Dupont schrapt tot vijftig banen in Mechelen

met categorie:  
BRUSSEL - Het Amerikaanse chemiebedrijf Dupont Coatings & Color Technologies gaat haar laboratorium- en productievestigingen sluiten en samenvoegen, waardoor wereldwijd ongeveer 1.500 banen zullen verdwijnen. In de Mechelse vestiging zullen op korte termijn in een eerste fase vijf functies vervallen, zegt de directie. In de loop van 2007 spreekt Dupont wel van het verloren gaan van een 40-tal betrekkingen.

bron: Standaard.be
In de Mechelse vestiging zullen op korte termijn in een eerste fase vijf functies vervallen, zegt de directie. Het ABVV zegt dat er na een speciale ondernemingsraad woensdagmorgen in Mechelen concreet sprake was van twee jobs. ,,Wij verwachten daar niet meteen naakte ontslagen.'' reageert Danny De Wachter van ABVV. ,,Dat zal opgelost kunnen worden met onder meer het stopzetten van interimcontracten.''

In de loop van 2007 spreekt Dupont wel van het verloren gaan van een 40-tal betrekkingen in Mechelen als gevolg van de eerder aangekondigde overheveling van productievolumes naar China om haar concurrentiepositie te verbeteren. ,,Meer details zijn daarover nog niet gekend, het exacte aantal te verdwijnen jobs hangt af van de opstart van een verfafdeling in China.'' aldus nog De Wachter. ,,Het personeel van de betrokken verfafdeling is woensdagnamiddag tijdens een personeelsvergadering eveneens op de hoogte gebracht van de plannen. We verwachten niet meteen dramatische problemen.''

Paul Schoeters van het ACV beaamt de huidige onduidelijkheid en zegt dat er de komende dagen door de vakbonden bekeken zal worden wat de bedoeling juist is. ,,Het gaat alleszins om een nieuwe herstructurering waarbij op een termijn van 18 maanden sprake is van het verloren gaan van 45 jobs in Mechelen. Bij de vorige aangekondigde herstructurering, waarbij 60 bediendenjobs sneuvelden, werd er duidelijk vermeld dat dat intern opgelost zou worden. Dat is nu niet meegedeeld. Wij zullen uiteraard zo snel mogelijk meer info vragen en de nodige sociale regelingen opstarten.''
Dit bericht laat mij terug denken aan een andere bijdrage op deze blog. Weet u het nog? Het was op 15 februari. Een hele discussie over managers en vakbonden,de reacties dreigden toen een beetje uit de hand te lopen...
Toen lag de fout bij een te veel aan arbeidsongevallen,nu,één maand later,zijn de Chinezen de schuldige.
De managers zijn nooit in fout...
We zien wel.
Of je managers nu fijne mensen vindt of niet ( who cares eigenlijk? ), er is 1 ding waar je moeilijk omheen kan: in China zijn de communisten failliet gegaan met als gevolg dat men daar nu zijn eigen fabriekje kan uit de grond kan stampen, voeg daarbij de bereidheid van 1.000.000.000 chinezen om voor een hongerloon te gaan werken en wat is het resultaat: goedkope kledingstukken, dvd-spelers voor 50euro en noem maar op. Maar tegelijk helaas geen werk meer.
En dure naft natuurlijk ook, maar wel goedkope auto's!
En we gaan toch zo graag koopjes doen, 't mag allemaal niet te duur zijn.
Weg met de vakbonden en de profiterende delegées hé!
Wie vraagt er nu hulp om tot een "sociale" oplossing te komen?
Verder...geen commentaar.
En...ook sans rancune. IK HEB GEEN LEED VERMAAK. Alleen MEDELEVEN.......
Ik vrees Jos, dat vakbonden dit globalisatie-probleem niet kunnen oplossen.
Verder ... geen commentaar.
@Sint Netels: Je hebt daar een boel clichés op een hoopje gegooid. In het westen wenst men ons te laten geloven dat alle chinezen aan een hongerloon werken, niets is minder waar. Ze verdienen vanzelfsprekend minder dan hier, maar kunnen toch vrij veel bereiken met hun loon daar (koopkracht).
Het grootste verschil tussen de chinezen en bv. de belgen is de wil van de chinezen om hard te werken.
Daar komt nog bij dat hun onderwijs van goede kwaliteit is, je vindt er dus prima opgeleide mensen. Deze mensen hebben er een degelijk loon.
Een pas afgestudeerde IT-er verdient in het binnenland ongeveer 300 ¤ netto, aan de kust nog meer. Met deze 300 ¤ heeft hij in China behoorlijk wat koopkracht, dit kan vergeleken worden met ongeveer 2500 ¤ hier in Europa, lang niet slecht dus.
Ik zou andere voorbeelden kunnen geven, maar de IT-sector ken ik nu éénaal het beste.
Inderdaad Peter dat kan zo maar niet opgelost worden...alla 1 - 2 - 3.
Daar kan wel over nagedacht en overeen gekomen worden. Dat kan een enkeling niet. Daarvoor moet je met velen sterk staan om toch nog iets te redden.
Ooit was ik op een spreekbeurt van een of andere welbespraakte die volgend beeld schetste, conclusie laat ik aan de lezer over.
" Neem één strohalmpje en breek dat.
Neem een hele bundel en probeer het nog
eens."