Maaike in de bres voor Mechelen

met categorie:  
"Mechelen mag niet na Antwerpen komen als winkelstad, het moet ernaast staan. Ook het nachtleven kan een duwtje gebruiken." Dat is de ambitie van Maaike Janssens (23), de nieuwe centrummanager van Mechelen.

Hoe kunnen we deze kersverse centrummanager helpen ?
Alle idee├źn, reacties, commentaren, ... zijn ongetwijfeld meer dan welkom en kunnen misschien als inspiratie dienen.

Sinds het vertrek van Chris De Mey naar Lamot zat de Mechelse middenstand maandenlang zonder aanspreekpunt. Met Maaike Janssens heeft ze nu een volwaardige vervanger. Janssens kwam als beste uit een examen. "Mijn eerste taak is ervoor te zorgen dat er vanaf april opnieuw historische vlaggen hangen in het centrum", zegt de jongedame uit Hove. Ze wil ook zo snel mogelijk het Buurt Informatienetwerk voor Zelfstandigen (BINZ) weer op volle kracht laten draaien. Het systeem dat handelaars waarschuwt bij een diefstal of overval, ligt al maanden zo goed als stil.

Haar eerste kennismaking met de Mechelse handelaars heeft de kersverse centrummanager al achter de rug. "De stad maakte een positieve indruk. Zowel bij de winkeliers als horeca zijn er mensen die hard werken aan de uitstraling van Mechelen. Die inzet moeten wij maximaal ondersteunen", vindt Maaike Janssens.

Ze is ervan overtuigd dat Mechelen als winkelstad heel wat troeven in huis heeft. "Het is een mooie, historische stad. Alleen het nachtleven kan nog wat extra initiatieven gebruiken. Het congresgebeuren kan ons daarbij misschien helpen", stelt Janssens. Binnenkort krijgt ze er trouwens een collega bij. "Wij willen nog iemand in dienst nemen die de relaties met de bedrijven verzorgt", zegt schepen van Lokale Economie Ludwig Neefs (VLD).

Centrummanager Maaike Janssens is bereikbaar op 015-20.84.22 of maaike.janssens@mechelen.be .

Bron: GVA
"Het congresgebeuren"...wat een afschuwelijk woord.
Ik wens Maaike Janssens veel succes met haar moeilijke maar boeiende opdracht.
Ik wens haar ook veel succes, en hoop dat ze het kan waarmaken.
Ik wens als ex voorzitter van de Mechelse Middenstand ( ALMO) en de organisator van ontelbare Middenstands activiteiten Maaike veel succes in een onvoorstelbare maar boeiende opdracht.
Ik meen te weten waarover ik spreek vraag eens inlichtingen over mij aan GANS het college van Burgemeester en Schepenen ,dan heeft U een inzicht.
De Warre (van Oep zn Mechels)
Om het centrumleven wat te ondersteunen:

Een goei cremerie (genre Australian Home Made Ice Cream of Crocantino) die in de zomer tot 10 uur 's avonds openblijft zal heel wat zomerse wandelaars bekoren...

Heb gehoord dat Chocolatier Gauthier in de zomer ook ijsjes gaat verkopen in de Befferstraat... Een goed begin!
EN DRINGEND EEN ECHT FRITKOT INT STAD!
chance da der de koremarkt nog is :)
Misschien eens eindelijk een 'echte' discotheek toelaten in Mechelen.
Onbegrijpelijk dat na de Revue (heb ik als student nog net mogen meemaken) den Beethoven nog enkele jaren als 'referentie' moest dienen voor de Mechelse discotheek.
Een stad 'moet' leven en Mechelen heeft heel wat troeven en er wordt hard aan een inhaalmaneuver gewerkt.
Maar zowel overdag als winkelstad moet een stad ook 's nachts kunnen leven met uitgaansbuurten.
Ik stel echter al jaren vast dat elk initiatief voor een dancing/discotheek gekelderd wordt...
De feestzaal op het douaneplein is een eerste maar beperkte stap in de goede richting.
Doch, ik wordt stilaan te oud voor discotheekbezoeken, dus who cares:-)