiteiten zoals de jaarmarkt en de wedstrijd 'raad-hoeveel-de-koe-weegt' weer van de partij zijn. Het volledige programma vind je hier alvast terug

Grabbelen en Swappen

Ook de fiere houders van een Grabbel- en Swappas zullen tijd te kort komen tijdens de Paasvakantie. Een hele rits van activiteiten bieden ieder wel wat wils.
Het volledige overzicht kan je hier bekijken.

Fiepen!

Tijdens de paasvakantie kan je dagelijks om 14:00 deelnemen aan familierondleidingen op de fantasievolle expo "Getekend:fiep westendorp"

Tickets en info bij In&Uit.

...en dit is uiteraard nog maar een kleine greep uit het aanbod. Nog tips ? Laat ze hier gerust achter !
- Fiep Westendorp ? Zie ook:
http://mechelen.blogt.be/me...
- De Reuzenfamilie in de Lamot
Ook de reuzen werden hier al besproken: http://mechelen.blogt.be/me...
Op 15.04 is er ook het WOLFBANIA evenement! THE WOLFBANES die weer verenigd op het podium zullen staan in De Pollepel in Duffel, samen met The PARANOIACS. Ondergetekende zal zeker van de partij zijn op dit (ondertussen uitverkochte) event!
Organisatie: Chiro Duffel Oost:

"Wij, de jongens van chiro-Duffel-oost wilden dit jaar eens uitpakken met iets wereldschokkends. We hebben onze stoute schoenen aangetrokken en zijn met Wimmeke Punk een pint gaan drinken en hebben hem gewoon droog gevraagd of hij het niet zou zien zitten om nog eens zwaar op zijn gitaar te rammen voor een grote zaal met, jawel, The Wolf Banes. De Punk was best enthousiast en ging het voorleggen aan de overige banes ..

Welnu, Lange Polle en co deden blijkbaar niets liever dan nog eens deftig van jetje te komen geven bij ons in Duffel, want ondertussen is alles al veel concreter geworden. De mannen zijn terug aan het repeteren geslagen om hun ijzersterke live-reputatie alle eer aan te kunnen doen.

Het zal doorgaan in zaal "De Pollepel" in Duffel op zaterdag 15 april. Hou die datum dus alvast vrij, want het wordt een kanjer van een show!!"

http://www.wolfbania.be/
... ben nog niet lang terug van De Pollepel in Duffel, waar THE PARANOIACS en THE WOLFBANES het beste van zichzelf gaven!!!
Ondermeer volgend punkpop en rock-parels passeerden de revue:

THE PARANOIACS:
The Paranoiacs deden wat van hen verwacht werd, en ze deden dat met verve: de zaal inpakken met stevige no-nonsense punkrock, in de beste Ramones traditie, en met een veelheid aan meebrul nummers ;-)

Deze kerels (punk-) rocken alsof hun leven er vanaf hangt, en dat resulteert in een superenergiek en dito stevig optreden.

KLASSE!

Op de setlijst ondermeer:
Song for Debbie H./ I Wanna Be Loved/ Don't /Wanna Waste My Time/ You'll Never Be My Girl/ I've Been Waitin'/ I Gotta Go/ Back From Nowhere/ I Want It Now/ Being With You

Hoogtepunten: de New Rose cover in de bisronde, met Rafke on vocals, het door de hele zaal meegebrulde "Being with You" ;-)

Eigenlijk ging ik vooral voor The Paranoiacs, die ik altijd "de Vlaamse Ramones" pleeg te noemen, eerlijk gezegd. Ook wel voor The Wolfbanes, maar toch meer in de optiek van "dat pikken we ook wel mee"... Destijds was ik hevig The Scabs-fan, en The Wolfbanes stonden voor mij altijd een beetje in de schaduw van Guy Swinnen & Co. Maar Wimmeke Punk & de zijnen verdienen natuurlijk beter. Ik ken ook de Wolfbanes songs ook bijlange niet zo goed als dat met The Scabs en menig ander groep het geval is, maar.. al bij al leek mijn kennis over wat ik voorgeschoteld kreeg nog goed mee te vallen.. Ze hebben me vanavond ook meer dan aangenaam verrast. Hun sterke catalogus is me dus beter bekend dan ik gedacht had... en tjonge, de heren zijn het rocken na 12 jaar nog lang niet verleerd hoor... ze gaven er een ferme lap op en hoe!!

Het was ENORM GOED!
Wimmeke Punk weet hoe een zaal mee te krijgen, en niet alleen met de liedjes, maar 'smans gevoel voor humor doet de rest. Zijn bindteksten waren op zijn zachtst gezegd enorm grappig, ontwapenend... hilarisch...

The Wolfbanes hadden er duidelijk zin in. "Feestje bouwen" moeten ze gedacht hebben, en dat kregen we ook. En hoe!

De setlijst (behoudens fouten en vergissingen. Vraagtekens = niet zeker van de songtitel)
1. Let's Make Luv
2. Even When You're Gone(?)
3. This dime is the last one
4. Tne One That Counts
5. I wouldn't Take it (?)
6. Miles away From here
7. Fragile (?)
8. Over You
9. I only Wanna Be With You (Dusty Springfield)
10. Barbara Carerra
11. Eventually (?)
12. Me and my night chills
13. Two Years (?)
14. The Clown
15. You Can't Heat The Ceiling
16. Tell Me Why Do Kisses Hurt
17. James (akoesitsch)
18. Untill You Do
19. Absolutely Speelery (Bob Dylan)
20. Where's The Party
21. Fire In The Woods
22. As The Bottle Runs Dry

# BIS
23. Street Car Named Desire
24. Rock 'N Roll Heart (Lou Reed)
25. Together With You

Op de tonen van "If the kids are united" begon DJ P'ke aan de set voor de fuif die op de concerten volgde. Ik hoorde ook nog "Temple of love" (Sisters of Mercy)... de fuif, die nu (01.56) ongetwijfeld nog bezig is, beloofde heel erg goed te worden... Hopelijk was dat ook zo ;-)

In elk geval, de Chiro van Duffel Oost mogen hun borst nat maken een fier zijn. Ze hebben dat verdorie goed gefikst!!! De Wolfbanes na 12 jaar weer bij mekaar krijgen en er een topavond (volleidg uitverkocht) van maken!!

Hoedje af, en .. bedankt mannen !!!
mijn oma woont in mechelen .ik ken alles .
allemaal heel mooi