Radio Forza: Boeiende Webradio vanuit Mechelen!

met categorie:  
Sinds begin deze week, maandag 30 januari om precies te zijn, is het Internet een webradio rijker, en heeft Mechelen er een radiostation bij. Radio Forza, opgericht door Mechelaar Marc Van Doren, opereert vanuit Mechelen.

Radio Forza biedt 24 uur per dag, 7 dagen in de week, "de muziek die momenteel weinig tot (bijna) géén aandacht krijgt. Nochthans goede, degelijke muziek waarmee velen onder ons zijn mee opgegroeid.

En dàt kan kloppen want zo hoorde ik het laatste uur al ondermeer Starship, Pearl Jam, The Scabs, Foreigner, U2, Bruce Springsteen, Genesis, Paul Simon, Men At Work ("who can It be now?") en nu Tom Robinson "2 4 6 8 Motorway" voorbijkomen...
Radio Forza schenkt dus aandacht aan net die genres die we nog te weinig horen op menig ander radiostation Rock & Pop Ballads, Symfonische Rock (voor sommige media een vies woord.. foei!), blues, maar ook wil Radio Forza de Belgische Pop & Rock promoten.

Radio Forza belooft "een geraffineerde combinatie van classic pop & rock muziek 1960-2006". Verwacht je dus aan klinkende namen zoals The Doors, Simple Minds, U2, Neil Young, The Eagles, Genesis, Rolling Stones en ook bands zoals 3 Doors Down, The Offspring, Guns 'N Roses ... om er maar enkelen te noemen. Maar evengoed "eigen kweek" zoals The Scabs, Ozark Henry, dEUS, Arno, TC Matic, K's Choice, ...

Neem maar eens een kijkje naar de speellijst...

Ik ben ondertussen al een fan geworden, en ja, nu ook ben ik aan het luisteren...
Ben benieuwd wanneer ze mijn "verzoekje" gaan spelen ;-)

Radio Forza: ook iets voor u?
Deze muziekliefhebber heeft er alvast een 'thuis' gevonden!

http://www.radioforza.be
Ik heb het hier ook opstaan en moet zeggen dat qua muziek, het wel meevalt.
Ik zal is later terugkomen om te luisteren als ik meer tijd heb. :-)
Ja Filip, en net nog kwamen mijn geliefde Simple Minds voorbij.. en nu Capitan Sensible...

Wat mij betreft: een zege dit initiatief... ;-)
Had het al gelezen eerder deze week in Gazet Van Antwerpen, maar met vandaag De Streekkrant te lezen, viel pas de eurocent om effectief "in te tunen" ...
Muziek verzacht de zeden ;-)
Da's eindelijk eens wat leuker nieuws dan de overvloed van reacties en tegenreacties die Mechelenblogt vandaag teisterden.
Ik kreeg er zowaar de kriebels van.
Blij Markec, dat je wat 'vredevoller' nieuws hebt gepost...
Ik hoorde vandaag té veel 'valse noten'...
Op de tonen van "99 luftballons" op zijn bueraustoel een en weer wiegend: "ja, Jan S, inderdaad, ik zou het niet beter kunnen zeggen"

;-)
Thanks voor die positieve reacties, dat doet deugd. Om het met de woorden van Iggy Pop te zeggen: daar krijg je "lust for life" van (nu op Radio Forza trouwens). Thanks, Marc Van Doren, bezieler Forza.
Beste Marc: JIJ bedankt he ;-)
Je hebt er denk ik wel al zeker enkele nieuwe luisteraars bij! Ondergetekende alleszins ;-D
net Forza bij men favorieten gezet, jamming good zegt bowie!zaaaaaaaaaalig
Ah.. Kris: ook BOWIE FAN?
De levende legende behoort, samen met ondermeer Simple Minds, Pink Floyd, Deep Purple, Dream Theater, Arena, Saga, Neil Young, ... tot mijn absolute favorieten... (jajaj.. ben een muzikale veelvraat )
allee dan waarde gij ook jong in de eighties! Ik volg u helemaal hoor.(simple minds wa minder)ben ook nen dikke stones fan,2x gezien, en pink floyd in werchter, en dylan in de regen int josefatpark in schaarbeek,en waarschijnlijk ben ik de enige mens ter aarde die ooit in slaap viel op een AC/DC concert, nochtans echt gebeurd in Vorst, werd nog net opt einde wakker van Hells bel, kwas wa zat geloof ik! da waren tijden hé jo?!
Op de normale radio vind ik VRT 1 niet meer. Ik hoor alleen nog maar opgefokte treezekes.
Ik heb dan maar een DAB radio gekocht en ik luister naar het laatste stukje België : de Belgische Duitstalige Omroep.
En mijn muziek is : Soft Machine.
@filip:BRF1 of BRF2 ?
@filip: je kan ook via internet naar de radio luisteren.
Ik weet het niet, beiden gebruiken
in DAB Gebiet Brüssel-Wallonie
225,648 MHz, Block 12B auf Kanal 7
En thuis zit ik al een tijd en nog een tijd zonder computer.
al we hear is radio Forza....!
Beste radio-forza fans, dit initiatief kost de radiomakers natuurlijk geld! En ze draaien geen reclame bij mijn weten. Dus, ze zijn afhankelijk van milde giften. Overweeg dus zeker of je geen steun kan geven. Meer info op hun website...
Inderdaad, Florisla.. zulks mooi initiatief verdient zeer zeker onze steun, ook financieel... want doe het maar eens hoor: 7 dagen op 7, 24 uur op 24 kwaliteit brengen, zonder reclame-inkomsten enzomeer... eigenlijk kan het lovenswaardige initiatief dat Radio Forza is 'leven' en 'blijven leven' bij gratie van haar (hopelijk ook milde) luisteraars...
Enkel een vraagje: Betaalt een dergelijke radio SABAM ?
Wat had je gedacht. Tuurlijk. Maar het tarief is beduidend minder dan grotere, op FM uitzendende radio's. Auteursrechten zijn nu eenmaal verplicht.
Joewatte, dikke muziek op Forza, radio met ballen, en ook Belgische rockers, daarnet "yellow lights" van The Machines, geweldig vette schijf. Ze hebben er een luisteraar bij
Leuke zender. Maar wanneer ik hem constant zou beluiseren à pakweg 30kb/sec, vermoed ik dat mijn internetprovider mij er binnen de kortste keren zal op attent maken dat ik mijn maandelijks quotum overschreden heb.
@Roger:

Dat zal wel meevallen, want het is 30 kbit/s,of grofweg 11 Mbyte per uur, zelfs bij constant afspelen haal je op deze manier niet je datalimiet (in de veronderstelling dat deze 10 Gbyte is.
Waar halen jullie die 30 kb/s? Radio Forza zendt uit in 128 kb/s (wat een zeer degelijke geluidskwaliteit geeft, i.t.t. 30 kbps). 128, dat staat gelijk aan een kleine MegaByte per minuut luisteren.
Waar halen wij die constante stroom aan 128 Kbps? Simpel: we betalen ervoor. Radio Forza, powered by Fluoline.tv. We opteren voor deze kwaliteit omdat A: dit inderdaad geen problemen kan opleveren met een provider qua verbruik en B: omdat die het dichtst aanleunt bij een cd-kwaliteit. Beter zou zijn 192 Kbps, doch dan zouden de meesten problemen krijgen met een provider. Bij Telenet zou dit betekenen: blokken bijkopen. Uiteraard afhankelijk van wat ze elders online uitspoken.