Mechelen Rockt!

met categorie:  

Dat Mechelen fier is op de gouden stemmen van de familie Neefs is méér dan terecht, en vergeten we ook 'onze' Sjarel "Bizjoe" Vandenbergh niet. Maar ook op gebied van de Rock 'n Roll mag Mechelen zijn borst nat maken! Wie herinnert zich nog de lichtjes geschifte Vlaamse newwave van Aroma di Amore - trouwens weer bij mekaar, dus... Dijlefeesten, Maanrock ? Of de stevige garagerock van The Excessives, later Dildo Warheads. En er is natuurlijk de pretpunksensatie Belgian Asociality, de hiphop van ABN... En vanuit Ronda (Spanje) opereert Tom "Lalalover" Kestens.

Frituur Paula maakt menig feestje en lokaal festival onveilig. Mis ze by the way zeker niet, 'straks' in juli, op Parkpop, dat zij zullen openen... En op de Maanrockrally komt ook regelmatig knap Mechels talent naar boven, waarvan de winnaars dan op Maanrock mogen openen..

Rock 'n Roll is alive and kicking in Mechelen. Zoveel is zeker. Maar hoe vinden we nu al die Mechelse bands en solo-artiesten terug? Zou een soort portaal-site, die al deze acts bundelt géén goed idee zijn, waarom niet: "mechelen.rockt.be" ?

Goed idee? Nee? Of toch?
Wat denkt u?

@markec

Vergeet onze Bert De Coninck niet. Die is nog springlevend en maakt mooie liedjes in het Portugees. Misschien kunnen we hem weer aan het werk zien volgende zomer in een intiem kader. Zijn liedjes zijn te broos voor zalen en pleinen.
Stay tuned.
Inderdaad, Dijlefeesters, hoe kon ik den Bert DC vergeten! Terechte opmerking: ik weet nog hoe hard ik genoten heb van zijn optreden op d Dijlefeesten afgeelopen zomer... !!!!
Ook al is dit 'materie' die véél meer nog in jouw interessiesfeer ligt dan in de mijne: ik vind het een goed idee!
Zie jij de 'construcie' van zo'n portaal-site zitten?
Om even te 'mouwvegen': jij bent toch écht een specialist ter zake!
't Is altijd leuk om een inventaris te hebben om te weten wat er muzikaal leeft in Mechelen. Bekijk de verschillende programma's van de Maanrock rally. Daar zie je wat voor een hoeveelheid aan groepen er alleenal in Mechelen zijn. Enkele jaren geleden zijn we zo eens samen gekomen met de Mechelse groepen en Geert Laeremans (jeugddienst) en Luk Nowez (Poppunt Vlaanderen) om het een en ander te organiseren voor het Mechels muziekgeweld. Dat heeft een tijd gedraaid tot de geldkraan werd dichtgedraaid wegens andere prioriteiten van het stadsbestuur.
@JanS: bedankt maar dat is misschien te véél eer aan mijn adres.. al geef ik eerlijk toe dat ik al met de gedachte speelde en speel om dergelijk initiatief op poten te zetten...

@JeroenFP: jammer te horen dat een eerder opgestart initiatief niet kon worden voortgezet?! Want inderdaad er zijn echt vele goede groepjes, al dan niet bekend, in ons eigen Mechelen!

Misschien moet ik toch maar die stoute schoenen aantrekken en aan dergelijk initiatief beginnen...
Red zebra, leven die nog? en apropoo, wisten jullie dat ooit in de stadsfeestzaal botermarkt Dire straits opgetreden heeft???? echt waar.de marc en co.
... Kris: Red Zebra, welliswaar niet van het Mechelsen, leven sinds enige jaren terug.. de groep rond Peter Slabbynck (op een blauwe maandag ook nog één van De Lama's) nam zelfs ook nieuw werk op, een jaar of twee geleden geloof ik.. trouwens ook recentelijk stonden de heren op Maanrock..

Dire Straits in Mechelen? Het kan goed kloppen, vergeet niet dat ooit U2 nog opgretreden heeft in de zaal die we nu kennen als "Theatrium"...
En The Human League in 't Centrum op de Brusselse stwg.
.. ondertussen, lees je op http://www.maanrock.be in het gastenboek, en het stond ook al in de Gazet van Antwerpen, werd bevestigd dor Studio Brussel:

METAL MOLLY staat op Maanrock 2006

Verder ben ik wel héél benieuwd naar verdere namen...
Mechelen heeft inderdaad heel wat muzikaal talent. Alleen spijtig dat Mechelen geen degelijke concertinfrastructuur heeft! Als je kijkt naar Leuven, Gent, Hasselt, antwerpen, Brugge, Bornem.... Die hebben allemaal 1 of meer goede concertzalen die zowel voor popconcerten als voor andere evenementen kunnen gebruikt worden. Waar staan wij dan in Mechelen?
Waarom komen grote namen niet meer naar Mechelen....omdat het ontbreekt aan goede concertfaciliteiten. Als organisator van concerten worden wij meermaals op de feiten gedrukt. Zo konden wij dit jaar de nieuwe tournee van Praga Khan NIET in Mechelen krijgen omwille van de slechte structuur! Tijd dat het stadsbestuur dit eens onder ogen ziet. En maak er a.u.b. geen prestigezaak van voor uitsluitend klassieke concerten maar zorg voor een multifunctioneel gebouw zoals De mol in Lier of Ter Dilft in Bornem.
P.S.: Ook nog in Mechelen opgetreden: Kim Wilde, The GoGo Girls, Madness (Theatrium)....
Als liefhebber van concerten in mechelen vind ik het een zeer spijtige zaak dat er zo weinig concerten zijn, en ook niet genoeg plaats voor goede concerten!en het stadsbestuur denkt dan alleen maar aan KLASSIEKE muziek maar wat ik bedoel is alle soorten muziek!
Op de keper beschouwd hebben we in Mechelen een uitstekende potentiële zaal op voorwaarde dat er dringend een modernizeringsprogramma wordt uitgevoerd en dat is de zaal Theatrium onder de toren. Maar dat eindelijk eens aanpakken lijkt een even groot probleem als het opruimen van het "shoppingcentrum" aan de Leermarkt.
Ik deel de bezorgdheid van Marc en Gertjan enerzijds... anderzijds deel ik ook Rudi's visie... we hébben inderdaad met Theatrium een potentieel uitstekende zaal, waar idd. nog een en ander aan kan verbeterd worden...

Verder doet het me plezier dat er dan toch soms nog "grotere namen" de weg naar Mechelen vinden, al heb ik al meegemaakt dat ze voor drie man en een paardenkop spelen wegens blijkbaar niet voldoende bekend gemaakt...

Ik vraag me af of Perron M mogelijkheden biedt naar concerten toe...