Mechelse Festivalitis?

met categorie:  
Ook al is het nog maar februari, de grote en minder grote namen voor een aantal zomerfestivals die ons landje rijk is, zijn reeds bekend. Zo weten we al dat we op Rock Werchter ronkende namen zoals Placebo, Robert Plant, dEUS en Depeche Mode mogen verwachten, het Cactusfestival wist al The Tragically Hip te strikken en op TW Classic staan niemand minder dan o.m. Sting, Roxy Music en Simple Minds. En ook de namen voor de Graspop Metalmeeting zijn gekend...

En wat met onze Mechelse festivals?
Ik weet natuurlijk niet hoe dat met u zit, maar ondergetekende checkt, even vaak als bijvoorbeeld de websites van Marktrock, Beleuvenissen, Lokerse Feesten, Suikerrock, Pukkelpop en zovele andere festivalsites regelmatig de websites van Maanrock, Dijlefeesten en Parkpop. Dat in de hoop er die namen op te vinden die het verlangen naar de festivalzomer weerom groter maken.

Voor Parkpop is er alvast één zekerheid: Frituur Paula!

Maar voor Dijlefeesten en Maanrock blijft het voorlopig dus spannend (en ongeduldig) afwachten...

Enkele wensen? Ellioth Murphy die de Dijlefeesten al eens bezocht, mag bijvoorbeeld voor mij al zeker terugkomen! En waarom niet Guy Swinnen? Krijgen we dit jaar op Maanrock nog eens een buitenlandse act? Na enkele jaren terug met de prima affiche met Tom Robinson, Fisher Z en vooral: The Stranglers, misschien nog eens een goed idee? Zoiets moet natuurlijk wel betaalbaar zijn, ook dat besef ik, maar dromen mag, niet? (anders mogen voor mijn part Simple Minds, Pretenders, opnieuw The Stranglers, Tragically Hip,... wel eens komen hoor...)

Of wordt het weerom een ijzersterke affiche met bands uit eigen contreien? Er zijn er alleszins genoeg ;-)

Jaja.. benieuwd en ongeduldig! En U?

Heeft de Mechelse Festivalitis u ook in de ban?
Wat is uw droomaffiche?
Mijn droomaffiche voor Maanrock?
't Is een droomaffiche, dus er mag wel een groepke dat al gesplit is bijgeflatst worden zeker.

1 Mano Negra
2 Talking Heads
3 The Police
4 Simple Minds
5 Basement Jaxx
6 Genesis
7 Les Truttes
8 Groove Armada
9 U2

Afterparty: 2 Many DJ's, Ian Pooley, Pierre (Fuse)

't Mag beginnen om 15u en duren tot 08u, graag had ik de grote markt overdekt & verduisterd gehad ook, merci.
..en van 08u tot 12u de volgende dag een chill-out festje in 't Vrijbroekpark, en daar mogen dan DeLaVega en Björk komen zingen, vooral omdat 'bjeurk' de enige klank is die ik nog zou kunnen produceren (lacht)
Lieve Sint,
ik ken alleen maar Genesis en ik heb ze zogezegd gezien in de AB. Het is waarschijnlijk geen goede muziek maar ik hoor het wel graag.
Het is inderdaad geen goede muziek, maar sinds ik ze gezien heb in 't stadion van Keulen ga ik niet meer naar optredens met goede muziek.. allez, zogezegd he
Netels: inderdaad een droom van een affiche ;-)
Maar zoals de Marco zingt: "de meest dromen zijn bedrog". al kan er toch altijd misschien wel een "deeltje' droom bewaarheid worden?

filip: niks mis met Genesis, toch niet als je de periode met Gabriel of de begin periode met Collins on vocals of zelfs die ene plaat met Wilson on vocals bedoeld...
Met andere woorden die Genesis die nog symfo genoemd kon worden vind ik zeer te pruimen...
Ben echt eens benieuwd wanneer een der eerste namen voor Dijlefeesten en/of Maanrock gaat uitlekken eigenlijk...
Wij van de Dijlefeesten zitten niet stil. Via de krant hadden jullie misschien al vernomen dat wij ons terrein willen uitbreiden naar het plein op de Haverwerf. We gaan een drijfbrug over de Dijle voorzien zodat de circulatie tussen de pleinen optimaal wordt. In de schoot van de Lamotsite willen we een tent bouwen waarin andere podiumkunsten dan muziek aan bod komen. Het is nog wachten op enkele toelatingen om onze plannen definitief vorm te geven. Jullie kunnen het allemaal volgen op onze prachtige nieuwe website. Vrijwilligers die willen meewerken aan deze historische editie kunnen zich hierop aanmelden. Suggesties zijn steeds welkom. Het gaat weer heel gezellig worden op 18, 19 en 20 augustus.

www. dijlefeesten.be
Ik vond ze natuurlijk fantasties op 't laatste, de We can't dance-tour dus.

Hoe? Dromen bedrog? Shit, ik dacht dat bomen bedrog waren, verhip, vandaar die kapotte bumper..
@Dijlefeesters: en een tipje van de sluier inzake het programma? Enfin, ik merk in elk geval 18, 19 en 20 augustus al aan in mijn agenda ;-)

@Netels: yep, maat: dat van die dromen is helaas waar denk ik....
... misschien nog een duidelijk te verstane tip voor de heren en dames van Dijlefeesten, Maanrock en Parkpop.... THE WOLFBANES (http://www.wolfbania.be/) zijn weer bij mekaar en staan op scherp...

dus misschien.. Wimmeke Punk & Co eens uitnodigen?
@markec : Schrijf al je ideeën voor het programma in het gastenboek op onze site. Hij dient ervoor. Onze site moet leven.

PS : Veel dank voor de lovende recensie over LSB+guests op je site vorig jaar.
Dijlefeesten met uitbreiding naar de Haverwerf lijkt me een uitstekend idee!
@Dijlefeesters: 'roger'! Don't worry, je gaat me nog wel geregeld lezen op het gastenboek daar... ah, die recensie: grààg gedaan ;-)

@JanS: inderdaad, dat vind ik ook.. nog meer feestruimte! Trouwens op de Dijlefeesten webstek (http://www.dijlefeesten.be) kan je ook stemmen hierover...
markec: heb ik al gedaan.'kzou zeggen :doe zo voort.
Ondertussen: METAL MOLLY bevestigd voor Maanrock...
Euh, Metal Molly??? Die gasten zijn al jaren omgevormd tot Satellite City! Duzz dit snap ik niet goed...
Inderdaad, maar zoals Pascal Deweze onlangs zelf nog vol blijdschap verkondigde: het gezelschap doet een reunie toer in de oorspronkelijke bezetting. Hij liet daar wel ook meteen bij verstaan dat het puur eenmalig en voor de fun is... laat ons er dus maar van profiteren....
Hopelijk gaan de politiekers van de vzw Mechelse Feesten eindelijk eens verder kijken dan hun neus lang is. Maanrock is inderdaad een fantastisch festival, maar de programmatie teert teveel op dezelfde namen terwijl er ins ons Belgenland veel meer te rapen valt. Waarom steeds diezelfde groepen programmeren? Wedden dat ze dit jaar weer Natalia en de Kreuners op het podium smijten. Ook Gorki of De Mens zullen er weer bij zijn. Ik heb hoegenaamd niets tegen deze artiesten maar een festival dat zichzelf wat respecteert moet toch wat variatie door de jaren heen kunnen brengen. Waar is de tijd dat Maanrock The Stranglers, Fisher Z, Tony Hadley, Volumia, The Apples, CPEX programmeerde? Misschien moet de vzw Mechelse Feesten toch eens durven toegeven dat het oneerlijk buitensmijten van een goed draaiend productieteam hier voor iets tussen zat!Uiteindelijk hebben deze mensen zich acht jaar met bloed, zweet en tranen ingezet om Maanrock op de festivalkaart te plaatsen.
Ik weet té weinig van deze 'achter-de schermen-politiek' - en wil me er derhalve ook niet over uitspreken.
Maar: Marc (Baert) en collega's: jullie hebben Maanrock wél gemaakt tot wat het nu geworden is. Proficiat voor deze jarenlange inzet. En deze waardering verdienen jullie!
(En over de rest van het verhaal zwijg ik door gebrek aan kennis.)
Bedankt Jans voor de waardering. Het is spijtig dat dit ooit gebeurd is en dan spreek ik vooral voor de 200 vrijwilligers die er van het eerste uur bij waren. Als die na acht jaar de reacties van de organisatoren lezen over de beslissingen die er genomen werden,dan wordt er hard op deze mensen hun hart getrapt. En 90 % van al die medewerkers van het eerste uur waren Mechelaars in hart en nieren hoor! Dat heb je natuurlijk met een politieke vzw die een festival organiseert. Het is een komen en gaan van politiekers en ik zie dit spijtig genoeg niet zo vlug veranderen of er moest een politieke partij zijn die eindelijk zijn nek eens wil uitsteken.
Je ziet dat dit twee jaar na datum nog erg leeft bij al die medewerkers. Mensen, wij kunnen jullie niet genoeg bedanken voor het fantastische en zware werk tijdens de eerste 8 Maanrockjaren en zelfs het jaar daarvoor met het begin van alles "Mechelen 5 dagen keitof"!!!!!

MERCI
@Marc - fijn je hier op deze blog tegen te komen!
Alle begrip voor jou (jullie) standpunt hoor, ook ik weet niet echt wat er allemaal gespeeld heeft om de ploeg aan de kant te schuiven, en ook betreur het want: ja, de programmatie was om duimen en vingers af te likken, als ik denk aan Tom Robinson, Tony Hadley en vooral Fisher Z en The Stranglers !!!!!!!

Ik weet niet hoe diep het water is tussen de stad en de voormalige Maanrock-ploeg om alsnog een 'nieuwe' samenwerking met jullie aan te gaan of om jullie te betrekken bij de programmatie...

Feit is: ik moet inderdaad ook vaststellen dat er de laatste twee edities wel heel erg veel uit hetzelfde (binnenlandse) vaatje getapt werd als het ging om acts... er zijn inderdaad nog wel meer goede groepen in Vlaanderen en Wallonië ... En ik hoop al lang om nog eens terug een buitenlandse act te hebben van het kaliber van The Stranglers of Fisher Z.... op Natalia en nog maar eens De Kreuners of Clouseau zit ik nu niet echt zo te wachten. (zonder te willen zeggen dat dat geen goed artiesten zouden zijn).

Ben echt wel benieuwd naaar de affiche, benieuwd of er (al dan niet buitenlandse) verrassingen gaan opstaan en wanneer de affiche bekend gemaakt wordt.

Sluit me ook aan bij JanS: Proficiat: Marc Baert & en de vele anderen die Maanrock uit de grond stampten en zo ook Mechelen al op de festivalkaart gezet hebben. Hoedje af en bedankt!
Afhankelijk van de programmatie zal ik ook deze zomer pendelen tussen Dijefeesten en Maanrock, en afhankelijk van programma zal ik op de ene plaats al wat meer zijn dan op de andere ;-)
Op http://www.maanrock.be staat nu dat de programmatie binnenkort online komt... ben héél benieuwd..

Voorlopig weten we alleen nog maar dat Natalia en Metal Molly komen....