Mechelen Blogt of Mechelen Slacht? Oproep tot kalmte

met categorie:  
Mensen, alsjeblief: wees toch een beetje vriendelijk en respectvol voor mekaar. De laatste dagen lijkt het hier soms meer op 'mechelen slacht', 'mechelen klaagt' dan op 'mechelen blogt'. Tenminste: dat is mijn indruk... de beledigingen en verdachtmakingen vliegen hier in het rond dat het een lieve lust is (sic)... is dat nu écht nodig?

Verchillen van mening is absoluut mogelijk, moet kunnen, is wenselijk zelfs! Maar aub hou het een beetje netjes. Zoals de Netiquette stelt: 'wees een heer (of vrouw!) in het Internetverkeer'.

Sommigen zullen me wellicht deze post kwalijk nemen. Wel het zij dan maar zo. Mechelen Blogt hoeft écht geen slagveld te worden, dat is volgens mij wel het laatste wat de initiatiefnemers beoogden.

[Hopelijk is een post zoals deze naar hopelijk een wel heel nabije toekomst toe volledig overbodig. Dat hoop ik écht, want zoals het er hier nu soms aan toe gaat: wel dan hoeft het wat mij betreft (en wellicht menig andere Mechelen Blogger) niet meer...]
Ben zelf niet echt een trouwe bezoeker van Mechelen Blogt te noemen, maar ik ken wel al een paar mensen die afgehaakt zijn omdat er hier zo ongelooflijk veel gezaagd wordt... En zo op't eerste zicht kan ik ze geen ongelijk geven. Jammer...
Een goeie "toog"discutie, zoals die zich in real life afspeelt, moet ook op een stadsblog kunnen ... Tenslotte is niemand verplicht om de ingezonden berichten te volgen! Er zijn toch genoeg items op niveau hier, waar peren en ander laag volk zich niet moeien? Vraag gewoon, in geval een of ander onverlaat uw item verkloot, om zich te onthouden. U wens zal onverwijld ingewilligd worden!
In het echte leven is het ook niet al vrede wat de klok slaat, logischerwijs zal dat hier ook wel eens het geval zijn, en eerlijk gezegd vind ik het aantal 'heftige' discussies al bij al nog goed meevallen, in het algemeen genomen gaat het hier slechts om een vrij beperkt aantal en helemaal niets om je zorgen over te maken. 't Is fijn dat je oproept tot kalmte, maar ik zie zo onmiddellijk geen slachting in de buurt.
maar ik zie zo onmiddellijk geen slachting in de buurt.door Sint Netels

G'hebt dan ook uw correcte bril afgezet hé sint! Wat de slachtingen betreft, zonder slachten géén eten, 't moeten alleen géén rituele (lees VB)slachtingen zijn voor mijn part!
Oh, maak u geen zorgen pier, van enige vorm van politieke correctheid heb ik eigenlijk nooit veel last gehad, ik trek bijgevolg ook geen partij, tenzij voor mezelf dan (lacht), maar tot op zekere hoogte ben ik een consequent mens en ga dus ook niet stemmen. Wat natuurlijk zeer makkelijk is, dat geen keuzes te hoeven maken, en dat mag ook al eens, het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Men mag mij dus elk stempel opkleven dat men wil, het is er altijd naast (grinnikt)
tot op zekere hoogte ben ik een consequent mens en ga dus ook niet stemmen door Sint Netels

Sorry Sint, maar daar zie ik helemaal het consequente niet van in hoor. Dat je partij trekt voor jezelf zal je hier zeker niet in dankbaarheid afgenomen worden door enkel andere bloggers, alhoewel het een simpele natuurwet is. En "men" zal je onmiddellijk verwijten. Je hebt immers "vergeten" te melden dat enige gezonde eigenliefde niet noodzakelijk altruïsme en filantropie uitsluit. Integendeel, 't is er zelfs een voorwaarde voor, hoe kan je anderen graag zien als je je eigen niet verdraagt?
Het consequente zit in het feit dat geen enkele partij mij voor 100% aanstaat ( en zelfs nog voor geen 25%, maar soit ), dus ga ik mijn tijd niet verkwisten met te gaan stemmen. En daarvoor op zondag mijn dag 'breken', neen, merci, dan liever een dagje aan zee, 't is daar trouwens altijd kalm op stemzondag. Met de andere bloggers heb ik recentelijk nog op café gezeten en dat zijn best sympathieke mensen, voor zover ik ze ken, en dat blijft uiteraard ergens wat oppervlakkig. Maar het is daar niet uitgedraaid op een grand bagarre, integendeel zelfs.
Voorts is alles wat je hier te zien krijgt enkel text, de stem ( lachend, boos,.. ) fantaseer je er zelf bij en is niet noodzakelijk dezelfde als van degene die schrijft, je kan dus alles op een kwade toon lezen, of een lachende, een ernstige,...

Of ik mezelf met hier te bloggen gehaat of polulair maak of de mensen koud laat, dat weet ik niet, uiteindelijk is het hier geen pop-poll dus doet het niks ter zake voor mij. Voor uzelf en iedereen die dit leest ben ik wat text op een scherm, belangrijker is wat ik voor mezelf ben, degenen waar ik mee samenleef en mijn vriendenkring. En die zie ik allemaal zeer graag, net zoals mezelf trouwens. Ik zorg vooral voor mezelf en de mensen uit 'mijn groepje', is dat egoïstisch? Dat kan goed zijn, ik voel mij er goed bij en dat is wat voor mij telt. En wat 'men' daarvan denkt.. 'men' mag denken wat 'men' wil, ik doe dat ook, geen last van.
't Is maar om te zeggen dat diegene die 100% klakkeloos of blindelings één partij's standpunten aanvaard, een willoze sukkel is, niet in staat tot zelf denken. Maar de keuze die je als verantwoordelijke burger moet maken is, volgens mij dan toch, die partij sterker maken die het meest jou idealen belichaamt. Dat van die pop-poll vind ik een goei, die ga ik onthouden en waarschijnlijk van u pikken om 't eens op 't een 't ander forum te gebruiken! :-)
Of het me in dank afgenomen zal worden of niet - of ik hiermee naiëf, 'politiek correct', of 'geitenwollensokken-drager' zal worden genoemd: maakt me niet uit: ik onderschrijf de oproep van Markec tot 'vriendelijker' over-en-weer-geschrijf.
Want ook voor mij is dit zéér belangrijk: als dit elementaire begrip voor mekaar niet meer kan: DAN hoeft het voor mij ook niet meer...
(en hiermee - lees aub niet verkeerd - hoeft dit niet te betekenen dat we altijd met elkaar akkoord hoeven te gaan... verre van).
Ik ga hier verder niet meer op reageren - interpreteer het zoals je wil - 't is alleen maar een vraag of een suggestie...
Goede oproep. Ik sluit me er volledig bij aan. Ik reageer trouwens niet meer op kritikasters, zageventen, negatievelingen en andere pieren.
Natuurlijk moogt ge dat pikken, het overkomt mij ook wel eens dat ik per ongeluk ergens anders iets pik om het er hier one-liner gewijs tussen te gooien (lacht), die van de pop-poll had ik wel zelf uitgevonden, desalniettemin: succes ermee!
naiëf, 'politiek correct', of 'geitenwollensokken-drager' door Jans

Naiëf = beledigend?
Politiek correct = wordt als ere titel beschouwd door hen die ZICHZELF zo benoemden ...
'geitenwollensokken-drager = wie 't schoentje past trekke het aan.
mestkever = opgeplakt etiket, niet zelf gekozen hoor!
Ik reageer trouwens niet meer door koen

'k Zie het ... Hahahaaaa
Nu vraag ik mij, na een wekenlange stilte, Wat heeft hoffelijkheid en beleefdheid te maken met 'politieke correctheid'??????????????
Ik trek me terug in mij boomhut!
Niet politiek correcten worden onherroepelijk en ontegensprekelijk gerelateerd met onbeleefde zwijnen ... dat weet toch iedereen?
Vraagje: heeft er eigenlijk iemand problemen met de vraag om niet de man te spelen en enkel over het onderwerp te praten ? Ik denk niet dat iemand daar iets kan tegen hebben, of vergis ik me ?
Ikke niet, ik steun uw vraag, Peter!
Discussies over alle mogelijke onderwerpen moeten kunnen, zijn zeer interessant en soms kunnen we er nog iets uit leren. Maar zoals het er op deze blog soms aan toe gaat... Persoonlijke aanvallen zijn absoluut overbodig vind ik. De oproep van Markec is dan ook zeer terecht.
Sint Netels heeft ook gelijk dat we hier enkel tekst te zien krijgen en de toon (boos - lachend - ...) waarop het bedoeld is niet. Maar net daarom moeten we allemaal toch wel een beetje op onze tekst letten vind ik.
(maar wie ben ik?)
Van mij zullen jullie voortaan géén last meer hebben; Een genoegzame blog met gedwee knikkende elkaar omhelzende bloggers is niet aan mij besteed. Vermits ik slechts reageerde op sommige (onterechte) beschuldigingen, vermits mijn stellingen niet met argumenten maar uitsluitend met commentaar beantwoordt werden, vind ik jullie (enkele uitzonderingen) geen volwaardige "gesprek"partners. Ik hoop voor jullie dat deze blog succesvol (ik bedoel hiermee meer bloggers) zal worden, maar gezien jullie herhaalde oproepen tot "kalmte" (lees instemming met uw eigen commentaren) vrees ik dat mijn, nochtans goed bedoelde wens, op niets zal uitlopen. Amen
op de man spelen mag van mij,maar dan liefst van man tot man(aan den toog) maar niet op mechelen blogt.(oek amen)
@pier- Dat ge ons geen volwaardige gesprekspartners vind, wel dat verbaast me nu echt niet. Wat me dan wel verbaast is dat ge hier zo goed als alle dagen uw ongezouten mening over alles en nog wat komt spuien. En uw enige "goedbedoelde wens" is volgens mij, dat we het allemaal eens zouden zijn met jou holle voorgekauwde filosofieen, waar zelden goede argumenten tegen te riposteren zijn.
En ik zou zeggen, lees in het vervolg wat meer, maar onthoud u wat meer van commentaar,- ik doe dat de laatste tijd ook- want veel wijzer worden we er allemaal niet van, ondanks al u goedbedoelde wensen.
Daar gaan we weer...

Ik ga hier effe een preek afsteken, neem me niet kwalijk ;-)

Ik dacht dat deze blog er is om meningen te ventileren en ideeën te uiten. Die meningen mogen zijn wat ze zijn, iedereen heeft er andere en dat moet kunnen. We moeten het niet altijd eens zijn met elkaar, dat zou nogal saai worden op den duur. Maar is het te veel gevraagd om respect te hebben voor elkaar als mens? Kak hier op instituten en rechtspersonen zoveel als je wil, maar laat privépersonen aub in hun waarde.

Einde preek.
Het is nog geen Pasen en ze zijn er al met hun Kerstboodschappen.