Warme oproep: een beetje meer 'Sam-gevoel' voor Mechelen Blogt...

met categorie:  
Misschien zit er iets in het (bijna bevroren) water... of is het de vogelgriep? Ik weet het niet. Feit is: jammer genoeg stel ik vast dat de laatste dagen 'Mechelen Blogt' voor sommigen een plaats is geworden om het grote gelijk aan hun kant te krijgen, of erger nog elkaar met niet zo fraaie verwijten om de oren te slaan. Voorbeelden zijn legio, ik hoef ze echt niet aan te halen...

Discussie? Moet kunnen? Tuurlijk! Maar dames en heren: hou het wel een beetje netjes,en als je echt van man/vrouw tot man/vrouw wil verder door discussieren: waarom niet samen "een goei pint gaan drinken"?

Preken wil ik niet doen. Oordelen ook niet, noch veroordelen. Alleen maar een simpele oproep: alsjbelief, laten we vriendelijker zijn voor mekaar en 'leven en laten' leven. Komaan, laat voelen de positieve vibes...

Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk ;-)
... of ben ik nu een weinig naief?
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden Markec!
Het begint écht de spuigaten uit te lopen - zoals ik ook net liet blijken in je post over 'radio Forza'.
We hoeven het niet altijd met mekaar eens te zijn, beste Bloggers: MAAR: hou het beschaafd! ...en benader de ander met respect.
Ik gruw van elk extremistisch denken - van welke zijde dan ook...
En als je me daarom naïef noemt: mij best - da's dan voor mij een eretitel.
Oef, ik hoop dat we nu terug tot rust kunnen komen! Al die hoogdravende discussies met scheldpartijen dat kan toch echt niet. Dat is ook helemaal niet de bedoeling van Mechelen Blogt!
Discussie? Moet kunnen? Tuurlijk! Maar dames en heren: hou het wel ... politiek correct!
Om met de leuze van het respect-project vzan een tijd geleden te zeggen:

RESPECT COMES BACK TO YOU!

Ik heb al met een aantal bloggers gesproken die merken dat andere mensen blogs plaatsen onder hun naam en zo proberen anderen op stang te jagen.
Toch wel vreemd dat er nog maar ene Jan en Mark is geregistreerd, da's toch een veel voorkomende naam?
Goed gezegd. Ik heb net gelezen dat de eerste post werd gesloten door de organisatie.
Zo ver hoeft het eigenlijk niet te komen he ...
Respect !!
Er zijn er meer hoor, ik ben er ook al bij van in het begin, maar ik hou me ver weg van hoogoplopende discussie.
Het leesplezier is hier ook ferm geminderd.
Leesplezier ... maak je zelf ...
Er bestaat ook zoiets als schrijplezier trouwens :-)
@markec-en ik had net het kladje van men opstel over de rol van een allochtoon bij een traditionele partij af!
hahaha ,die jans zingt rustig verder!
in woelige tijden is 'zingen' beter dan 'schelden' hé kris... ;-)
Daarom diep ik graag af en toe een stoffig Mechels liedje of rijmpje op...
geweldig jan, das de spirit! en ik heb waarlijk spijt dat ik me vannacht op sleeptouw liet nemen in een uitzichtloze discussie, waarvoor ik me nederig tegen jullie allen wil excuseren.
Hoeft hélemaal niet kris - ik begin je onderhand wel te kennen - en hoewel we het beiden anders verwoorden, qua stijl en inhoud, kan ik me wel vaak in je reacties vinden. (en soms is het moeilijk om te zwijgen - zo ben ik ooit ook al wel eens 'uitgeschoven'... Dus...)
Maar zolang we maar de intentie hebben om te luisteren naar wat de andere ons te zeggen heeft, en dat met respect te benaderen, zit het goed...
De post van Markec komt dus niets te vroeg.
Voor de mensen die op een andere plaats bezig zijn met elkaar op een verkeerde manier te behandelen de volgende site ter bezinning:

http://www.allemaalanders.b...

En vergeet vooral niet het lied te lezen en te beluisteren!
Lang leve Mahatma Ghandi, Martin Luther King en al die andere goede voorbeelden en hun gedachtengoed!
Op zich vind ik dat hele SAM-gedoe nogal klef, maar een positieve ingesteldheid op deze site kan ik alleen maar toejuichen. Constructief opbouwende opmerkingen, graag! Problemen aankaarten, ja! Maar scheldtirades (al dan niet partijpolitiek of ideologisch geïnspireerd) kan ik hier missen als kiespijn. Ik heb mij alvast voorgenomen niet meer te reageren op negatieve kritikasters, die nooit één positief woord schrijven.
Om te vermijden dat de discussie zich naar dit artikel verplaatst,ga ik verder geen commentaar geven. Alleen dit:te véél is te véél.
Van mij had deze discussie sneller mogen worden afgesloten.
Kom, is een Blog een politiek forum? Nee toch, dat is een plaats om van gedachten te wisselen over alles en nog wat; uitgezonderd dat wat ons scheidt.
Mijn inziens valt politiek en levensbeschouwingen onder het laatste.
Hoffelijkheid is respect hebben voor je evenmens, laat het ons daar bij houden.
En...kan hier niet wat meer gelachen worden? Grappige anecdoten?
Wegens tijdsgebrek heb ik er even tussenuitgeweest, het ziet er inderdaad een beetje naar uit dat het hoog tijd wordt om nog eens goed te lachen en zeveren: er wordt een dezer cartoongewijs aan gewerkt. 't Is een kleine bijdrage, maar 't is er eentje.
Tot zeer binnenkort!
o shit St netels! ge gaat toch weer ni tekenen zeker!!!
die Deense gazet zal zijn pree op de rekening gestort hebben, en nu wa voorzichtiger hé maat!
Ja, het was een leuke vakantie in Scandinavië (lacht)
o shit St netels! ge gaat toch weer ni tekenen zeker!!!
door kris op 03/02 15:47:48

@ Opgelet voor karikaturen hoor!
Zeg als die Netels zo vlug tekend mag die voor mij eens een checkse tekenen.
Zo eentje met veel nullen, maar vooraan moet minsten een negen staan. Kan dat mister Netels. Haha!
En mogen dat Albanese centiemen uit 1978 zijn, want als met Eurodollarcheques krijg ik altijd last van laskheid van geschrifte als ik mijn handtekening moet zetten.